SZÜLŐSÉG

A férfi a magvait szórja, a nő meg hülye

2009. október 30., péntek 14:26 |

Ha jól számolom, akkor cirka öt év elteltével bukkant fel megint az életünkben, amikor is az évek óta elmaradozó, milliós nagyságrendű gyerektartásból hajlandó volt tízezer forintot kihozni a lakásunk elé. Vagy ahogyan azt szűk baráti körben megfogalmaztam: a használt férjem házhoz jár szánalmaskodni.

A villamosmegállóban találkoztunk, aláírásommal megpecsételve átvettem az összeget, hogy még csak véletlenül se húzhassam le, nem adja csak úgy a tízest, ennyi év után se. Csak úgy soha. Hazakísérhetlek. Nem kérdezte, közölte, és már jött is, szedte a lábát, amennyire tudta, én az erőmet, közben a szemem sarkából figyeltem a mérhetetlen igyekezetét. Bal lábat a jobb elé, jobb lábat a bal elé, úgy. Ha jól számolom, akkor cirka öt év elteltével részegen bukkant fel megint az életünkben.

Aztán játszottunk, a farkas és a hét kecskegidát, mondjuk ő azzal kezdte, hogy a lábát tenné be, aztán megelégedett volna annyival, hogy leküldöm az egyik gyereket. Arra viszont egy okot sem tudott felhozni, hogy kölyköknek mi érdeke származna abból, ha találkoznak egy számukra teljesen ismeretlen, részeg, lezüllött és önző emberrel. Néha az embernek jó pszichológus sem kell, pillanatok alatt megtanul nemet mondani.

A liftben megkönnyebbülten remegve aztán eszembe jutott. Hogy mi a francot vártam én annak idején, amikor ismerve az idegbeteg, alkoholista anyját, meg az örökké csajozó, spanyolviaszt szaró apját, igent mondtam neki tizenkilenc évesen? Hogy ő csak a jó géneket örökölte? A férfi arra való, hogy szórja a magvait - és mi nők, mi vagyunk a full hülyék. Hiszen ha csak a kutyát, lovat, vagy akár a tehenet vesszük, az ember mindig megvizsgálja a felmenőket, sőt, az egész családfát tenyésztés esetén - még papírt is kér az eredet igazolásáról -, de onnantól kezdve, hogy a saját szaporodásáról van szó, közel sem ennyire alapos.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.11.04 08:42:34Silverveil

  Szövet,

  A legutóbbi vitánál megfogadtam, hogy ignore módra kapcsolok, de ez megint annyira gáz, hogy nem tudok szó nélkül elmenni mellette.

  Könyörgöm egy kis önreflexióért, tudom, hogy nem vagy bölcsész, de akkor is.

 • 2009.11.04 08:45:01lm

  Na, de jó, hogy még beszólt Connie, szegényt szinte sajnáltam már tegnap este, hogy szétkaptuk.
  --
  Szövet, én nem mosakodtam, arról beszéltem, hogy nekem nem volt ilyen esetem, azaz nem magamat védem, hogy felszólalok a mindennemű ribancozás ellen. Azt is elismerem, hogy inkább azért nem volt ilyen kaland, mert így alakult az életem, nem mintha holmi erkölcsi magaslatokban leledzenék (volt egy időszak, amikor elég egyedül voltam hozzá, de akkor annyira belterjes kis társaságban forgolódtam, hogy erre nem igazán volt mód, alkalom, megfelelő egyed, ráadásul szeretetre legalább olyan kiéhezett voltam).
  Itt szerintem még az is azt mondta, hogy ne lehessen leribancozni senkit az egyéjszakás kalandért, aki nem kultiválja ilyen-olyan okokból. Nem azt, hogy de énnekem nem is úgy volt, aki úgy csinálta, az tényleg az.

 • 2009.11.04 08:45:55Veg_

  2009.11.04 08:32:57szövetszöcske: Szerintem nem volt mosakodás. Legalábbis annak ismertetése, hogy a kurva az, aki azért fekszik le valakivel, hogy anyagi ellenszolgáltatást kapjon (hogy az lakás, bunda vagy egy ezres, lényegtelen, az csak kategóriakülönbség). Ha a szex két felnőtt fél közös megegyezésén alapszik, és az ok nem anyagi (hanem pl. a dugás :), akkor szó sincs kurváról/ribancról/ribiről, stb.


  Ennek az alanti fejtegetésnek már semmi köze Conniehoz, csak eszembe jutott arról, amit irtál :D
  Azt lehet mondani, hogy valaki erkölcsileg nem ért vele egyet, ha egy házas ember valakivel lefekszik (nemfüggetlenül).
  Mindenesetre mikor olyan szeretőm volt, aki baromi jó dumával rendelkezett, volt felesége, és állandó szeretője, és mindkettőről csak én tudtam - merthogy köztünk haverság volt meg szex, slussz -, akkor elsőre közöltem vele, hogy elég sunyi módszernek tartom részéről, de én szabad vagyok, mint a madár, a vágy is megvan, szal tőlem mehet :-D Mondjuk elég gáz, mert a feleség+szerető össesen nem engedte magához 1-2 naponta, pedig csak azt akarta volna... Itt lehet az egyik gond akkor, ha nincs szex esküvő elött, baromira eltérő szexigény vagy méretek hazavághatnak egy házasságot...

 • 2009.11.04 08:48:59Veg_

  2009.11.04 08:45:01lm: Én nem sajnáltam, a harmadát ugyse érti, a másik harmadot nem tudja értelmezni, a harmadik harmadot meg abszolut megérdemelte az elefánt a porcelánboltban tipusu hisztijével :-)

 • 2009.11.04 08:53:59Temptation

  Veg_: hát látod én is rossz háziasszony vagyok, mert nálunk sincs 12-kor ebéd, bár minden nap főzök én is.
  Sőt szaranya is vagyok (az ő mércéjével), mert ő még a 20 éves lányát is elkíséri vérvételre, meg éjjel kettőkor felkel, hogy érte menjen egy buliba, hát én ezeket nem.De főleg azért vagyok szaranya, mert megint iskolába járok, kétéves mesterképzésre és "elveszem a pénzt és az időt a gyerekeimtől", az sem zavarja, hogy államilag finanszírozottra járok. Ő meg küzd, hogy érettségije van, meg egy olyan szakma, amiben sosem dolgozott, és ha akarna sem tudna már máshova menni.....
  Na és ő az, aki pont olyan jól tudja ki a ribanc, mint Connie.

 • 2009.11.04 08:54:54Silverveil

  Im,

  Pontosan erről szól az egész.
  Connie elkezdett ribancozni. Itt a türelmesebbek elkezdték neki magyarázni, hogy a dolgok nem pont így működnek. Sanjos Connie kapacitásának ez túl sok volt, de legalább röhögtünk egy jót.
  Azt hiszem, mindenki tisztában van itt azzal, hogy Connie véleménye kb annyit számít, mint a Nagykörúton elengedett puki. Kívülállóként fikáz egy jól összeszokott társaságot.
  Erre jön Szövet, aki konstatálja a ribancozást, majd szépen körülírva ribancozza le közvetett módon azokat, akik részt vettek a vitában, mondván aki mosakodik ebben a vitában, az gyanús....
  Én a magam részéről tisztelem azokat, akik ki mernek állni a saját véleményükért, nem odagyűlnek a vérszagra és azért szélről megpróbálnak bedobni egy-egy követ.

 • 2009.11.04 09:01:11Alessia2

  hú a Connie-nak mi a baja???
  lehet régen sexelt :))))

 • 2009.11.04 09:01:49nyina&mika

  minden órában jelentkezzek röpke hírekkel, hogy hányszor és milyen helyzetben dugtam olyanokkal, akiknek nem tudtam a nevét és soha többet nem találkoztunk, hogy H és szszöcske agyáig is eljusson?

  azt hittem, elég egyszer elmondani, mert ez nem érdemel kitüntetést, hogy megtettem, ahogy ítéletet sem.
  de sajnálnám, ha ezen múlna a lelki békétek.

 • 2009.11.04 09:06:27Veg_

  2009.11.04 08:53:59Temptation: Grat, a mesterképzést sokfele lehet használni minden szakmában :-) Gondolom nélkülem is tudod, hogy csak irigy.
  (Connie meg szvsz keféletlen, ami nem egészséges állapot, ha az embernek viszked a lába köze, különben miért csinálná itt a hisztijét? Gondolom irigyli a többségnél létező kiegyensulyozott szexuális életet, valszinüleg ezért nem molesztálta pont ritát, őt most nem irigyli :)

 • 2009.11.04 09:07:57Veg_

  2009.11.04 09:01:11Alessia2: Upsz, eszerint nem csak nekem jutott eszembe :-D

 • 2009.11.04 09:09:32szövetszöcske

  Silver, parás vagy. Én nem ribancozok le senkit, szerintem ribanc az, aki nem kényszerből fekszik le másokkal. Nekem csak feltűnt ez a nagy szabadkozás. Szerintem ha valaki szabad akaratából kefél olyannnal vagy olyanokkal akik szintén szabad akaratukból teszik ezt vele, akkor mindegy hogy hogyan csinálja, ebben nincsenek kategóriák, hogy mi oké meg mi nem. Ezért gázos a mosakodás. Ha te sértésnek érzed, ha valaki más lotyóz, az azt jelenti, hogy a fejedben él egy lotyó kategória, amibe nem szeretnél belekerülni (és ha van ilyen kategória, akkor biztosan teszel is bele valakit, legfeljebb másokat mint C.)

 • 2009.11.04 09:19:44Ribizlee

  szövet, te ugyanúgy kategorizálsz minket, csak nem a ribanc-nemribanc tengely mentén. nálad inkább a szánalmasmertribancozik(ésmostmégmosakszikis) van a középpontban. nem?

 • 2009.11.04 09:21:56szövetszöcske

  Ribizlee, igen.

 • 2009.11.04 09:25:59Ribizlee

  de akkor mitől vagy különb? :-)

 • 2009.11.04 09:29:07lm

  "szerintem ribanc az, aki nem kényszerből fekszik le másokkal" - ezt csak én nem értem?

 • 2009.11.04 09:31:49szövetszöcske

  Ribizlee, már mér lennék különb? Én nem szeretem a ribancozás dolgot (ha valami akkor ez antifeminista, nődegradáló, tyúkudvar dolog szerintem), ha valaki mosakszik, hogy ő nem(és ezzel utalva, hogy van aki igen), az pont annyira benne van a játékban, mint aki explicit lotyózza a másikat.
  Ez az én jelenlegi véleményem, semmivel nem különb vagy gázosabb bárki másénál.

 • 2009.11.04 09:33:21szövetszöcske

  lm, van benne egy felesleges nem, csak lusta voltam kijavítani, mer így jobban összezavarja az ellenséget (észrevettem én is a hibát, de kifejezetten tetszett).

 • 2009.11.04 09:34:02Silverveil

  Szövet,

  Miért van az, hogy Te látod egyedül magyarázkodásnak, a többiek szimplán magyarázatnak? Ez nem a te saját nézőpontodból fakad? Nem szavakkal ribizted le őket, hanem a logikáddal, azzal, hogy egyáltalán ez felmerült benned.

  Tényleg hiszel abban, hogy holnaptól megszűnik a ribi kategória egy csapásra, csak azért, mert néhányan meglátták a szövetfényt?

 • 2009.11.04 09:35:13rita a felcser

  En ebbol semmit sem ertek.

  Szoval az ribanc,aki miutan felfedi a felszerelest,es nem tetszik neki,megis lefekszik,nem azert mert eselyt akara adni,mert latja hogy ez neki nem kell,hanem ,azert mert fel hogy esetleg nincs kiut?
  hogyan magyarazkodjon?
  mit mondjon,mikor mindketten meztelenek?

 • 2009.11.04 09:35:55Ribizlee

  ok, tehát ha nem ribancnak hanem monnyuk szimplán ostobának hívja az ember a kategóriát, akkor attól rendben van?

 • 2009.11.04 09:37:45madz

  ti most tényleg definiálni akarjátok a 'ribanc' szó jelentését? szerintem nem fog sikerülni

 • 2009.11.04 09:37:47szövetszöcske

  Silver, attól, hogy nem hiszek benne hogy bármiféle kereszteshadjárattal kiirthatom azt, hogy a nők ribizzék egymást, még fikázhatom a dolgot...
  Egyébként mivel szerintem nincs ribi kategória, ezért logikailag nem is nézhetek le ezen az alapon senkit (csak te veheted zokon, hogy erkölcsileg egyenlőnek tartalak esetleg olyanokkal akiknél te többnek tartod magad)

 • 2009.11.04 09:37:59lm

  Szövet, nekem rosszul esik hallanom a ribancozást, nem azért mert a ribanc- kategóriáról él a fejemben egy csoport, akiket ebbe pakolok, az én fejemben sokkal inkább egy olyan csoport él, amelynek tagjai Connie-hoz hasonlóan ostobán, sértően, embereket méltóságuktól, értéküktől megfosztóan nyilatkoznak. Ma már 30 éves fejjel cozumelt idézve nagyjából kettészarom, ha ribancnak nevez valaki, de emlékszem pár éve a 10 éves unokahúgomra, aki sírva jött haza a suliból, mert a padtársától kapott csoki és kézenfogva udvaron sétálás miatt az osztálytársai leribancozták... Nem mindenki bírja olyan jól a gyűrődést.

 • 2009.11.04 09:39:11Silverveil

  Szövet,

  Itt nem tökéletes emberek vannak, ez egy tyúkudvar. Önként vagyunk itt, akárcsak te.

 • 2009.11.04 09:41:34Silverveil

  Szövet,

  Aha szóval a fikázás és a ribancozás között különbség van....
  És pont az, hogy amit te csinálsz az a jó kategória, az a fikázás, de amit a tyúkudvar csinál, az rossz, az ribancozás? :))

 • 2009.11.04 09:45:49baudolinA

  lm,
  megnyugtató, hogy nem gondolod rólam, hogy ribi lennék. A szülői ház sem túl erős? :D

  Magenta,
  osztálytársak voltunk. Naponta hazakísért, elmentünk sétálni a városba, együtt vettük meg az írószereket, aztán együtt készültünk órákra is nálam. Egyébként tényleg tanultunk is, na. :D
  Ő bentlakó volt, én kintlakó. Úgyhogy neki engedély kellett ahhoz, hogy nálam legyen. A mai napig őrzöm azt a papírt, amin ott az igazgatói aláírás meg iskolai pecsét, hogy nálam tanulhat. Azóta is röhögjük, hogy pöcsétes papírosunk volt arról, hogy járhatunk. :D

  szövetszöcske,
  szerintem senki sem szabadkozott, itt ugyanis többen is leírták, hogy igenis voltak egyéjszakás kalandjaik. Nekem speciel azért nem volt, mert mázlim volt, hamar megtaláltam azt, akivel jelenleg is együtt vagyok. A lotyózás pedig nem azért sértés, mert él a fejemben egy kategória, hanem azért, mert valaki kívülről jól megmondja, hogy mi a helyes. Miközben egyik kommentelőről sem tud semmit, de az ítélkezés jól megy. Látom, neked is.

 • 2009.11.04 09:46:40szövetszöcske

  Silver, igen, én személy szerint kevésbé gázosnak tartok egy jóízű fikázást, a másik ostobának, hülyének tartását stb., mint a nyúlós-ragadós erkölcsileg degradálós ribancozást. Szerintem egész más hülyékre meg kevésbé hülyékre kategorizálni a világot mint erkölcsös nem ribancokra, meg feslett életű erkölcstelen ribancokra. De mondom, ez az én véleményem, semmivel nem különb mint a másé.

 • 2009.11.04 09:46:45baudolinA

  Na, lm jobban leírta.

 • 2009.11.04 09:49:52rita a felcser

  Elmeletileg ribanc vagyok,mert kenyszerbol fekudtem le.
  Elmeletileg.
  Dehat mit tehetsz lyenkor?
  Semmit.

 • 2009.11.04 09:54:25szövetszöcske

  lm, de ha már így harmincéves fejjel belátod, hogy gáz a ribancozás mint olyan, akkor szerintem normálisan nem mégy bele a ki a nagyobb lotyó tipusú vitába, ha belemégy akkor elfogadod a dolog létjogosultságát, és ezt fogja látni a 10 éves unokahugod is.

 • 2009.11.04 09:56:49Temptation

  Veg: igen, tudom.Csak közben megőrjít, ahogy neki minden csak fehér vagy fekete.És ő azzal hitegeti magát, hogy ő a legfehérebb.:-)

  Szövetnek ez kedvenc vesszőparipája.Előjött már az öltözködéses posztban is pár hete.

 • 2009.11.04 09:59:38Silverveil

  Szövet,

  Szerintem meg pontosan ugyanolyan degradáló fikázni valakit. És pont az a gáz, hogy ez még jóízű is....
  Mindegy, ez egy parttalan vita, csak a saját hülyeségem amiért újra belementem.

 • 2009.11.04 10:02:01lm

  szövet, naná, hogy nem megyek bele ilyen jellegű kategorizálásba. a 10 éves unokahúgomra én magam elég kevés hatással vagyok, de tőlem nem hall ilyent, az biztos. de én már írtam fentebb is, hogy még a kifejezéstől is rosszul vagyok, mert az én fülemnek annyira sértő, bántó, degradáló - elképzelhető, hogy még a kényszerből szexelőkre se mondok ilyent (a hivatásos útszéliekre is inkább a prostituált szót használom, az valahogy hivatalosabb, kevésbé tűnik emberi méltóságtól, értéktől megfosztónak, legalábbis nekem - de ez lehet, hogy azért van, mert én a ribanc kifejezést itt tanultam Mo-n és mindig nagyon-nagyon negatív értékítélet kapcsolódott hozzá, olyan erkölcsi ítélet, ami ráadásul mintha kizárólagosan őket tette felelőssé mindenért - míg ugyebár, nem lenne prostitúció, ha nem lenne, aki igénybe vegye illetve, ha nem lennének olyan kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek)

 • 2009.11.04 10:07:19lm

  baud, hát én felmentettelek a ribiség vádja alól, de tudod, nem vagyok én szaktekintély :) connie tudná jól megmondani :)

 • 2009.11.04 10:08:08rita a felcser

  Azert nem tudom,hogy egy prostitualt,aki siman megkeres 5 minilmalbert keves munkaval,beallna -e penztarosnak minimalberert napi 8 orara egy nagy uzletbe.

 • 2009.11.04 10:12:35Veg_

  2009.11.04 10:02:01lm: Igy nem csoda, hogy más a viszonyod, én negativ értelemben max akkor hallottam, ha valaki egy vitában elfogasztva az érveket hülye ribancot közölt valakivel, de abban a szituban ugyanaz, mint a hülye buzi vagy a hülye seggfej, azzal egyenértékü, hogy bocsi, szerintem igazad van, de nem fogom belátni, csak mert nincs érvem egy deka se??? :-)

 • 2009.11.04 10:13:55Veg_

  2009.11.04 10:08:08rita a felcser: nem kell beállnia, de attól még ő a kurva, nem a pénztáros: foglalkozás = foglalkozás :-)

 • 2009.11.04 10:14:29boszor

  rita, a másik véglet meg az a prostituált, aki szégyelli magát, ha gyerekek mellett kell elsétálnia munkaruhában (most láttam egy dokumentumfilmben).

  Szóval még őket se lehet annyira egyértelműen leribancozni. Nekem a ribanc pl. legkevésbé sem az útszéli, az becsületes szexuális szolgáltató. A ribanc a szőke a merdzsóban, aki utálja a nála 40 évvel idősebb fazon szájszagát vagy ráncait, mégis vele van a pénzéért.

 • 2009.11.04 10:15:56boszor

  Vagy ribanc az a sztárocska is, aki egyéb adottságaival nem tud boldogulni, úgyhogy vetkőzik a Playboynak vagy bugyi nélkül terpeszt a paparazzóknak. (A főállású pornós vagy aktmodell nem ribanc, neki ez a szakmája).

 • 2009.11.04 10:16:02szövetszöcske

  Jópár hónappal ezelőtt járt itt szakmabeli kommentelő is (valóban szakmabeli, nem elvharcos, egy levél erejéig spannoltam vele, megnéztem a neten a hirdetését, meg az iwiw-es lapját is), azóta is olvasom a blogját amit itt reklámozott. Nagyon tanulságos, nem elvi meg erkölcsi kérdéseket boncolgat benne, hanem gyakorlatiasan szakmai problémákat, nomeg a sztorik ügyfelekről is kurvajók...

 • 2009.11.04 10:16:33Ribizlee

  a prostitúciót ne keverjük ide, az egy tiszta üzlet. :-)

  a ribanc/kurvás/csapodár/ledér viselkedés pedig szubjektív kategória, aminek mindenki ott húzza meg a határait, ahol neki tetszik. csakúgy mint a nagyképű, kedves, okos, buta, szép, csúnya, finom, etc. fogalmak esetén.

 • 2009.11.04 13:30:35boszor

  szövet, írsz linket?

 • 2009.11.04 13:34:35szövetszöcske

  http://letmelookaround.b13.hu/

 • 2009.11.04 13:36:15boszor

  köszi

 • 2009.11.04 13:37:17Heatherette

  márpedig mosakodtok, ribik :)

 • 2009.11.04 13:52:30Veg_

  "2009.11.04 13:37:17Heatherette
  márpedig mosakodtok, ribik :)"
  Persze, különben olyan büdik lennénk az izzadtságszagtól, mint a franc... :P

 • 2009.11.04 20:31:30hallohallo

  http://tusarok.org/rovatok/cikk.php?id=2268
  ez meg egy nyílt levél ahhoz a lányhoz, akinek a blogját szöcske belinkelte

 • 2009.11.04 20:36:46baudolinA

  hallohallo,
  megelőztél, de örülök neki.

 • 2009.11.04 20:49:28hallohallo

  szia baud :)

 • 2009.11.04 22:16:19jazmine

  Köszi a linket. A hallosat ;)

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta