SZÜLŐSÉG

A tízdolláros műhörcsög sosem dobja fel a talpát

2009. október 29., csütörtök 12:20

Mi a teendő, ha a gyerek hetek, hónapok óta nyúz egy saját kis háziállatért, de a lakás és az életmód nem alkalmas egy élő állat tartására?

A tökéletes háziállat a műhörcsög, ami mozog, hangot ad ki, puha és kedves állatka – viszont nem büdösödik, nem kell almot cserélni és nyáron a szomszéd Gizi néninek könyörögni, hogy etesse meg szegény párát, amíg ti a Balatonon kempingeztek.

Ha a gyerek „jól viseli gondját” a kis állatának, egy rakás kiegészítővel lephetjük meg, amivel boldoggá tehetjük őt is meg a kis szőrös rágcsálót is: lehet kapni játszókereket, alagutakat, spirált, futtatót és mindent, mi egy hörcsög álma lehet. A kislányok betakargathatják kedvencüket rózsaszín plüsstakaróval, öltöztethetik, az állatka simogatható és közben hangot is kiad, és ami a legfontosabb: sosem fogunk arra ébredni egy ködös hajnalon, hogy a gyerek kisírt szemekkel nézi a terráriumban lévő felpuffadt, égnek meredő lábbal heverő hörcsögöt.

A különböző színekben kapható rágcsálók tíz dollárba kerülnek, a kiegészítők ára pedig 11 és 29 dollár között mozog.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.10.29 16:30:07prozi

  én három macskával + egy férjjel élek társasházban, de sosincs kosz. szőr az van, de az ember kitakarít, porszívózik, felmos, oszt kész. max. fél óra. ennél sokkal többet kapunk tőlük, a világ legnagyobb arcai. Sose mennek ki, nem is akarnak, ( az egyik süket, úgyhogy kb. 50 perc alatt csapná el kocsi ha utcára kerülne) Alig várom, hogy a kiccsaj kijöjjön a pocakból és megismerkedjenek.

 • 2009.10.29 16:30:39prozi

  bocsi:5 perc...

 • 2009.10.29 16:44:30bice boca

  20 éves macskánk van és 15 éves, hálás vagyok az állatoknak, mert a gyermekeim a gondozásukkal, udvarias, gondoskodó felnőtté váltak.

 • 2009.10.29 17:07:44másutt

  bice boca, gratulalok a szep koru allatokhoz. az enyem a mult honapban hunyt el, 19 evesen, minden nap hianyzik. a ketevesemnek is. hamarosan ujat szerzunk...

 • 2009.10.29 19:10:13Kockásfülűnyúl

  Már írtam, 3 kutyánk van, az udvaron laknak, mert a németjuhász nem kimondottan szobaeb.Az uramat nyúzom egy benntlakóért (westie-re vágyom), de nem igazán lelkes a dologtól.Ráadásul a nagyobbik kutyust 1 hete műtötték, naponta 2x kell ecsetelnem a nyílt sebet a lábán, a fejére vödröt kellett szerelnem, mert a gallért állandóan szétveri, plusz antibiotikum és orvos látogatás.A költségeket már nem is említem.Úgyhogy csak az tartson állatot, aki a kellemetlenségeket is vállalja, mert könnyű szeretgetni amíg nincs baja, de ha gond van (mint most), akkor úgy járhattok, mint én, azaz minden az én nyakamba szakadt, mert a férjem elájul a vértől és egyebektől.

 • 2009.10.29 21:38:21Rosa Rugosa

  Nekem volt hörcsögöm még nagyon régen, barátnőkkel laktam albérletben.
  Micikének hívták és hallgatott a nevére.:)

  Esténként kiengedtem egy kicsit a szobában:), a legtöbbet a banánfa ládájában szeretett tartózkodni. Felmászott a kezemre, nyakamra, na meg a függönyre, nem félt és nem harapott. Ha mentem valahova, elvittem magammal egy 5l-es üvegben.:).

  A palacsintát szerette (Szeleburdi család) és amikor sütöttünk a csajokkal, akkor mindig csináltunk neki való méretet.
  Én szerettem.

 • 2009.10.29 21:55:56zsemlemorzsa1

  Barátnőm hörcsöge a tenyeremen üldögélt, aztán hirtelen befurakodott a hosszúujjú pólóm alá. A kis dög annyira parányi volt, hogy lehetetlen volt érezni, hogy éppen hol van, hosszú percek teltek el, amíg végre megtaláltam a pólóm alatt (és már nem a karomon volt, pedig a póló ujján mászott be), és persze arra is kellett vigyázni keresgélés közben, hogy egy finom mozdulattal agyon ne nyomjam szegénykét.

  Saját állatom sokáig nem lehetett, mert anyám az "állat a házban" gondolatát is elutasította, de végül mégis beadta a derekát, így a gimis évek alatt papagájom volt. A következő állatom tuti macska lesz :))

 • 2009.10.29 21:57:06Rosa Rugosa

  oreille

  Én szívesen írnék az állatokról, ismerek közelebbről is néhány fajtát + a gyerekekre való hatását (jó és rossz irányba)...:)

  Bár nem vagyok valami népszerű itt, úgy hogy ez nem biztos, hogy jó ötlet.:)

 • 2009.10.29 23:21:27dodóó

  Nálunk a macska mindig hanyatt fekve alszik.
  Most kicsit durcás és körülbelül olyan véleménye van a kutyáról mint a Gárfildnak Odiról.

  Aranyosak együtt.
  A hörcsögnek két naponta tisztítom a ketrecét talán 3percig ha tart.
  A halaknak meg csak után töltöm, évente egyszer van lecserélve a háromnegyede.

 • 2009.10.29 23:55:28nyuszianyu

  3 nagytestű házőrzőnk van + 1 kölyök, aki szintén nagytestű lesz.+ 6 pincser-csivava turmix a házban,a lépcső alatt van egy "szobájuk", a gyerekek odavannak értük (kölcsönös!), és nem mindegy, hogy a 4,5 éves látott már ellést, újszülött kutyababát, halott kutyát, nagyon normálisan viszonyul a születéshez, halálhoz. A következő születést már a kicsi is végig fogja izgulni...A két szobacica már csak bónusz.

 • 2009.10.30 08:46:01manó99

  A halak sem tutik.Bár kaja nélkül kibírnak jó pár napot(főleg ha a gyerek néha túl eteti őket).De a takarítás az gáz és rám ez a nagy feladat vár ma.ÉS még vár.De erőt kell vennem magamon.Már a halak ki horgászása is jó buli .

 • 2009.10.30 08:49:37Veg_

  Kiskoromtól volt hörcsögöm, papagájom, macskám, kutyám, most van hörcsög, futóegér, holland törpenyul.
  Érdekes lett volna, ha bármelyik koszt hord be (a kalitkából, ketrecből, terráriumból, szobából?) Egyedül a kutya járt az utcán, de lévén törpeuszkár, a lábtörlőn megállt, és addig nem tette be a mancsát, amig le nem mostuk a lábát, majd a puha törlőruháján nem ácsorgott kicsit - tehát a cipőnkön több volt a kosz, mint az összes állaton. Almozni természetesen kellett a macska és a ketrec / terrárium / kaliclakók után, de nem nagy truváj a dolog, és mostanra már olyan klassz almok is léteznek, amivel 2-3 hetente elég kitakaritani, vagyis 3 ketrecnél minden héten elrendezel egyet negyed óra alatt... Többe van az elemcsere a mühörinél.
  Mondjuk pár embernek a kezébe max müállatot tennék, az zicher!
  És mi is mentünk a fentiekből következően már állatkerttel nyaralni.

 • 2009.10.30 08:56:01Rosa Rugosa

  Szerintem egy háziállat később még nagyobb segítség a gyereknek. Kamaszkorban kimondottan jó az, ha van egy élőlény, aki az ő gondoskodására szorul, amellett kötelező napi elfoglaltságot jelent, amellett egy csendes társ, aki megérti a gondjaidat és nem olyan, mint a sport, vagy valami szakkör, amire megteheted, hogy nem mész el, ha nincs kedved.

  Az, hogy pl. egy hörcsög rövid ideig él, szerintem áthidalható azzal, hogy egyszerűen elmondjuk a gyereknek, hogy mi várható.
  Én mindig azt mondtam, biztosan nehéz lesz, amikor elhagy minket, de ha mi nem vinnénk haza, akkor itt űcsörögne élete végéig magányosan ebben az állatkereskedésben.:)

  A halál problémájának feldolgozhatatlansága meg inkább a szülőktől ered, egy gyerek nem csinál ebből akkora gondot.
  Én ismerek sok olyan felnőttet, aki azért nem tart állatot, mert annyira rossz lesz, ha elpusztul... mondd ezt a menhelyes kutyáknak pl...:))
  Ha az állat elpusztul, szépen el lehet temetni, kisgyerek csinálhat kis keresztet, aztán lehet rá ültetni virágot... Utána meg szépen fel lehet emlegetni a kellemes emlékeket.:)

  Mondjuk ha az én 500kg-os lovam itt hagy minket, nem tudom mit fogok csinálni...Azt hiszem szomorú leszek és sírni fogok...:)

 • 2009.10.30 08:59:29manó99

  Az én lányom karácsonyra lovat szeretne.:))

 • 2009.10.30 09:01:16Temptation

  A lányom olyan 8 éves lehetett ,és valamiért nagyon haragudott az egész világra, odament a vizslánkhoz, átölte, hozzábújt és azt mondta: Paca, már csak Te maradtál nekem! :-)

 • 2009.10.30 09:06:31manó99

  Ez nagyon jó. :))

 • 2009.10.30 09:32:47mammina

  holgyek! hogyan lehet a horcsogot nem harapossa tenni?? a lanyaim is szeretnenek es vegulis kicsi is, a helye is kicsi, nem eszik sokat, max az alom kell meg egy akvarium vagy akarmi, de felek hogy nem lehet igazan "jatszani" vele, mert harap. pedig olyan jo olvasni hogy a kezebe fogta, hogy az asztalon ul vele mig tanul stb. es miert is nem rohan el es lehet visszatenni a helyere ha egyszer kiengedjuk?? hogyan lehet elocsalogatni pl a szekreny mogul?? komolyan erdekel, otleteket varok es tapasztalatokat.

 • 2009.10.30 09:39:07Veg_

  2009.10.30 09:01:16Temptation:
  Ez csucs :-))))
  Mellesleg minden depresszióstól azt hallom, hogy sokszor csak az állatot ellátni kel fel, különben nem tudna (igen, még a gyerek se akkora hajtóerő, mert azt megcsinálja a másik szülő, de az állat rámarad...) Mikor nagyon randa a tél, én is ugyanezt tapasztalom, van, hogy inkább fel se kelnék hétvégén, de muszáj... Jó nézni pl. egy (főleg az intézetben élő) vakot is, ahogy boldogan simogat valami szőröset... Látni lehetett, mikor kint voltunk a fehér bot hetén, hogy mennyire sokat jelent lelkileg egy állat. Ezt az élményt nem lehet elemes bizbasszal helyettesiteni.

 • 2009.10.30 09:44:25Temptation

  Veg_ : ugyanezt a vizslánkat hívta a férjem Sovány Vigasznak, mert hogy olyan lelke volt, és annyira ki tudta fejezni az érzéseit, jött, bújt, szeretgette az embert.

  Mammina: nekünk a törpehörik nem haraptak.

 • 2009.10.30 09:45:28Temptation

  Ja, ha kiengeded nagyon kell figyelni, a szekrény alól előcsalogatásra nincs tuti módszer.

 • 2009.10.30 09:47:37Gylbert

  Szerintem ebben az esetben is igaz, hogy az állat is választja az embert. szerintem nyugodtan próbáld végig a höriket a boltban, és amelyik belemászik a tenyeredbe az lesz a nyerő! Többi kérdésre nincs tippem.

 • 2009.10.30 09:48:54Veg_

  2009.10.30 09:32:47mammina
  Volt anno egy nagyon okos hörim, az mindig kiszökött, de akárhova bujt, a nevére előjött. A nyáron meghalt Büfé is mindig kinyitotta a ketit, de mindig ugyanoda szökött ki, és hivásra előjött...
  Van harapós höri, meg nem harapós alapjáraton is, viszont majdnem mindet szeliddé lehet tenni, ha hajlandó vagy beáldozni magadnak 1-2 kisérletezős, nem tul vészes harapást cserébe... Nagyon fiatal hörit nyugodtan fogd meg, vakard meg a buksiját, dumálj hozzá. Ha bepánikol és harap, ne visits, ne dobd le, ne engedd el, hanem tojj a fejére, és vakarázd, simizd tovább. Mikor lehiggadt, visszateszed. Néhány ilyen akció után rájön, hogy hiába harap emberbe, nagyobb állat, és nem ér vele célt. Akkor abbahagyja. Ezt attól a tenyésztőtől tudom, akitől Büfé meg Selyemfiu van, egyik elaludt a kabátzsebben is, másik nyüzsgős, de nagyon, viszont sohase próbáltak megharapni senkit. Viszont imádtak tejfölt nyalogatni néha az ujjamról :-)
  Ami viszont a legszelidebb hörinél is alap: SOHA, semmilyen esetben se adjatok neki ketrecen át kaját, elöbb az ajtón tegyétek be a kezeteket. Különben kajára számitva ráfoghat az ujjra, és még csak nem is ő lesz a hibás a harapásért...
  Egyébként mindenféle trükk nélkül is csak két harapós hörim volt, vagy 8-10ből, ebből az egyik asztmás rohamok miatt harapott...
  Törpehörik meg egyébként is halál szelidek.

  Javaslom tenyésztőtől venni, és bedugni a kezed közéjük, melyik jön oda, és kiváncsiskodik harapás nélkül. Az értelmesebb és szelidebb is.

 • 2009.10.30 09:51:12Veg_

  "2009.10.30 09:45:28Temptation
  Ja, ha kiengeded nagyon kell figyelni, a szekrény alól előcsalogatásra nincs tuti módszer."
  1 nap után tegyél le a szoba közepére egy almát/sütőtököt, és csöndben ülj le. Szomjas addigra, a szag előhivja, és mikor odaér, zuttyans rá egy törölközőt...

 • 2009.10.30 09:53:39Veg_

  Upsz! Nem irtam, nekem aranyhörijeim voltak, persze ketrecenként egy, mert vagy zsufolt kolóniában tartod őket, vagy egyenként, különben kicsinálják egymást, nem éppen társas lények, kivéve a szexet. Törpehöri párban is tartható, meg egynemüek is általában jól megvannak.

 • 2009.10.30 10:08:20Rosa Rugosa

  Az enyém sem volt harapós és szintén előjött a nevére és simán meg lehetett fogni.:)

  A gyengéje viszont az ágyneműtartó volt, oda fészkelt be folyamatosan. Ha nem tudtam hol keressem, ott megtaláltam.:)

  manó99

  Ahol laktok lehet lovat tartani?:))
  Bár kicsit költség-, de még inkább munkaigényesebb, mint egy kutya, vagy egy cica...:)
  Bár én mindenkinek azt mondom, hogy a napi doboz ciginél kevesebbe kerül a tartása...:)
  Azét egy ló nagy gond és egyáltalán nem mindig olyan kis cuki, mint a kisállatok, valamint azért veszélyes is, de ha valakinek van, az bizony nem cserélné semmi másra.:)

  Inkább érdemes elmenni egy lovardába és ott kezdeni, mert azért ez nem játék, de simogatni, ismerkedni , + hétvégi kirándulásnak kimondottan jó hely ez:
  http://www.bottyanequus.com/
  Répát, almát tessék vinni...:)))

 • 2009.10.30 10:13:13Rosa Rugosa

  Az én középső fiam (a kis jobb-balkezes:)) évek óta malacot szeretne.:)
  Talán most Karácsonyra beszerzek neki egy kistermetű változatot, de mindenek előtt el kell neki mondanom, hogy nem én szeretném takarítani...:)

 • 2009.10.30 11:26:27manó99

  2009.10.30 10:08:20Rosa Rugosa
  Köszi.
  Egyébként jár 4 éve lovagolni,innen a nagy szerelem.Ő mindig kéri,mi meg elmondjuk ,láthatja és tapasztalhatja nap mint nap,hogy nagyon sokat kell foglalkozni vele,és a gondozásról ne is beszéljünk.Most a szünetben reggeltől estig kint a van a lovardában,de még ez sem elég.:))

 • 2009.10.30 11:32:24Temptation

  Nekünk muszáj volt megakadályozni a törpehörik szökését, mert macskák is járnak ki-be nálunk.

  A lányom is évekig szeretett volna lovat, meg járt is az egyik lovardába, de azok aztán messzire költöztek.

 • 2009.10.30 11:36:13Temptation

  Ja meg nálunk általában mindenféle jószágot szeretnének. A kicsi most éppen kecskét és birkát, mert azt láttunk az egyik kertben.Na meg az elpusztult kutya és nyúl helyett újat. (Bár négy kutyánk maradt, de az szerinte nem elég.) A második fiam patkányt. Az apjuk vadászgörit valamint csacsit. Alányom egy lovat. Én jelenleg néhány tyúkot, bár ezt merőben praktikus okból: sok tojás fogy nálunk...de egyelőre nincs nekik helyük.Egyedül a legnagyobb fiam visszafogottabb ebben a témában...

 • 2009.10.30 12:07:25dodóó

  mammina a hörcsögünk sosem harap,naponta többször kézben van,a kezünkből elfogadja a szotyit.
  Ha benyúlok hogy kivegyem nem megy el.

 • 2009.10.30 12:10:15Rosa Rugosa

  Temptation:))

  A legnagyobb fiam nekem is említette, hogy szép ez a vidéki élet, de neki per pillanat jobban bejön a húgomék belvárosi kis lakása, ahonnan minden hétvégén bulizni mennek...
  Mondjuk szerintem ez természetes.:)))

  manó99

  4 év az már nagy idő és ha van hol tartani, akkor olcsóbb, mint lovardába járni.
  Az én 12 éves lányom is űzi a pacit minden nap itthon, ha esik, ha fúj, mindent megcsinál és egyszerűen nem unja meg, pedig azt hittem egy idő után az lesz.

  Tavasszal vettünk egy pónit, -most már 2, vagy 3 ló, az mindegy- mindenki mondta, hogy minek. Hát a két kicsinek pont jó és kemény 70.000.-ft volt, szóval olcsóbb, mint egy lovas tábor...:))
  Igaz, hogy többet estünk róla, mint a nagy lovakról....)

 • 2009.10.30 12:10:34dodóó

  Temptation,nekünk is kis vizslánk van.

 • 2009.10.30 12:11:56dodóó

  Inkább úgy mondom fiatal,mert méretre nem kicsi.
  Két nap alatt viszont kétszer vakkantotta el magát összesen.Ez jó

 • 2009.10.30 12:20:39Lexie

  Rosa Rugosa, ez nagyon aranyos! Palacsinta a hörinek :DDDD az ő méretében? gondolom az egy csepp lehetett. Hány éves voltál ekkor?

 • 2009.10.30 12:30:15Rosa Rugosa

  Lexie

  23...
  Kicsit infantilis, ugye?:)))

 • 2009.10.30 12:33:52Veg_

  Jah! Hörcsög szökéskor a legtöbb butort el kell huzni, mert többnyire a falak mentén szöknek, és hihetetlen méretü helyen elférnek. Jobb biztositani a helyüket, minél többet kézhez szoktatni, és felkészülni élőcsapdával, ha mégse jönne elő...

 • 2009.10.30 12:37:08Veg_

  Mellesleg meg minden szőrös szárazföldi állatért és vizi emlősért odavagyok :-)

 • 2009.10.30 12:41:37Heatherette

  hm. volt egyszer egy nagyon mókás kis hörcsögöm. megesett, hogy kiszökött, és akkor a legextrémebb helyeken találtam meg. kedvence volt a nappali függönye, amire gyakran felmászott, és le is esett. volt, hogy napokig kerestem, aztán véletlenül feldöntöttem a virágcserepet a földön, és akkor kirohant belőle. oda esett bele, és nem tudott szabadulni. de volt, hogy kidobtam szegényt a szemétbe, aztán ki kellett kutatnom. jó sokáig élt, és természetes halállal halt meg.

 • 2009.10.30 12:47:02keke80

  H. hugomnak teknöse volt. néha kiengedte a szobában szárazföldön mászkálni, a kis hülye meg belebújt a földön fekvö birkaszörbe... Na, eccer aztán ez lett a veszte, az istennek nem találtuk meg... Csak a macska...

 • 2009.10.30 12:49:46Veg_

  Hmmm... módositok a véleményemen, van olyan szárazföldi szőrös állat, aki az idegeimre megy. A faj neve peshawarrr...

 • 2009.10.30 12:50:59keke80

  Nyissunk klubbot, Veg_...

 • 2009.10.30 13:07:31Veg_

  Rendben :-DDD

 • 2009.10.30 13:07:45Lexie

  Rosa Rugosa, inkább aranyos. Jó kedvem lett tőle :D

 • 2009.10.30 13:08:10Veg_

  Bár ugy tünik, Tünde éppen ebben a pillanatban már nyitott egyet :-D

 • 2009.10.30 13:10:33Veg_

  Akinek nem kövér a hörcsöge vagy egyéb rágcsálója (jelzem, a nyul nem az, neki véletlen se!), az ilyenkor megkinálhatja egy kis nyers sütőtökkel, imádják, csak sok benne a cukor...

 • 2009.10.30 22:42:17Csöre

  Egyszer megszökött egy még nem kézhez szoktatott degukölykünk. Ha meghallotta a lépteink hangját, csöndben maradt. Úgy sikerült lokalizálni, hogy a deguprüntyögés frekvenciája megegyezett a pár hónapos kisfiam gügyögésével. Vígan elbeszélgettek (prüntyögtek-gügyögtek) egymással, mi meg szépen nyakon csíptük a szökevényt...

 • 2009.10.30 23:29:15melcseee

  nekünk két hörink van: Csoki és Golyó. nagyon éééédik, nagyon sok örömet okoznak - nekünk, a huszonéveseknek :) :) :)

  mondjuk először egy ketrecben voltak, de ahogy "serdültek", egyre többet verekedtek, és egyik nap arra értünk haza, hogy Golyó lerágta Csoki farkát... :S úgyhogy ő elköltözött, azóta külön élnek...

  de emberrel szemben nagyon szelídek. Golyó a páromé, állandóan a vállán mászatja, nagyon aranyosak együtt! :)
  Csoki az enyém, kézhez úgy szoktattam, hogy úgy etettem, hogy először az ujjaim szélére tettem a kajáját, aztán egyre beljebb, így a végén kénytelen volt egészen bemászni a tenyerembe.

  ja, és a szobában mászkál most is! de én nem rakom ki szabadon, kizárólag a gömbben! állatfelszereléses boltokban lehet kapni, kb 2ezer Ft. biztos ismeritek a Volt c mesét, amiben a höri volt, nnna olyan.

  volt egyszer egy szökésünk, fél óráig hasonfekve kerestem, aztán észrevettem, hogy a szoba egyik felében szotyihéjak sorakoznak - háát a kis görcs nem vitt magával egy kis útravalót?! :D a telefonasztal alatt kuksolt, naná, hogy ott, ahol a legtöbb kábel van... :P

  nagyon örülök, hogy elhoztuk őket, mert nagyon sok örömet okoznak és tényleg nagyon olcsó a tartásuk! mindenkinek ajánlom!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta