SZÜLŐSÉG

Szervezetten szívatják szüleiket a kölykök

2009. október 28., szerda 15:38

Gondolom, az alatt a tíz perc alatt szoktak összebeszélni esténként, amíg a vacsorát csinálom.

szervezett

Leülnek a játszószőnyegre, a kutyát az ajtóba állítják őrnek, nehogy rajtakapjam őket, és nekilátnak az éjszakai tervet kidolgozni.

Milos: - Na jó, srácok, én már tényleg kezdek kifáradni, szeretnék végre egy jót aludni az éjjel. Bevállalok egy anya elalvása utáni öt percben való keltést, ez gondolom olyan tíz körül lesz. De aztán háromig ne is számítsatok rám! Régen meggyógyultam, erre egyre nehezebb ráfogni az ébredést.

Emma: - Oké, fiúk, engem hagyjatok ki a buliból, közismert tény, hogy az alvás szépít. Maximum egy kora hajnali nagyágyba való somfordálásra vagyok hajlandó, viszont hattól garantáltan nem hagyom őket aludni.

Iván: - Rendben, tesókáim, látom, rám hárul a dolog oroszlánrésze. Akkor én fél kettőkor bepisilek. Lehetőleg a matracvédő mellé, hogy a teljes ágyat szét kelljen szednie.

Milos: - Hú, az remek ötlet, tehát akkor lássuk csak. Elalvás utáni ébresztés (az igazi gyilkos) tíz körül, fél kettőkor fullbepisi, az eltart kettőig. Háromkor én kelek, aztán négykor is, meg ötkor is, végül fél hatkor végképp felébredek, röhögcsélés, nyígás, visítás. Emma hatkor csatlakozik, hátha az egyikük vissza találna aludni.

Iván: - Rendben, akkor ezt megbeszéltük, ma sem lesz meg a három óra egyben. Kezdenek megtörni, pár hét, és miénk a világuralom.

Emma: - Okés, fiúk, vigyázzatok, azt hiszem, jön, Iván, gyorsan lökj el! Azaz: Anyaaaaaaa! Az Iván ellökőőőőőtt! Ahhahhaahaaaaaa!

Judit

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2009.10.29 13:25:30baudolinA

    sirítettem = nyújtottam, na

  • 2009.10.29 13:28:38motymoty

    2009.10.29 13:07:37Zsuzsi főz
    igen, igazad van. Csak mostanában tettem bele annyit, mert csak szar élesztőm volt, és szívtam eleget :(

  • 2009.10.29 13:30:51lm

    baud, én is krumplis kenyeret sütök fele-fele arányban teljes kiőrlésű és fehér liszttel, saját házi kovásszal.

  • 2009.10.29 13:32:13nyina&mika

    Zsuzsi, előbb egy nagyobb konyhát vennék, mert nem férek :(

  • 2009.10.29 13:34:30szövetszöcske

    Nekem a kedvencem amikor jó diétásan teszünk kis pirított hagymát és bacont a kenyérbe. Ha nem kel meg, akkor általában nem a recept a gáz, hanem vagy a liszt, vagy az élesztő (az élesztőporok jó része döglött, mi inkább mélyhűtünk élesztőt, és a nagyon tróger lisztekről is leálltunk, azóta megkel).
    Viszont sütni mindig sütőben sül a kenyér, kis cipók formájában, azok gusztusosabbak-kompaktabbak szerintem mint a kocka alakú kenyér, és nincs tróger lyuk bennük alul...

  • 2009.10.29 13:38:57lm

    szövet, de hogy csináljátok, hogy ne legyen olyan vastag a kérge? én is szoktam sütőben is sütni, igaz ugyan, hogy jobban néz ki és nincs benne lyuk, de nagyon kemény és vastag lesz a héja... lehet, hogy a sütés módjával kellene kísérletezgetnem?

  • 2009.10.29 13:39:47pantufül

    "Viszont sütni mindig sütőben sül a kenyér, kis cipók formájában, azok gusztusosabbak-kompaktabbak szerintem mint a kocka alakú kenyér, és nincs tróger lyuk bennük alul..."
    ez mennyire igaz, szerintem sem gusztusos a kenyérsütő által előállított kenyér.

  • 2009.10.29 13:41:12szövetszöcske

    lm, nem tudom, simán 180-190 fokon szoktuk légkeverésesen sütni, mikor barnul a teteje, akkor kivesszük. Még soha nem lett vastag héja.

  • 2009.10.29 13:41:57Temptation

    Anyatájger: válasz ment:-)

  • 2009.10.29 13:42:50Temptation

    Én meg pont az szeretem, ha jó vastag a héja, mint a régi kenyereknek!

  • 2009.10.29 13:43:06szövetszöcske

    lm, nem lehet, hogy egyszerűen későn veszed ki a sütőből? Vagy pedig nem elég meleg a sütő?

  • 2009.10.29 13:46:05Ribizlee

    keblemre sütőben sütők! :-)
    én sem szeretem a gépi sütésű kenyeret, de eddig hülyének nézett akinek mondtam.

  • 2009.10.29 13:50:39loreál

    anyatájger, én pont, hogy nem extra receptekre vágyo, hanem gyors, egyszerű és frappásra..és legfőképp is új dolgokra.

  • 2009.10.29 13:50:57Temptation

    Amíg otthon voltam, én is sütöttem, és én is sütőben, mert a gépi nem olyan!

  • 2009.10.29 13:50:59baudolinA

    Ribizlee,
    én is jobban szeretem, ha sütőben sül, de nem mindig sikerül. Itt Párizsban viszont veszem a kenyeret. Van légkeveréses sütő, de annyira azért nem vagyok házias, hogy kétnaponta hajnali ötkor bedagasszam a kenyeret. :) Elég, ha a többi kelt tésztát megdagasztom, amikor készítem.

  • 2009.10.29 13:52:07baudolinA

    nem mindig sikerül = mármint időben. Lesni, hogy mikor kelt meg. Napközben többnyire nem vagyok otthon, a páromat pedig nem állítom oda kenyeret lesni. Elég, ha megkeresi. :)

  • 2009.10.29 13:52:14loreál

    és én is tudom,hogy lehet kismillió receptet találni a neten, de ott nem tudod előre, hogy milyen(egyszerű -bonyolult..stb) és ráadásul jó sokáig keresgél az ember, hsszú időt tölt el a gép előtt...itt meg bekukkant az ember, megnézi mi van,ha kell kell, ha nem , nem.
    De mindegy nem lényeg a dolog.

  • 2009.10.29 13:52:27Temptation

    loreál: Neked is elküldhetem ,amit anyatájgernek.Nem sok ,csak ami hirtelen eszembe jutott.

  • 2009.10.29 13:53:45motymoty

    hogy lehet vastag héjat csinálni? Nekem sosem sikerül :(

  • 2009.10.29 13:55:58Zsuzsi főz

    Nekem nem vastag a héja egyáltalán. Mint unatkozó anyuka, én mostanában duplájára kelesztem, utána átgyúrom,formába teszem, megin kel 35-41 percet, utána hideg sütőben elkezdve, 180 fokon egy órát sül. Mielőtt betenném, vizes ecsettel átkenem.
    Egyébként most lett kész.

  • 2009.10.29 13:56:08Ribizlee

    baud, én sem minden nap sütök ám! (ahhoz minimum 36 órás napok kellenének)
    de ha igen, akkor megadom a módját. :-)
    dagasztani is kézzel szeretek, és egyszerre többfélét készítek.

    és hogy tetszik Párizs? :-)

  • 2009.10.29 13:59:19loreál

    Anyatájger,
    amit ma ettem ebéder azt a legbalkezesebb kétbalkezes is meg tudja csinálni, és finom, és nem megszokott:
    tojásfasírt:
    Megfőzöl héjában krumplit 4 közepes szem, 4-5 szál répát, és valami zöldet(spenót levél, brokkoli, zöldborsó, csak egy kevés a látvány miatt)...felversz 8 tojást egy tálban hozzáöntesz 1dl vizet, valami vegyes zöldségfűszert(lehet leveskocka is, vegeta szerűség..stb)só(ha a fűszerben nem volt, bors.mehet bele a meghámozott villával összetört krumpli, a felkarikázott répa, és a zöld zöldség...és egy kiskanál sütőpor(ezt el lehet keverni a a hozzáadott vízben is).
    Beele egy formába, én azt a rövis magas, szögletes formát szoktam használni.
    Be a sütőbe 180 fok körül kb 30-45 perc, amíg szép barna nem lesz...utána szeletelni szoktam, lehet köret is, főétel is...jó hidegen és melegen is....van aki szendvicsre teszi..én leginkább valamiféle salátával szeretem.

    http://top-start.unas.hu/shop_ordered/3667/shop_pic/306104221.jpg

  • 2009.10.29 13:59:52lm

    na jó, még kísérletezgetek. bár légkeveréses sütőnk nincs.

  • 2009.10.29 14:00:01loreál

    temptation persze: lorealbxl kukac gmail.com

  • 2009.10.29 14:16:50pantufül

    baudolinA: "Itt Párizsban viszont veszem a kenyeret. "
    Hát azt nem csodálom. Nagyon sokszor voltam már Marseille-ben és környékén és az a bagett, amit a franciák csinálnak!!!!!!! Mindig eggyel többet vettünk, mint szükséges volt, mert útközben megettük.Lehet, hogy az a titkuk, hogy vajat tesznek bele? (mint mindenbe).
    Szívesen vennénk egyszer egy élmény beszámolót Párizsról!

  • 2009.10.29 14:22:30nanemárrr

    Ó jajj, Párizs! Hm, de jó is lenne most ott őszölni! :)

  • 2009.10.29 14:23:21madz

    ha aznap nem eszed meg a bagettet, másnap már fegyvernek is jó :D

  • 2009.10.29 14:23:39baudolinA

    Ribizlee,
    én azért vettem kenyérsütőt, hogy ne kelljen boltból venni a kenyeret. Úgyhogy az idő nagyrészében gépben sült kenyeret eszünk. Amikor van időm, akkor én is megadom a módját, de nem kétnaponta. :)

    lm,
    most jut eszembe, hogy megboldogult bentlakó koromban én úgy sütöttem a kenyeret a gázsütőben, hogy egy tűzálló tálba vizet töltöttem, és az párolgott a kenyér környékén. Mert a gáz eléggé szárít, és ez megakadályozta.

    pantufül,
    én csak porontymentes (porontytalan?) cikket tudnék írni, az pedig nem illene a tematikába. :)

  • 2009.10.29 14:23:51madz

    baud, nekem elég problémás volt ott normális kenyeret találni...

  • 2009.10.29 14:24:25baudolinA

    madz,
    az a titka, hogy konyharuhába csomagolod másnapig. Már ha van mit. :)

  • 2009.10.29 14:25:24baudolinA

    madz,
    mi most egyelőre kísérletezünk. Ettünk már valami fura fantázianevű kenyeret, amiben mák is volt, és jó volt az íze. De lehet, hogy csak simán szerencsénk van: az utcában két pékség is van a proximité.:)

  • 2009.10.29 14:29:00madz

    croissant aux amandes!
    mindent visz

  • 2009.10.29 14:33:56Ribizlee

    baud, kenyérsütőm nekem is van. porfogónak :-)
    az utca végén van egy pékség (ahol 6 után féláron vásárolok) és ha nincs épp saját sütésű, akkor onnan hozok kenyeret.
    árulnak jóféle dalmát kerek kenyeret is :-)

  • 2009.10.29 14:42:46oreille

    Ribizlee, én most tervezek venni valami kenyérsütőt, elsősorban a dagasztás-kelesztés feladatára, mert az nem fér bele az időmbe-erőmbe. ezek szerint nem érdemes? ha mégis igen, milyet?

  • 2009.10.29 14:45:13Silverveil

    szivatják, vagy szívatják? Nekem rövid i-vel hangzik jól, vagy tévedek?

    Madz, BaudolinA ?

  • 2009.10.29 14:49:11Temptation

    loreal: ment a levél

  • 2009.10.29 14:55:32Ribizlee

    oreille, ne engem kérdezz, nekem nem sikerült összebarátkoznom a kenyérsütővel - de ez nem feltétlenül a gép hibája :-)

  • 2009.10.29 14:57:31baudolinA

    Ribizlee,
    Pesten a környékünkön egyetlen pékség van, és ott is csak a rozskenyér az, amit megveszek. A többi vagy tiszta fehér (amit nem szeretek), vagy pedig tartósítva van. És én szeretem a változatosságot. :)

    Silverveil,
    én í-vel írnám, de őszintén szólva nem vagyok benne biztos, hogy ez a helyes.

  • 2009.10.29 14:57:46oreille

    jóvanna. csak itten unatkozunk én és az influenza és épp eszembe jutott :-)

  • 2009.10.29 15:03:14Silverveil

    BaudolinA,

    Én hiszek Neked, nekem nincs már jó helyesírásom, szóval tévedtem.

  • 2009.10.29 15:04:01baudolinA

    Silverveil,
    amíg madz ki nem mondja a végszót (ebben a témában nekem ő az istennő), addig egy szavamat se hidd el. :)

  • 2009.10.29 15:05:12baudolinA

    oreille,
    ha főleg dagasztani-keleszteni akarsz, akkor szerintem olyant nézz, amelyiknek külön dagasztóprogramja is van. Én azóta tudok másfél órán belül frissen sült kalácsot szervírozni. :)
    Van még eltérés a kémlelőablak tekintetében (azaz van ablak vagy nincs). Nekem kémlelőablakos van, de azt tapasztaltam, hogy emiatt a kenyér teteje nem sül olyan szép barnára, mint a többi része (azzal védtem ki, hogy a sülés idejére alufóliát tettem az ablak alá), illetve mintha a meleg is könnyebben távozna. Kémlelni pedig úgysem igazán tudsz, mert hamar bepárásodik. Ha pedig csinálni is akarsz valamit, akkor úgyis fel kell nyitni a tetejét. Ha most új kenyérsütőt vehetnék, nem vennék kémlelőablakost. De mondjuk ez nem tragédia, csak felesleges pluszkiadás, mert ezek többnyire drágábbak.

    Aztán gondold meg, hogy milyen gyakran akarod használni, és hol akarod tartani. Ha csak havonta egyszer veszed elő, akkor szerintem nem érdemes beruházni rá, de ha hetente használod, akkor igen. De akkor úgy intézd, hogy legyen helye a konyhában, hogy ne kelljen ki-be cipelgetni.

  • 2009.10.29 15:09:33Silverveil

    Nálunk csak a macska dagaszt az ölemben, a kenyeret meg vesszük :) (Sajnos túl finom, amit a szemben levő boltban lehet kapni)

  • 2009.10.29 15:09:35madz

    baud, nadekérlek... :)

    amúgy hosszú í. szívat.
    az egy teljesen más ügy, hogy hogyan _hangzik_

  • 2009.10.29 15:11:40oreille

    Baud, köszönöm!

    azért kellene, mert a heti bevásárlás mellett csak kenyérért kellene szaladgálni és ez néha nehezen megoldható. Helye lenne. Korábban már sütöttem itthon, nagyon jók is lettek, de a kis géppel dagasztás, kelesztés babrába belefáradtam...

    noname is jó vagy valami ismertebb márkát vegyek inkább?

  • 2009.10.29 15:11:44Silverveil

    Madz,

    Köszönöm.
    A "hangzik" dolgot nem szó szerint értettem, hanem csak a lelki füleim számára. Ha ez egy feleletválasztós teszt lett volna, akkor a rosszat választottam volna.

  • 2009.10.29 15:14:00baudolinA

    oreille,
    márkaügyben nem tudok tanácsot adni, de én inkább hajlok egy középkategóriás ismert márkára. Aminek lehetőleg szervize is van a környéken.

  • 2009.10.29 15:18:55oreille

    köszi!

    gyermek ébred, vége a pihenésnek.

  • 2009.10.30 10:27:20Cobold

    2009.10.28 19:10:24Rebca
    Ha a hormonok egyszer kikapcsoltak, nem fognak bekapcsolni többet. A gyerek utáni vágy a legtöbb nőnél hormonilag a 20as évek elején dühöng, utána a gyerek utáni vágy sokkal inkább tudatosabb, más szinten jelentkezik.
    Ne várj a hormonokra, inkább azon gondolkozzál, miért lenne neked jó, ha lenne gyereked. Milyen igényedet töltené be, miért okozna örömet.

  • 2009.10.30 13:43:46Cobold

    Én már kaptam meg itt a porontyon, hogy gányszakács vagyok, mindezt azért, mert bekopiztam egy receptet, amiben löncshús volt, és ananászkonzerv, és csak utólag vettem észre.
    Valami spagettiszósz féle volt. Löncshús helyett mindig darált húst használunk, ahhoz a szószhoz meg pont illik sztem (és a családom szerint is) az ananász.
    Többet nem volt kedvem írni soha, olyan alázást kaptam érte.
    Pedig nagyon sok egyszerű receptem van, és szinte minden alapanyagokból készül, semmiféle alappor meg ilyenek. Finomak is.

1 | 2 | 3 | 4 | 5

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta