SZÜLŐSÉG

Csak szülői hozzájárulással kaphatják meg az iskolában a gyerekek a h1n1 védőoltást

2009. október 26., hétfő 17:01

Az iskolai őszi szünet után, jövő héttől postázzák az óvodák és az általános iskolák azokat a leveleket, amelyekben a szülők hozzájárulhatnak ahhoz, hogy gyermeküket az intézményekben beoltsák az újinfluenza ellen - mondta a Független Hírügynökségnek Falus Ferenc hétfőn. Az országos tisztifőorvos hangsúlyozta: csak ennek a hozzájárulásnak a birtokában adják be az iskolaegészségügyi orvosok novembertől a 14 éves korig minden gyermeknek ingyen járó vakcinát. Azt is közölte: először az óvodásokat és általános iskolásokat oltják.

Falus Ferenc elmondta: Nemcsak az óvodások és általános iskolások kaphatják meg ingyen az intézményekben a H1N1 elleni oltást, hanem a velük szoros kapcsolatban lévő iskolai dolgozók, pedagógusok is. Maga az oltás valószínűleg úgy történik majd meg, hogy mindazok a gyerekek, akiknek van szülői hozzájárulásuk, egyszerre, egy napon kapják meg a vakcinát.

Azok a szülők, akik nem szeretnék, hogy az óvodában vagy iskolában oltsák be gyermeküket, felkereshetik a házi gyermekorvosukat is, ott is ingyen kaphatják meg a vakcinát - mondta az országos tiszti főorvos. Kérdésre válaszolva hozzátette: a gyermekeknél is akár egyszerre is be lehet adni a H1N1 elleni és a szezonális védőoltást.

(Független Hírügynökség)

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.10.27 12:22:43Ribizlee

  mammina, kitartás és gyors gyógyulást a lányoknak!

 • 2009.10.27 12:24:01mammina

  jah, koszi.

 • 2009.10.27 12:34:00Ribizlee

  amúgy zárójelben: tökéletesen értem amit írtál, ugyanígy érzek az én két 'nagy lovammal' kapcsolatban.

 • 2009.10.27 12:34:47Mikro_cica

  jobbulást a gyermekeidnek!

 • 2009.10.27 12:35:41mammina

  ribizlee
  de jo, mar kezdtem azt hinni, hogy kergulok. ez nem azt jelenti, hogy kisbabanak nem szerettem rajongasig oket, de valahogy olyan termeszetesek voltak dolgok, sosem paraztam, minden ment a maga utjan. mostanaban hajlamos vagyok a sirdogalasra, mig virrasztok az agyuk mellett ejjel, es nezem a lazrozsas arcukat. :-( hahh, oregszem!

 • 2009.10.27 12:39:13pantufül

  mammina: nagyon veled érzek, gyógyuljatok meg! (így többes számban). Nem tagadom, hogy megijesztettél.

 • 2009.10.27 12:41:59pantufül

  Egyébként én is ilyen vagyok, amikor baj van, ott vagyok a top-on, minden tőlem telhetőt megteszek, mindig tudom, mit kell tenni, mondani, aztán ha elcsendesedtek a dolgok szépen kiborulok, sírok és kétségbe esem. Mindezt kb negyed óra alatt letudom, és aztán újra jöhet a harc és az önfegyelem.

 • 2009.10.27 12:42:06mammina

  na megyek kezdodik a kovetkezo kor! :-( majd jovok beszamolni nap vegen.

 • 2009.10.27 12:42:55mammina

  pantuful
  asszem az anyak 99%-a ilyen. (talan jobb ha noket irok :-) ))

 • 2009.10.27 12:53:57Ribizlee

  mammina, nem hiszem hogy kergülsz - ha igen, akkor többen is vagyunk így :-)

  csak ránézek a kamaszaimra és elöntenek az érzések - pont mint egész kicsi korukban. lehet hogy ezért mert túl közel már a felnőtt világ, amitől azért titokban óvnám, féltem őket? egy posztot télleg megérne :-)

 • 2009.10.27 13:39:03kleo1114

  mammina, gyógyulást a gyerekeidnek! attól tartok, Mo.-n is majd szépen végigsöpör ez a szar. Terheseknek egyébként lehet a sima influenza elleni oltást is adni, mert nem élő vírust tartalmaz, hanem elöltet. Élő vírusost nem lehet terheseknek beadni. Én most 2. terhességem alatt beadattam magamnak, és az egész családot rábeszéltem, így remélhetőleg a kicsik megússzák, a 3 év alattiakat nem oltatjuk be mi sem.
  A higanyos hisztériától meg falnak megyek már. 1999-ig a Di-Per-Te oltásban is higanyos tartósító volt (ami nem egyenlő a hőmérőben található higannyal, hanem egy szerves higany vegyület, amit ezzel a dózissal frankón lebont a szervezet és kipisilünk), úgyhogy az autizmussal meg skizofréniával fenyegetőzés is alultájékozottságra utal. Milliószám szaladgálnának közöttünk a higanymérgezettek, ha ez igaz lenne. Nnnna. Amúgy én is orvos vagyok. És semmi bajom nem lett a h1n1+ szezonális oltástól. Még csak hőemelkedésem sem.

 • 2009.10.27 14:05:43Farkasokkal táncoló

  Na igen, én is attól tartok, hogy most még jó nagy szájuk van azoknak, akik állandóan rémísztgetik az embereket (nemcsak a kismamákat!) ezzel az oltással, de aztán ha egyszer nálunk is lavinaszerűen megjelenik, és a magyar anyák is rettegve fognak ülni a 40 fokos lázban fetrengő iskolásaik, férjük mellett, akkor fognak észbekapni, hogy tán mégis jobb lett volna...

 • 2009.10.27 14:13:46nutika

  Rita, most komolyan! Immunerősítésre: mozgás, szabad levegő, kerülni a stresszt, sok zöldséget, gyümölcsöt enni - ez azért egyik sem hit kérdése, hm?
  És erre jöhet még vitamin, gyógynövény, homeopátia ráadásnak, ízlés szerint.
  Az erős immunrendszer az ismeretlen kórokozók ellen is jobb eséllyel indul.

  Az sem olyan furcsa számomra, hogy a fiatalokat támadja - egyáltalán nem olyan erős egy átlag tizen-huszonéves immunrendszere, mint ahogy a korából adódna. Nem mozognak, stresszesen élnek, keveset alszanak, és egy rendes bulizás is taccsra teszi a szervezetet pár napra.

  Az oltással kapcsolatban én is teljesen tanácstalan vagyok. Bőven hallottam már érveket mindkét oldalról, "magas" körökből és pletykákból, etikai, racionális, érzelmi, tudományos, mindenféle megközelítésből. Most ott tartok, hogy inkább nem. De rendes érvekkel azért meg lehetne győzni a másik oldalról is...

 • 2009.10.27 15:35:01kleo1114

  Mit jelent neked a rendes érv?... :)
  Tizenéves korosztály leginkább azért veszélyeztetett, mert ők egészen biztos nem találkoztak még hasonló vírussal sem. A 60-as évek végén volt egy hasonló vírus, így még esetleg ők is valamennyire védettek lehetnek az immunrendszer felkészültsége miatt, meg hát az öregek. Nem véletlenül, hogy nem egy családról hallani, ahol tisztességesen végigsöpört _mindenkin_, kivéve az időseket. És nem azért, mert strammak, és többet bírnak, mint a mostani generáció, hanem mert már találkoztak ehhez hasonló vírussal. Úgyhogy az immunrendszer erőssége sztem jelen esetben nem sokat ér. Felkészült az immunrendszer konkrétan erre a vírusra vagy nem, ez számít. Az oltással lehet felkészíteni.

 • 2009.10.27 15:58:42nutika

  kleo: HA megbízom az oltásban. Inkább olyan érvekre gondoltam, amik ezt megerősíthetik bennem...
  Eddig a bizalmatlanságom erősebb, mert olyan ismerőseimtől, akiknek adok a szavára, olyan információkat hallottam, amik nem adtak okot bizalomra (felelős idős kolléga lemondott, mert nem akarja, hogy a nevét kapcsolatba hozzák a vakcinával, a tesztelési procedúra hanyagsága miatt (lsd. pl. a fent idézett számokat); az oltás kitenyésztéséhez nem rendeltek olyan tojást, amilyet vakcinafejlesztéshez "illik" (SPF minősítés); a szomszéd lány terhesgondozását nem vállalja a nőgyógyásza, ha beoltatja magát).

 • 2009.10.27 16:13:19gyalogos

  Bogyocska!
  Megörültem az infónak, hogy egy másik vakcinával (Fluarix) ki lehetne kerülni a magyar Fluval P-t...
  De most utánaolvastam és kiderült : a Fluarix-ban egy régi H1N1 vírustörzs (A/Brisbane/59/2007) elleni védőanyag van benne, az új vírus ellen (A/California/7/2009) sajnos csak a Fluval P hatásos... :-[
  Úgy tűnik, nincs más vakcina Mo-on, ami ez ellen az új vírus ellen védene, csak ez az 1 féle...

  http://www.citymed.hu/ertesito.php?r=%2Fkereses_send.php

 • 2009.10.27 18:21:36nyúlmama

  Mi még nem kaptunk semmi infót az oviban , hogy oltás lenne.
  Az óvodában semmit nem lehet a szülő beleegyezése nélkül adni/ adatni/szedetni, stb, úgyhogy nem tudom, ez miért szenzáció most. Azon kívül számomra ez azért is érdekes, mert szeptemberben jött a védőnénink, hogy mostantól az orvos nem jöhet vizsgálni az oviba, új rendelet.( eddig évente kb. kétszer jött, és a védőnő többször is, + volt hallásvizsgálat, szemészet, fogászat-ezekről nincs infóm)
  A Fluarix nem új oltás, az én háziorvosom évek óta ezt adatja magának és a családjának, nekem is ezt ajánlotta, és holnap adatom be.Nem a H1N1 ellen véd, hanem influenza oltás. A H1 N1 -et december előtt nem ajánlotta, mert még nem elég szerinte a teszt.
  A netről szerezhető infókat pedig nem mondanám korrekt, teljes infónak.Nem csak influenza ügyben.

 • 2009.10.27 20:17:52tildy:)

  Nem tudom mennyi idő után jöna mellékhatás, nekem kéthete beadva, semmi negatívumot nem tapasztaltam.Ellenben az itt annyira agyonajnározott fogamzásgátlóktól már a 2. nap mindenféle mellékhatások jöttek elő. Akkor szedjenek az emberek fogamkzásgátlót? Vagy ne is legyen tiltsuk be?
  Szvsz hisztériakeltés ami megy.

 • 2009.10.27 20:23:24zolnaid

  bennem már a szezonális az bennem van, itt csipog a karomban a mikrocsipp :)

 • 2009.10.27 21:47:24bogyócska

  gyalogos, nekem azt mondta, hogy a Fluarixot minden év elején az adott vírus mutációjának megfelelően "újrakeverik" (nem tudom a szakszót), hogy őszre biztonságos legyen.

  Nyilván folyamatosan mutálódik a vírus, olyan oltás úgysincs, ami 100%-osan véd. Ez sem, az orvosom 85%-os védettséget ígért a rendes és az új influenza ellen is. Ha viszont elkapom, jóval enyhébb a lefolyása.

  Inkább arra írtam ezt, hogy ha már valamit, akkor ezt ajánlották nekem. A Fluval-t nem. Ez is egy tapasztalat.

  Soha nem kaptam még influenza elleni oltást, gondoltam, kipróbálom. Kíváncsi leszek. :)

  De inkább az érdekelne, hogyha valaki elkapta egyszer, van-e védettsége? Húgom valószínűleg ezen esett át ősz elején, ő nem oltat.

 • 2009.10.28 06:44:56nyúlmama

  Bogyócska, ugyanezt mondta nekem is a doki, amit neked.Amúgy én is most oltatom magamat először influenza ellen.
  Rákérdezek arra, hogy aki elkapta ,azzal mi van, és megírom este.

 • 2009.10.28 10:10:17pantufül

  Hogy vannak a gyerkőcök Mammina???

 • 2009.10.28 10:29:29mammina

  pantuful
  tegnap rosszul, delutan hatig volt magas lazuk, teljesen mindegy volt mit adtam be nekik, ultek a vizes torolkozobe csavarva, bamultak ki a fejukbol. Nyomtam belejuk a gyumolcslevet, meg a vizet, de kivantak is, ellentetben az evessel. Aztan egyszercsak lement a lazuk, es azota - kopp,kopp a fan - jol vannak. a kohogesuk is csokkent. Igaz beadtam az antibiotikumot. Ebed utan is, meg ejjel is. Lehet kezd hatni. De most jol vannak, es a szemuk is tisztabb sokkal. De teljesen ellentetes velemenyek vannak a tv-ben, van aki szerint 100% hogy a sertesinfluenza, masok szerint sima influenza, nem lehet ennyi sertesinflu. Fene sem tudja, mi gyogyulunk! A tobbi nem szamit!

 • 2009.10.28 11:03:14pantufül

  Végül is tök mindegy, hogy melyik influenza, az a lényeg, hogy már jobban vannak. Lehet, hogy 2 hét is kell, hogy 100 %-ra meggyógyuljanak. A körülményekre való tekintettel nem hiszem, hogy nagyon lemaradnának a tanulással a többiektől......mivel hogy nem nagyon vannak többiek sem.... Tényleg az a legtöbb, amit tehetsz, hogy nyomod beléjük a folyadékot. További jobbulást!

 • 2009.10.28 11:33:12hackney

  Mi sem adatjuk be. 15 hónapos a kisfiam, igaz még szopik, de eszemben sincs kísérleti nyulat csinálni belőle. Így is kiütése lett a kötelező 15 hóstól, taknya nyála egybe. Már csak a lázat várom...
  Érdekes a kismamák beoltása is. Amikor terhes voltam, még azért is csúnyán néztek, ha bevettem egy algopirint, mondván minek mérgezem a gyereket. Most meg hirtelen oltassák be magukat? Most akkor hogy is van ez??

 • 2009.10.28 11:43:37Farkasokkal táncoló

  Botsánat, de a 15 hós az nem a kanyaró elleni (ill. kombinált, maiben benne van?) Ugyanis akkor a taknya-nyála, kiütés reakció teljesen normális. Enyhe formában kiütött rajta a kanyaró. Egyik lányomnál is ugyanez volt.

 • 2009.10.28 12:04:47mammina

  pantuful
  pontosan. engem mar nem erdekel hogy melyik influenza, a lenyeg hogy jobban vannak. a suliban nem maradnak le, mindenki mas is otthon van, a tnarokkal egyutt. hat igy jartunk. lassan levonul, mi is kicsit megnyugszunk ahogy latjuk hogy jobban vannak. eleg eros szervezetuek a lanyaim utoljara influenzajuk 5 evvel ezelott volt, megfazni is ritkan szoktak, nagyon ritkan betegek, nyomjuk a gyumolcsoket, paradicsomle, gyumolcsle, sok-sok szeretgetes. eddig terjed a mi hataskorunk. mindenkinek szep napot!

 • 2009.10.28 13:16:28orogordog

  Falus urat mivel oltották?
  Nem látta azt senki mi volt abba a fiolában.
  Vidéki gyógyszertárából szerzek egyet. Ki vállalja be, hogy beoltsák vele?
  Ez csak egy lobbi.

 • 2009.10.28 14:14:34kleo1114

  15 hós oltás az én fiamnak meg szééééép nagy nyaki nyírokcsomókat csinált.. :) ezek beleférnek, inkább, mint hogy tényleg mumpszos/kanyarós legyen...
  Hackney, pont ez az, ha benyalod az influenzát akkor aztán lehet nyakló nélkül szedni a a lázcsillapítókat. Na, nekem inkább jól jött egy teljesen mellékhatások nélküli oltás, mint hogy azon filózzak, hogy Algopyrint, vagy Panadolt szedjek be inkább terhesen egy marékkal. :-S (én influenzásan 40 fok alatt meg sem állok lázban, sajna)

 • 2009.10.28 14:21:48Zsuzsi főz

  Falusnak szánt oltás fecskendőjén kupak volt, amikor "beadták":-))

 • 2009.10.28 14:27:07Zsuzsi főz

  http://giulio.freeblog.hu/files/FFoltas.jpg

 • 2009.10.28 16:33:24nyúlmama

  Fluarix beadatva.H1N1. doktornő véleménye: ez nem egy korszerű oltás, nem olyan, mint a Fluarix. Még nincs járvány, alig észlelt beteget, de ha kitör, akkor érdemes beadatni.
  amúgy meg oltási szövődmény:Hackney, az oltási reakció nem szövődmény, hanem normális dolog, a láz, a kiütés belefér. De ha megkapja a gyerek a betegséget-adott esetben a kanyarót, mumpszot, rubeolát- akkor nem úszod meg ennyivel.Ezek a betegségek nem tűntek el, csak mivel oltás van ellenük, nem lángolnak fel járványok. Olyan közösségekben viszont, ahol valamiért nem oltatják a gyerekeket-pl vallási okok- ott bizony újra előjönnek.Amúgy a gyógyszereknek is van mellékhatásuk, ezzel az erővel azt se szedjünk.

 • 2009.10.28 16:35:11nyúlmama

  Ja, bogyócska, azt mondta a doki, hogy ha átesett, fölösleges oltani.

 • 2009.10.28 22:04:48bogyócska

  Nyúlmama, nagyon kedves tőled, hogy megkérdezted, köszönöm!

 • 2009.10.29 09:25:53Farkasokkal táncoló

  Érdemes elolvasni:
  http://nol.hu/lap/tudomany/20091029-ha_lehul_az_ido__robbant_a_virus_-_figyelmeztet_a_szakerto

  Ezt a mondatot kiemelném belőle azoknak, akik azt hiszik, hogy éppen elég az immunrendszer erősítése:

  "A virulencia attól függ, hogy azok közül, akiknek a szervezetébe bejut a vírus, hányan betegednek meg. Az H1N1 ezen a skálán meglehetősen elöl helyezkedik el: akinek a szervezetébe a fertőzéshez elegendő számú (néhány száz, vagy esetleg ezer) vírus bejut, az megfertőződik. Ezt a nagyfokú virulenciát az okozza, hogy érdemleges védettséggel szinte senki sem rendelkezik: a korábbi sertés- és madárinfluenzák genetikai örökségét hordozó vírusban csupán egyetlen gén származik humán influenzából, vagyis az emberi immunrendszer nem ismeri fel ellenségként, így nem is védekezik ellene."

 • 2009.10.29 09:58:32mammina

  na mi megyunk a masodik kor dokira, mert a nagyobbik lanyom csak nem akar javulni, es behivott hogy megnezze ujra, meghallgatodza. gyogyszerrel egyutt volt megint nagyon lazas, es fejfajasa miatt sir. a kicsinek mar kutya baja, de orvosi javaslatra ma fertotlenitjuk a lakast, kimosunk mindent, lemosom a jatekokat, stb. ez a melos resze. mindenkinek szep napot.

 • 2009.10.29 10:03:40pantufül

  Drukkolunk Mammina, biztos nincs komoly baj, csak az immunrendszerének ez most sok. Ez a fertőtlenítés nem buta ötlet még ha melós is.
  Lécci majd írd meg, hogy mit mondott a doki.
  Kitartás!

 • 2009.10.30 00:46:47ági anyu

  A férjem beoltatta magát a múlt héten, idős rokonaink pedig az elsők közt - rendben vannak, pedig Laci bácsi súlyos betegségen esett át nemrégiben

 • 2009.10.30 00:55:10ági anyu

  2009.10.28 14:27:07Zsuzsi főz
  Viszont per lesz a hamis állítás miatt - ez mai infó

 • 2009.10.30 09:40:33mammina

  kokadt a kolok, van laza is, nem rohangal, nem ugral, szundizik fel nap, meghallgattak a hatat, tudogyulladasa nincs, fule tiszta, szerencsere enni eszik, igaz az emeltebb gyogyitol meg megy a hasa, de mondtak muszaly adnom neki igy megy a rengeteg folyadek is, amit szinten elfogad, es hala istennek vannak tartalekai amibol tud leadni ha eppen nem lenne etvagya. :-) emeltek a gyogyszer mennyisegen es varunk. ha valami rosszabbodas van, rohanok a korhaz iranyaba, viszont mar csak sima influenzakent kezelik. ez van. :-( kicsinek mar semmi baja. de iszonyatosan megy a panikkeltes minden media forrasbol. szornyuuu. tiszta hiszteria. minden napra jut valami amitol felall az ember haja. Fraud szerint nem a vilag lett orultebb hanem a hirek gyorsabbak. van benne valami. :-)

 • 2009.10.30 09:44:53nyúlmama

  Mammina, gyógyuljatok!
  Egyébként a hírekkel így igaz, a bulvárnak meg kell élnie valamiből. Pont a tegnapi Nők Lapja írt az amerikai srác szüleiről, akik elhitették mindenkivel, hogy életveszélyben van a gyerekük a léghajóban, miközben az meg a padlásukon bújkált.
  Sokan mindent készpénznek vesznek, amik elhangzanak, illetve amik a neten felbukkannak, és még terjesztik is.

 • 2009.10.30 09:47:07Farkasokkal táncoló

  Mmamina, egy normál influ sem gyógyul 3-4 nap alatt, kb 10 nap a teljes gyógyulás. Általában az szokott lenni a baj, hogy a láz lement, a gyerek jól érzi magát, és ilyenkor kiengedik a szabad levegőre vagy túlugrálja magát a lakásban, és akkor visszaesik. Influenza: ágynyugalom, sok folyadék, a láz megszünte után is még legalább 3 nap pihenés, és könnyű koszt. Tudom, hogy az ágynyugalmat és a pihenést nehéz megvalósítani egy örökmozgó gyereknél, de törekedni kell rá.

 • 2009.10.30 09:50:41nyúlmama

  Ft, így igaz. Jönnek vissza az oviba 3-4 nap után, mert nincs láza. Aztán visszaesnek. Most is volt egy gyerek, harmadszor van otthon két héten belül.Lehet, elég lett volna egyszer normálisan kikezelni.

 • 2009.10.30 10:00:53Farkasokkal táncoló

  Hát igen, most mondjam azt, hogy mikor gyerek voltam az volt a szólás, hogy aki beteg nyögjön? Azaz feküdjön az ágyba és maradjon ott amíg meg nem gyógyul. Én mindenesetre ezt a vonalat vittem tovább. (Bár szó ami szó, az unokámat elég nehéz ágyban tartani... bár ha megfelelő mese dvd van készenlétben, nem lehetetlen.)

 • 2009.10.30 10:12:30nyúlmama

  Ft, kezdjük azzal, hogy a gyógyszert akkor nem 5, hanem 8 napig szedették. Oké, lehet, fejlődtek a gyógyszerek. De akkor is nonszensz, hogy úgy jönnek vissza, hogy az orvos előre kiállítja az igazolást, a szülő írja rá a dátumot, és taknya-nyála egybefolyik, fosik-mert elmondják ám a gyerekek-piros a torka, köhög, hogy a száján kiesik, de doktornéni szerint ez nem gond, mindenki így van.Meg bárányhimlő után 1 héttel, pörkökkle jönnek visza.Meg úszni!!!!

 • 2009.10.30 11:06:52mammina

  farkasokkal tancolo
  tisztaban vagyok azzal, hogy egy influenza milyen mert ugyan meg "csak" 9 eves a lanyom, de mar talalkoztam a betegseggel (en sem vagyok mai csirke). es pont mivel ismerem a gyerekem es tudom hogy mire hogyan szokott reagalni, es gyakorlatilag sosem beteg, ezert aggodom kicsit jobban, hogy egy nap jo, ketto nem. nem szokott igy ki-be ugralni egy betegsegben, nem ilyen napokig nyuglodos fajta. mivel nem dolgozom ezert megtehetem hogy nem kell bemennie harom nap utan suliba, es regen is mindig "kifektettem" veluk az egy hetet. most is 8 napig kell szednie a gyogyszert. nem vagyok egy nagyon parazos tipus.

 • 2009.10.30 11:38:44nyúlmama

  Mammina,,megértelek, de hidd el, van ilyen.Nekem is volt olyan, hogy frászt kaptam, mert még 3. nap is tök lázas volt a gyerek, mintha mi sem történt volna. Aztán hála égnek, meggyógyult, de tényleg ih
  jesztő tud lenni.

 • 2009.10.30 11:45:11Farkasokkal táncoló

  Mammina én is ideges lennék, és csak amiatt írtam, hogy sajna az influenza ilyen is tud lenni, hogy jobban van, visszaesik, megint jobban van stb. De erre is csak azt tudom mondani, hogy ágynyugalom a fő. Meg sok citromos tea.

 • 2009.10.31 15:57:17nyúlmama

  Ha valakit érdekel, Magyar Narancs október 29-i számában van egy interjú Berencsi György virológussal az influenza oltásról "A józan észre kellene hallgatni" címmel.

 • 2011.04.24 14:53:18Pirakdat

  Sziasztok én egy 12-éves srác vagyok és én kértem anyát hogy adasaa be nekem mert nem akarok otthon feküdni amiikor a többiek kint játszanak. Egy kis tűszúrásba nem hal belesenki kicsit megszúrnak és kész mia az semmiség.

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta