SZÜLŐSÉG

Hétvégi programajánló: dobok és kisvasút az enyhülés jegyében

2009. október 22., csütörtök 12:27

Kicsit gondolkodtam, ajánljak-e szuper programokat a hosszú hétvégére, hiszen végre 19 fok lesz és állítólag még a nap is ki süt, így valószínűleg a beltéri programoknak befellegzett. Másrészt viszont vagyunk annyira szkeptikusak és babonásak, hogy ne higgyünk a meteorológusoknak, így legjobb lesz fellapozni az eseménynaptárunkat, ki tudja, mit hoz a jövő.

Rögtön a hosszú hétvége első napján a Dzsungel könyvét nézhetjük meg a Vígszínházban, délután fél háromkor. A jegy nem olcsó, 900 és 3200 forint között mozog, így ha jó az idő, sétáljunk inkább egyet a közeli Margitszigeten. Ha erről a színházi előadásról lemaradunk, ne búsuljunk, bepótolhatjuk másnap a Holdvilág Kamaraszínházban (1161 Budapest, Ságvári u. 3), ahol a Hamupipőkét tekinthetjük meg, délután három órától, a jegy sajnos itt sem olcsóbb.

Különleges programnak ígérkezik szombaton a Művészetek Palotájában az ütős kavalkád, a Talamba Ütőegyüttes számlálhatatlanul sokféle ütőshangszeren előadott koncertje, ez ráadásul egy olyan program, amit valószínűleg még mi is élvezni fogunk, jegyár 900 Ft.

Szintén szombaton, délelőtt 10-től 12-ig a Szépművészeti Múzeum várja alkotóműhelyébe a 6-12 éves gyerekeket, ahol grafikusok segítségével azt ismerhetik meg, milyen segédeszközöket használtak régen a művészek a rajzoláshoz. Belépő 900 Ft.

Vasárnap sok színházi előadás lesz, például a Csillagszemű juhász a Zeg-Zug Zuglói Gyermekházban, (1146 Budapest, Hermina út 3. Jegyár: 700 Ft), vagy a Rettentő görög vitéz, délelőtt 11-től a Stúdió K Színházban (1092 Budapest, Ráday utca 32. Jegyár 600 és 1200 Ft.).

Vidék:

A legmelegebb szívvel talán a Börzsönyben megrendezésre kerülő vasárnapi családi napot ajánljuk. Kismarosra, a Király-rétre főleg a kisvasutak szerelmeseit várják, de lesz mindeféle ingyenes program, erdei termékek kóstolása, kisvasutazás, erdei élménypálya, évgyűrűszámolás, erdei hangyák világa, középkori favágóverseny, illatmúzeum, bagolytojást dobó verseny és délután háromkor Kolompos koncert.

A Monori Művelődési Házban délután háromtól töklámpás faragás lesz, majd Piroska és a Farkas gyermekelőadás, belépő összesen 1000 Ft.

Debrecenben a Homokkerti Közösségi Házban (4030 Debrecen, Szabó Kálmán u. 68) Dömötör napi motolla néven családi délután lesz, pásztoreszközök, állatok készítése természetes anyagokból.

Egerben a Harlekin Bábszínházban (3300 Eger, Bartók Béla tér 6.) Andersen, Grimm-testvérek és Móra Ferenc meséiből lesz előadás gyerekeknek, belépő 800 Ft.

Eheti, Budapestről elérhető kirándulóprogramnak az Ipolytarnóci ősmaradványok megtekintését ajánljuk, annál is inkább, mert a roppant érdekes földtani lelőhely október 31-én bezár, és egész télen zárva lesz.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.10.22 12:33:28Subbantósdi

  Holnap futóverseny lesz Bp-en, szerintem ezen családilag is elindulhat, aki akar, és lehet ezzel kapcsolatban tájékozódni, bár esős időt mondanak.
  Mi vasárnap először visszük, jobban mondva, a férjem az az anyóssal a lányomat a Budapesti Nagycirkusz egy előadására.
  Hát meglátjuk, hogy fogja-e élvezni... :o)

 • 2009.10.22 12:56:58bogyócska

  A Dzsungel könyve a Pesti Színházban megy, nem a Vígben. (Tudom, összetartoznak, de akkor sem ott megy.) Amúgy én is ajánlom, nagyon jó kis előadás, de inkább nagyobbaknak, nem kifejezetten gyerekelőadás.

 • 2009.10.22 14:41:17BlackCat

  Váááááá! :) Talamba jövő hét kedden Db. Kölcsey Kp.! A jegyek kicsit drágábban...

 • 2009.10.22 20:52:29Kipikopii

  A Dzsungel konyve meg megy? Pedig mar jo regota nem elek Mo-n.

  Bogyocska-nak igaza van, illene korrigalni a szinhaz nevet, es feltuntetni a Pesti Szinhaz honlapjan levo figyelmeztetest: "Az előadás 10 éven aluli gyerekeknek nem ajánlott!"

 • 2009.10.24 22:55:32Rosa Rugosa

  Mi meg maradunk itthon, holnap felteszem a kispónira a gyerekeket, remélem nem lesz nagy a lemorzsolódás.:)

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta