Terhesnapló: Már az orgazmus is fáj

33.  hét

pocak33

Tömeg: 63,5 kg

Az egy dolog, hogy éjszakánként alig alszom, mert a kisasszony odabent karateedzést tart és mert az orrnyálkahártya duzzanata miatt nem kapok levegőt. Azt is elviselem, hogy hajnalban gyomorégés ébreszt, nap közben álomszuszék vagyok, mindent elfelejtek, hogy emésztési problémáim vannak, hogy alig kapok levegőt az öt emelet megmászása után, hogy tíz percbe telik, mire megkötöm a cipőfűzőt és hogy estére bedagadnak a bokáim. De hogy már az orgazmust sem tudom élvezni, mert a gyönyör pillanatában begörcsöl a vádlim?! Ez mindennek a teteje.

És bár eljött az az időszak is, amikor képes vagyok álmomban is csúcsra jutni, (nagyon érdekes élmény egyébként, és csak a terhességek alatt tapasztaltam), ez sem okoz olyan örömöt, mint korábban: olyan vádligörcsre ébredek, hogy a pokolba kívánom az összes szexuális álmomat. Pápá, Buffon! Akkor már jöjjenek inkább a somlóik, a kelt tészták és egyéb édességek, azok maximum gyomorgörcsöt okoznak. És azt is csak álmomban.

Hastapi

Újra tapasztalom, hogy valamiért sokan ellenállhatatlan kényszert érezzenek, hogy megtapogassák a hasam. Tudom, hogy vannak olyan kismamák, akik ettől a falnak mennek, engem nem zavar különösebben, ha ismerős ér hozzá (természetesen vadidegennek nem engedném a taperolást). Kívülállóként - pláne, ha az ember sosem volt terhes - valami egészen misztikus dolog lehet az egész terhesség a feszülő pocakkal és az odabent mocorgó gyerekkel. Szóval, kedves ismerősök, hozzám bármikor jöhettek egy has-simire.

Nincs egy rongyom se

Az, hogy hirtelen ránk szakadt a hideg, nem kis fejtörést okoz az öltözködésben. A forgatókönyv a következő: kinyitom a ruhásszekrényt és vadászni kezdek. Mostanában ugye hosszú ujjú pólókat keresek - az olyan típusokat preferálom, amelyek feszülősek, és mivel ezek általában rugalmas anyagból vannak, kellőképpen ki tudnak tágulni, hogy beleférjen a szokásosnál egy kisebb görögdinnyével nagyobb has is. Csakhogy - mivel ezek nem kismamafelsők - ezek túlnyomó többsége felcsúszik a köldökömig. A válogatás végén oda lyukadok ki mindig, hogy van összesen két olyan hosszú ujjú felsőm, ami hosszított fazon és nem pöndörödik fel a derekamra.

Tesópuszi

Pötyi minden reggel puszival köszön az ajtóban, amikor apa elindul vele az óvodába. Egy ideje már a hasamra is nyom egy cuppanósat és mindig van valami kedves szava a tesóhoz. Málni is szokott neki beszélni, de ritkábban és rendszertelenül. Pötyi viszont két garnitúra óvónénit tett lóvá, amikor nagy átéléssel elmesélte, hogy Manna bizony megszületett. Meg kellett mindenkinek mutatnom a kabát alatt rejtőzködő hasamat és bebizonyítani, hogy a gyereknek kicsit élénkebb a fantáziája és jó a meggyőzőképessége.

Oszd meg másokkal is!
Mustra