SZÜLŐSÉG

Lúgosítsd hüvelyed, ha fiút szeretnél!

2009. október 20., kedd 07:48 |

Ha fiút akarsz, szeretkezz az ovulációkor vagy utána, lúgosítsd a hüvelyed, pasid hátulról hatoljon be, előtte egy órával pedig vegyen forró fürdőt.

babyboy

A leendő kismama fogyasszon sok sós ételt, húst és tésztát, így nagyobb eséllyel fogan kisfia, javasolja olvasónk, Anikó, aki hozzáteszi, hogy végül is mindegy, fiú lesz vagy lány, a lényeg, hogy egészséges legyen.

Bárki bármit mond, egy kicsit vágyik arra, hogy inkább kisfia vagy kislánya szülessen. Főleg akkor, ha már a második vagy harmadik babát várja. A legtöbb családban a kisbaba nemének meghatározásával nem is próbálkoznak, de akadnak olyan párok, akik ennél elvetemültebbek és a következő fortélyok valamelyikét alkalmazzák a kívánt nemű gyermek megfoganásához. Mielőtt a következő praktikákkal ismertetnénk a kedves olvasót, ismételjük csak tudományos ismereteinket, hogyan is lesz gyermekünk fiú vagy leány?

A férfiak kétféle spermiummal rendelkeznek: az egyik X kromoszómát hordoz, a másik Y-t. A női petesejt mindig X-t tartalmaz. Ha ezt egy X-es spermium termékenyíti meg, akkor XX - tehát kislány lesz a baba. Ha Y-os , akkor XY -tehát fiú. A kutatások azt mutatják, hogy az Y-os spermiumok kisebbek, gyengébbek, de gyorsabbak, az X-esek nagyobbak, erősebbek , de lassabbak.

Czeizel Endre-módszer

Ha a ovulációkor játszunk papás-mamást, fiú utódra van nagyobb esély a gyorsan úszó hímspermiumok miatt. Ha 3 vagy több nappal az ovuláció előtt tesszük ugyanezt, akkor valószínűleg kislányunk lesz, mivel meg kell várni, amíg a petesejt megérik, a hosszadalmas várakozásra leginkább az X -spermiumok alkalmasabbak. Előtte 2 nappal és utána pár napig ismét a fiúk vannak előnyben. A szerző egyértelműen a hibaszázalékba esett, de ami az esélyeket illeti, mindegyik módszernél 50 százalék volt, hogy fiunk, 50 százalék, hogy lányunk lesz. Ez teljesen biztos. A peteérést ki tudjuk számolni a menstruáció alapján, de ehhez segítséget nyújthatnak a patikában vagy drogériában kapható ovulációs tesztek.

PH, orgazmus

A pH alapján a savas környezet a kislányoknak kedvez, mert elpusztítja az Y-spermiumokat, a lúgos a kisfiúknak. Például orgazmusnál a hüvely lúgosabb lesz, ez a fiúknak kedvez. Ha viszont lányt szeretnénk, az orgazmusról mondjunk le, legalábbis, amíg a leány megfogan.

Recept a pH érték “megváltoztatásához”:

Hüvelylúgosításhoz: 1 liter vízbe keverjünk 1 evőkanál szódabikarbónát. Az öblögetést követő 30 percen belüli szexuális aktus esetén hatásos.
Hüvelysavasításhoz: 1 liter vízbe keverjünk 1 evőkanál ecetet. Az öblögetést követő 30 percen belüli szexuális aktus esetén hatásos.

Behatolás mélysége

A hüvely bemenete a legsavasabb, így mély behatolásnál a fiúnak, felszínesebbnél a lánynak van nagyobb esélye. Misszionárius pózban lányoké, hátulról történő behatoláskor fiúké az előny.

Spermiumszám

Az alacsony mennyiség egyiknek sem kedvez, de a spermiumok magas száma a fiú utódok létrehozásában előnyös. A megfelelő időzítés, és szünet fontos lehet! Ha fiút szeretnénk, az ovuláció előtti 2. napon kezdődik az alkalmas időszak, de előtte 3-4 napig tartózkodjunk az együttléttől. Kislányért minden nap szeretkezzünk, amennyit csak lehet, de 3 nappal az ovuláció előtt álljunk meg, már ha meg tudjuk állni, amikor már úgy belejöttünk a mindennapi hancúrba.

Ha már az időzítésnél tartunk, a kínaiaknak van egy több száz éves fogamzásnaptáruk. A táblázat adatai a 13. századi kínai tudós megfigyelésein nyugszanak. Szerinte egy tetszőlegesen kiválasztott női ciklus során csupán az egyik nemű magzat fogantatása lehetséges. Az asszony életkorából ki lehet sakkozni, hogy melyik hónapban melyik lesz a nyerő. Ezt a táblázatot a mai napig használják, erről részletesen egy korábbi Poronty-poszt olvasható.

Hőmérséklet

A természet jól kitalálta, hogy a spermiumok testen kívül vannak, a herezacskóban, így a testhőmérsékletnél alacsonyabb hőnek vannak kitéve. Ha fiút szeretne egy pár, a férfinak ajánlott közvetlenül az együttlét előtt forró fürdőt venni, ha lányt, akkor a szobahőmérséklet a legjobb. Például előtte ruhátlanul kergesse az asszonykát.

Étrend

Az ásványi anyagok állítólag nagyon fontos szerepet játszanak a gyerek nemének alakulásában.

Ha lányt szeretnénk, akkor a fő alapelv: Sok kalcium, kevés só!
Ajánlott ételek: tejtermékek ( kivéve a sajt ), gabonafélék – rizs, húsfélék - szárnyasok, zöldségek - saláta, zöldbab, spenót, gyümölcsök - ananász, alma, mandarin, dinnye, körte, eper. Nem ajánlott azonban sajt ( sós ), elkészített gabonafélék ( cornflakes, tészta), zöldségek ( burgonya, bab, lencse ), füstölt hús, felvágott, sertés, füstölt hal, tenger gyümölcsei, konzerves gyümölcsök, banán, datolya, sárgabarack, cseresznye, őszibarack, aszalt gyümölcs, készételek ( konzerv, sózott vaj, csoki )

Ha fiút szeretnénk: Ajánlott: sós ételek, bármilyen húsféle, legjobbak a hirtelen sültek, zöldség - bármi, ami nem spenót, salátát kenyér, tészta
Nem ajánlott: tej ( tejcukor miatt ), spenót, zölbab, saláta, tojás.

Jó hír kávéfogyasztóknak: Nő az esély fiúgyermekre, ha az aktus előtt a leendő anya egy csésze kávét elkortyolgat. Ez a módszer természetesen nem tudományos alapokon nyugszik, de a tapasztalat szerint ez is az Y-os spermiumoknak segít.

Az egyik magyar hagyomány úgy tartja, aki elhörpint egy pohár bort, fiút nemz. Nem mindegy ám, hogy milyen bort, csak és kizárólag somlói juhfarkot. A hírek szerint a hegy környékén több fiú születik az országos átlagnál.

Még sorolni lehetne a jobbnál-jobb praktikákat, de ezt meghagyjuk a kommentező társaságnak, szóval a kérdés adott: Hogyan legyen fiunk vagy lányunk?

Sokan azt fogják mondani, hogy minek beleavatkozni a természetbe, hiszen a természet dönt helyettünk, de azért próbálkozni szabad, hátha....a lényeg, - minden közhelytől eltekintve – MINDEGY, HOGY FIÚ VAGY LÁNY, CSAK EGÉSZSÉGES LEGYEN!!!

Ha pedig már megfogant az a baba, játszhatunk egy kicsit és megpróbálhatjuk különböző trükkökkel kideríteni a nemét, még mielőtt ultrahangon látszana. (Nekem nem jött be - a szerk.)

Anikó

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.10.20 09:42:31anyatájger

  a fiunk ovulációkor fogant, ráadásul úgy, h előtte pár napig nem szexeltünk - szóval a Czeizel-féle módszer bejött, bár akkor még nem hallottam róla. a pozitúrára már nem emlékszem :)

 • 2009.10.20 09:48:36Szilvamama

  És hogy lehet ikreket "csinálni"? Lehetőleg vegyespárost! :)

 • 2009.10.20 09:54:35kék zöldség

  Lugosi az vámpír volt.

 • 2009.10.20 09:54:44Zsuzsi főz

  Valaki írja a kínai fogamzásnaptárat. Hát, nekem aszerint kizárólag fiam születhetett volna, most meg van egy egyéves lányom. Ennyit erről.

 • 2009.10.20 09:56:44Zahal

  Ikreket úgy lehet csinálni, hogy bent hagyod a lötyit, felhúzod a lábadat, pár óra múlva pedig mehet az újabb patron.:-)

 • 2009.10.20 09:57:19Ariaden

  FT, akkor én vagyok a kivétel kezelt PCO-s nő. :D Pedig tényleg percre pontosan tudtam mikor van peteérésem, aznap akcióztunk, mééégis ez a rosszcsont szoknyás lett. :D Pedig én nagyon kisfiút szerettem volna, a 12-ik hét után is kék rugdalózót vettem, de hát aztán vettünk a 18-ikon masnis szoknyát. :D

 • 2009.10.20 10:00:06oldboy

  hihetetlen tudományos módszereket ismerhettem meg, szerencsére nem előbb, mert mi csak simán sokat szexeltünk.... 2 fiam van

 • 2009.10.20 10:01:03gjuci

  Nekem ez tetszik a cikkben a leginkább: "de ami az esélyeket illeti, mindegyik módszernél 50 százalék volt, hogy fiunk, 50 százalék, hogy lányunk lesz. Ez teljesen biztos."
  Ha 50-50, akkor minek baszakodik mindenféle praktikákkal?? :-D
  (Különben nem is 50-50, mert több fiú születik, mint lány.)

 • 2009.10.20 10:20:24Papírbika

  én is úgy tudom, hogy nagyon kicsivel több fiú születik, aztán ez viszonylag hamar kiegyenlítődik, mert a kiskrapekok nagyobb eséllyel nyírják ki magukat valami agyatlan játék közben. :(

 • 2009.10.20 10:24:43driakk

  forró fürdőnél, szaunázásnál a spermiumok komoly százaléka károsodik. Hosszú időre...

 • 2009.10.20 10:24:58loreál

  az elején haragudtam magamra , hogy minek is olvasom ezt a cikket(alapvetően kifejezetten tudnám értékelni ha lányom lenne)....szóval gondoltam, na ezt most nagyon nem kéne, mert így aztán tuti nem úgy sül el...

  De végül a kommentek miatt megérte:DDDD Iszonyatosan jókat kacagtam:DDD

 • 2009.10.20 10:26:49Papírbika

  Amúgy ha elvi okok miatt működhetne is valamelyik módszer, akkor max annyira, hogy 0.01%-ot billent valamelyik irányba. Pl Czeizel Endre egészen biztosan nem mondott olyat, hogy "akkor valószínűleg kislányunk lesz", maximum olyat, hogy "nagyobb valószínűséggel lesz kislányunk", és bár okos ember lévén valószínűleg ő tisztában volt vele, hogy ez észrevehetetlenül kicsi esélynövekedést jelent, annyira mégsem volt okos, hogy előre lássa, hogy a pórnép ezt az információt mennyire félreértelmezi.

 • 2009.10.20 10:30:48rita a felcser

  Nekem bejott.Ovulacio napjan,vedekezessel,kisfiu.
  Baratnom ezek alapjan nagyon keszulodve osszehozott egy kislanyt,azt is akartak.

 • 2009.10.20 10:32:12mazsola84

  Czeizel a savas-lúgos cuccra, illetve az időzítésre 75%-os biztonságot mond. Egy másik doki azt mondta, hogy elvileg így van, az elmélet helyes, mégsem működik. Állítólag a pont peteérés napján akciózóknál több a lány pedig fordítva kéne, hogy legyen.

  Fogantatáskor több a fiú, 2%-kal több fiú születik, de mire elérik a 4-5 éves kort kiegyenlítődik a dolog, mert több kisfiú hal meg betegségben, mint lány. A várható élettartam a lányoknál ugye meg jóval magasabb.

 • 2009.10.20 10:38:13Papírbika

  mazsola84: szerintem ez csak legenda, hogy ilyet mondott. Teljesen kizártnak tartom, valaki, aki elvileg genetikával foglalkozik, ennyire érzéketlen legyen az valószínűségekre.
  Egyébként utánanéztem, embernél 105 újszülött fiú esik 100 lányra, ha nem vesszük figyelembe a nem-szelektív abortuszokat.

 • 2009.10.20 10:45:10Papírbika

  ja, és 36 éves korukban lesz 50-50%, nem 4-5 éves korban.

  angolul tudóknak:

  http://href.hu/x/adep

 • 2009.10.20 10:45:31Subbantósdi

  Köszönjük, Anikó ezt az összefoglaló cikket. Nem mondom, van benne talán igazság, de van, ami nálunk pl. ezek alapján pont fordítva történt.
  Ilyen pl. az ovulációhoz kötött nemválasztási lehetőség.
  De abban lehet valami, amit nem igazán tud az ember nézni, hogy melyik gyerekem fogantatásánál voltam inkább savasabb, és melyiknél lúgosabb, ezek alapján akkor az elsőnél savas, a másodiknál lúgos. :o)
  És a behatolással kapcsolatban is lehet valami, meg az orgazmussal, mert úgy emlékszem, hogy a második eset, mikor a fiam fogant, azt hiszem, ezen szempontokból nézve is sokkal jobb volt, mint amikor a lányom fogant. :o)

 • 2009.10.20 10:51:51Subbantósdi

  Olvasgatva többit, azt kell mondanom, hogy nekem az általános étkezési szokásaim és ivási szokásaim pl. nem változtak, tehát ettől nem változhatott az, hogy milyen sorrendben és egyáltalán, milyen nemű gyerekeim születtek.
  A hőmérsékletről meg annyit, hogy a férjem azért mindig lefürdik és nem hideg vízben, ahogy én is, mielőtt megszeretgetjük egymást, úgyhogy ha ez számít, akkor miért is született lányunk?:o)

 • 2009.10.20 10:53:55Subbantósdi

  Nekünk a kínai naptár utólagos nézegetése sem adott választ arra, hogy miért akkor fogant meg a lányunk, amikor fiú fogantatásra lett volna nagyobb esély és fordítva is. Ezek alapján és az ovuláció körüli időt nézve pont fordítottan működött nálunk.:o)
  És ezt annál is inkább tudom, mert azon ritka nők közé tartozom, aki mindkét esetben pontosan megérezte, mikor esett teherbe.

 • 2009.10.20 10:58:34caixa

  Nekem két lányom van, mindkettőnél fiút szerettem volna. A férjem lányt várt elsőre, másodikra talán inkább fiút.
  A lányokkal nagyon boldogok vagyunk és úgy érzem, a vajszívű férjem, mint apuka inkább lányokkal boldogul jobban. Nem egy focizós, macho típus.
  Szóval, harmadszorra most már én is megint lányt szeretnék majd.

 • 2009.10.20 11:00:38mazsola84

  Zsákos, méééé kötsz mindig belém?
  Egyébként melyik mondata kizárt?

 • 2009.10.20 11:01:35caixa

  ...de hozzáteszem, inkább csak spontán gyártjuk majd a harmadikat is :))
  az elsőnél nem volt nálunk fűtés, úgy lett, a másodiknál meg az egyszobás bérelt lakásunkban vendégeskedett pár hétig anyósom, (ez külföldön volt, unokázni jött).
  nos, egy nap meghívták kinti magyarok, náluk aludt. 40 hét múlva..... :)))

 • 2009.10.20 11:08:07rita a felcser

  A cikk szerint akinek 3-4 lanya van,lassu a spermaja?

 • 2009.10.20 11:09:21Papírbika

  mazsola84: erre gondoltam, hogy ilyet tuti nem mondott: "Czeizel a savas-lúgos cuccra, illetve az időzítésre 75%-os biztonságot mond"

  egyébként nem személybe szoktam belekötni, hanem mondanivalóba.

 • 2009.10.20 11:10:37Papírbika

  rita a felcser: vagy anyának jó savanyú a puncija.

 • 2009.10.20 11:14:12rita a felcser

  Az szerintem lassu sperma.

  Es ha 36 eves korra egyenlitodik ki a ferf/no kulonbseg,akkor azt jelenti,hogy beleszamitanak a fiatalkori balesetek,veresek,extrem sportok,amik inkabb a fiukat jellemzik?
  Nem ertem.

 • 2009.10.20 11:14:59mazsola84

  Papírbika, esküszöm, múlt hét pénteken volt asszem az RTL-en a Félkettő c. műsorban. Próbáltam megkeresni, de ez a riport nincs fent az oldalukon.
  75%-os bizonyossággal lehet ezzel a módszerrel fiú vagy lány. Egy másik doki ezt cáfolta, azt mondta az elmélet helyes, de a gyakorlatban nem működik.

 • 2009.10.20 11:20:38Balchee74

  Jó ez a téma... :)

  Amit személyes tapasztalatból tudok: aki egy bizonyos szekszárdi borosgazda vörösborát issza, tuti lényt csinál. neki magának négy szép lánya van (a negyedik után feladták, h fiú is összejöjjön), a négy unokából is három lány. (A negyedik biztos úgy jött össze, h elfogyott az óbor és még nem volt új :) ).

  Szóval én ebben hiszek. Ha majd lányt akarok, veszek tőle pár palackkal.
  Finom! :)

 • 2009.10.20 11:21:21Balchee74

  Ja, lányt.
  Nem lényt :)
  Mámint nem ALIENT :)

 • 2009.10.20 11:29:02Papírbika

  mazsola84: hát akkor az öreg eléggé leépült, ha tényleg ilyet mondott. Egyébként pedig az is idétlen, hogy "helyes az elmélet, de nem működik". Akkor nyilván helytelen az elmélet. Egy elmélet akkor helyes, ha bizonyítani lehet.
  Ez a bulvár tudomány hihetetlen károkat okoz, teljesen leépíti a tudomány imidzsét, plussz hamis biztonyosságot ad az embereknek, hogy azt hiszik igazak a butaságok, mert hát a tudományos ember is azt mondta.

 • 2009.10.20 11:35:56johevi

  Parasite:
  Ez azt jelenti, hogy a mindegy csak egészségesen belül, valamelyik nemet kicsit jobban szeretné.

 • 2009.10.20 11:36:00Subbantósdi

  Én is ismerek olyan párt, ahol a lánynak két húga van, a fiúnak egy öccse és eddig három fiúk született, úgy, hogy a lány még a második terhessége esetében is lányt várt volna, mert hogy Neki inkább az lett volna a húgai miatt a természetes, de már mikor a harmadik fiával volt terhes és fel is merült, hogy lány lesz, mert egy korai UH nem volt egyértelmű, akkorra már fordult a kocka és inkább úgy alakult, hogy már jobban örült volna, ha a harmadik is fiú lenne. És így most a három fiúnak jobban örül, mintha egy lány is lenne köztük vagy akár kettő.
  Én nem vagyok ilyen, mert mindig is lányra vagy lányokra vágytam és nekem szerencsém is volt, mert a lányom született elsőre és így a fiam már olyan lelki közegbe jöhetett, hogy nem volt nyomás a lelkivilágomban, hogy most sem lett lány.
  Én valszeg ha két vagy három gyerekem lenne, utóbbi nem valószínű, hogy lesz valaha is, nem lennék boldog, ha mindegyik pl. fiú lenne, mert nekem maradna hiányérzetem.
  Szerencsés, aki csak fiú vagy csak lány gyerekek után nem érez így...

 • 2009.10.20 11:47:34caixa

  pedig nem érzek így, most már nincs hiányérzetem, pedig szerettem volna kisfiút.

  lehet, hogy azért, mert tiszta jiddische mame vagyok és félek, hogy megfojtanám a kicsi fiam illetve hogy nem tudnám elég tökössé bevelni :)

  persze, ha a harmadik majd kisfiú lesz, az is remek lesz, de már nagyon nőies környezetben fog felnőni :)

 • 2009.10.20 11:53:53Rebca

  2009.10.20 08:53:06anyamadár


  :DDDDDDDDDD
  fekete macska tojás :DDDD

 • 2009.10.20 11:55:14krampácsoló

  Rosa Rugosa
  "Akkor tényleg igaz, hogy 20 centit fel, aztán jobbra? :D:D:D"

  Ez így túl egyszerű.
  Képzeld el a csókát egy sisakban, navigátor mellette.
  "Jobb 2-45. Elsőbbség a balról érkező megkülönböztető jelzést használó Raco szerelvénynek. Hajóvonták találkozása tilos. A nő árad!!!!!!"

  Vayg fiú lesz vagy ebihal.

  béke

 • 2009.10.20 12:07:48Szofilla

  Ezt már rég bebizonyították tudományosan...de azért én rábíznám a természetre...

 • 2009.10.20 12:22:00másutt

  Meg egy erdekesseg: a dohanyzoknal osszessegeben tobb lany szuletik. Ha mindketten dohanyoznak, akkor sokkal. Ugyanis a sperma nagyon erzekeny a "mergekre" es a kisfiu-spermak nehezebben viselik a megprobaltatast.
  Ezt nem szoktak hirdetni, mert ugye ez egy nagyon nagyon rossz utja a kislanynemzesnek... de igaz.

 • 2009.10.20 12:25:35p543hp

  caixa: azt irod vajszivu a ferjed. En kokemeny vasmacso vagyok, de a lanyom siman kenyerre ken. A fiam meg az anyjat veszi le 1sec alatt a labarol. Es semmi tervezettseg stb nincs benne, ez sztem magatol van.

 • 2009.10.20 12:50:09mazsola84

  másutt, ne bassz, akkor jók vagyunk :))) Meg persze rosszak, fúj cigi.

 • 2009.10.20 13:00:36másutt

  mazs, a Lancet-ben jelent meg, 2002-ben, itt az absztrakt:
  http://www.encyclopedia.com/doc/1P1-52409568.html

  sajnos maga a dohanyzas, barmelyik fel reszerol, megneheziti a teherbe esest is, nem is kicsivel, es hosszutavon az impotencia egyik okozoja.

 • 2009.10.20 13:03:35másutt

  ez egy jobb absztrakt ugyanarrol:
  http://no-smoking.org/april02/04-22-02-2.html

 • 2009.10.20 13:07:05anika82

  A szüleim Czeizel-módszer szerint "készítettek", de beleestem a hibaszázalékba. A nagypapámék öten voltak testvérek, mindannyian fiúk. Az elbeszélésekből úgy tudom, mindenféle praktikát kipróbáltak (nem tudományos alapon), de csak nem lett kislányuk.

  A kisfiúnk mindenféle "hókusz-pókusz" nélkül fogant, de mivel tudjuk, hogy két gyermeket szeretnénk (egyelőre), lehet, hogy következő alkalommal érdemes egy kísérletet tenni egy kislányra, hátha...Bár olyan fantasztikus kisfiús anyukának lenni!!! Az is biztos, hogy ugyanolyan fantasztikus egy kislányénak! :D

 • 2009.10.20 13:07:44anika82

  A dohányzásról is találtam cikket, amikor az összefoglalást írtam, de valóban nem tartottam jó ötletnek felhozni a gyermeknemzés témájához.

 • 2009.10.20 13:10:39mazsola84

  Jó van, másutt tudom, csak vicceltem.
  Bár a férjem annyira rá van zsongva a lányra, hogy magam is meglepődtem. Én is jobban szeretnék lányt, de azért próbálom tréningezni magam, hogy fiú is lehet. A férjem szerint kizárt, csakiskizárólag lány lehet.

 • 2009.10.20 13:11:44rita a felcser

  A dohanyzas is stimmel.
  Egyikunk se dohanyzott soha.
  Mondom ,mindent osszevetve talan lehet egy 70 % ot elerni.
  En biztos masodikra is fiut akarok,esezekhez fogok folyamodni.

 • 2009.10.20 13:16:00másutt

  mazsola, lehet viccelni rola, de ez egy nagyon komoly faktor.
  es nalunk is igaz lett!
  (peteeres napjan lett 2 dohanyzonak lanya)

  na hagyjuk, mert ez nem egy jo ut.

 • 2009.10.20 13:26:51hegyilany

  Aki somlói juhfarkból készült bort iszik a nászéjszaka előtt, annak tuti fia lesz. Legalábbis ezzel etették a Habsburgokat, ők meg bevették. :)

 • 2009.10.20 14:07:34Papírbika

  szerintem mindent összevetve lehet módosítani a százalékokat 0.1%-kal. 70% annyira szembeötlő, hogy az már látszana az erre érzékeny országokon (india, kína) csecsemőgyilkosságok nélkül is. Erre meg kukázott babával alig bírnak egy-két százalékot odébbtornászni.

 • 2009.10.20 14:17:12mazsola84

  Papírbika, olvass utána, Kínában nem 0,1 százalékkal vannak elcsúszva, asszem 100 nőre 116 fiú jut. Pedig elvileg direkt nem mondják meg nekik, hogy milyen nemű utód lesz.

Blogok, amiket olvasunk

A TASZ JELENTI Azt hittem, jobban járok, ha nem az autót viszem szervizbe, hanem én megyek orvoshoz.

Képzeld el, hogy 15 éve minden nap ugyanazon az útvonalon mész a reggeli csúcsban munkába, majd a délutáni dugóban haza. Újabban visszatérő fájdalmat érzel a lábadban, mikor kiszállsz az autóból.

MAI MANÓ Kép-párok #187

Kép-párok rovatunkban minden alkalommal két olyan fotót láthattok, amelyeket neves fotóművészek készítettek ugyanazon témában vagy olyat, amelyeken éppen egymás munkáira reflektálnak.

HATÁRÁTKELŐ A lakókocsis élet árnyoldalai

Gyakran olvasni, hogy „persze, mert mindig csak a külföldi élet pozitívumairól van szó”, ami mondjuk szerintem nem igaz, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a például a furgonlakó létnek is vannak bőven nehézségei.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta