SZÜLŐSÉG

Lúgosítsd hüvelyed, ha fiút szeretnél!

2009. október 20., kedd 07:48 |

Ha fiút akarsz, szeretkezz az ovulációkor vagy utána, lúgosítsd a hüvelyed, pasid hátulról hatoljon be, előtte egy órával pedig vegyen forró fürdőt.

babyboy

A leendő kismama fogyasszon sok sós ételt, húst és tésztát, így nagyobb eséllyel fogan kisfia, javasolja olvasónk, Anikó, aki hozzáteszi, hogy végül is mindegy, fiú lesz vagy lány, a lényeg, hogy egészséges legyen.

Bárki bármit mond, egy kicsit vágyik arra, hogy inkább kisfia vagy kislánya szülessen. Főleg akkor, ha már a második vagy harmadik babát várja. A legtöbb családban a kisbaba nemének meghatározásával nem is próbálkoznak, de akadnak olyan párok, akik ennél elvetemültebbek és a következő fortélyok valamelyikét alkalmazzák a kívánt nemű gyermek megfoganásához. Mielőtt a következő praktikákkal ismertetnénk a kedves olvasót, ismételjük csak tudományos ismereteinket, hogyan is lesz gyermekünk fiú vagy leány?

A férfiak kétféle spermiummal rendelkeznek: az egyik X kromoszómát hordoz, a másik Y-t. A női petesejt mindig X-t tartalmaz. Ha ezt egy X-es spermium termékenyíti meg, akkor XX - tehát kislány lesz a baba. Ha Y-os , akkor XY -tehát fiú. A kutatások azt mutatják, hogy az Y-os spermiumok kisebbek, gyengébbek, de gyorsabbak, az X-esek nagyobbak, erősebbek , de lassabbak.

Czeizel Endre-módszer

Ha a ovulációkor játszunk papás-mamást, fiú utódra van nagyobb esély a gyorsan úszó hímspermiumok miatt. Ha 3 vagy több nappal az ovuláció előtt tesszük ugyanezt, akkor valószínűleg kislányunk lesz, mivel meg kell várni, amíg a petesejt megérik, a hosszadalmas várakozásra leginkább az X -spermiumok alkalmasabbak. Előtte 2 nappal és utána pár napig ismét a fiúk vannak előnyben. A szerző egyértelműen a hibaszázalékba esett, de ami az esélyeket illeti, mindegyik módszernél 50 százalék volt, hogy fiunk, 50 százalék, hogy lányunk lesz. Ez teljesen biztos. A peteérést ki tudjuk számolni a menstruáció alapján, de ehhez segítséget nyújthatnak a patikában vagy drogériában kapható ovulációs tesztek.

PH, orgazmus

A pH alapján a savas környezet a kislányoknak kedvez, mert elpusztítja az Y-spermiumokat, a lúgos a kisfiúknak. Például orgazmusnál a hüvely lúgosabb lesz, ez a fiúknak kedvez. Ha viszont lányt szeretnénk, az orgazmusról mondjunk le, legalábbis, amíg a leány megfogan.

Recept a pH érték “megváltoztatásához”:

Hüvelylúgosításhoz: 1 liter vízbe keverjünk 1 evőkanál szódabikarbónát. Az öblögetést követő 30 percen belüli szexuális aktus esetén hatásos.
Hüvelysavasításhoz: 1 liter vízbe keverjünk 1 evőkanál ecetet. Az öblögetést követő 30 percen belüli szexuális aktus esetén hatásos.

Behatolás mélysége

A hüvely bemenete a legsavasabb, így mély behatolásnál a fiúnak, felszínesebbnél a lánynak van nagyobb esélye. Misszionárius pózban lányoké, hátulról történő behatoláskor fiúké az előny.

Spermiumszám

Az alacsony mennyiség egyiknek sem kedvez, de a spermiumok magas száma a fiú utódok létrehozásában előnyös. A megfelelő időzítés, és szünet fontos lehet! Ha fiút szeretnénk, az ovuláció előtti 2. napon kezdődik az alkalmas időszak, de előtte 3-4 napig tartózkodjunk az együttléttől. Kislányért minden nap szeretkezzünk, amennyit csak lehet, de 3 nappal az ovuláció előtt álljunk meg, már ha meg tudjuk állni, amikor már úgy belejöttünk a mindennapi hancúrba.

Ha már az időzítésnél tartunk, a kínaiaknak van egy több száz éves fogamzásnaptáruk. A táblázat adatai a 13. századi kínai tudós megfigyelésein nyugszanak. Szerinte egy tetszőlegesen kiválasztott női ciklus során csupán az egyik nemű magzat fogantatása lehetséges. Az asszony életkorából ki lehet sakkozni, hogy melyik hónapban melyik lesz a nyerő. Ezt a táblázatot a mai napig használják, erről részletesen egy korábbi Poronty-poszt olvasható.

Hőmérséklet

A természet jól kitalálta, hogy a spermiumok testen kívül vannak, a herezacskóban, így a testhőmérsékletnél alacsonyabb hőnek vannak kitéve. Ha fiút szeretne egy pár, a férfinak ajánlott közvetlenül az együttlét előtt forró fürdőt venni, ha lányt, akkor a szobahőmérséklet a legjobb. Például előtte ruhátlanul kergesse az asszonykát.

Étrend

Az ásványi anyagok állítólag nagyon fontos szerepet játszanak a gyerek nemének alakulásában.

Ha lányt szeretnénk, akkor a fő alapelv: Sok kalcium, kevés só!
Ajánlott ételek: tejtermékek ( kivéve a sajt ), gabonafélék – rizs, húsfélék - szárnyasok, zöldségek - saláta, zöldbab, spenót, gyümölcsök - ananász, alma, mandarin, dinnye, körte, eper. Nem ajánlott azonban sajt ( sós ), elkészített gabonafélék ( cornflakes, tészta), zöldségek ( burgonya, bab, lencse ), füstölt hús, felvágott, sertés, füstölt hal, tenger gyümölcsei, konzerves gyümölcsök, banán, datolya, sárgabarack, cseresznye, őszibarack, aszalt gyümölcs, készételek ( konzerv, sózott vaj, csoki )

Ha fiút szeretnénk: Ajánlott: sós ételek, bármilyen húsféle, legjobbak a hirtelen sültek, zöldség - bármi, ami nem spenót, salátát kenyér, tészta
Nem ajánlott: tej ( tejcukor miatt ), spenót, zölbab, saláta, tojás.

Jó hír kávéfogyasztóknak: Nő az esély fiúgyermekre, ha az aktus előtt a leendő anya egy csésze kávét elkortyolgat. Ez a módszer természetesen nem tudományos alapokon nyugszik, de a tapasztalat szerint ez is az Y-os spermiumoknak segít.

Az egyik magyar hagyomány úgy tartja, aki elhörpint egy pohár bort, fiút nemz. Nem mindegy ám, hogy milyen bort, csak és kizárólag somlói juhfarkot. A hírek szerint a hegy környékén több fiú születik az országos átlagnál.

Még sorolni lehetne a jobbnál-jobb praktikákat, de ezt meghagyjuk a kommentező társaságnak, szóval a kérdés adott: Hogyan legyen fiunk vagy lányunk?

Sokan azt fogják mondani, hogy minek beleavatkozni a természetbe, hiszen a természet dönt helyettünk, de azért próbálkozni szabad, hátha....a lényeg, - minden közhelytől eltekintve – MINDEGY, HOGY FIÚ VAGY LÁNY, CSAK EGÉSZSÉGES LEGYEN!!!

Ha pedig már megfogant az a baba, játszhatunk egy kicsit és megpróbálhatjuk különböző trükkökkel kideríteni a nemét, még mielőtt ultrahangon látszana. (Nekem nem jött be - a szerk.)

Anikó

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.10.20 14:26:49Pekár Szabi

  mindegy.. dugjatok az esti sorozat után az a lényeg.és akkor fiú vagy lány lesz....csakhogy összekapcsoljam egy másik hírrel

 • 2009.10.20 14:29:51petya.bacsi

  A sötétség azért most is jelen van.

  "2009.10.20 09:30:34manka78
  Ha mélyre hatol, akkor nagy farkú és fiút tud, ha nem annyira mélyre, akkor kis farkú, és lányt csinál. Ebből következik, hogy akinek lánya van, ott az ember kis farkú.:)"

  A hüvely hossza 9-15 centi - minden oldal mást ír - így a kisfarkú férfi is teljesen "el tud tűnni", mélyre tud hatolni az asszonyban.

  Gondolom manka78 nő, ha igen, én bizony elsüllyednék, ha ilyen tudatlan lennék a saját testemmel kapcsolatban.

 • 2009.10.20 14:46:04Papírbika

  mazsola ok, akkor ők valahogy megoldották, hogy a 49-51% arány helyett 44-56%-ot tudnak. Mondjuk szerintem ennek nagy része alhajtott gyerek, miután kiderül a neme, de tegyük fel, hogy nem, akkor még mindig messze van a 70% bizonyosság (vagy pedig mégsem akarnak annyira fiút olyan sokan)

 • 2009.10.20 15:25:30Dekatlon

  van még egy tuti módszer: az anyag menjen kémcsőbe, az meg a centrifugába. Az tömeg szerint berendezi (a fiúk könyebbek).
  Aztán lehet a megfelelő réteget használni.
  Csak a gyerek szédülős lesz... :D

 • 2009.10.20 15:34:12pajki

  Azt nem értem, honnan lehet tudni, hogy épp melyik napon fogant a gyermek?! Mi a pozitív ovuteszt napján és előtte-utána való napon voltunk együtt, most akkor mi van? Azt honnan lehet tudni, hogy aktuálisan mi termékenyített meg, egy kósza régóta arra úszkáló X-es vagy egy frissen érkezett Y-os?

 • 2009.10.20 15:42:24Papírbika

  ja, hát aki sokat dug, ne legyen kíváncsi, régi közmondás.

 • 2009.10.20 15:43:58Farkasokkal táncoló

  Ha valaki gyereket akar, az ne dugjon mindennap orrba szájba, hanem kétnaponta.

 • 2009.10.20 15:49:50Dekatlon

  És határozottan NE orrba, szájba... :D

 • 2009.10.20 15:53:33kriszi

  Ha én petya.bacsi lennék, kigugliznám az "irónia" jelentését, mielőtt mélylenézésbe torkollnék.

  Tudjátok, nekem ez a gondos laboratóriumi rákészülődés a legfurább. Szépen kimegyek a fürdőbe, öblítek a megfelelő oldattal, kicsurgatom magamat vagy mi, aztán szépen lesem az órát, és kiszámítva, hogy akkor negyedóra kell az előjátékra, pontosan időzítve rávetem magam a pasasra? És mi van, ha véletlenül elcsúszunk az ütemtervtől?

 • 2009.10.20 15:54:16pajki

  Jó, hát most már veszett fejsze nyele, késő bánat, eb gondolat, a kocka el van vetve.
  Amúgy jó hogy mindenki csak azután stresszel azzal, hogy ne szexeljünk minden nap, mikor már meg vagyok termékenyítve. :) (Amúgy miért baj a napi együttlét?!)

 • 2009.10.20 15:56:03Farkasokkal táncoló

  Mert a pasik zacsijában a kis fickóknak nincsen idejük ujratermelődni, ha túl gyakran szexeltek, vaktöltényekkel lövöldöz.

 • 2009.10.20 15:56:10pajki

  kriszi: ez mondjuk nekem sem tiszta... :) Persze könnyen beszélek első terhesként, de ha két lányunk, két fiunk lesz, szerintem akkor sem megyek a Dunának...

 • 2009.10.20 15:56:12rita a felcser

  En az elojatekot helyettesiteni szoktam egy kaveval.

 • 2009.10.20 15:57:16pajki

  Farkasokkal: I see. Hát akkor nekem túlpotens férjem van, he-he. Vagy én vagyok ősanya. (Mondjuk ez kizárt.)

 • 2009.10.20 15:58:05másutt

  ez a "minden nap" vagy "minden masnap" nem egyertelmu.
  azt hiszem a legujjabb kutatas, hogy a fontos idoszakban, igenis, MINDEN NAP!
  itt is volt egy cikk rola a Porontyon. Az UK-ban ez iden juniusban volt minden ujsagban:
  http://www.timesonline.co.uk/tol/life_and_style/health/article2665788.ece

 • 2009.10.20 15:58:34pajki

  Amúgy jó ez a kávé ötlet, utána jó ideig úgyis a gondolatától is szarul van az ember.

 • 2009.10.20 15:58:38másutt

  uJabb. na.

 • 2009.10.20 16:07:10Farkasokkal táncoló

  Hát legujabb kutatás ide vagy oda, próbáld ki a másnapokat, hátha jobban bejön mint a mindennap.

 • 2009.10.20 16:09:21pajki

  most jutott eszembe, hátha valaki kapásból tudja: zöld teát szabad inni terhesség alatt? nekem egyértelmű, hogy igen, de hátha más biztosat tud...

 • 2009.10.20 16:14:59másutt

  pajki, a koffein, MINDEN formajaban (kave, kola, tea, csoki) megnoveli a veteles eselyet az 1. trimeszterben.
  de csak az elsoben.
  utana, modjaval, szabad.
  az 1. trimeszterben is, de sajat felelossegedre, es nem literszamra.
  a mennyiseg meghatarozasa orszagonkent mas, az UK-ban pl. eleg bokezuek, Magyarorszagon nem annyira.

 • 2009.10.20 16:20:33pajki

  másutt köszi. :) 8. hétben vagyok, de mulatni szeretnék, iszonyúan megkívántam a citromos zöld teát, ezer éve csak vizet iszom meg mentateát és már nagyon unom... Hideg is van, szóval... :) Bevállalom, szerintem egy csésze zöld tea nem készít ki.

 • 2009.10.20 16:23:07Pekár Szabi

  jól eltértetek a pinamosástól

 • 2009.10.20 16:23:43verysimple

  Ezek szerint ha én februári hidegben, hagyományos pózban, nemtörődve mindenféle hidrogéniionok negatív logaritmusával (PH) csináltam a fiamat, nem voltam elég felkészült?! Vicces ez a cikk, leginkább az hogy sokan még el is hiszik.

 • 2009.10.20 16:24:36másutt

  pajki, en, maganember, aldasomat adom ra, egy csesze zod teatol tutira semmi bajod nem lesz...

 • 2009.10.20 16:28:10zabpehely02

  valakinek valamelyik módszer már biztos bejött, vagy nem, de mindegyikre jellemző, hogy macerázni kell.
  ha a naptárat figyeled, és akár hullafáradt vagy, akár csak szimplán durcás, dugni kell, hogy fiú legyen;
  ha lúgosítasz vagy savasítasz, és egy lábos löttyben ülsz;
  édeset vagy sósat eszel, pedig tökre máshoz lenn kedved; stb
  nagy valószínűséggel nem vagy nyugodt és laza, ami ugye egy cikkel előbb láttuk (ha amúgy nem tudtuk volna), elősegíti azt, hogy legyen gyerek, akár fiú akár lány.
  szóval szerintem ezért is kár a gőzért, lesz ami lesz.

 • 2009.10.20 16:28:13másutt

  pajki, csak hogy legyen valami fogalmad, az UK hatosag terheseknel napi 200 mg koffeinnel huzza meg a hatart, az 2 bogre kave, 5 csesze tea, 2 es 1/2 doboz redbull, vagy 6 (hat!!!) doboz kola, 200 gramm csoki, 1000 gramm tejcsoki.

  Szoval itt elegge liberalisak. De hamar osszeadodik az am, ha az ember csokizik es kavezik.

 • 2009.10.20 16:32:16pajki

  Pekár Szabi: igazad van, bocs. Mindenesetre én akkor adtam fel ezt a témát a cikk elolvasása után, mikor azt olvastam, hogy a cigányasszony titka, hogy fiú lesz-e vagy lány annyi, hogy elosztod a saját és a párod életkorát héttel és akinél nagyobb a maradék, olyan nemű lesz a gyerek. Miután ezt nem tudtam értelmezni, mert egykorúak vagyunk a férjemmel, feladtam a témát... Ja, meg volt ám eredetileg kérdésem, az ovulációval kapcsolatban, de senki sem tudott reagálni. :(

  másutt: köszi a biztatást, már iszom és tök finom. :)

 • 2009.10.20 16:34:50pajki

  Ki az a hülye, aki energiaitalt iszik terhesen??? Szerintem az magát a teherbeesést is gátolja... :D Amúgy a kávéra rá sem tudok nézni, szóval az kilőve, marad a fincsi zöldtea... :)

 • 2009.10.20 16:53:26meeko

  Miért gátolná az energiaital a teherbeesést?? Hány gyerek fogant már egy-egy vodka-redbull party utáni eszetlen hajnalon?! :)
  Ha gátolná, meg lenne oldva a nemkívánt tiniterhességek jelentős hányada...

 • 2009.10.20 16:59:47pajki

  Jó-jó, nem szó szerint értettem, csak próbáltam rávilágítani, hogy a Redbull (meg úgy általában az alkohol) nem a legjobb ajánlólevél... :) Persze "aki le akar születni" az úgyis leszületik - én ezt tapasztaltam... :)))

 • 2009.10.20 17:45:51funkysm

  A békétlenkedőknek :
  Make Love, Not War!
  (Timothy Leary)

 • 2009.10.20 22:03:51Hannahmama

  gyerekek... Nem mostanéban röhögtem ennyit, anyamadár, és szövetszöcske! Köszi szépen:D

 • 2009.10.20 22:11:19manka78

  2009.10.20 14:29:51petya.bacsi
  Petya bácsi! Humort fogod baszki? Ha nem akkor lapozz!

 • 2009.10.21 07:50:10Pekár Szabi

  Na akkor ki mit próbált ki??? Msjd halljunk ám a tapasztalatokról, pH mérő a hüvelybe és indulhat a buli..

 • 2009.10.21 07:58:45Cobold

  2009.10.20 08:14:47Pekár Szabi
  Igen, az ecet sav. És akkor mi van? Az egyik legtermészetesebb sav, az emberi test alapból tartalmazza. Akárcsak a tejsavat. Stb.
  A lényeg, hogy híg természetes sav legyen. Gondolom, nem jégecetből akart 1 ek-t tenni a vízbe, hanem 5%-os háztartási ecetet. Szal a végeredmény max. 1 picit lesz savasabb, mint a csapvíz. Most nem kezdek el neked pH-t számolni, de ez egyáltalán nem vészes.
  (Uez a szódabikarbona, az sem fogja durván megváltoztatni a pH-t, mert nagyon gyenge lúg, és az arányok sem a durva eltolódás felé mutatnak.)

 • 2009.10.21 08:04:35Cobold

  2009.10.20 08:30:32Xmas
  Ebben tök igazad van, én se nyúlnék a hüvelyemhez ilyen módon, mert nem. Pláne, ha valaki hajlamos hüvelyi fertőzésekre, tuti beszopja. A manapság nagyon divatos intim zuhanyokat is csak meglehetős körültekintéssel érdemes használni, akár mit is mondanak a nőgyógyászok. (Korábbi nőgyógyászom mániája volt, de azt tapasztaltam, sokszor inkább csak rontott a helyzeten.)
  Viszont ezek nagyon gyenge oldatok, tényleg, sszal nem nagyon tér el a csapvíztől.

 • 2009.10.21 08:26:37Cobold

  Kínát meg hagyjuk. Évszázadokig-ezredekig a nagycsalád volt ott a megszokott-elvárt.
  Most pedig vannak olyan tartományok, ahol a minden családba egy gyerek törvényt úgy tartatják be, pl., hogy a második babát kinyírják születés közben. Az orvosok, bábák. Törvényesen. Amikor még csak a feje van kint. Mert akkor még nem gyilkosság.

 • 2009.10.21 08:29:33szövetszöcske

  Ha ez az ecetes öblögetés valóban igaz, és nem a poén kedvéért volt itt, valaki aki gyakorolja beavathatna, hogy praktikusan hogy néz ki ezzel egy menet... Asszony kijön a fürdőből frissen felecetezett, nagyjából kicsöpögtetett puncival, én orrcsipeszt fel (ecetszag brrr), szigorúan nem nyúlok hozzá kézzel ne legyenek gusztustalan savanyúuborka szagúak az ujjaim (meg egyáltalán nem is hajolok a közelébe, mer orrcsipesszel problémás, beleakad az érzékenyebb részekbe), aztán gyorsan fejben elkoncentrálok valamire, hogy felálljon a szerszám, gyorsbeakasztás, majd mint a nyulak gyorsmenet, nehogy a sok felesleges dugattyúzás kitolja a nehezen felfreccsentett ecetet, utánna meg fürdés, hogy a farkam se emlékeztessen savanyúuborkára?

 • 2009.10.21 08:36:46Cobold

  2009.10.21 08:29:33szövetszöcske
  Tuti nem a poén kedvéért volt itt, mármint a cikkszerző részéről, de én ki nem próbálnám. Örülök, hogy semmi bajom odalenn. Plusz én spontán szeretem a szexet.

 • 2009.10.21 08:37:46Cobold

  OFF
  valaki meg tudja mondani, mi a csudáért sikerül nekem mostanában mindig leönteni magam ivás közben? tudományosan.
  ON

 • 2009.10.21 09:07:36mazsola84

  Nem hinném, hogy tömény ecettel kéne mosakodni. Lehet irrigálni vele, úgyhogy csak pár csepp ecet van benne. Az is elég a savasításhoz, de nem lesz vecsési savanyúság szagú az asszony tőle.

 • 2009.10.21 09:17:02baudolinA

  Cobold,
  nem lehet, hogy átvetted a lendületet a gyerekektől?

 • 2009.10.21 09:29:12Ribizlee

  cobold, problémáid vannak az ivással??
  akarsz beszélni róla? :-D

 • 2009.10.21 09:58:50lm

  Cobold, nekem tegnap volt ilyenem: leöntöttem magam, elvágtam késsel a kezem, leejtettem a hátamról a 16 hós kölköt, este meg ráadásul ügyetlenül lereszeltem az ujjamat almareszelés közben. Remélem mára elmúlt, így is fáj a gépelés (na de a porontyitisz).

 • 2009.10.21 10:03:20Silverveil

  Im,

  Nekem legutóbb a krumplihámozóval sikerült elvágni az ujjam :)

 • 2009.10.21 10:06:14lm

  Silver, én jellemzően nem vagyok ilyen ügyetlen, de ha igen, akkor sorozatban.

 • 2009.10.21 10:31:56Silverveil

  Im,

  Én ügyetlen vagyok, de sajna nem tudom a két balkezem két jobbra cserélni :)

 • 2009.10.21 11:00:38keke80

  Igen, igen, igen!!! A töketlen balfék esete... Én sem vagyok egy 2balkezes, söt. De ugyanígy, mint lm... én a három a magyar igazság elvét hiszem. Ha egyszer elkezdödik a széria, a harmadikig nincs megállás...

 • 2009.10.25 17:39:56szüfrazsett

  Inkább azon szoktak stresszelni a párok, hogy összejöjjön a baba, nem pedig a cikkben szereplő népi praktikákkal kísérletezni...

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta