SZÜLŐSÉG

Alulgombolós Darth Vader jelmez a bölcsibe

2009. október 20., kedd 13:53

Fotó: ThinkGeek
Fotó: ThinkGeek

Sajnos nincs még farsangi szezon, de ezzel az extracuki Star Wars-os jelmezkészlettel egyszerűen nem várhattunk februárig. Inkább megkíséreljük divatba hozni itthon is a Halloween-es beöltözősdit, ami érdekes módon egyelőre egyáltalán nem akar gyökeret ereszteni, pedig a teljesen kultúraidegen Valentin nap nálunk is nagy biznisz lett.

Nem tudom, mi lehet az oka Halloween sikertelenségének, talán az, hogy beöltözős bulink már van, vagy az, hogy a halottak napjával nem fér össze a fejekben a mulatozás.

De ha esetleg mégis, kihagyhatatlan internetes vétel ez a jelmezkombináció, persze úgy a legjobb, ha összebeszél a bölcsiscsoport, - miénk R2-D2 stipistop, persze Leia hercegnő briósai sem semmik. Darth Vaderé roppant kényelmes, alulgombolós viselet, lehetővé téve a gyors pelenkacserét, ha a rettenthetetlen esetleg mégis betojna. A jelmezeket valamiért csak igen kis méretben, 2 éves korig gyártják, de legalább nem kérnek érte túl sokat: már 20 dollárért hozzánk vágják.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.10.20 20:48:01Farkasokkal táncoló

  Na de akkor csak előadta a szerepét, legfeljebb utálta nem? Nálunk az volt a baj, hogy a lányom egyszerűen nem volt hajlandó közönség előtt megszólalni punktum. Ama kiscsoportos jelenet után nem is eröltették, legfeljebb csoportos szavalásokban volt benne. A fia ugyanez basszus.

 • 2009.10.20 20:48:16Rosa Rugosa

  cozumel

  Ez nem kultúrák találkozása, hanem generációké...:)

  Ami neked cuki, az neki ciki.

  Ha tudnád, hogy milyen egy 13 éves fiú, akkor azt is tudnád, hogy még ha nekem tetszene a mini zöld csecsemő, ő valószínűleg akkor is inkább vigyorogna rajta...:)))

  Egyébként meg egy ennyi idős gyerek a valódi másságra és különbözőségre igenis előítéletek nélküli kíváncsisággal tekint, de a Star Wars szereplőnek öltöztetett csecsemő neki biztos nem jelent semmi érdekeset.

  FT
  Bizony van ilyen óvoda, 20 km-re a fővárostól és a szülők istenítik, mert annyira szigorú!
  És ott aztán van ám számonkérés!
  Az összes bp-i zöldre vágyó kiköltöző gyereke oda jár.:)

  Mi meg 500m-rel arrébb abba, ahol nyáron kiteszik a teraszra a magnót, a fűre a plédeket kismedence a teraszon és ha valaki nem vitt fürdőruhát, akkor ugrálhat nyugodtan bugyiban a 40 fokban.

 • 2009.10.20 20:51:33baudolinA

  FT,
  nem tudom, erről nem szól a fáma. De ahogy a kedvest ismerem, neki a néma levente szerepe állna a legjobban. :)

 • 2009.10.20 20:53:39cozumel

  Rosa

  igen, ebben igazad lehet, egy tizenevest pont nem mozgat meg, hogy egy csecsemo huu de aranyos, se jelmezben, se anelkul.

 • 2009.10.20 20:53:54Rosa Rugosa

  Azért elég korlátolt kultúrkör a kicsiknek a Thomas (a kövér ellenőr az a jövőbeni poroszos tanár akar lenni?:)), a Micimackó, meg a Star Wars... Az én gyerekeim is ismerik, de azért van élet a nyúlon túl is.:))
  Vagy ezt csak én gondolom így?

  Ennél sokkal értelmesebb és értékesebb dolgok is vannak.

 • 2009.10.20 20:54:07Farkasokkal táncoló

  Hát a rossz ovodából ki kell venni a gyereket, az unokám ide az utca aljába 300 méterre járt két évig, gondolhatod mennyire kényelmes volt, mégis kivettük, és most autóztatjuk vagy buszoztatjuk három megállót, és nem bántuk meg, mert kicserélődött a kölyök.

 • 2009.10.20 21:00:22nyúlmama

  Ft, jó hogy ti ezt így fogtátok fel, csak nem minden szülő így áll hozzá a dolgokhoz. ha a gyeerk nem szerepel- vagy urambocsá, szerinte nem eleget-akkor jön ám a ...nagyon kellemes dolog ám évzáró után megkapni, hogy az én gyerekem nem hülye!
  Van farsang nálunk, nem kötelező beöltözni, szülők is bejönnek, nagy játék van szülőkkel együtt, versenyek, ahol mindenki kap ajándékot, csak az első választhat először. De jelmezverseny nincs, csak megcsodáljuk mindenkiét. A gyerekek 99,9% -a imádja, már a farsang utána következőt tervezik.

 • 2009.10.20 21:02:36manka78

  2009.10.20 18:06:20funkysm
  Köszönöm.

 • 2009.10.20 21:10:50cozumel

  Rosa

  ezek a divatok jonnek mennek... az en idomben volt egy par ev, amikor mindenki vuk akart lenni, aztan meg nils horgerson, aki ott repul Marton ludoooon :)))

 • 2009.10.20 22:22:26Hűbele

  "Ennél sokkal értelmesebb és értékesebb dolgok is vannak."

  Hm. Miért kéne az év 365 napján az év 24 órájában kizárólag értékes és értelmes dolgokat csinálni.
  Én ilyet a világért se kívánnék a gyerekemnek, de magamnak se...

 • 2009.10.20 22:30:24Rosa Rugosa

  Hűbele

  Nem kell.
  Csak hogy néha nem árt. Szerintem.
  Mert a gyerekek nagy része ezen kívül semmit nem ismer.
  Ha már a széles látókörű multikulti gyerekről volt szó, joga van hozzá, hogy ne csak a gagyi divat (nem mindig) szarral találkozzon. Legalább néha. Ártani biztos nem fog neki. Nem többet mint a mutáns idióta pókember és barátai. Akikkel a nap 24 órájában találkozhatsz, akár akarod, akár nem.:)

 • 2009.10.20 22:40:54renege

  ah, a Thomas. Számomra kifejezetten bugyta, és NAGYON LOGIKÁTLAN mese. Borzasztó, és jön be hozzánk is, mert az unokatesók szeretik :(((

 • 2009.10.20 22:48:41cozumel

  Rosa

  el se tudod kepzelni, hogy megfer a thomas meg a Pottyos Panni egy kisgyerek polcan?
  A dvd-k kozt Pompom, Susu es Nody egyutt?

  nalunk nincs pokember, diznis micimaci sincs, mert en utalom ezeket, de nem vagyok hulye, hogy MINDENTOL eltiltsam a gyereket, amit utcan, boltban, baratoknal latnak.

  Nem fogom oket arra nevelni, hogy kisfiam, mindenki mas hulye, bezzeg anyadek olyan szofisztikaltak, hogy neked csak Berg Judit meset olvasnak, szigoruan Agocs Irisz illusztracioival, mert kulonben a vegen meg horrible dictu, te is pont olyan leszel, mint a tobbi kisgyerek...

  Szerintem meg EZ a hozzaallas gaz, nem az, ha a gyerek tornacipojen ott maszik a szpajdermen.

 • 2009.10.20 22:53:37cozumel

  Thomas

  nos, Awdry tiszteletes ur biztos nem tudta, mi lesz azokbol a rovid tortenetekbol, melyeket kisfianak irt :)

 • 2009.10.20 22:55:36rita a felcser

  Nalunk allandoan megy a kibaszott teve.Senki nem nezi,de igy szoktuk meg.
  A gyerek csak nagymama altal leszedett es keszitett malnaszorpot iszik.
  Van pici famozdonya es sajat Cicco mobiltelefonja.

  Mindent ismerjen meg a gyerekem a vilagon.

 • 2009.10.20 22:56:07renege

  na jó, de amikor olyan van benne, hogy XY mozdony nem tud tovább menni az eltörött síneken, ezért Thomas odasiet, és elvontatja a lerobbant járgányt????
  most mi van????
  engem ez akkor is bosszant, ha csak egy apuka mesélt a fiának, és kitalálták, hogy siker lesz belőle. nem lehetett volna kicsit dolgozni még rajta?
  de ilyenekkel hemzseg a könyv, amit kaptunk.
  a gyerek persze szereti, de engem bosszant.

 • 2009.10.20 22:58:34dodóó

  Én már nem emlékszem mi voltam kis csoportban de volt kis szoknyám kukorica csuhéból és gyöngy nyakláncom.
  Ezt soha nem fogom elfelejteni mert anyám barátnője adta kölcsön a gyöngyöket és kiabált mikor jöttek értem anyával mert az egyik nyaklánc elszakadt.
  Akkor azt hittem nagy a baj.
  Később mikor már nagyobb voltam anya elmondta hogy semmi baj nem történt mert csak damilra volt szükség hogy újra fűzzék,de a csaj úgy adta elő hogy valami drága dolgot tettem tönkre.

 • 2009.10.20 23:10:36Rosa Rugosa

  cozumel

  Szerinted miért ismerem ilyen jól ezeket?
  Ne érts már félre.
  Nekem is volt Barbim, bár kicsit zavartak a nagy mellei.:)

  Sőt a két nagy néha délután valami idétlen szappanoperán nyerít, (azt hiszem TV2) amiben mindig könnyes valaki szeme, a csaj a katartikus részeknél énekel, a kicsik meg a Lego mellől nyomják rá a halandzsát: Derszoló derszó, kék izompóló...

  Meg meséltem én is Tesz - vesz várost (az rosszabb, mint 2km/h -ás sebességgel tologatni a babakocsit órákon át. Ismerje meg. De vannak ennél értelmesebbek is a világon. Azt is ismerje meg.

  Már az elején is ezt írtam.
  Azt, hogy 24 órában értelmeset kéne csinálni, azt is megint valaki más ragasztotta rám, basszus egy szóval nem mondtam.

  Ha olyan lennék, nem itt ülnék.

 • 2009.10.20 23:21:05funkysm

  "Nalunk allandoan megy a kibaszott teve."
  Ritus, ez annyira mókás így, ékezet nélkül...:))
  Az egypúpú vagy a kétpúpú megy állandóan?:D
  Pussz Neked!

 • 2009.10.20 23:22:11cozumel

  Renege

  megis mi rosszat tanul a Thomasbol? azt, hogy ha osszefognak (a mozdonyok) akkor tobbre mennek, mint civakodassal?
  aki bajba kerul, azt nem rohogjuk, mert legkozelebb mi szivunk majd?

  elismerem, baromi egyseru mondandoja van a torteneteknek, de pont olyasmi, amit egy 3-4 eves gyereknek meg kell tanitani... annyira mindegy, hogy tomasztol vagy a kockasfulu nyultol tanulja meg.

  Ja, es ne TE probald meg elvezni ezeket a meseket :D:D:D

 • 2009.10.20 23:24:48funkysm

  Nálunk volt a fiamnál nyolcévesen Ponyvaregény- és Sin City-nézés is.
  Igaz, véletlenül bukkant rá, de ha már elkezdte, nézze, gondoltam.
  De aztán akkor volt ám baj, amikor Marsellus Wallace aranyköpéseiből kezdett idézni.:S

 • 2009.10.20 23:25:30renege

  Itt nem az a baj, hogy a mondanivaló kétséges (bár szerintem az is), hanem, hogy óriási LOGIKAI hibák vannak benne. szerintem ne ezt tanulja már egy gyerek, még akkor sem, ha csak 3-4 éves.

  Nem tudom, ismered-e a sztorikat, de van, aminek az elejétől a végéig semmi értelme. elhiszem, hogy bizonyos mesélbe sikerült az általad említett összefogást, meg nem kinevetést beletenni, de a többség elég érdekes, teli hibákkal.

  Igazából persze úgy kellene, hogy ha nem tetszik, nem olvassuk, de sajnos ajándékba kapja őket. Megtiltani meg azért nem akarom. De attól engem bosszant, hogy ilyenekkel traktálják a gyerekeket.

 • 2009.10.20 23:36:47cozumel

  Renege

  oszinten, nekem a legtobb thomasos sztorival nem volt semmi bajom (sot, egy csomo erdekes kerdes felvetodott, miert baj, ha osszerazodik a tej a kannakban? ).
  nehanyat nem szerettem, azokat nem olvastam.

  De ugyanigy a Pottyos Pannibol is huzok ki reszeket, es a Mary Poppinsban sem szereten Corry nenit, igy aztan ot is ugorjuk :)

 • 2009.10.20 23:37:44Rosa Rugosa

  Az én 5 és 6 évesem pedig a Belgától énekelte az Ovi szoftosabb változatát az óvónéninek.

  Többször is elismételte, hogy nem tud leállni, nem tud leállni, muszáj az oviba bejárni.:))
  Most a nagy ezt hallgatja hát na.:)))

  Meg nézték a nagyokkal Brian életét is, az se egy ovis mese.

  Pl. ez a Thomas annyira egyszerű. Semmi humor.

  Nézz meg egy Mézgát, vagy egy Frakkot, vagy Gusztávot (na az se kicsiknek való teljesen:)) de van benne valami élet.
  Amin lehet nevetni.
  A kisfiúk meg minden formában szeretik a vonatokat.

 • 2009.10.20 23:45:54cantaloupe

  Cozumel,
  csak részben értek egyet. Nem baj, ha becsúszik pl. a dizni (amit én utálok), mert valóban, a kislányok kell hogy szeressék Csipkerózsikát, Kis hableányt stb.
  Ugyanakkor nem árt a giccset redukálni és megmutatni, mi az érték. És hogy miért.

  Legjobb példa esetedben, hogy nem hagyod a gyerekeid a tévé előtt dögleni és hambit zabálni, csak mert sokszázezer kanadai kiskölök is ezt teszi.
  Ugyanígy meg kell szűrni a szellemi táplálékot is néha.

  Amúgy nekem az is a bajom, hogy a micimackós cipő általában nem a jó minőségűek közül való.

 • 2009.10.20 23:51:21renege

  Na, akkor nézzünk párat:
  1. Rheneas: "Rheneas nem így gondolta. Már számtalanszor látta a nevezetességeket. Attól tartott, hogy semmi fontosan vagy izgalmasat nem tud mutatni a gyerekeknek" -- azért, mert ő már látta, miért ne lenne a gyerekeknek fontos???? most azt tanítjuk a gyerekeinknek, hogy a világban vannak nem logikusan gondolkozó, kvázi buta emberek??? Mondjuk erre tényleg alkalmas... ha elmagyarázom mellé. hogy szegény rheneas egy buta vonat.

  2. Rheneas: "A váltóőr azonban elfelejtette átállítani a váltókat, így Rheneas egyszer csak a veszélyes pályaszakaszon találta magát....Rheneas rakétaként robogott el Rusty mellett. Nem tudott megállni - irányíthatatlanná vált." -- most miért is, csak, mert másik úton ment, mint szeretett volna?
  Ezek után végigszáguld a síneken, ami azért volt lezárva, mert rossz, és veszélyes. A fenéért nem állt meg? És utána ő a hős, aki épségben hazavitte a gyerekeket.... miért is?

  vagy a már említett eltörött sínen áthaladni nem képes vonat, akit aztán inkább vontatni kell, mert lerobbantnak nevezik. azért, mert nem tudott átugrani a sínen???

  De tényleg nem olyan fontos :)))

 • 2009.10.20 23:52:32rita a felcser

  Egypupu teve megy.
  legalbb nem iszik :DDDDD

 • 2009.10.20 23:56:05cozumel

  Na latod, Cant, pont a Csipkerozsi meg a Hofeherke az a mese, amit nem a diznin keresztul mutatok be a gyerekeimnek.
  Van szep klasszikus tundermesek konyvunk :)

  De, megmutatom nekik a jutyubon a torpek dalat, mert -szerintem-ma mar az is klasszik, ahogy azok hejhoznak :)

 • 2009.10.20 23:57:09cozumel

  Renege

  vazze, az erettsegi tetelem nem elemeztem ki ilyen melysegben, majd pont egy pofonegyszeru gyerekmeset fogok?

  Na latod ez a baj... tulbonyolitod. Miert kell minden mesenek

 • 2009.10.20 23:57:31Rosa Rugosa

  A Thomas munkára nevel.
  Hogy rettegj a kövér ellenőrtől, aki biztos lecserél, mert kiöregedtél, hogyan próbálj együttműködni néhány igazán kretén és nem tudod miért, de állandóan morcos munkatársaddal, stb...:D:D

 • 2009.10.20 23:57:44cozumel

  -a felnott szemszogebol nezve -tokeletesen logikusnak lenni?

 • 2009.10.21 00:02:06renege

  azért a mesék többsége nem tartalmaz ilyen szembeötlő hibákat. legalábbis nem vettem észre :D

  Legyen logikus. Ha mondjuk megnézed a Vidám meséket, azt mondjuk kifejezetten szeretem, mert az sem túlbonyolított, de legalább ilyen bakik nincsenek benne.
  Számomra a Thomas kifejezetten bugyuta.
  És nem kellett hozzá elemezni, egyszer elolvasod, és sikítasz tőle. na jó, én :D

 • 2009.10.21 00:04:37cozumel

  Rosa

  latod, ezt a kritikat elfogadom, es valo igaz, hogy Thomas a mai mercevel nem egy PC mese :)))

 • 2009.10.21 00:05:06rita a felcser

  Mivel allandoan emgy az egypupu teve,a gyereket nemerdekli semmi,se rajzfilm,se zene semmm.

  Zene ha delamerikai Pl Thalia meg ilyen mahasagok.Azt hallgatattam vele ,az tetszik neki.
  A halalom amikor az idiota sznobok buszken fitogtatjak,hogy az o gyerekuk csak Vanghelist, Abba-t hallgat,meg Pink Floyd-ot.
  Az tetszik neki amit otthon hall,nincs izlese.
  HA holnaptol Cesaria Evora menne csak vagy Apokaliptika akkor az tetszene neki.
  Anyam borogass.

 • 2009.10.21 00:06:35Rosa Rugosa

  Akkor jó éjszakát mindenkinek!:)))))

 • 2009.10.21 00:07:24rita a felcser

  HA nagyobb lesz akkor Balint Agnes fele meseket fog nezni.Ha akar.

 • 2009.10.21 00:08:41cozumel

  Renege

  en peldaul az egyes pontodban semmi kivetni valot nem talalok-bar en meg soha nem talalkoztam ezzel a mozdonnyal, nem ismerem a tortenetet.

  Ha valamit te mar nem talalsz erdekesnek, akkor nehez az irant erdeklodest keltened masokban, nem?

 • 2009.10.21 00:11:02Rosa Rugosa

  rita a felcser

  Azért ne tudd meg milyen, mikor balról a Nirvana összecsap a jobb oldali szobában daloló Britneyvel... Középen meg Gryllus próbálja hallatni a hangját.

  Én meg lent a konyhában felhangosítom a rádiót...

 • 2009.10.21 00:15:24renege

  cozu, azért lássuk be, a vonat csak viszi a gyerekeket. nem ő mesél róla... :)

 • 2009.10.21 08:10:02Silverveil

  Manka,

  Nagyon sajnálom :(


  BaudolinA,

  Nekem is volt traumatikus élményem szerepekkel, a Szépség és a szörnyetegben akartak szépségnek, de aztán addig dumáltam, flegmáztam, amíg meg nem engedték, hogy szörnyeteg legyek :))

 • 2009.10.21 08:51:11BlackCat

  Manka!
  Részvétem! :(

 • 2009.10.21 09:05:38baudolinA

  Ha szabad javasolni, a Hófehérkét és a Csipkerózsikát ne a klasszikus rajzfilmen lássa először a gyerek. Én 8 évesen láttam először mindkettőt, de akkor is ijesztő volt. Ahogy ott Hófehérke sikoltozik az erdőben, a fák pedig átváltoznak...

 • 2009.10.21 12:39:51mammina

  imadom a star wars filmeket, nekem nagyon tetszenek ezek a jelmezek. en mig kicsi voltam utaltam beoltozni, mert anyueknak sosem volt penzuk kolcsonozni, szegenykem sok-sok ora munakval megvarta oket, majd a versenyen mindig olyan nyert akinek kolcsonzos meno cucca volt, igy a mamam munkaja az en szememben akkor 6 evesen egy fabatkat sem ert. szerencsem van, a lanyomek sulijaban (rege oviban) nem volt verseny. mindig en keszitem a jelmezeiket, tavaly egy hihetetlen jo pok volt, az osszes osztalytarsa el volt ajulva tole, meg a tanitoneni is, es kb egy ora alatt ossze lehetett dobni. a masik lanyom ruhajahoz sehol nem kaptam piros anyagot, igy a piros atlatszo ikea fuggonyunk banta. de en nem bantam meg, o is nagyon jol nezett ki a vegen. mar most azon agyalok, hogy mit keszitsek februarban. :-) otletek johetnek mar most. (van egy gondolatom, de a megvalositason torom a fejem, hogy ne menjen tonkre a cuccos fel oran belul)

 • 2009.10.21 12:42:25mammina

  halottak napjat nem szretem, sokan nagyon kepmutatoan elvonulnak a temetobe, ahova egyebkent sosem mennek, es most is csak kenyszeredve, hiszen mit szolnak ha nem megy. en mindennap egetek gyertyat otthon, es gondolok azokra akiket elvesztettem. (kisebbik lanyom pont halottak napjan evett gombat a haz oldalaban 5 eve, harom ora volt mire elokeritettek a korhazban egy gombaszakertot)

 • 2009.10.21 13:02:31Temptation

  Az én hatévesem, bár a gyerekmeséket szereti, de zenében rockon szocializálódik, lévén három nagy testvére.
  Ezért amikor az ovival színházba mennek, mindig szurkolok, hogy ne énekelős legyen, mert akkor befogott füllel üli végig az előadást.Gyerekdalokból Gryllus Vilmos működik neki, más nem nagyon.

 • 2009.10.21 15:00:51Rosa Rugosa

  Temptation

  Vidd el a Dzsungel könyvére, biztosan tetszeni fog neki.:)

 • 2009.10.21 21:23:37manka78

  Lányok, köszönöm. Csak most olvastam.

 • 2009.10.21 21:37:05Farkasokkal táncoló

  Renege, csodálkozom, hogy van szülő a földön, akit éppen a Thomas irritál... eddig akárhány fiús anyukával beszéltem, mind egyöntetúleg azt mondta, hogy a kedvenc évekig a Tohomas bábfilm náluk, és nem ismerek olyan kisfiút, akinek ne lenne Thomas kismozdonya.

  Amúgy a gyerek szarik a logikára, azt se tudja mi az, és éppen a mesékben logikát keresni, na ez nekem magas mint disznónak a farzseb. Az unokám éppen a Thomas miatt szerelmesedett bele a mozdonyokba, másfél éves korától három éves koráig számtalanszor ki kellett menni vele a Déli pályaudvarra, és nézni ahogyan a mozdonyok érkeznek meg indulnak, kapott egy olyan tárcsát is, azzal volt a legboldogabb... (aztán utána kinőtte persze, ma már más érdekli.)

 • 2009.10.29 17:09:36másutt

  Breking: MUSZAJ megnezni! octomom TERHES apacanak oltozve, a 8 gyereke meg kisordogoknek:
  http://www.dailymail.co.uk/news/worldnews/article-1223727/That-IS-creepy-Octomum-Nadya-Suleman-dresses-pregnant-nun-Halloween.html

 • 2009.10.29 17:16:48madz

  másutt, have mercy...

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta