SZÜLŐSÉG

Másfél millióan tüntettek az abortusz ellen Madridban

2009. október 18., vasárnap 08:58 |

Madridban szombaton tömegdemonstrációt tartottak a katolikus szervezetek felhívására a művi terhességmegszakítás tervezett liberalizálása ellen. A szervezők becslése szerint közel másfél milliónyian, közülük sokan transzparensekkel, zászlókkal vonultak fel a spanyol fővárosban, hogy tiltakozzanak a szocialista kormány által napirendre tűzött reform ellen. "Minden élet számít" - állt az egyik feliraton.

abortion

Mások terhes nőket ábrázoló plakátokkal vonultak fel, és a táblákon embriókról ultrahanggal készített felvételek is láthatóak voltak. A törvénytervezet lehetővé tenné az abortuszt a terhesség 14. hetéig, a 16 és 17 éves lányoknak nem kellene kikérniük szüleik beleegyezését.

A törvényről még ebben az évben szavaz a parlament. A hatalmas tömegek jelenléte mutatja, hogy a kérdés még mindig rendkívül érzékenyen érinti a zömében katolikus ország lakosságát. A művi terhesség megszakítás tilalmát - rendkívül szigorú korlátozásokkal - 1985-ben enyhítették. A szocialista kormány azt hangoztatja, hogy az új törvény a nők kezébe adja annak jogát, hogy szabadon dönthessenek a terhesség vállalásáról.

Az 1995-ös 45,5 millióról 2003-ra 41,6 millióra csökkent az abortuszok száma - közölte Londonban nyilvánosságra hozott jelentésében egy szexuális egészséggel foglalkozó nemzetközi szervezet, az amerikai székhelyű Guttmacher Intézet. Az Abortusz a világban: az egyenlőtlen haladás évtizede című tanulmány szerzői kiemelik, hogy - különösen a fejlődő országokban - túl sok nő esik át nem biztonságos abortuszon. Számításaik szerint ezek a beavatkozások évente 70 ezer nő életébe kerülnek szerte a világon, mintegy ötmillió nőt kezeltek a műtétek szövődményei miatt, további hárommillió pedig kezelés nélkül maradt a komplikációk után.

Sharon Camp, az intézet elnöke elmondta, hogy a fejlett országok csaknem mindegyikében engedélyezett és biztonságos az abortusz. Sok fejlődő országban azonban tiltják a terhesség művi megszakítását, ami kockázatos beavatkozásokhoz vezet. A tanulmányban megállapították, hogy 32 ország teljesen tiltja az abortuszt, s az összes nő 40 százaléka olyan országban él, ahol "erősen tiltó" jogszabályok vannak érvényben.

A dél-amerikai termékeny korú nők 97 százaléka szigorú abortuszszabályozású országban él, és ez igaz az afrikai nők 92 százalékára is. Az intézet adatai szerint 19 országban csökkent, háromban viszont jelentősen növekedett a szabályozás szigora. Jó hír, hogy a nemkívánatos terhességek aránya a 15 és 44 év közötti korosztályban az 1995-ös 69 ezrelékről 2008-ra 55 ezrelékre csökkent. A fogamzásgátlást alkalmazó házas nők aránya pedig 1990 és 2003 között 54 százalékról 63 százalékra emelkedett - állapították meg az intézet szakemberei.

(MTI)

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.10.19 01:00:35másutt

  csutka, ezt akartam mondani, de nincsen hozza szokincsem. :D

 • 2009.10.19 09:25:54baudolinA

  Heatherette,
  szerintem egy normális kapcsolatban a fogamzásgátlás felelőssége is megoszlik. Nálunk speciel most nincs más lehetőség a tablettán kívül, de előtte évekig gumi volt. Mert a párom nem akarta, hogy 18 évesen elkezdjek tablettát szedni. De mindketten nagyon örülnénk neki, ha lenne pl. férfiaknak való fogamzásgátló. Egyébként a nőknek kifejlesztett eszközök közül egy csomónak van egészségkárosító hatása, én sem szeretném még évekig szedni a tablettát. Márpedig most nincs jobb.

 • 2009.10.19 09:36:10Rosa Rugosa

  Szerintetek régen hogy oldották meg a fogamzásgátlást?
  Mert ne gondoljátok, hogy a tabletták ideje előtt mindenki a szénaboglyáról ugrált, meg a pottyantósba dobta a babát...

 • 2009.10.19 10:00:18szövetszöcske

  Megintcsak az elvi szájkarate megy. Egy 14 hetes magzat amellett hogy életképtelen, szörnyetegnek néz ki, akkora agya van kb. mint egy cickánynak. Én nem tudom mi emberit lehet benne találni (egy emberkezdemény, az igaz, a lehetőség benne van, de sem nem ember, sem nem élőlény). Embernek hívni játék a definíciókkal, tulajdonképpen kis csűrés-csavarással a spermáról is be lehetne bizonyítani, hogy szent dolog, és félembereket gyilkol az, aki nem rendeltetésszerűen használja. Ez megint csak egymás szadizása, hogy hogy lehet másokat (trógerebbeket-gyengébbeket-primitívebbeket) mégjobban gyötörni valamiért, egy kis gyilkosozás, aztán már látszik is, hogy én milyen jó ember vagyok, hiszen csak adót nem fizetek, minden viszonylagos.

 • 2009.10.19 10:01:13psyché

  Imádom Adyt.

 • 2009.10.19 10:06:04Meni

  RR, nem tudom mennyire regre vagy kivancsi, de azt peldaul nagyon sok konyvben olvastam, hogy a nok vagy naptarmodszert hasznaltak, vagy ha elszamoltak valamit, akkor mindenfele fuveket, erdei bogyokat beszedtek (javasasszonytol, babatol, vagy sajat kutfobol) ahogy kiderult, hogy ugy maradtak. Aztan vagy tuleltek a mergezest, verzest vagy meghaltak ok is. Nem tudom miert kerdezted, de remelem nem azert, mert ez az alternativaja annak a szerencsetlennek, aki nem tud fogamzasgatlohoz jutni. Egyebkent az ovszer nagyon korai talalmany, bar fokent akkor hasznaltak a ferfiak, amikor oromlanyokkal voltak egyutt, es nem akartak belehalni. Hazassag alatt erre mar nem volt szukseg, jottek is a gyerekek sorban. Aztan egy kisebbik reszuk megelte a felnottkort, es ha nem volt mit enni a csaladban, akkor legfeljebb eladtak a gyereket szolgalonak, vagy dolgozni egy gyarba. En orulok, hogy ezen a korszakon mar tul vagyunk...

 • 2009.10.19 10:08:59csutkababa

  Már az ókori egyiptomi nők is használtak kémiai fogamzásgátlókat, ezek egyike volt pl a krokodilürülék, ecet, ezekkel kis gapotlabdacsokat itattak át, és a méhszáj elé helyezték a közösülés előtt. A spermának biztos nem tett jót ez a sokféle pH...

 • 2009.10.19 10:13:10anyamadár

  Már Kr.e. 1000-ben ismerték pl. az óvszert, igaz betegségek ellen használták Egyiptomban. Kr.e. 100-200 környékéről meg európai barlangokból is előkerültek hasonló maradványok.

 • 2009.10.19 10:38:17Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és az Állatkert

  hmm... ecet a hüvelybe. nyami. élmény lehetett, ahogy marta a nyálkahártyát. krokodilürülék. még jobb. fincsi kis fertőzések.

  na nem mintha a mostaniak jobbak lennének, állandó gyulladást okozó spirál, hormontabletták, vagy a megbízhatatlan gélek, habok...

 • 2009.10.19 10:45:32csutkababa

  Navégre, Vérnyúl! Húzz már át a tapiposztra!!!!! Írj már egy kis jó dörgedelmet! Szeretném utána olvasni a pasik nyökögését!!!!
  :))))))))))

 • 2009.10.19 10:51:45Rosa Rugosa

  Az ecet megfelelő higításban miért marná?
  Csak azért kérdeztem, mert pl. beszéltem egy lánnyal, akinek nem sikerült teherbe esnie, volt már 2 vetélése is -senki nem tudta miért- és csak úgy mellékesen elmondta, hogy minden nap iszik cickafark teát -minden női bajok növénye.

  Csakhogy amíg annak a peteérés előtt jó hatása van arra, hogy a normális ciklus beálljon, illetve megkönnyíti a menstruáció első napjait, addig utána erősen elősegíti a vetélést.

  Abbahagyta és 3 hét múlva nem járt más tornára, mert terhes lett. Meg el sem vetélt azóta.

 • 2009.10.19 10:52:42Rosa Rugosa

  Ne ezzel védekezzetek és abortáljatok.:)

 • 2009.10.19 10:57:54Farkasokkal táncoló

  Ecetes vizes irrigálást az aktus után az én időmben is csináltak.

 • 2009.10.19 11:15:51mammina

  na ezeket a kommenteket hosszu volt vegigolvasni. hogy mi volt/van itt!! ez a tema mindenkibol kihozza minden rejtett tartalekat :-)

 • 2009.10.19 15:22:12cozumel

  Masutt

  nem arrol volt szo... azt sem tudtak, hogy az egy antibiotikum, sot, azt sem, hogy mi az az antibiotikum. Gyoccer vo't, oszt kesz.
  Hulyitettek a not.

 • 2009.10.19 16:24:23Zamat

  nyina és cozu úgy látom egyikőtöknek sem megy a néma értő olvasás-csakhogy legyen vami alapja a személyeskedés vádjának:))), azt írtam IGEN van a mélyszegénységről fogalmam,nem is kevés, ezt most buktátok, de örülök, h ilyen témában is szoktatok könyvet olvasni, bár azok után, h a néme értő olvasás ilyen nehezen megy, nem biztos, h meg is értitek a leírtakat:))-na ez hogy tetszik, (hu cozu azta találkoztál eggyel a vonaton nem mondod, reprezentatív minta lehet)???
  gondolom a széleskörű, ált iskola első osztályától nyomatott felvilágosítás és az ennek részeként oktatott védekezési módokmár nem is játszik nálatok, mint lehetséges megoldás, mindeki suttyó-sötét bunkó és állandó ab-ra jár, maradjon is így!

 • 2009.10.19 17:46:36Connie

  2009.10.18 21:39:06funkysm
  A kérdés inkább az, hogy a férfinak van-e annyi felelősségérzete és tiszteli-e annyira a nőt, hogy használja azt a kibaszott óvszert. Rohadtul mindegy, hogy mennyire ismerem el a férfit, ha 1, nem vagyunk olyan anyagi helyzetben, hogy be tudjuk vállalni a babát. 2, nem az a kapcsolat, amiben be lehetne vállalni.

  Arról, hogy 16 évesen ne kelljen a szülő engedélyét kérni, elég nehéz dönteni, viszont! Mivel ennyi idősen az ember lánya saját magáról sem tud gondoskodni, saját magáért nem tud felelősséget vállalni, egy gyerekért főleg nem fog tudni. Aztán amikor ott tart, hogy 20 éves és fölötte van, tanul(na), hogy normális állása és fizetése legyen, rohadtul meg fogja bánni azt a gyereket. Nem tud semmit sem csinálni, amit mások, akiknek nem volt. (Itt nem arról van szó, hogy minden nap leiszom magam a sárga földig, hogy azt sem tudom, hogy merre lakom, hanem hogy normálisan utazni nem tud. Sehová nem tud elmenni, semmit sem tud csinálni, mert mindent a gyerekhez kell igazítani.) A másik, hogy a Kelet-Európában rohadt nehéz úgy találni férfit, aki egy gyerekkel ugyan úgy elfogad, mint gyerek nélkül.
  Anglia ott baszta el, hogy minden támogatást megad 16 év és alatta is, ha gyereket szülsz. Kapsz lakást a segged alá, rengeteg támogatás és 16 éves korig a gyógyszer ingyen van. Ez persze mind szép és jó, de ne támogassák már azoknak a lányoknak a gyerekvállalását, akik saját magukról sem tudnak gondoskodni!
  Spanyoloknál meg kellene könnyíteni, hogy el lehessen 18 év alatt vetetni a gyereket. A másik, hogy annyival kevesebbet kell költeni az adófizetők pénzéből gyesre, gyedre és egyéb támogatásra a kölkök után!

 • 2009.10.19 21:10:15cozumel

  Zamat

  mindenesetre kettonk kozt nem en voltam, aki hulyeseget allitott a melyszegenysegben elokrol...

  tovabba, ha te ugy akarod ertelmezni a sztorimat, hogy az az egyetlen eset volt az eletemben, amikor talalkoztam egy szegeny emberrel, akkor a butasag mellett meg tomenyen rosszindulatu is vagy.

  Mondjuk toled nekem, ez picit sem meglepo.

 • 2009.10.19 21:27:39Farkasokkal táncoló

  Cozumel, engem is az szokott az ilyen témánál bosszantani (és emiatt is nem írtam ide sokat, mert nem volt kedvem szájkaratézni), hogy sokan abból indulnak ki, hogy az országban MINDEN nő olyan, hogy tisztában van minden védekezési lehetőséggel, a férje olyan, akivel a dolgokat meg lehet beszélni, ha fiatalkorú, akkor mind a szülei mind a környezete felvilágosult humanista ember, ő maga felelős gondolkodású és minden szempontot tiszta fejjel mérlegelő típus.

  A világért nem akarom a Mónika sót népszerűsíteni vagy a Joshi Baratot, de ugyan üljenek már le egy délután és nézzék meg az ott szereplőket és a problémáikat, aztán lehet arról beszélni, hogy milyen lelkiismeretlenség egy életet elvetetni. Mert nagyjából ezen a szinten van a nők minimum 40%-a. Minimum.

 • 2009.10.19 23:21:58Zamat

  cozumel számomra az a meglepő veled kapcsolatban, h nem érted, amit olvasol, akkor megismétlem, hátha most átmegy: tehát a hatvánnál kiszállós megoldás ingyen van.(előtte az volt a téma, h milyen sokba kerül a védekezés és sokan nem tudják megfizetni, inkább ab-ra mennek, ami mondjuk szintén pénzbe kerül, de ez egy másik kérdés) a hangsúly az ingyenen van, így már vili?

 • 2009.10.19 23:36:43Pms

  Zamat, azzal az a baj, hogy 1. nem biztonságos
  2.a férfin múlik.

 • 2009.10.19 23:58:34nyina&mika

  Zamat, még nagyon sokszor hivatkozhatsz arra, hogy a vitapartnered nem tud értően olvasni, csak az a gond, hogy hiába a tudás, ha hülyeségeket írsz le.
  mert azokat cáfolni fogják, figyelj, logika! hiszen megértették, amit írtál.

  segítek, mindezeket azért írom, mert a ma esti érvelésed lófaszt sem ér.
  vili?

 • 2009.10.20 01:12:13dodóó

  2009.10.18 22:50:59nyina&mika

  esetleg nádasdi vagy??

 • 2009.10.20 08:45:47nyina&mika

  tősgyökeres pesti lány vagyok.

 • 2009.10.20 08:51:54Rosa Rugosa

  Zamat

  Nem tudom, most hogy van, de kb. 10 éve szociális alapon lehetett kérni, hogy ingyenes legyen az abortusz.

  Az elköttetésnél nem jár, gyógyszernél nem jár, óvszernél sem.

  Akikről pedig ti beszéltek azok általában nem azok a férfiak, akik megtennék a kiszállós módszert (Mónika show ügyfelei).

 • 2009.10.20 09:18:19Zamat

  Pms, Rosa igen ez mind így van, az ingyenre írtam a megszakítást, ahogy az önmegtartóztatás is ingyenes, nem azt írtam, h a mónika show ügyfelei csinálják így, hanem egy másik megoldás volt, ami nem kerül semmibe, ill. ha kis drágáim (cozu, nyina) továbbolvasnak, azt is leírtam, h a teljes körű és idejében elkezdett felvilágosítást többet segít, mint az ab liberalizálása sztem, de imádom, amikor vki egy kiragadott félmondatba beleköt....
  az meg egy másik kérdés, h nemcsak a mélyszegénységben élők járnak ab-ra, elég csak a saját nődokival elbeszélgetni és bődületes tudatlanságra derül fény, bármelyik társadalmi rétegről is legyen szó.

 • 2009.10.20 09:24:32Rosa Rugosa

  Egyetértek.

  Magam is ezt tapasztaltam.
  2009.10.18 14:35:43Rosa Rugosa

 • 2009.10.20 09:26:04Zamat

  azt meg végleg nem vágom, h miért kezd el vki személyeskedésről, és utálatról beszélni, egy ilyen téma kapcsán, de úgy látom cozumel-nél ez vmi szériatartozék lehet.:)
  nekem az a véleményem, h az első perctől kezdve életről van szó, ami annak a két embernek a felelőssége aki létrehozta, és csak azért, mert kiszolgáltatott állapotban van még nem rendelkezhetünk róla. én ebből indulok ki, az meg egy másik kérdés, ami tildy:)-vel történt, mindent megtett, h ne legyen és mégis, ebben az esetben megértem a döntését, a fent leírtaktól függetlenül, de ettől függetlenül nem támogatom, pláne nem, mint a nők önrendelkezési jogát, de ez az én véleményem, nem kell egyetérteni vele.

 • 2009.10.20 09:31:55Farkasokkal táncoló

  "nekem az a véleményem, h az első perctől kezdve életről van szó, ami annak a két embernek a felelőssége aki létrehozta, és csak azért, mert kiszolgáltatott állapotban van még nem rendelkezhetünk róla."

  Na látod ez az. Én pedig - sokadmagammal - úgy vélem, hogy életről nem a fogantatás pillanatától beszélünk, hanem a megszületés pillanatától, addig az csak egy élet lehetősége.

  És a két felfogás HIT kérdése, szóval ne próbáljuk meggyőzni egymást az ellenkezőjéről.

 • 2009.10.20 09:37:10Rosa Rugosa

  Az élet sajnos ezeknél az elméleti hitvallásoknál sokkal prózaibb.

  Én nem pártolom - a magam részéről- az abortuszt. De én a saját életemet élem, nem másét és nincs is jogom abba beleszólni.

 • 2009.10.20 09:38:26Rosa Rugosa

  Maximum segíteni, mivel a jótanács osztogatókkal mindig tele a padlás.

 • 2009.10.20 09:40:01Zamat

  így van FT neked ez a véleményed, nekem meg más, itt kulturáltan megosztjuk egymással és pont, én senkit nem akartam meggyőzni arról, h az enyém a helyes, csak leírtam, h mit gondolok róla, de azt hiszem ezért van ez a hely, vagy nem?

 • 2009.10.20 09:46:30Zamat

  egyébként meg szerintem évszázadokig védekeztek megszakításos módszerrel, mert nem volt más, csak nem mindig volt sikeres:),de ahogy telt az idő kikopott a gyakorlatból:)

 • 2009.10.20 09:49:48Rosa Rugosa

  Szerintem elég sikeres az.
  Ha valaki gyakorolja. És az sem jelenti azt, hogy örökké így kell. Ha az ember egy kicsit kiismeri a testét, akkor max. a hónap 2/3-ad részében szükséges.

 • 2009.10.20 09:55:24Farkasokkal táncoló

  Zamat, addig amíg a véleményedet írod le semmi baj. A baj ott kezdődik, ha a véleményedet törvénybe akarod iktatni, általában erről szólnak az abortuszellenességről szóló viták.

  Ha valakinek az élet a fogantatástól kezdődik, akkor szülje meg. Ha valakinek az élet a születésnél, és nem óhajt az akkori élethelyzete miatt ujabb gyerekáldást, az meg - ha úgy gondolja - vetesse el, ilyen egyszerű.

  Senkit nem kergettek még kaparókanállal az asztal körül, hogy márpedig nem szülöd meg - kivéve Kína - viszont sok nőt KÉNYSZERÍTENEK szülésre, remélem ezt nem tagadod.

 • 2009.10.20 11:00:58Connie

  2009.10.19 21:27:39Farkasokkal táncoló
  Erre tudom javasolni a magyar országos majomketrecnek, hogy vezessék be, amit az angolok. Itt, ugyan nem olyan alaposak, mint Magyarországon, de legalább INGYEN vágják utánad a FOGAMZÁSGÁTLÓT, minthogy teherbe essél. Igen, jól látod, nem kell szemüveg. INGYEN FOGAMZÁSGÁTLÓ BOGYÓ! Kevesebbe kerül erre költeni az adófizetők pénzét, mint az abortuszra meg a gyesre-gyedre.

 • 2009.10.20 11:17:57Zamat

  FT addig tartom tiszteletbe a mások véleményét, amíg ők is az enyémet, és nem akarják rámkényszeríteni az akaratukat, ill. nem néznek hülyének.
  az egész ab témával kapcsolatban, pedig a megelőzést tartom a legfontosabbnak, és igen a z alternatív és ingyenes megoldások tanítását tartom a legfontosabbnak, az mindenki számára elérhető, és még egészségkárosító hatása sincs.utálom ezt az álszent, álprűd hozzáállst, ami kínossá teszi a dolgot.

 • 2009.10.20 11:19:21pcr

  Nem vagyok AB ellenes!
  Azok akik elítélik nézzenek tükörbe és gondolják át , hogy a mai magyar társadalomba , a gazdasági válság kellős közepén , ahol a családok nagy része létminimum alatt él , sok családnál több hónapos távhődíj , vízdíj és egyéb hátralékok halmozódtak fel , ott van-e létjogosultsága bárkinek is beszólni.

  Egyébként az a történelmi egyház , amely spanyolcsizmával büntetett, ahol a püspököknek(Bakócz Tamás), pápáknak szeretőik voltak ,ahol ma a vidéki plébános fiatal fiúk szolgáltatásait veszi ígénybe pénzért(ma jelent meg a titkos felvétel róla) , na az nekem ne jöjjön erkölcsi példával.
  Ebben az egyházban is csak a férfiak döntenek , akik állítólag cölibátusban élnek , azt sem tudják mi a szülés , mi a gyermeknevelés és mi az a családi élet.
  Én sem kényszertítettem egyiket az egyház berkeibe , de ők se szóljanak bele senkinek az életébe , csak ha az illető kikéri a véleményüket!
  Azon már meg sem lepődöm , hogy ez abban az országban történik , ahonnan az Opus Dei elindult José Maria Escriva vezetésével , és akit II, János Pál túl hamar avatott szentté.

 • 2009.10.20 11:20:12mazsola84

  Connie, ha ingyen van a bogyó, akkor miért van nálatok annyi tiniterhes? Ja, mert a lakás is ingyen van.
  Szerintem ez semmiképpen nem követendő rendszer.

 • 2009.10.20 11:24:50Connie

  Ezzel egyet értek. Hozzátenném, hogy nem az egyház fogja eltartani azokat, akiknek nem engedik elvetetni a gyereket, nem az egyház fog róluk gondoskodni, pénzelni, a mindennapi dolgaikat fizetni, biztosítani azt, amit gyerek nélkül meg tudnának csinálni azok a 16 éves és alatta lévő gyerekek. Aki maga is gyerek, az nem alkalmas arra, hogy gyereket vállaljon.

 • 2009.10.20 11:28:18Zamat

  tehát: tiszteletBEN, a legfontosabb is kicsit sok lett, bocs

 • 2009.10.20 11:30:45Connie

  2009.10.20 11:20:12mazsola84
  Na, kérlek, éppen ezért lett ingyenes a gyógyszer. Pont azért lenne követendő az ingyenessé tétel, mert otthon kurva drága, ha védekezni akarok. A pasik nagy többsége meg nem megbízható. Csak dugni tudnak, gondolkozni már nem. Ne mondd nekem, hogy az a követendő, hogy 5000 jó magyar forint csak egy, azaz 1 darab 72 órás, sürgősségi bogyó.
  Egyébként sokan azért vállalják be, mert a kormány minden segítséget megad azoknak is, akik kiskorúan vállalják be.
  Odáig szép és jó, hogy egyedülálló anyáknak minden segítséget megadnak (önkormányzati lakás, lakhatási támogatás, stb), de azzal viszont már én sem értek egyet, hogy kiskorúak is megkapják. Ez az, amit meg kellene szüntetni! Amint valaki nagykorú, van egy szakmája, tanult, onnantól kezdve semmi bajom azzal, hogy megkapja mindezt. Ráadásul itt, ha a mami tanulni akar, a legtöbb főiskolán van biztosítva a gyerekfelügyelet.

 • 2009.10.22 07:50:07ági anyu

  2009.10.20 11:19:21pcr
  Én sem vagyok abortuszellnes - viszont lehet védekezni. És időben - ez a legfontosabb - elkezdeni erről tájékoztatni gyermekeinket.
  Becsúszhat egy-egy baleset (én harmadikom pl.), de az abortuszok többségét mégsem ezek az esetek adják

 • 2009.10.23 10:05:57Connie

  2009.10.22 07:50:07ági anyu
  Na pont ezért tették az angolok ingyenessé a fogamzásgátló bogyót. Mert túl sok tini "felejt el" védekezni. A lényeg, hogy jobban elérhető a bogyó, megelőzhető a terhesség. Egy nemi betegség könnyebben kezelhető, mint egy nem kívánt terhesség. Otthon már egy kisebb vagyonba került volna a bogyóm...

 • 2009.10.24 08:55:24Rosa Rugosa

  "Legalább bevallanád, hogy a pénz miatt szültél ennyi gyereket. Vagy vallási fanatikusok vagytok?"

  Na, tessék, kellet nekem kommentet írni az egyik gyerekes bloghoz, megint megkaptam.

  Gondoltam ide panaszolom el, az olyan stílusos.

 • 2009.10.24 10:20:03Farkasokkal táncoló

  Hová kommenteltél te szerencsétlen? :-)
  Írd már ide, hadd röhögjek...

 • 2009.10.24 10:24:53Rosa Rugosa

  http://okosanya.blog.hu/

 • 2009.10.24 10:41:19Farkasokkal táncoló

  Na elolvastam, szerintem ne húzd fel magad, minden blogban vannak ilyen trollok.

 • 2009.10.24 11:01:28Rosa Rugosa

  Csak nem tudom mi motivál valakit arra, hogy ilyeneket írjon.

 • 2009.10.24 11:54:29Farkasokkal táncoló

  Frusztráció. Vagy nincsen gyereke vagy csak egy van, vagy lakik a közelükben egy sokgyerekes család és a gyerekek idegesítik, mittudomén. És ilyenkor a bunkója valahol máson levezeti, vedd be a leszarom tablettát!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta