Hétvégi programok: bábszínház vagy hógolyó?

Azt hiszem könnyen kitalálom, mivel telik majd a hétvégétek, ugyanazzal, amivel nekem: előkotorjátok a szekrényből a téli ruhákat meg a síoverált, miközben apu a gumisnál áll sorban a téli gumiért. Ha olyan szerencsések, előrelátók és bosszantóan pedánsak vagytok, hogy a vészjósló előrejelzésekre való tekintettel mindezt már múlt hétvégén elintéztétek, hát akkor megérdemeltek egy kis gyerekprogramot, lássuk miből lehet szemezgetni!

Szombat

A Millenáris Teátrumban Vacka Rádió-nap, lesz, akár az egész napot eltölthetjük a jó melegben, program lesz bőven:

10.00–16.00 Baba Bú-Jó – Játszóház kicsiknek

10.00–16.00 Apró csodák kicsiny kertje – Kézművesség, selyemfestés, bábkészítés

10.00–16.00 Drámajátékok Gaál Zsuzsa írónő és csapata vezetésével

Hókupackavacka négy története, melyekben aktív szerep jut a gyerekeknek is.

16.00–17.00 Rutkai Bori és a Hébe-Hóba Banda – lemezbemutató koncert

Jegyárak: 600 Ft (gyerek) 800 Ft (felnőtt), családi jegy: 2000 Ft

A Fővárosi Művelődési Házban (Budapest, Fehérvári út 47), délelőtt 11 órakor a Holle Anyó Színház előadásában a Kisvakond világkörüli útja című zenés mesejátékot láthatjátok. Az előadásban a gyermekek interaktív módon szereplőkké válnak. Ők a kenguruk, a bennszülöttek, matrózok, őrszemek a jéghegynél, pingvinek. A jegy ára: 700 Ft/fő

Október 17-én ünnepli 8. születésnapját a Pozsonyi Pagony, ahol egész nap programokkal várják a gyerekeket és szüleiket. 10 órakor Marék Veronika, 11-től Berg Judit jön vendégségbe, délután pedig Finy Petra és Czigány Zoltán mutatja be új könyveit. Ráadásul a Pagony könyveket ezen a szombaton 25% kedvezménnyel lehet megvásárolni. Ha itt végeztünk akkor délután négytől a Csokonai Művelődési Központban pedig (1153 Budapest, Eötvös utca 64-66) a Mező együttes segítségével lehet ismerkedni a magyar néptánccal.

A Planetáriumban (1101 Budapest, Népliget) szombaton délelőtt 9.30-tól, vasárnap pedig 11-től Süniről és barátairól láthatunk egy kedves rajzfilmet, a mesén túl azonban a gyerekek megismerkednek az alapvető földrajzi és csillagászati fogalmakkal, valamint az égitestekkel és a napszakok és évszakok váltakozásával.

Jegyár: 1200 Ft (felnőtt), 990 Ft (gyermek)

Vasárnap 10 órától 15 óráig továbbra is ingyenes Cifra Palota játszóház lesz a Művészetek Palotájában. Kézművesség, ügyességi, készségfejlesztő és logikai játékok valamint különböző színpadi előadások. A Vam Design Centerben pedig (1061 Budapest, Király utca 26) egész napos reneszánsz játszóház lesz. A Zeg-Zug Zuglói Gyermekházban (1146 Budapest, Hermina út 3) reggel tíztől a Meseerdő Bábszínház Kormos Kata című előadását láthatjátok, jegyár 700 forint.

Vidék:

Győrben a Vaskakas Bábszínházban (Győr, Aradi vértanúk útja 23.) a Volt egyszer egy Mari nevű szekrény előadás lesz, Mosonyi Alíz "Szekrénymesék" című műve alapján. Az előadás délelőtt 11-kor kezdődik, Jegyár: 1500 (felnőtt), 900 (gyerek).

Miskolcon szintén bábszínházba mehetünk, a Miskolci Csodamalomban (Miskolc, Kossuth Lajos utca 11), Egy kis éji zene címmel természetesen a gyermek Mozart kalandjaival ismerkedhetünk, a jegy ára 600 Ft. Nem leszünk ma túl fantáziadúsak, Pécsen is bábszínházat ajánlunk, délelőtt tíztől A jóságos óriás című előadást, (Pécs, Mária utca 18. Jegyár: 700 Ft)

De ha ilyen marad az idő, a legjobb, ha elmegy mindenki a Mátrába hógolyózni, ha pedig már nagyon átfagytatok, nézzétek meg a Palóc babakiállítást Mátrafüreden (Pálosvörösmarti út 2.), a jegy ára 250 Ft.

Oszd meg másokkal is!
Mustra