SZÜLŐSÉG

Hétvégi programok: bábszínház, kézműveskedés, zárt programok

2009. október 9., péntek 07:34

A hétvégén fázni fogunk végre, én már hajlamos vagyok elhinni és várni is a hideget. Vaskalapos hozzáállásomat tükrözi, miszerint nyáron legyen nyár, télen pedig tél. Ősszel pedig olyan se ilyen, se olyan idő, néha essen és legyen reggel köd, de süssön azért a nap is, a gesztenyék pedig semmiképpen ne ázzanak el, mielőtt felszedjük a földről. Szerintem senki sem tartja természetesnek, hogy nyári meleg legyen októberben. Jó, tudom, a fűtés miatt örüljünk egy kicsit. Hát örüljünk és programozzunk egyet, az eső pedig senkit se riasszon el, elő az esőkabátokkal és a gumicsizmákkal!

BUDAPEST

Művészetek Palotája

Szombaton, az Üvegteremben a Minimatiné programsorozat keretein belül három, változatos zenés-mesés előadással várják a szervezők az ifjú zenebarátokat.Az Ütős kavalkád koncerteken a Talamba Ütőegyüttes azt az ösztönös kíváncsiságot kívánja kielégíteni és táplálni hangszerbemutatójával, amely korokon és földrészeken átívelve mutatja meg az ütőhangszerek rendkívüli sokszínűségét.

Petőfi Csarnok

Nagy Őszi Kisállat- és Növénybörzét rendeznek vasárnap a Petőfi Csarnokban, ahol kölyökkutyák, cicák, kígyók, siklók, törpenyulak, tengerimalacok, egzotikus madarak, különböző terráriumi rágcsálók, pókok és papagájok, valamint gyönyörű növények színes kavalkádja fogadja a Csarnokba érkezők látogatókat. A Kisállat Menhely, a Fehér Kereszt, a Rex Kutyaotthon Alapítvány, mind - mind elhozza árva állatait.

Az állattartókat és az esetleges új gazdikat ingyenes állatorvosi tanácsadó segíti. Már a vásárlás előtt is érdemes tanácsot kérni, hogy a leendő gazdik biztosan tudják, milyen változást hoz majd életükbe egy új „társ” érkezése. A börzén nagy választékban és kedvezményes áron beszerezhetők az állattartáshoz szükséges eszközök, eledelek, játékok is.

Műcsarnok

Szombaton délelőtt, a Miskolci Galériával együtt közös programot szervez a Műcsarnok. Mindkét helyszínen megpróbálják a gyerekekkel együtt elképzelni, segítséggel, hogy mi van kiállítva a másik helyen, s ezeket különböző technikával próbálják alaprajz segítségével megjeleníteni. A Nagy Rajzolással a két helyszínt egy 183 kilométeres vonallal kötik össze a résztvevők.

Pozsonyi Pagony

Szombaton 16:00 órától Bogyó és Babóca jelmezbál lesz a Pagonyban. Az esemény vendége Bartos Erika lesz, aki természetesen mesél és vetít is a gyerekeknek, valamint a rajongóknak dedikál is, a belépés díjtalan.

Millenáris Teátrum

Kolompos Gyermektáncház lesz a Teátrumban szombaton, 16:00 órai kezdettel, mert nincs ősz táncházazás nélkül.

Gödör Klub

Bár a téma alapvetően komoly, a szervezők cirkuszi mulatságba csomagolták a témát, ugyanis hétvégén kötéltáncosokkal és bohócokkal mutatják be az EU társadalmi Tevékenységét. A rendezvény utolsó napján pedig konferencia lesz az uniós humánerőforrás-fejlesztés magyarországi tevékenységének témájában.

VIDÉK

Debrecen

A Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Művelődési Központban szombaton, Benedek Elek, Kié a bunda című bábjátéka lesz látható.

Őriszentpéter

A hétvégén rendezik meg az Őrségi Nemzetközi Tökfesztivált, mely célja, az Őrség társadalmi és művészeti értékeinek népszerűsítése és bemutatása. Nemcsak humoros vetélkedőkkel, tökkirály választással várják a látogatókat a szervezők, hanem mindenféle különös és vicces programmal is, amit a tökkel kapcsolatban el tudunk képzelni.

Vác

A Madách Imre Művelődési Központban az Őszi Művészetek Hete keretén belül szombaton, 16:00 órától "Ügyes kezek" kézműves foglalkozássorozat lesz a gödi Mackóvár Bt. közreműködésével. A gyerekek kézműveskedhetnek kedvükre, a belépő 300 forint.

Veszprém

Az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban október 6-tól 31-ig Óvodások Hónapja címmel, programsorozat indul, melynek keretén belül, előre egyeztetett időpontban az óvodások közelebbi kapcsolatba kerülhetnek a könyvtárral.

GYEREKMENTES ÖVEZET

Sokat szoktam gondolkodni, hogy mit ajánljak nektek a programajánló végén, néha azt szoktam gondolni, hogy gyakorlatilag mindegy, mert úgysem jut idáig senki, de aztán sokszor kaptam visszajelzést, hogy de. Ezeken felbuzdulva javaslom most, hogy menjetek Budapest Bár, Volume 2: Tánc lemezbemutató előadására, igaz, csak jövő héten szerdán, a Katona József Színházba, jegyet viszont legalább kaptok rá (ha kaptok még). Azért szombatra is van program tippem, egy könnyed Marót Viki és a Novakultúra zenekar keretén belül a Jam Pub-ban, 21:00 órakor.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.10.09 07:57:21Magenta

  Nem Novakultúra, hanem Nova Kultúr Zenekar.
  A többibe bele se kötök már.

  Elég összecsapottnak tűnik ez így. :(

 • 2009.10.09 07:59:42BlackCat

  Debrecen (holnap):
  Alexandra könyvesházban Bartos Erika vetítéssel egybekötött mesedélelőttje 11 órától és a Lovardában 10 és 16 órától Alma koncert.

 • 2009.10.09 08:00:39BlackCat

  A Talambát ne hagyjátok ki!!!
  Földim is játszik benne! :D

 • 2009.10.09 08:01:59Magenta

  Kisállat és Növényvásár Nyomtatás E-mail
  Petőfi Csarnok,
  2009. november 8., 10-18 óra

  ?
  Tényleg lesz most vasárnap is?

 • 2009.10.09 08:33:32a hal dala

  ...azt az ösztönös kíváncsiságot kívánja kielégíteni és táplálni..., amely korokon és földrészeken átívelve mutatja meg az ütőhangszerek rendkívüli sokszínűségét.

  Hát igen. Szép mondat. Kíváncsiság, ami bemutat. Ráadásul korokon és földrészeken átívelve. Lefordítaná nekem magyarra valaki?

  A többibe bele se kötök már én sem.

 • 2009.10.09 08:53:29Temptation

  Tisztázni kéne a dátumot, mert a PeCsa honalpon ez van:
  Kisállat és Növényvásár
  Petőfi Csarnok,
  2009. november 8., 10-18 óra

  kisallatLátnivalóban nincs hiány, hiszen nemcsak kutyákat és cicákat láthatnak, illetve vásárolhatnak a látogatók, hanem kígyók, különböző egzotikus madarak, pókok, terráriumi rágcsálók, és nem utolsósorban gyönyörű növények, kaktuszok jelentik a kínálatot.
  A szervezők soha nem feledkeznek meg az árva, elhagyott állatokról sem. Így ezen a napon is remélhetőleg nagyon sok cica és kutyus talál majd szerető gazdára

 • 2009.10.09 08:58:24Temptation

  Bocs, nem láttam, hogy Magenta már megreklamálta az időpontot.

 • 2009.10.09 09:00:25Magenta

  Igen, mert ez pont érdekelt volna. :)

 • 2009.10.09 10:05:37gyöngy1

  3 hete itt volt a Talamba.
  Nagy jo volt, és a lànyoknak is nagyon tetszett. A müsor elején 15-20 percig a gyerekek szabadon kiprobàlhattàk a hangszereket. Mekkora hangzavar volt :-)))
  A müsor tényleg gyerekeknak szol.

 • 2009.10.09 10:25:39Subbantósdi

  Na ez a PECSA-s kisállatbörze nekünk is felkeltette a figyelmünket.:o)
  Amúgy szerintem még nem lesz olyan hűvös hétvégén, legfeljebb csapadékos.

 • 2009.10.09 15:30:48huncut_kata

  reggel fél füllel mintha azt hallottam volna, hogy holnap valami tűzoltós dolog lesz az Ötvenhatopsok terén (Felvonulási tér), le is van már reggeltől zárva, és láttam ott egy pár tűzoltóautót is. Erről nem tud valaki valamit? (én semmit sem találtam)

 • 2009.10.09 15:33:34huncut_kata

  #
  2009.10.09 07:59:42BlackCat

  Debrecen (holnap):
  Alexandra könyvesházban Bartos Erika vetítéssel egybekötött mesedélelőttje 11 órától ...

  Huhh, akkor Bartos Erika jó sokat haknizik holnap, ha 11-től Debrecenben, 4-től meg a Pozsonyi Pagonyban lesz :-)))

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta