SZÜLŐSÉG

Bébinapló: Ne fitymáljátok le a problémát!

2009. október 8., csütörtök 08:31 |

Reggel van, vidám napsütéses idő, és mi Palkóval kettesben bolondozunk a pelenkázón. Minden reggeli és esti öltözködés közben csapunk egy ilyen kis bulit, Palkó már tudja, várja, hiszen alig rakom fel az asztalra kacarászni kezd, ingerlően nyújtogatja nekem párnás kis tappancsait, és nagyokat nevet, amikor elkapom egyiket-másikat egy nagy csiklandozós puszira. Aztán persze jön a “megeszlek” játék is, ami akkor a legviccesebb, ha a csupasz hasát, vagy a nyakát eszem meg a kis játékbabámnak, de közben azért persze öltözünk, mert már nincs az a hú de meleg, hamar hidegek lesznek a pici kezek és lábak.

palko1008

Ám ma egy kicsit másképpen végződött a játék. Abban a szent minutumban ugyanis, amikor kihajtogattam a tiszta pelenkát Palkó feneke alá, az addig szép nyugalomban heverő kis csövecske elunta a várakozást, felemelkedett, és elegáns ívben végiglocsolt engem, a pelenkázót, a tiszta ruhát, és vele együtt Palkót, szóval úgy sugárirányban mindent maga körül.

Én kis naiv. Azt hittem, már túl vagyunk a kötényes pelenkázás anyákat próbáló első hónapjain. Igen, kötényes, jól hallottátok lányos mamák, mi meg, fiús anyák, kacsintsunk csak össze cinkosan, hiszen mi aztán tudjuk, mit jelent védőfelszerelésben és fénysebességgel pelenkázni egy újszülöttet, én speciel még a gyerekre is ráborítottam egy textilpelenkát deréktól nyakig, mert Palkó rendszeresen pisilte le magát, illetve hogy pontosabbak legyünk fel magát, egészen a feje búbjáig.

Persze egyéb trükköket is tud a fiatalember. Legutóbb a háta közepét pisilte össze úgy, hogy a pelenka közben majdhogynem száraz maradt. De míg ezek a dolgok viccesek, és igen jó sztorik lesznek majd egyszer, mikor Palkó először hozza haza vacsorára a jövendőbelijét, akadnak mostanában egyéb problémáink is. Körülöttünk ugyanis majdnem minden anyuka, beleértve a sógornőmet is, apró, de kellemetlen műtétre viszi a fiát még kétéves kora előtt. Igen, a fitymaszűkületről van szó. Meg arról, hogy mit tehetünk ellene, konkrétan: húzogassuk-e a fitymát vagy sem?

Ha valaki rákeres a témára a neten, két dolog tűnik fel rögtön. Egyrészt kevés az információ, ami van az is kusza és ahány, annyiféle, másrészt túlnyomóan nőnemű egyedek boncolgatják ezt az igazán férfias kérdést. Világos, hiszen főleg aggódó anyukákról van szó, a bökkenő csak ott van, hogy nekik viszont (normális esetben) sosem volt fütyijük, tehát tényleg csak elméletben tapogatóznak.

Én eddig nem aggódtam, hiszen Lackónál sem volt semmi probléma. Akkoriban a férjem fürdette minden este a gyereket, és én megkértem, hogy intézze szépen ezt a dolgot ő, húzogassa a fitymát, ha szükséges. Rendben is volt minden, Lackó immár szépen mosdik magától, minden este megtisztogatja amit kell, férjem néha ellenőrzi, és világbéke van. Palkót viszont főleg én fürdetem, mert felgyorsult életünkben férjem vagy nincs még otthon este hatkor, amikor Palkónál a fektetés kezdődik, vagy éppen a két nagyobbal van elfoglalva. Nekem meg eszembe sem jutott Palkó fütyijét vizslatni, egészen mostanáig. Mert pár napja a sógornőm, aki a kisfiával a napokban megy az orvoshoz fitymaszűkülettel, aggódó pillantást vetett pelenkázás közben Palkó előbb emlegetett testrészére, és nem is hagyta szó nélkül:

– Úgy látom, neki is gondjai lesznek! – jegyezte meg optimistán, én pedig még aznap este hazarendeltem fürdetésre a férjemet.

– Hááát.. Ez tényleg elég szűknek néz ki! – kommentálta a látványt, aztán nekiálltunk közösen visszahúzni a bőrt a párcentis fütykösről. Nem volt egyszerű, és nem is sikerült teljesen. Palkó jól viselte, úgy láttam nem fájt neki, de azért a nemes testrész bizony piros maradt. Férjem szerint minden nap húzogatni kellene egy kicsit a bőrt, én meg sajnálom szegény kölyköt, és csak óvatosan merek hozzányúlni, mert nem akarok fájdalmat okozni neki. Nem szívesen feszegetem, inkább csak halogatom a dolgot, ami amúgy is kicsit olyan misztikussá vált a szememben, miután senki sem mer beszélni róla normálisan a környezetemben.

Ezért most javaslom, törjük meg a jeget, és ne csak mi nők. Kérem, uraim, önök is nyilatkozzanak. Beszéljünk végre férfias dolgokról. Ne csak mindig a hüvelygombáról..

Panzej

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.10.08 14:44:26nanemárrr

  Ja és a szex oldaláról: hiába a vágatlan a természetes, nekem akkor is jobban tetszik a vágott, persze ez nem tetszés és divat kérdése! :) Ja, és régen rossz, ha ezen múlik a boldogság! ;)

 • 2009.10.08 14:45:01nanemárrr

  Persze nem extrém egészségügyi okoknál!

 • 2009.10.08 14:45:37Xmas

  masutt - "Sokan azt sem tudjak, a nok mit akarnak!"

  Ebben igazad van. Alig van olyan, aki tudja, mit akarnak a nők :D

  Egyébként csak egyetlen embertől hangzott el egy lényegi különbségtétel. A fék átmetszése és a körülmetélés megkülönböztetése.

  Egyrészt külön téma az, amikor letapad a fityma, és felszabadítják, illetve egy másik, amikor a fitymát el is távolítják.

  Legközelebb tessék tisztázni, hogy miről szól a cikk.

 • 2009.10.08 14:46:41poszata

  ezer hala es koszonet!!
  tenyleg sokat segitettel az infokkal.

  hah, en ismerek olyat, aki piercinget rakatott a farkaba - de valszeg nem vallasi okokbol :P

 • 2009.10.08 14:48:09lm

  poszata, szívesen :)

 • 2009.10.08 14:48:41ditakai

  nem cikk, max napló (és az írója nem orvos) - viszont járt itt olyan is, és ezt a linket ajánlotta : http://www.babainfomagazin.hu/cikk/435/A_fitymaszukuletrol

 • 2009.10.08 14:57:51ditakai

  körtepofa, cuki próbálkozás volt, de ne szítsd itt a hülyeséget ;-) (van belőle elég máshol)

 • 2009.10.08 14:58:05kisjuhace

  Vannak itt ferfiak is, vagy csak nok okoskodnak a fitymarol?? El kell hogy mondjam, nekem 3 eves koromban volt mutetem es ez az egy dolog amire emlekszem ebbol az idobol, annyira fajt. Szoval ennyit arrol, hogy nem emlekeznek ra a gyerekek.
  Egyebkent a fiam eseteben azt mondta a gyerekorvos, hogy nem kell eroltetni, mert magatol levalik a fityma, Mutet pedig legvegso esetben.

 • 2009.10.08 14:59:07keke80

  körtepofa, igen, lányoknál is vigyázni kell, hogy ne tapadjon össze... És még senki nem hívta emiatt a gyámhivatalt...

 • 2009.10.08 14:59:23Este

  Sziasztok.
  A témánál maradva :) Nekem mikor a lányom után fiam született és konzultáltam az apjával, rá tolva a huzigálás témáját, közölte, hogy Ő ugyan nem fogja a fiát fogdosni :) Hiába mondtam, hogy ez nem olyan, nem volt hajlandó. Nos Ő maga túl esett a bevágás nevű műtéten gyermek korában, így anyósom azzal indított, hogy de bizony huzigálni kell, és amúgy is ránézésre mehet e kicsi majd a sebészetre. Hát én sem vagyok az anyák gyöngye, biztos idióta paráim vannak, de én is azt mondtam, ne már, hogy a gyereknek arra kell vissza emlékezni, hogy "anyám folyton húzgálta", így a fürdésnél igyekszem rávenni őt (3 éves múlt, hogy magának csinálja). A gyerekorvosnak is elsírta, a panaszomat, hogy szerintem szűk a gyerek fitymája (internetes információ gyűjtés eredménye), mire megnézte, neki kapásból sikerült felhúznia, én meg néztem, mint a szűz kislány, aki még ilyet nem látott. Közölte, ez tökéletes, de felírt egy pimafucort nevű krémet, hogy kenjük be vele, fürdés után azt a rész, ami kicsit szorosabb, ez majd oldja. Hát, azóta sem vagyok sokkal ügyesebb a témában, de megnyugodtam, haladunk, van krém is, szerintem nem kell ezt a dolgot túl erőltetni. Kinek ez válik be, kinek az, de én 2 éves koráig nem nyúltam hozzá, nem húzigáltuk minden áldott nap. Az orvos sem ajánlotta. Csak azt nem értem, miért olyan nagy a köd ebben a témában? :) miért nincs pontos infó arról, hogy kell e vagy sem, mikortól, mi az ami kinőhető, mi az a pont ameddig nem kell műtét?

 • 2009.10.08 15:23:00hairyguy

  ditakai:
  engem latott urulogus kisgyerekoromban, es ö ajanlotta a huzogatast/kenegetest

  a mütetet vegzö orvos mondta hogy nagyjabol a ferfias 8-10 szazaleka küzd ilyen jellegü problemakkal, es ezeknek a töredeket orvosoljak gyerekkorban (Mo-n), a maradek kerdeses figyelembe veve a magyar ferfiak orvostol valo altalanos "rettegeset"
  az en problemam nem volt tul jelentös, ezert nem vetett vissza a szextöl soha, azonban a felnöttkorra visszamarado problema sokaknak koros visszahuzodast eredmenyezhet, a parkacsolatoktol valo tartozkodast, felenkseget, stb...
  ezert allitom, ha a problema nem jön rendbe magatol zaros hataridön belül, meg kell csinaltatni lehetöleg 2-3 eves kor elött, 5 evesen mar az enyemhez hasonloan remes elmeny lehet... sajnos az egyik baratom hozzaallasa a kerdeshez a sajat fia eseteben is nagyon gyerekes volt, szoval az apukak is csak huzzak az idöt
  amugy tök vicces hogy itt is jellemzöen NÖK dumalnak erröl:))

 • 2009.10.08 15:30:22Sokat olvasó

  Dr Spock élete vége felé már megbánta és korrigálta is, hogy több könyvében is ajánlgatta a körülmetélést, mivel - ahogyan arra az amerikai AAP nevű szervezet is rámutatott több, mint 10 éve - a rutinszerű körülmetéléssel annyi baj jár illetve járhat, hogy el kellene vetni az általános, országos csonkolást.

  Egyre több olyan oldal keletkezik, ami a (leginkább pórul járt) férfiak számára készült, akik vissza szeretnék állítani valahogy az eredeti állapotot, nyilván nem véletlenül.
  Én magam is vissza szerettem volna állítani, mivel azoknak a népes táborát gyarapítom, akiknek rosszul sikerült, de később lemondtam róla....

  ...most utólag már semmit nem lehet tenni, max szólni azoknak, akik még nem jártak pórul, hogy akármi van, próbálják elkerülni ezt az egészet, a gyerekek péniszéhez meg NEM NYÚLUNK 5 meg főleg 3 éves kor előtt, ahogy azt már többen is leírták itt (is).

 • 2009.10.08 15:31:17queenlly

  aya_nielsen: még egyet is értenék veled, ha az érveid nem lennének szánalmasak:
  1. 21.sz.: a körülmetélést pontosan arra találták ki az ÓKORBAN hogy az olyan higiéniai viszonyok közt, mint amik pl. a zsidók és arabok közt fennáltak a sivatagos vidékeken, ne kapjanak el mindenféle fertőzést. tehát a körülmetélés pont nem 21. századi valami. most lehet mosni vízzel, szappannal.
  2. fitymaszűkület és fitymaszűkület közt van különbség. minél súlyosabb annál inkább kíván műtét megoldást és annál drasztikusabb megoldást kíván. lehet a kenőcs elég, lehet felszabadítás elég és lehet, hogy bemetszést kell ejteni. ezek indikációja (és a beavatkozás ideje) különböző.
  3. evolúciós zsákutca: csak tudnám, hogy a vakbeledet mért nem vetették ki a szüleid születésedkor...

 • 2009.10.08 15:50:21Felicitasz

  Sokat olvasó: fel se merült. Mi a rutinkérdésre Kanadában döbbenten felnéztünk, hogy de hát mi nem vagyunk zsidók, annak látszunk? A kórházi szülésznő meg hasonlóképpen megdöbbent, és elkezdett magyarázkodni, hogy jé, mi ezt nem tuduk, hogy errefelé ez nem vallási kérdés? Mondtuk, hogy nem, mi erről még nem hallottunk. Úgyhogy akkor elmondta, hogy mik voltak az eü ajánlások 30 éve, meg mik most, meg mi szól mellette, mi ellene, és megkérdezik az összes szülőt, de egyre kevesebben kérik. Mondtuk, hogy oké, köszönjük a kulturális stb. képzést, megint fontos dolgot tanultunk a földrészről, és természetesen a jelenlegi ajánlástól függetlenül se akartuk volna körülmetéltetni, sőt, ha az lenne az ajánlás, hogy igen, akkor se.
  A személyes véleményem az, hogy tényleg nagyon erős vallási, kulturális stb. (érzelmi) elköteleződés kell a dolog helyessége mellett ahhoz, hogy egy újszülött babát egy ilyen eljárásnak kitegyek. Szóval, ez tényleg csak akkor megy, ha biztos vagyok benne, hogy ez a helyes cselekvés. Nekem elképzelhetetlen, tehát fel se merült.

 • 2009.10.08 15:52:23Este

  jellemzően nők beszélnek erről, mivel a férfiak amúgy sem szívesen beszélnek erről nyilvánosan, másrészt pedig a nők szembesülnek ezzel a problémával, mikor fiuk születik :) És hát igen, muszáj beszélni róla, ha az ember lánya tanácstalan..Nekem nincs olyanom, lövésem sincs, kell e, fáj e. Hidd el Hairguy, ha a lányom tesz fel kérdést, nem futok máshoz tanácsért :)

 • 2009.10.08 17:14:35cozumel

  Na, nalunk ellenkezo elojelu csodalkozas volt, Felicitasz :)
  Mexikoban szultem, es a ferjemmel megbeszeltuk, hogy ha semmi problema, akkor NO korulmeteles (neki rutinbol megcsinaltak anno).
  Szoltunk a dokiknak is, nehogy nekiessenek :)
  Azok meg csak neztek, hogy mit akarunk mi, ilyesmit ok soha de soha, na jo, legvegso esetben, de akkor sem csecsemon...

 • 2009.10.08 17:23:29másutt

  cozu, parszaz kilometerrel eszakra, az USA-ban pont ellenkezo a hozzaallas...
  itt az izgi vilagterkep az orszagok statisztikajarol:
  http://en.wikipedia.org/wiki/File:Global_Map_of_Male_Circumcision_
  Prevalence_at_Country_Level.png

 • 2009.10.08 17:34:33cozumel

  Masutt

  tudom :)

 • 2009.10.08 20:00:59kisfiúkmamája

  másutt
  megjelent magyarul is.
  Abban szó nincs róla, hogy öngyilkos lett.Az van a végén, hogy összejött egy többgyerekes nővel.És ha nem is él teljes életet bizonyos szempontból,de boldog.

 • 2009.10.09 06:31:46Veg_

  2009.10.08 14:14:53lm: Köszi, remélem, megkapod az engedélyt :-) Délután nem voltam gépközelben sajna :-S

 • 2009.10.09 06:37:32Veg_

  2009.10.08 14:36:22lm: Most olvasom az infot :-)
  Hát érdekes... Pláne, ha belegondolok, hogy több pasival is összejöttem, akik mütét nélkül is órás meneteket produkáltak (nem am block, maga a konkrét akció volt ennyi körül)... Na most ha lenyiszatolva tovább birják... Ebbe inkább nem mernék belegondolni :-D Hosszu távon elég kimeritő lehet :-DDD

 • 2009.10.09 09:11:55rita a felcser

  ANYAM borogass!!!!!!"Csak azt nem értem, miért olyan nagy a köd ebben a témában? :) miért nincs pontos infó arról, hogy kell e vagy sem, mikortól, mi az ami kinőhető, mi az a pont ameddig nem kell műtét?"

  Azert edesem,mert nem vagy kepes te ,es a tobbi oroszlananyatars elolvasni egy Pubmed vagy Medline cikket ''Infant phimosis" pl cimszo alatt,hanem a Kismama szinvonalu ujsagok vajákos tanacsait hasznalni.
  Köd nem a témában van,hanem az anyatjegőzös fejekben.

 • 2009.10.09 09:27:21Papírbika

  queenlly: a vakbél (ami alatt igazából a féregnyúlványt szokták érteni az emberek) nem evolúciós zsákutca. Feltételezések szerint az egy túlélőhely a hasznos baciknak, amikor valami bélfertőzés miatt a bélből ezek kiürülnek. Ezután a férgenyúlványból vissza tudnak szaporodni. A fejlettebb országokban túl nagy szerepe nincsen, de egy olyan helyen, ahol minden mocskot összeesznek, ott igen.

 • 2009.10.09 09:43:49anyatájger

  Ez eddig a legjobb kép Palkóról! Nagyon cukipofa!

  Nekem nagy családi viták voltak fütyi témában. Én azt mondtam, h hagyjuk szépen, de a férjem erősködött, h fürdésnél föl kell húzni kicsit. Én tartottam magam, de amikor vizeletvizsgálatkor letisztították a kisfiam fütykösét, akkor az ápolónő totál kiakadt, h miért nincs "bejáratva". Ekkor kábé 6-7 hós lehetett a kölök. Aztán a gyerekorvos is elkezdett csesztetni, úgyhogy a férjemre bíztam a dolgot, úgyis ő fürdette a gyereket.
  Semmi gond nem volt vele. Kiáztatás után felhúzta addig, amíg lehetett és így tovább.

 • 2009.10.09 09:46:22anyatájger

  rita, lazulj már! tényleg rádférne már egy nagy fütykös :) de lehet, h elég lenne egy normál méret is

 • 2009.10.09 09:48:45rita a felcser

  OFF
  Anyatajger,ha tudnand......
  Este 11-1 -ig huztak.
  Reggel 5 kor a munkanaelluli irodaban voltam mar.
  Aztan reggel 8-10-ig megint huztak.
  Meglatok ma meg egy nyeles tojast elhanyom magam.

  Azonkivul letezik olyan,hogy minel tobbet takaritasz annal nagyobb a kosz?
  Vagy alien vagyok.....

 • 2009.10.09 09:52:48anyatájger

  rita :)
  sztem létezik. egy idő után be fogsz dilizni, úgyhogy sztem ritkábban takaríts!

 • 2009.10.09 10:03:19soci

  rita, es jo volt? amugy mijaza nyeles tojas??

 • 2009.10.09 10:12:53hinta-palinta

  soci
  http://www.youtube.com/watch?v=dVY9KOQ-P60

 • 2009.10.09 10:17:00rita a felcser

  Jo volt hat,nekem nem a faszban van hianyom,nekem kell egy szep kapcsolat,perspektivaval,foznek neki,vasalnam az inget,hallgatnam a marhasagait.Hoznek sort.
  Ha beteg bekotnem a torkat,es kenyerkatonakat vinnek a teve ele.EZ hianyzik nekem.

 • 2009.10.09 10:18:04hinta-palinta

  ööö, végig néztem-hallgattam, nincs közte, de tényleg úgy emlékszem, itt hsangzott el, amikör a papó kommentálja a szomszédban látottakat...

 • 2009.10.09 10:20:42Farkasokkal táncoló

  Hát ne tudom Rita, de egy szép kapcsolat nem úgy kezdődik, hogy először leméred a farka méretét.

 • 2009.10.09 10:25:23Papírbika

  ...hanem úgy, hogy kideríted, használja-e a száját is, hehehe

 • 2009.10.09 10:25:52Magenta

  http://www.youtube.com/watch?v=8GZ2QeobF00

  Azt hiszem, itt benne van a nyeles tojás.

 • 2009.10.09 10:31:48soci

  szoval temaba vag, nnna. koszi..

 • 2009.10.09 10:34:30nyina&mika

  höhöhö, a mi szép kapcsolatunk úgy kezdődött, hogy az első kérdésem az volt, úristen, tényleg olyan nagy, vagy csak rosszul láttam?
  :D
  de ez nagyon nagyon sok évvel ezelőtt volt, még ifjont voltam és bohó.

 • 2009.10.09 10:36:05hinta-palinta

  Köszi:)

 • 2009.10.09 10:36:33baudolinA

  Papírbika,
  én úgy emlékszem, hogy Rita nem szereti az orális kielégítést...

 • 2009.10.09 10:40:22Papírbika

  baud: adni vagy kapni nem szereti?

 • 2009.10.09 10:45:32rita a felcser

  Nekem aztan ne nyalja,
  mert nem erzek semmit.Semmit.Elmulik az izgalom,unom mint a szart az egeszet.Egyszeruen barmilyen modon csinalna ,nem nem jo.
  Es nem neveltetes kerdese.Pl a csokit se szeretem es nem neveltetes miatt.

 • 2009.10.09 10:48:58Papírbika

  hm, úgy látszik, ilyen is van. De én amúgy saját szemszögemből írtam, hogy mit kell kideríteni.

 • 2009.10.09 12:37:25ditakai

  zsákos, miért vagy te papírbirka?! vagy tévedtem?

 • 2009.10.09 13:36:25Anura

  Hm. Én is írok saját tapasztalatot.
  Fiamnak vízsérve volt pár hetes korától (2 hétig koraszülött osztályon volt, nem én pelenkáztam). A gyerekorvos azt mondta, ne húzgáljuk, mert mikrorepedések keletkeznek, amik szűkületet okoznak. Viszont a vízsérvvel beutalt minket a Madarászba egy sebészhez.
  A sebész megnézte a sérvet, hátrahúzta a fütyit, a gyerek üvöltött. Minden hónapban mentünk hozzá kontrollra, és a jelentésekben a 3.-4. alkalom után megjelent, hogy hegesedés van a fitymán. Mivel mi nem húzgáltuk a gyereknek, kettőt tippeltem, és rákérdeztem az orvosnál, hogy ő miért, mire nem válaszolta meg a kérdést, csupán annyit mondott, nagyon jól tettük, hogy nem húzgáltuk.
  Végül a vízsérv 10 hónapos kora körül felszívódni látszott, viszont a sebész operálni akart, mutogatta, hogy a bőr mögött fehéres váladék van, és az begyullad.
  Operáció szerencsére nem volt, az altatóorvos ellenzése miatt, és azóta se mentünk vissza.

  És akkor most ott állunk, hogy sóhajtozunk, hogy vajon van-e fitymaszűkülete, vagy nincs, és nem-e csak egy operáció lehetőségét biztosította magának az orvos, aki minden alkalommal eltett 5000 Ft-ot.

  Úgy gondoltuk, amíg nincs gond (mert a pisiléssel nincs neki gond), addig nem piszkáljuk 2 éves koráig, fürdésnél megmossuk, és szerintem egy másik sebészhez visszük majd el.

 • 2009.10.09 13:38:48Anura

  Viszont, ha a sebész rángatásától hegesedése, majd fitymaszűkülete lesz, állandósul az erős lelkifurdalásom, hiába voltam béna, kezdő, hülye elsőgyerekes szülő. :/

 • 2009.10.09 13:40:41ditakai

  ...csak írná már végre ide egy érintett egy _rendes_, _nem_henteskezű_ budapesti gyermekurológus elérhetőségét (vagy asszisztensének koordinátáit, vagy magánrendelésének címét, vagy bármit...)

 • 2009.10.09 14:02:13Anura

  Az egyik linken a heim pálosokat dícsérték. De én még ott nem jártam. Viszont ugyanúgy állatira érdekelne egy humánus, hozzáértő doki elérhetősége. :)

 • 2009.10.09 20:04:36Béem

  Nem olvastam el az összes kommentet, úgyhogy lehet hogy már volt: nekünk olyan tippet is adtak, hogy pisiléskor (mert ugye sokáig a felnőtt segít locsolni) egy pillanatra el kell szorítani a végét a slagocskának.

 • 2009.10.09 23:34:52Panzej

  Béem, ez eddig még nem volt, kifejtenéd hogy miért így és mire jó?

 • 2009.10.11 21:03:11kriszi

  Béem, nem tudom, ennek mi az előnye (én is kíváncsi vagyok rá), de nálunk nem nagyon működött volna. Először is a kölök eleinte csak bilin stabilan ülve volt hajlandó bármit produkálni a csőből (gondolom, ezzel kompenzálta a pelenka hiányát), másrészt meg mire meglátta a fényt, és rájött az állva pisilés örömeire, addigra aztán olyan önálló volt, hogy neki aztán ne segítsen senki :D (még szerencse, hogy elég tűrhetően céloz...)

  Anura,
  a fehéres váladék a bőr alatt, ha minden igaz, a smegma vagy mi, benne van a Csutka által linkelt cikkben. Pontosan az a dolga, hogy szép lassan leválassza a kezdeti sejtes letapadást. Tanúsíthatom, kölöknek is volt, pontosan azokon a pontokon, ahol látszott, hogy lassan oldódik a tapadás. És lőn, makk immáron tökéletesen felszabadítható formában van :)

1 | 2 | 3 | 4 | 5

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta