Terhesnapló: Köldökzsinór a nyakon

31. hét

pocak31

Tömeg: 62,5 kg

Hirtelen ötlettől vezérelve a héten bejelentkeztem egy 3D-s ultrahangvizsgálatra. Bár nem terveztem, hogy fogok még menni, rájöttem, hogy nagy valószínűséggel többé nem láthatok ilyet (legalábbis nem a sajátomét), no meg kíváncsi voltam, mekkora a baba, hogy helyezkedik el (első lányom farfekvéses volt) és milyen a kis pofija, ha már az előző vizsgálaton nem volt tiszta a kép.

A szonográfus jó fej volt, közel negyven percen keresztül próbálta elérni, hogy a baba ne fúrja be a fejét a méhlepénybe, mert így nem lehetett látni az arcát. Bezzeg a kis szemérmetlen egyből megmutatta, mi van a lábai között! Kétség nem fér hozzá, hogy kislány, bár ezzel már nem mondott új infót a hölgy. Manna jelenleg másfél kiló, jó hosszú combcsontja van, hörcsögpofija és csókos szája. Minden szerve megfelelően működik, azt is láttuk, ahogy kortyol a magzatvízből. A vizsgálatkor épp a nyaka körül sálként helyezkedett el a zsinór - remélem, nem gabalyodik bele jobban.

manna

Fejjel lefelé lebeg a méhben, lábát a jobb bordám alatt kitámasztja és időnként akkorát rúg, hogy csillagokat látok. A szonográfus szerint a májam és a vastagbelem rugdossa, ezért érzek néha görcsöket. Konkrétan minden éjjel, de rugdosó-tudományát ott helyben is megmutatta, szinte lepöckölte az ultrahangfejet a hasamról. Akaratos kis kölyök.

A mozizás vége felé a kiscsaj végre megkönyörült rajtunk és felénk fordította a fejét, így végre megpillanthattam az arcát, ami megnyugtatóan gömbölyödött. Azonnal beleszerettem csücsöri szájába és ott, a vizsgálóasztalon sokkal valóságosabbnak éltem meg azt, hogy gyerekem lesz, mint egy héttel ezelőtt.

Így vannak ezzel a lányaim is, képesek hosszú időn keresztül ülni körülöttem és lesni, hogy a hasam hullámzik. Lelkesen vadásszák a baba kidudorodó testrészeit, aki mintha tudná, hogy a testvérei kint lesik, látványos bemutatókat tart: rugdos, helyezkedik, ütöget. Ahogy a lányok a hasamra teszik a kezüket, elnyugszik és mozdulatlan marad. Ez a kis játék már az esti szeánszhoz tartozik, amikor is meg kell mutatnom a kezeimmel, hogy mekkora a bébi, megbeszéljük, hogy mikor születik meg, melyik testrésze hol helyezkedik el és egyéb, naponta ismétlődő kérdésekre válaszolgatok. A lányok még mindig izgatottan várják a hugit.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek