Gyerekpisiben tocsog a játszótér

Értem én, hogy kisgyerek, aki nem tudja visszatartani a vizeletét sokáig. Azt is vágom, hogy a játszótereken nincs vécé. De könyörgöm, miért kell végignéznem, ahogy nap mint nap a játszótér közepére pisiltetik a kölyköket?

jacco1

Lesz ám még nyár meg napsütés, a nagyobb mennyiségű vizelet pedig nemcsak rohadt büdös, de nem is túl higiénikus. Vagy ha rám jön a hasmenés, szarjak a hinta mellé én is? Mi a megoldás?

Nyilvánvalóan javítana a helyzeten, ha a játszóterek kötelező felszerelései közé tartozna egy vécé is, de valószínűleg ezzel a megoldással egyelőre nem fogunk találkozni, mivel a kialakítása és a fenntartása igen költséges. Bilivel sem szaladgálhatunk ugye a hónunk alatt, és egyébként sem lenne jó választás, mert a tartalmát akkor is el kellene helyezni valahol – és ismét csak a bokor jöhetne szóba.

Amíg pelenkás a gyerek, ilyen problémák nem merülnek fel. A nagyobb kisgyerekesek pedig eldönthetik, hogy kulturáltan hazamennek a játszóról, ha a gyerekre rájön a szükség, vagy odapisiltetik-e a bokorba.

Oszd meg másokkal is!
Mustra