SZÜLŐSÉG

Gyerekpisiben tocsog a játszótér

2009. október 3., szombat 10:31 |

Értem én, hogy kisgyerek, aki nem tudja visszatartani a vizeletét sokáig. Azt is vágom, hogy a játszótereken nincs vécé. De könyörgöm, miért kell végignéznem, ahogy nap mint nap a játszótér közepére pisiltetik a kölyköket?

jacco1

Lesz ám még nyár meg napsütés, a nagyobb mennyiségű vizelet pedig nemcsak rohadt büdös, de nem is túl higiénikus. Vagy ha rám jön a hasmenés, szarjak a hinta mellé én is? Mi a megoldás?

Nyilvánvalóan javítana a helyzeten, ha a játszóterek kötelező felszerelései közé tartozna egy vécé is, de valószínűleg ezzel a megoldással egyelőre nem fogunk találkozni, mivel a kialakítása és a fenntartása igen költséges. Bilivel sem szaladgálhatunk ugye a hónunk alatt, és egyébként sem lenne jó választás, mert a tartalmát akkor is el kellene helyezni valahol – és ismét csak a bokor jöhetne szóba.

Amíg pelenkás a gyerek, ilyen problémák nem merülnek fel. A nagyobb kisgyerekesek pedig eldönthetik, hogy kulturáltan hazamennek a játszóról, ha a gyerekre rájön a szükség, vagy odapisiltetik-e a bokorba.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.10.10 14:27:44glad az egyetlen

  hallohallo

  "...zt nem baud írta, azt baud idézte...."
  "...Honnan veszi az általad idézet személy, ..."
  Tudom, és amikor írtam akkor is tudtam mint láthatod. De nekem nem az jött le belőle, hogy sztereotip marhaságnak írta volna:
  "...Konkrétan az volt a gond, hogy a tesztalanyok java nem volt hajlandó szembenézni azzal a felelősséggel, hogy neki kellene valamit beszedni a fogamzásgátlás érdekében. Hát nem hat meg..."

  Nem kell mellébeszélni.


  "...szóval érted te, nem biológia, kultúra. tehát neveltetés, miegyéb. akkor meg, ha ezt te is tudod, miért jössz az öröktől fogva létező nemi különbségekkel?
  tényleg nem értelek...."
  Kár. Akkor megpróbálom elmagyarázni.
  Ez esetben fiziológia okok miatt alakult a kultúra. Csutkának ezt tudni kellett hogy fals példa.
  Az pedig hogy amikor beszélek kulturális nemi különbségekről, akkor nem kell külön hozzátennem, hogy nyugati kultúra szerint, mert az az alapértelmezés. Érdekes lenne ha te szülésről beszélnél, majd mindig hozzátenni, hogy de bezzeg Tusziknál! Ami pedig a férfi női agy működését illeti és a hormonháztartást, ami szintén meghatározza viselkedésünket az valóban biológiai oka lévén általános.

 • 2009.10.10 14:30:47glad az egyetlen

  "...(gugliba meg bármit beírsz, kidob x találatot..."

  Már korábban adtam neki konkrét oldalakat, amit a jelek szerint marhára ignorált.

 • 2009.10.10 14:42:02hallohallo

  jaj

  nem is tudom, honnan kezdjem, illetve h érdemes-e.
  szóval,
  1.
  "mert "a férfilélek nem tud dűlőre jutni az új preparátummal, vagyis a gyártás leállításának oka alapvetően pszichológiai."
  ez volt az idézet, ami így, szerintem, és kitűnik, baud szerint is, marhaság. merthogy _a_férfilélekre_ hivatkozik.
  amit baud írt: "mert "a férfilélek nem tud dűlőre jutni az új preparátummal, vagyis a gyártás leállításának oka alapvetően pszichológiai."
  ugye ez nem ugyanaz. (nem kérdés, ez kijelentés).

  2
  "Ez esetben fiziológia okok miatt alakult a kultúra."
  hm. más esetben meg nem. minthogy ázsiában sok helyen állva pisilnek a nők. jé. csak hogy már megint a pisiléstől induljunk ki.
  nem lehet mindent a biológia számlájára írni. a kulturális különbségeket pláne nem. a neveltetést meg főleg.

  3.
  "Ami pedig a férfi női agy működését illeti és a hormonháztartást, ami szintén meghatározza viselkedésünket az valóban biológiai oka lévén általános."
  nem, nem az. nemcsak a hormonháztartás határozza meg a viselkedésünket. szép is lenne.
  arról nem is beszélve, hogy a hormonszint nem egységes. még mindig több milliárd emberről beszélünk.
  hogy konkrétan biológiáról is beszéljünk, igen, az agyműködés nagyban befolyásolja a viselkedést, viszont a különböző hatások nagyban befolyásolják az agy kialakulását.
  a kisfiúkkal és kislányokkal való különböző bánásmód is különféle agyi működést eredményez.

  4.
  ""...(gugliba meg bármit beírsz, kidob x találatot..."

  Már korábban adtam neki konkrét oldalakat, amit a jelek szerint marhára ignorált."
  én is adtam neked, biológiai determinizmus. egy picikét olvass csak utána. tudom hogy tanultál vagy három szemesztert valakitől valahol valamiről, de nem ártott még senkinek, ha kicsit leszáll a magas lóról és jobban körülnéz.

 • 2009.10.10 14:43:25hallohallo

  banyek, hülye copy-paste.
  1. pont helyesen:
  "mert "a férfilélek nem tud dűlőre jutni az új preparátummal, vagyis a gyártás leállításának oka alapvetően pszichológiai."
  ez volt az idézet, ami így, szerintem, és kitűnik, baud szerint is, marhaság. merthogy _a_férfilélekre_ hivatkozik.
  amit baud írt: "Konkrétan az volt a gond, hogy a tesztalanyok java nem volt hajlandó szembenézni azzal a felelősséggel, hogy neki kellene valamit beszedni a fogamzásgátlás érdekében."
  ugye ez nem ugyanaz. (nem kérdés, ez kijelentés).

 • 2009.10.10 14:46:30jazmine

  Farkasokkal táncoló, a japánok stb. elég jól túlélték, h leveszik a cipőjüket lakásban, pedig ott sem igazán túlfűtöttek a lakások... Azt is túlélték sokan, h hazaérve nem mosnak kezet (tömegezés), azért én mégis ezt tanítom a gyereknek is.

 • 2009.10.10 14:49:32hallohallo

  jazmine, tök igazad van.
  mellesleg sokan meg nem élik túl, hoy nem mosnak kezet, india egyes régióiban nem olyan rég indítottak kampányt, hogy minden család kap havonta egy db szappant, kézmosásra. nagyon durván lecsökkent a gyermekhalandóság.

 • 2009.10.10 15:21:04manka78

  Akkor csak nem vagyok olyan zizzent, hogy már elgondolkodtam azon, hogy csinálok egy táblát, amit kiakasztok a bejárati ajtónkra a kicsi fotójával, hogy: "köszi, hogy leveszed a cipődet, mert én még csúszok-mászok."

 • 2009.10.10 15:28:55Farkasokkal táncoló

  Japánban a földön ülnek és a földön alszanak ősidők óta, a régi házak pedig fából épültek, és ablak helyett papírt használtak a sok földrengés miatt, bútoruk se volt sok, max egy alacsony asztalka. Valamint kicsik is voltak a lakások, így természetszerű, hogy az ember nem mászkál cipővel azon a helyen ahol fekszik és ahol ül. De Japán különben is más, ott a fürdésnek is külön rituáléja volt és hozzátartozott a napi élethez évszázadok óta.

  De nálunk ágyban alszanak az emberek és székeken ülnek. Nem ellenzem én ezt a szokást egyébként, csak jelzem, hogy sokáig nem volt divat, egészen elképzelhetetlen számora, hogy mondjuk egy házibált vagy gyerekzsúrt úgy vezényeltek volna le a 20-as, 30-as években, hogy a vendégeknek le kellett venni a cipőjét, de még a 60-as években is furcsállották volna...

 • 2009.10.10 15:33:57jazmine

  Ft, de ha a tisztálkodás "bejött" hozzánk is, akkor mi baj a cipőlevétellel? Én személy szerint nem akarom, h bárki csak hetente fürödjön, almát egyen fogmosás helyett, kinti wct használjon stb., mint a 60-as években.

 • 2009.10.10 15:41:23manka78

  Két hete volt a lányom gyerekzsúron. Kb. 10 gyerek volt ott. Az anyuka mondta nekik, hogy ne vegyék le a cipőt, ki-be szaladgáltak az udvarról a lakásba. Mikor mentünk a lányomért, megláttam a szőnyegüket az ebédlőben, dobtam egy hátast. Anyuka mondta, hogy nincs gond, majd kisikálja. Remélem nem kellet kidobnia.:)

 • 2009.10.10 15:47:18cozumel

  Hat, most vagy nem ugyanabban az orszagban nottem fel, ahol FT el, vagy videkenkent eltero lehet a szokas.

  Mifelenk-hozzateszem, poros alfoldi kisvaros-ugyanis az volt a szokas, hogy szinte az udvariaskodasi rituale resze volt a cipolevetel.

  X.Y. megerkezik vendegsegbe, azonnal kezdi a cipojet levenni.
  Mire a vendeglatonak illik felkinalni, hgoy ugyan Belukam, gyere csak be nyugodtan cipovel.
  Mire Belukamnak illik megdicserni a haziasszony tisztasagat, es kijelenteni, hogy o ugyan azt ossze nem gyalazza a cipojevel.

  Summa summarum, NEM manapsag kezdtek a cipolevetesbol ugyet csinalni, hanem igy volt ez a hetvenes evek kozepen is, AHOL en felnottem tuti.

  Sot, tovabbmegyek: parasztember tanyajanak ajtajaban is illett ledobni a gumicsizmat, meg joval a hetvenes evek elott is...

 • 2009.10.10 15:57:26Farkasokkal táncoló

  Cozumel, én pont ugyanezt írtam, hogy a hetvenes években kezdett elterjedni ez a szokás, amikor divatba jött a szőnyegpadló a sok lakótelepi lakásban. A sáros gumicsizmát meg ne keverjük ide jó?

  És a 70-es években kezdett annyira jól menni a parasztságnak a tsz melléküzemágak meg a háztáji miatt, hogy akkor alakultak ki a csupa gépi perzsával ellátott vidéki házak, és a fehér plüss ülőgarnitúrák, és igen ezeket már szentségtörés lett volna mocskos cipőkkel illetni. Szóval nem mondtál semmi újat.

 • 2009.10.10 16:07:26cozumel

  FT

  szo sem volt panelrol, meg szonyegpadlorol, ez onnantol kezdve divat volt, hogy nem folddel dongolt padlos hazban laktak az emberek, hanem volt valamifele tisztan tarthato padlo, csempe, linoleum, mittomenmi.

  De a korai panelokra is emlekszem, csak a szobaban volt szonyegpadlo, a konyha, furdo, eloszoba linoleumos volt, az meg takarithato.

 • 2009.10.10 16:14:52Farkasokkal táncoló

  Most szájkaartézunk vagy mi van? Igen a földpadlók helyét éppen ebben az időben vette át a parketta, a sok (tegyük hozzá hangulatos) falusi ház helyét akkor vette át a sok sátortetős egyenház is. És a parkettát (a lakkozottat pláne), már féltették az összekaristolástól, a gépi perzsát a foltoktól.
  Apám vidéken dolgozott, csak hétvégenként járt haza, én is sokszor nyaraltam a házigazdáinál, szóval jól emlékszem mindenre.

  A panelban pedig annak idején csak a szobákba kellett levenni a cipőt.

 • 2009.10.10 16:40:07manka78

  Nálunk épp a panelban volt padlószőnyeg már az előszobában is. Akkor még nem volt járólapozás. A konyhában, fürdő, wc-ben linóleum volt.

 • 2009.10.10 17:01:11Farkasokkal táncoló

  Na ja, mert a padlószőnyeg volt a legolcsóbb, meg a linóleum, és olyan "nyugatiasan" nézett ki. Azóta is utálom a padlószőnyeget meg a linóleumot, nálunk az alsó szinten minden járólap, a felsőn pedig járólap-parketta, és a szőnyegeim is bambusszőnyegek vagy géppel mosható kis rongyszőnyegek. (És amit végképp utálok, az a gépi perzsa, azt a legnehezebb porszívózni).

 • 2009.10.10 17:02:44cozumel

  Hat ezen valoban kurva felesleges vitazni, egyezzunk ki abban, hogy feletek nem volt divat, felen meg igen, a cipolehuzas.

  Azt meg, hogy ennek gyakorlatilag mi az ertelme, en igy 2010 hajnalan mar nem kerdojelezem meg, ugyanugy, mint a napi fogmosas szuksegletesseget sem.

 • 2009.10.10 17:06:57nyúlmama

  Én bőven az átkosan éltem, és mifelénk volt cipő levétel, meg az ismerősöknél is, a 60-as, 70-es években. Engem zavar a kosz, ami az utcán van, nem akarok itt bent abban járni.Megkérem szépen, aki jön hozzánk, vegye le a cipőjét.Vannak vendégpapucsaink. Ha olyan valaki jön-férjemhez munka ügyben pl- akit nem ismerek, és nem veszi le-de a többség egyébként szó nélkül veszi is le, ahogy bejön-akkor a konyhában ülnek le-úgyis ott a nagy asztal-és aztán feltörlök. Ennyi.

 • 2009.10.10 17:12:28manka78

  Ft! Nem azt írtam, hogy én szeretem a padlószőnyeget, hanem azt, hogy nálunk az volt a panelban. Abban az időben szépnek, modernnek számított a lakásunk, anyukám jó érzékkel rendezte be. Most nálunk is a szobákban /1 kivételével, egészen a jövő hétig/ laminált van, máshol járólap. Most látszik igazán, hogy mennyi piszkot elnyel a padlószőnyeg. Amíg az volt, legsűrűbben naponta porszívóztam. A lamináltat kevés napi egyszer a nappaliban. A hálóban pedig nem kell naponta.

 • 2009.10.10 17:31:08Farkasokkal táncoló

  Én meg nem írtam, hogy te szereted, csak azt, hogy én azóta is utálom. Ott voltak a gyerekek kicsik, és szó ami szó pl. többször bepisiltek ahogyan ez már lenni szokott, én még annyit nem súroltam, mint akkor. Nem bezsélve a beleivódott porról és atkákról... de hát akkor ez volt a menő. (No meg egy állami kivitelező cégnek sokkal egyszerűbbb volt lefektetni egy padlószőnyeget, mint mondjuk hajópadlót vagy parkettát, vagy laminált parkettát, és olcsóbb is volt).

 • 2009.10.10 17:38:35manka78

  Ezt megbeszéltük.:)

 • 2009.10.10 17:43:51nyúlmama

  Hú, de utáltam a padlószőnyeget! Főleg, amikor ráborult a ribizliturmix!

 • 2009.10.10 17:49:33Farkasokkal táncoló

  Vagy odaszart a macska... mert nekünk az is volt bizony.

 • 2009.10.10 18:18:31rita a felcser

  Mondok más példát a "férfias" kérdéskörre. Amikor a férfi fogamzásgátló tablettával kísérleteztek, akkor a Schering azért döntött úgy, hogy mégsem kezdik el gyártani a tablettát, mert "a férfilélek nem tud dűlőre jutni az új preparátummal, vagyis a gyártás leállításának oka alapvetően pszichológiai." "Ez az irracionális túlérzékenység az alapvető oka annak, hogy a férfiaknak szánt fogamzásgátló kudarcot vallott."

  Az en fejemben megvan ez.
  Ezert nem szedek fogamzasgatlot.Mert amugy szdtem egyszer es semmi bajom nem volt tole.
  De ne fogamzokepes kell legyek.Megha nemis kell gyerek.
  Nekem szamit.

 • 2009.10.10 18:22:36baudolinA

  rita,
  nekem például nincs más lehetőségem a védekezésre. A "reméljük, hogy nem lesz gyerekem" nekem nem elég. Ezért örültem volna, ha lett volna férfiaknak is tabletta.

 • 2009.10.10 18:37:09glad az egyetlen

  14:43:25hallohallo
  Nem értek feltétlen egyet, de lehet az eredeti fogalmazás volt megtévesztő, illetve nem tiszta, hogy Baud ez alapján leáltalánosított-e.
  Na jó az a huszadik mellékvágány és a főkérdés szempontjából nem releváns, szóval ezt hagyjuk és térjünk vissza a "...de honnan veszed, hogy tudod, milyen a férfitársadalom többsége?.." kérdésre.
  Ugye erre válasz a társadalom tudományok, mint szociálpszichológia, és az általam belinkelt felmérés is jól tükrözi azt.
  Ezzel most mi a helyzet?
  Van fenntartás?

 • 2009.10.10 19:09:40hallohallo

  glad, van, még mindig, ugyanaz, mint amiről folyamatosan beszélek.
  most utoljára, egy mondatban, röviden:
  a szociálpszichológia nem egyenlő a biológiával.
  és még mindig csak azt tudom ajánlani, nézz utána a biológiai determinizmusnak (ami elmélet ellen általában leginkább a biológusok szoktak tiltakozni, hozzáteszem, szerintem teljesen jogosan).
  peace.

 • 2009.10.10 19:14:38glad az egyetlen

  szociálpszichológia = hogy tudod, milyen a férfitársadalom többsége

  Ha tetszik ha nem.

 • 2009.10.10 19:22:38glad az egyetlen

  ....és ezen nem változtat hogy az ok az biológia determinizmus vagy nem.

 • 2009.10.10 19:34:42hallohallo

  te, ezt most úgy ahogy van, nem tudom értelmezni.

 • 2009.10.10 19:37:48Farkasokkal táncoló

  A biológiai determizmus szerintem ugyanaz mint az ősembernél, le merem fogadni, hogy a majomember is körbehugyozta a területét, és a kutyákhoz hasonlóan az volt a legerősebb szag, amelyik a fán a legmagasabban helyezkedik el.

  Nemcsak a kutyák teszik ezt, hanem a csúcsragadozók többsége is, ha mondjuk egy puma területén egy másik puma vizeletér külön ráöntjuk a fán egy magas helyre, akkor a puma azt fogja hinni, hogy ezen a területen egy valóságos puma-óriásisten a góré, és nem megy oda egy ideig.

 • 2009.10.10 19:42:06hallohallo

  (most komolyan, valaki olvassa már el legalább, mit jelent az a biológiai determinizmus, mielőtt használja a kifejezést. én kérek elnézést. azért is, mert nem vagyok puma.)

 • 2009.10.10 20:16:47glad az egyetlen

  hallohallo

  Túl tömören fogalmaztam, le akartam egyszerűsíteni a vitát a vitás pontok csökkentésével.
  Abban a fázisban ahol vagyunk per pillanat(!) tök mindegy hogy mi van a háttérben motivációk mögött, ha elfogadod végre a tényt, hogy 2009-ben itt a nők többsége hisz a nemi felosztásba és ez szerint él.
  Ez igazolja is hogy ilyen vagy olyan a férfi társadalmas írásomat.

 • 2009.10.10 20:25:02hallohallo

  glad, miért kéne elfogadnom, mint tényt, hogy a nők többsége "itt" hisz a nemi felosztásban?
  ki mondta ezt? hol? mikor? mi alapján?
  a nők, mint csoport, nem homogén. egyes nők hisznek, egyes nők nem, iskolázottságtól, lakóhelytől, gazdasági helyzettől, sokmindentől függően hisznek a nemi felosztásban vagy nem. az "itt"-et sem tudom értelmezni, általában országokra lebontva végeznek felmérést, magyarországra valóban igaz a konzervatív szemlélet, de régiók között is van különbség, viszont egész európára nem igaz, tehát nekem az "itt" és "a nők" nem elég konkrét.
  az időtényezőről se feledkezzünk meg, évről-évre változik a helyzet. nincs állandó itt és most. változás van.
  ráadásul a legfontosabb az ok, nem lehet lesöpörni, mondván, tök mindegy, mi van a háttérben. pont hogy nem mindegy. ha a biológia lenne a háttérben, akkor nem változna meg semmi. de mivel nem a biológia van a háttérben, a társadalmi, gazdasági, ideológiai változásokkal változnak az emberek is.

 • 2009.10.10 20:41:59glad az egyetlen

  "...ki mondta ezt? hol? mikor? mi alapján?..."

  "...GfK Hungária Piackutató Intézet által, .... 2009-ben Európa közepén a nők legtöbbje még mindig úgy vélekedik, hogy a férfi keresse a pénzt, a nő gondoskodjon a családról, takarítson, főzzön. Az elemzés alapjául a reklámok, a fogyasztói szokások, életmódbeli attitűdök szolgáltak A felmérésben résztvevő nők 71%-a vélekedett úgy, hogy a takarítás, a családról való gondoskodás az ő feladatuk. ...."

 • 2009.10.10 20:42:41glad az egyetlen

  És ezt nagyon kiemelném:
  "...életmódbeli attitűdök..."

 • 2009.10.10 20:43:46glad az egyetlen

  hallohallo

  Amúgy azt most komolyan nem ismered el, hogy ma a nyugati társadalomban a nők zöme végzi a házimunkát?????

 • 2009.10.10 20:53:01hallohallo

  glad, kösz, ezek már konkrétumok.
  igen, európa közepén így gondolják. ez azonban nem bizonyítja azt, hogy biológiailag indokolt.
  mint ahogy fentebb is írtam.

  azt simán elismerem, hogy ma a nyuati társadalomban a nők zöme végzi a házimunkát, ezt soha nem is vitattam, és eddig egyszer sem merült fel az itteni vita kapcsán. azt viszont vitatom, hogy ma a nyugati társadalomban a nők zöme ne lenne azzal tisztában, hogy ennek nem nemi oka van, hanem társadalmi (a márciusban kiadott európai uniós országokra lebontott adatai ezt bizonyítják).

  most akkor megkérdezném tőled, hogy tulajdonképpen mi az alapállításod, mert most néhány kommenten belül a harmadik alapállításod kerül elő, mint vitaindító pont.

 • 2009.10.10 20:55:20Heatherette

  hihetetlenek vagytok

 • 2009.10.10 20:58:13hallohallo

  ...európai uniós országokra lebontott felmérés...
  bocs, kimaradt

 • 2009.10.10 21:16:29glad az egyetlen

  Hallohallo

  Na megmondom mi a célom.
  A szociológia egy bonyolult ok-okozati hálózat társadalmi viszonylatban.
  A korábbi magyarázati módszerem azért fulladt kudarcba, mert 10 féle irányból, 20 féle módon támadtatok miközben "a felét nem értettétek, amit mondok és a szezont kevertétek a fazonnal". Tegnap ezen akadtam ki és fel is adtam ezt az utat.
  Utolsó próbálkozásként haladunk egy szálon, a vitás, de felesleges pontokat kizárjuk egy fajta Szókrátészi modszer szerint.

 • 2009.10.10 21:16:59glad az egyetlen

  pill.

 • 2009.10.10 21:23:44hallohallo

  ööö
  a korábbi próbálkozásod azért fulladt kudarcba, mert logikai bakugrásokat követtél el, majd személyeskedni kezdtél, amikor ezekre rámutattak.

  utolsó próbálkozásként most háromféle szálon indultál el.

  kíváncsian várom, tulajdonképpen mi is az állításod, amit meg szeretnél védeni.

 • 2009.10.10 21:32:54glad az egyetlen

  Gyereket fektettem. :)

  Nos az elején az egyik "biztosítékot az verte ki", hogy azt állítottam, hogy a férfiak többségének alacsonyabb a higiéniai ingerküszöbe a házimunkában mint a nőknél.

  Te viszonylag később csatlakoztál be úgy hogy megkérdezlek előbb téged is.
  Mit gondolsz erről?

 • 2009.10.11 08:22:43hallohallo

  attól még, hogy későn csatlakoztam be, elolvastam az előzményeket, és a biztosítékot az verte ki, hogy azt állítottad, _a férfi agy-női agy különbözősége miatt_ a férfiak többségének alacsonyabb a higiéniai ingerküszöbe, mint a nőknek.
  csak hogy legyünk precízek.
  amit erről gondolok, már megválaszoltam, fent olvasható.

 • 2009.10.11 21:13:47glad az egyetlen

  hallohallo

  Csak, hogy precízek legyünk a "férfi agy-női agy különbözősége" az annak a szétforgácsolódás eredménye volt, ami hiba volt és lehetetlenné tette a normális megértést.
  Ugye pont ezért nem szálltam be feleslegesen a determinizmus vitába, mert ettől független a jelenség fent áll, legyen bármelyik a mozgató rugó a neméből következtetve, (mert akár így szocializálódott).

  Az eredeti felvetésembe amit ide újra bemásoltam ez volt (részlet):
  "...Persze létezhet olyan férfi tipus aki (ismét pszichológia) a higénia attitüdje magasabb érzékenységi mint a nemiből következtetne és mindig elrakodik maga után, lesöpri a morzsát és sikoltva rohan felmosóért ha egy porcica előgurul, és saját elhatározásból wc-re ül. Azonban ez nem a többség, a férfi társadalom már csak ilyen...."

  Erre Baud rám támadt még másik 2-3 harcos amazonnal és még nem is olyan rég újra ismételt itt:
  "....Arra húztam fel a szemöldökömet, amikor ilyeneket írtál le, hogy a férfitársadalom többsége nem "ilyen" (vagyis elrakodik,..."

  Én pedig neked szegeztem egy egyszerű kérdést:
  "...Nos az elején az egyik "biztosítékot az verte ki", hogy azt állítottam, hogy a férfiak többségének alacsonyabb a higiéniai ingerküszöbe a házimunkában mint a nőknél...."

  Tekintettel, hogy hosszú csend jött, gyanítom, hogy ebben velem értesz egyet.

 • 2009.10.11 21:33:55hallohallo

  "Csak, hogy precízek legyünk a "férfi agy-női agy különbözősége" az annak a szétforgácsolódás eredménye volt, ami hiba volt és lehetetlenné tette a normális megértést.
  Ugye pont ezért nem szálltam be feleslegesen a determinizmus vitába, mert ettől független a jelenség fent áll, legyen bármelyik a mozgató rugó a neméből következtetve, (mert akár így szocializálódott)."
  bocs de ezt háromszori elolvasás után sem tudom értelmezni. (ma néztem szállást isztambulba, esküszöm a booking.com-on ilyen magyar nyelvű leírások voltak, de azokat fordítóprogrammal készítették :))

  eddig minden kérdésedre válaszoltam, ha a fenti utolsó-utolsó előtti bekezdés is egy kérdés, a válaszom az, hogy nem tudom. (és továbbra sem vagyok hajlandó igen-nem választ adni egy többmilliárd embert magába foglaló csoportra vonatkozó kérdésre, ez igen nagy butaság volna bárkitől.)

  és még mindig nem derült ki számomra, hogy mi az alapállításod.
  1. a férfiak és nők agya és viselkedése alapvetően különbözik biológiai okok miatt
  vagy
  2. a magyar férfiak és nők hisznek az egyes pontban leírt állításban
  vagy
  3. a magyar férfiak és nők életvitele különbözik

 • 2009.10.11 23:15:30glad az egyetlen

  Hallohallo

  Az eredeti felvetés a férfi ülve/állva pisiliés okáról szól.

  Én azt állítottam, hogy a férfi részéről a párja nyomására történik az esetek többségében, mert:
  2009.10.07 22:46:28glad az egyetlen
  ....
  Férfiként "dobni egy sárgát" bizony egyszerű művelet. Ha az emberfia nem punnyadt bizony egyszerübb mint leülni, és mielött köveket dobálnátok rám a minimális plusz munka miatt, nos elég a járdától fél méterre lévő kitaposott gyalogútra gondolni és az dobjon rám virtuális követ aki ilyet még sose használt.
  Másrészről ez tényleg egy fajta nemi attitüd. Az ülve pisilés lányos, állva pisilni fiús.
  Ez lenne a mérleg egyik oldalán.
  A másik oldalon a női higéniai óhaj, amit már korábban megkérdőjeleztem, mert WC-t időnként az ülve pisilősők is tisztítanak és ezen időszakon belül nem hinném, hogy normális wc-ből, normális célzás mellett kritikus mennyiség menne ki. Szóval nem érzem arányosnak.
  Persze létezhet olyan férfi tipus aki (ismét pszichológia) a higénia attitüdje magasabb érzékenységi mint a nemiből következtetne és mindig elrakodik maga után, lesöpri a morzsát és sikoltva rohan felmosóért ha egy porcica előgurul, és saját elhatározásból wc-re ül. Azonban ez nem a többség, a férfi társadalom már csak ilyen. :)

  folyt.

 • 2009.10.11 23:26:32glad az egyetlen

  Az helyet hogy valaki cáfolatot adott volna erre az okozati levezetésre kaptam egy csomó "nem igaz!", "meg jaj, okosabbnak hittelek" (jut eszembe Csutka akkor ki is kezdte a személyeskedést? Költői kérdés volt mert nem zavart).

  Most én 3(+1) kiemeltem csak egyet hogy elinduljunk valahova és valahonnan, de annak ellenére hogy a legfrissebb felmérés szerint a nők 73% úgy gondolkodik ahogy állítottam, ennek ellenére te is visszadobsz egy "továbbra sem vagyok hajlandó igen-nem választ adni egy több milliárd embert magába foglaló csoportra vonatkozó kérdésre".
  Gyakorlatilag itt már a nők ezzel a felméréssel megtették ezt és még te is elismerted, hogy valóban ezt tapasztalod!!!
  Ez nem általánosítás? Ezek szerint a női panasz hogy a férfiak végzik a kevesebb házimunkát az nem igaz??? Jó tudni.

  A nagy büdös helyzet az, hogy az eredeti megállapítás túl ijesztő egyeseknek(és annak vonzata!), és ahányszor a normális érveléssel ennek közelébe kerülünk akkor "kitértek logikátlan bakugrásokkal".

  Na akkor most hogy, ez a mód is befullad tényleg feladva, többet ilyen hülyeségbe nem fogok!

 • 2012.09.15 09:25:36AntiTrianon

  én is mindig kiviszem a 6 éves unokatesomat a fàhoz, bokorhoz... stb, de egyébként meg én ùgy tudom, hogy a gyerekek vizelete abszolùt steril.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta