Kasztrálhatják a pedofilokat Oroszországban

Benyújtották az orosz törvényhozásnak azt a javaslatot, amely szerint kasztrálnák a pedofilokat Oroszországban. Csak tavaly 1300 gyermeket molesztáltak a szexuális ragadozók. A Duma képviselői fontolóra veszik azt a törvényjavaslatot, amely szerint a 14 év alatti gyermekek megerőszakolásáért elítélt szexuális bűnözőket vegyi úton kasztrálnák, azaz gyógyszeresen ölnék ki belőlük a nemi vágyat. A tervek szerint az eljárást azokra is kivetnék, akik 12 év alatti gyermekkel közösülnek, még ha az áldozat bele is egyezett az aktusba. Lengyelországban már elfogadták a törvénymódosítást, amely szerint a pedofil és vérfertőző bűncselekmények elkövetőit vegyi kasztrálással büntetik.

A javaslatot benyújtó, Kreml-barát Csak Oroszország párt képviselője, Anton Beljakov szerint a kasztrálás alternatívája kizárólag az életfogytig tartó büntetés lehet.

"A pedofilok betegek és veszélyesek, akik soha nem lesznek teljes értékű tagjai társadalmunknak, és a mi feladatunk, hogy megvédjük az egészséges embereket, a gyermekeinket, akiknek még az egész élet előttük áll" - mondta a honatya hozzátéve, hogy csak tavaly 1300 gyereket bántalmaztak szexuálisan Oroszországban.

Az év elején Dmitrij Medvegyev elnök is szorgalmazta, hogy szigorúbb gyermekvédelemre van szükség országában, ahol egyre több pedofil ügy kap széles nyilvánosságot. Többek szerint azonban még a kasztrálás sem elegendő.

"Úgy hiszem, hogy az ilyen bűncselekményeket halálbüntetéssel kellene sújtani" - mondta Ljubov Szliszka, az Állami Duma elnökhelyettese az AFP hírügynökségnek.

(Független Hírügynökség)

Lengyelországban a parlament alsóháza olyan törvénymódosítást fogadott el pénteken, amely a pedofil és vérfertőző bűncselekmények elkövetőit kötelező gyógyszeres ivartalanítással sújtja . Az új rendelkezések értelmében minden 15 év alatti kiskorú vagy közeli családtag sérelmére elkövetett nemi erőszak miatt elítélt személy "a bíróság döntése alapján nemi vágyainak csökkentése céljából gyógyszeres és pszichoterápiai kezelésnek vethető alá", miután letöltötte börtönbüntetését.

Oszd meg másokkal is!
Mustra