SZÜLŐSÉG

A láma füle csukva van - anya a kínpadon

2009. szeptember 25., péntek 10:42 |

...te rongyos élet, toprongyos élet... dúdolgatok magamban. Mégpedig azért, hogy ne veszítsem el a fejem. Előttem a homokban ötéves leánygyermekem toporzékol: – Már megint szétrombolta a baba a váramat! - üvölt, bömböl artikulálatlanul. A fél játszótér minket figyel.

Viszketek... eddig homokoztunk. Nyugodtan, a vihar minden előjele nélkül és mert kaptam pár adaggal a homokból az most az izzadságom segítségével viszkető patakocskává válik a hátamon.

...kalapompompom, kalapompompom a fejembe borítom... énekelgetek tovább magamban. Agyamban Anyamadár alteregóm hatalmas kalapot borít magára, hogy ne lássa a játszón lévő anyukák szörnyülködő vagy együttérző pillantásait.

Megfogom a gyerek kezét, halkan duruzsolok neki: - Édesem építünk másikat (azaz immáron a harmadikat). Tudod ez közös homokozó, tudod ők kicsik, tudod...

Tudja ő persze, de rettentő igazságtalanság történt vele és különben is valami van a levegőben ezért képtelen abbahagyni a sírást. Könny- és homokmaszatos arcával az ég felé fordulva visít.

A másik Anyamadár odabent a vállát vonogatja majd mérgelődve a várromboló kisbaba anyukáját kezdi hibáztatni, aztán a tévéseket, végül az időjárást.

Csendes, nyugodt, nyári napnak ígérkezett a mai. Bőséges ebéd után felhátizsákoztam magam és elindultunk a gyerekekkel a Földalatti Vasúti Múzeumhoz. Előtte okosan a honlapon leellenőriztem meddig tartanak nyitva, hogy nehogy vissza kelljen fordulnunk, de ennek ellenére odaérvén kellemetlen meglepetés fogadott minket; forgatás miatt lezárták a területet.

Khm. Anyamadár odabent baszkizik egy cseppet, kintre pedig mosolyt villant, mikor a kedves riporter kijön – ez tényleg nagyon aranyos gesztus tőle – és felajánlja, hogy amíg a beállást megcsinálják, kb. öt percre bemehetünk. Hát kedves tévés bácsi, sajna ha mi oda bemegyünk, zárásig hat lóval sem vontatnak ki minket. Így szépen megköszönjük a lehetőséget és továbbállunk.

Vonat-, villamos- és földalattirajongó kisebbik gyermekem ekkor alaphangon elkezdi a nyünnyögést de szerencsére hamar befejezi miután megtudja, hogy a múzeumozás utánra ígért fagylaltozást előrehozzuk. Fagyi után játszótér – általában ez a délutáni/esti program - és időrendben már el is érkeztünk az ominózus hisztihez, a könnyáztatta arcocskához.

- Fáradt – magyarázom zavartan egy közelben üldögélő anyukának, közben szememmel keresem a másik gyereket, mert immáron bizonyossá vált, hogy ezt a nagyobbikat haza kell valahogy vinni és lefektetni, mert estére már mindegyikünk komplett idegroncs lesz, ha maradunk.

...Kedves nézőink, a kék sarokban a pehelysúlyú sokszoros hisztibajnok KisCsücsööök, a piros sarokban a veterán Anyamadáááár... szorgalmasan közvetítem a mérkőzést a fejemben.

– Hahó, itt a cipőd, vedd fel, légy szíves, megyünk haza.

Messze szalad.

- Gyere szívem – kergetem - trolizunk egyet.

- Neeeeeem – üvölti – nem fogok hazamenniiiiiiiiiiiiiii... Nem akarsz az anyukám lenni! Nem megyek hazaaaaa...

...zajt ne üss, Möszijő idesüss...

Hiába nézek rá kedvesen, guggolok előtte, két keze a kezemben, kiabál tovább.

- Most miért beszélsz velem így? Én nem így szóltam hozzád.

Nagy végre összekaparom mindkettőt és kissé zakkantan, megtépázva kioldalgok a játszóról. Már a lábszáram is viszket meg a fejbőröm. ...Indulj el egy úton, én is egy másikon... ez nem lenne semmi, hazaküldeni őket trolival, én meg szépen ballagnék utánuk.

A megálló felé menet a „láma füle csukva van” játékot játszom, azaz úgy teszek, mintha nem hallanám a hisztit/nyafogást. Ha megszólalok, úgyis csak baromságot tudok mondani, a mai díjnyertes mondatom például ez: - Addig ki vagy csukva a társaságból, amíg csak és kizárólag ilyen csúnyán és üvöltve tudsz beszélni velem.

Társaságból. Gratulálok, Anyamadár. Hogy jött ez most ide?

Elképzelésem sincs, mit akartam mondani igazából, térdem remeg, mindenféle vad képzetek forognak a fejemben. Szegény belső önmagam épp purgatóriumbeli kínzásokat szenved el, természetesen középkori stílusban. Fel sem merek nézni, mert ha most meglátok valakit vádló tekintettel, hogy mit kínzom ezeket a szegény gyerekeket, menten elsírom magam én is.

A Király utca aszfaltján fetrengő négyévest is csak azért tudom hazahozni, mert jön a troli és rögvest fel akar szállni rá, egyébként azt hiszem, vonszolnom kellett volna hazáig.

Most itt ülök az elsötétített szobában, ugyanis a két gyerekem bevágta a szunyát ahogy hazaértük. Már nem hibáztatom a kisbabás anyukákat, a tévériportert, még az időjárást sem, csak csóválom a fejem, hogy mennyire hülye voltam megint, mert nem vettem észre, hogy ezek ketten kegyetlenül álmosak.

Anyamadár

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.09.25 14:00:25cozumel

  Mimas

  5 eves a fiam es a lanyom is :)
  2-3 es fel eves koraban meg nagyon nyomta a klasszik hisztiket, de aztan lassan kezdett leszerelhetove valni.
  De nem allitom, hogy most nincs nyafogas reszerol, csak nem porgeti be magat.
  Meg szoktam kerdezni, hogy Zolcsi, ez most tenyleg olyan fontos dolog, hogy erdemes emiatt osszebalheznunk? az jo lesz neked meg nekem? tudod, hogy mennyire szarul erezzuk magunkat egy veszekedes utan, muszaj vegigcsinalni a balhet?

  es akkor erre jon, hogy "oke, jol van, na jooooo" persze szajhuzogatassal, de tullep a probleman.
  Hatalmas segitseg ! :)

 • 2009.09.25 16:40:24Laliath

  A 9 hetesem egész álló nap (reggel 8 óta) összesen két és fél órát aludt...
  Átérzem a fenti helyzetet, de nekem épp nem a meghatottságtól szöknek könnyek a szemembe :(
  Megőőőőőrülök :(

 • 2009.09.25 16:43:35madz

  Laliath, együttérzek veled, vannak ilyen nyamvadt napok...

 • 2009.09.25 17:11:28manka78

  Laliath! Sírd ki magad és könnyebb lesz. Utána csodálkozni fogsz, hogy miért is kellett sírni.:)
  Az én gyerekeim pedig azok a fajták, akiknek eszükbe sem jut hazamenni, de már hazafele elalszanak az autóban, kb. 1 perc után.

 • 2009.09.25 17:14:23keke80

  Laliath: szemet becsuk és irány az elöre!!! Tuti front van, megesik. Inkább egész nap ne aludjon, de legalább estére kifárad!!! Reméljük...

  Homeós kamillát próbáltad? Kicsit lenyugtatja... Nálunk baromira bevált ilyen szopós napokon!!!

 • 2009.09.25 17:24:45Goldenmoon

  sziasztok, régóta olvasgatom itt a kommenteket, de még nem nagyon szóltam közbe, de a sírd ki magad jó tipp, nekem is csakran eszembe jut. első kisfiam 8 hetes, 2 hetes kora óta nappal nem hajlandó aludni az ágyában, tehát azóta a program lehetőségek: 1, alszik a babakocsiban, de csak, ha az mozog = napi 2-3 órás séta nekem.
  2, alszik kendőben rámkötve, de ha 2 percnél tovább ülök felébred és ordít = séta kendőben cipelve a lakásban
  3, próbálkozunk a kemény neveléssel, letesz hagy sírni 5 percig, felvesz megnyugtat, letesz, ordít hagy sírni 5 percig, felvesz stb = 2 óra mulva kb együtt sírunk
  Laliath neked amugy máskor aludni szokott rendesen?

 • 2009.09.25 17:30:23keke80

  Goldenmoon: jelentem, gyermeked akut matracallergiában szenved. Nálunk is volt hasonló korszak, jött velem a pihenöszékében a konyhába, hogy lássa, micsinálok. Az segített, hogy maga körül tudott, hamarosan el is múlt a matracátok...:D Ha meg más sem, leültem mellé az ágyához, fogtam a kezét, míg ö kiüvöltötte magát, aztán elszenderült. Én ugyanis nem vagyok a seggrezegtetvealtatás híve, bizonyos súly felett kifejezetten megterhelö anyának.

  Tudom, mingyá meg leszek kövezve, de nálunk a Suttogó is jól bevált!!!!

 • 2009.09.25 17:30:51Laliath

  Köszi lányok, már ettől is jobb.

  Igen, amúgy alszik. Na nem a kiságyban, hanem a játszószőnyegen.
  De most ha kétszer ennyi idős lenne, lazán azt hinném, fogzik.
  Nyűgős és sír, tömi a kezét a szájába, csócsálja a mellem szoptatáskor, és amikor épp nem buborékokat fúj belőle, akkor nykig úszik a nyálban. Emellett három napja megébred éjjel is, pedig másfél hetes kora óta átaludta az éjszakát.

  Nem tudom, mi van.

 • 2009.09.25 17:38:03keke80

  Laliath, az elöfogzásról hallottál? Nálunk is ilyen korban kezdödött... Bizseregnek a fogcsírák, startra készek, lassan elindulnak a fogacskák kifele. Ezért mondtam a homeós kamillát, mert az a fogfájást, bizsergést nagyon jól csillapítja, plusz nem alkoholos-fájdalomcsillapítós-zselé, mint a dentinox. Ez pölö nem is vált be.

  A kamilla akkor is jó, ha front van és emiatt nyugtalan a pici!!! Szívböl tudom ajánlani!!!

 • 2009.09.25 17:39:17manka78

  Az, hogy 9 hetesen felébred éjszaka teljesen normális dolog. Ezen ne parázz: Most egy hullámvölgyben vagytok, kitartás és jobb lesz. Tudod hányszor mentem már ezen keresztül? Minden kudarc letört, sírtam, hogy nem igaz, hogy nem tudok tenni semmit. Aztán elmúlt a nehéz időszak és jobb lett minden. Én azóta vagyok kiegyensúlyozott, mióta alszunk éjszaka. Ha bejön egy olyan éjszaka, amikor szarul alszok, az szintén megvisel.

 • 2009.09.25 17:39:29anyamadár

  Laliath szerintem ilyen helyzetben a legfontosabb, hogy a szülő megnyugodjon
  (ahogy a többiek is mondták).
  Sírd ki magad, tedd magad rendbe. Ha sír a kicsi és nem pisis, nem kakis, nem éhes, akkor ott tudod hagyni pár percre míg csinálsz magadnak egy meleg kakaót.
  Közben folyamatosan koncentrálj a mozdulataidra.
  Előveszem a bögrét, azután a kiskanalat, a kakaósbödönt, a tejet... így egyfajta szertartás lesz, egyfajta meditáció.
  Újult erővel tudsz majd bemenni hozzá és sokkal kisimultabban. :)

 • 2009.09.25 17:40:07anyamadár

  Köszönöm amiket írtatok nekem. :)

 • 2009.09.25 17:41:19anyamadár

  (Mármint a cikkhez.:))

 • 2009.09.25 17:41:51Goldenmoon

  hát Laliath ez tényleg különös, fogalmam sincs, mi lehet, tényleg úgy hangzik, mintha a foga jönne :) de 9 hetesen?
  de jó neked, hogy eddig végigaludta az éjszakát, akkor az egy nagyon rendes kislegény :)
  keke80 az az érdekes amugy, hogy este fürdés után leteszem, egyből elalszik, éjjel is csak enni kel fel, utána gond nélkül visszaalszik, csak észreveszi, ha reggel van, és onnantól kezdve nem
  amugy én is olvastam a Suttogót, nem tudom, mi miatt köveznének téged, én egyetértek vele, de mondjuk nekem sok ujdonságot nem mondott, evés, elvan, alszik nekem előtte is természetesnek tűnt, hogy ne 5percenként etessük, meg ne nyomkodjam az arcába a plüsscuccokat 2 órán át, azt csodálkozzak, hogy miért nem alszik
  megpróbálkoztunk amugy az odaszoktatással is, csak az idegeim nem bírják :) de most próbálunk átállni a 4 óránkénti evésre, majd ha az megvan utána megint nekiállok

 • 2009.09.25 17:45:15Mimas

  Cozumel:váháháhá, akor már így maradunk... Kellett nekem vízöntő. (Vicceltem, mielőtt egy anti-horoszkópa belémköt.))

 • 2009.09.25 17:47:08opti

  Laliath,

  szerintem is próbáld meg a chamomillát! Ch 30ban vegyél, és első nap adhatod akár kétszer vagy háromszor is. 5 bogyót adj egyszerre vízben feloldva műanyag kanálban vagy valamiben, csak ne fém legyen. Amúgy minden másnap add neki egyszer az öt bogyót, de első nap nyugodtan többször. Kitartás :)

 • 2009.09.25 17:47:39manka78

  Nálunk a nagynak 3 és fél hónaposan bújt ki az első foga. Nem csak simán fehérlett, akkor már kint volt. Én úgy meglepődtem, mint még sosem. Az öcsém játszott vele, és mondta, hogy foga van a gyereknek. Én elküldtem a csudába, hogy lehetetlen. Pedig igaza volt.

 • 2009.09.25 17:50:20Laliath

  keke
  köszi, kipróbálom majd a teát.
  Mai napra pedig azt hiszem, ha sikerül letenni éjszakára, utána bevágom magam egy kád forró habos vízbe. Az mindig kisimítja az idegeimet.
  De már az is jól esett, hogy kipanaszkodhattam magam kicsit :)

  Aztán lassan jön az esti séta, hátha a kocsiban alszik egy keveset.

 • 2009.09.25 18:00:27anyamadár

  Goldenmoon - miért szeretnéd ha aludna napközben?
  Csak azért kérdezem, mert nekem sem aludtak sokat napközben, viszont este meg igen. Sőt volt, hogy délelőtt tízig aludtak. :))
  Éjszakai szoptatás egy db., félálomban, de utána nyugim volt legalább...
  Sok baba pont 8-12 hetes kora körül megy át egy átrendeződésen, ugráson. Hasuk fáj, mindenféle bajuk van, sokszor nyűgösek, azután meg egy hét kb. és visszaállnak egy új rendbe.
  Legalábbis nálunk ez az időszak volt az első "durva időszak" mindkét gyereknél.

  Csak azt tudom mondani, hogy kitartás csajok és amikor van esélyetek arra, hogy pihenjetek, aludjatok akárcsak 20 percet is a kanapén, azonnal használjátok ki az alkalmat! :)

 • 2009.09.25 18:08:43Goldenmoon

  hát, előtte ugye azzal hitegetik az embert, hogy egy csecsemő eszik meg alszik, de már rájöttem, hogy ez csak a reklámszöveg.
  Ha nem aludna, azzal nem lenne bajom, csak azzal van, hogy sír, nem csak annyi, hogy nézelődik, hanem 5-10 perc után sír.
  De tudom, legalább azért hálás vagyok, hogy az éjszaka viszonylag nyugis.
  erről a fejlődésbeli ugrásról én is hallottam amugy, hát, reménykedj Laliath, hogy erről van szó, és akkor néhány nap alatt ujra tudsz éjszaka aludni

 • 2009.09.25 18:17:20Laliath

  Hát, akkor reménykedem.

 • 2009.09.25 18:18:25Goldenmoon

  mást úgyse tudunk csinálni szerintem :)
  csak reménykedni, meg a forró fürdő is jól hangzik

 • 2009.09.25 18:21:44drlucifer

  Anyamadár!
  Most értem idáig. Kész. Sírva röhögök!!! Nagyon jó írás... És meghitte n ismerős a szitu.
  Ja, húzd ki magad. Még a pasim is elolvasta, amikor meglátta, hogy te írtad.

 • 2009.09.25 18:29:56cozumel

  "hát, előtte ugye azzal hitegetik az embert, hogy egy csecsemő eszik meg alszik, de már rájöttem, hogy ez csak a reklámszöveg"

  Goldenmoon

  es te ezt bevetted? muhahha
  en is :)))
  szivtam is rendesen az elso honapokban...

  csak egyet tudok mondani: elmulik!!! es majd jonnek helyette mas problemak :)


  Mimas

  ez egy merleg gyerek... lehet, hgoy ezert merlegel? :D

 • 2009.09.25 18:35:38manka78

  Mi most azzal küzdünk, hogy a kicsi igen jól megtanulta azt a szót használni, hogy "nem". Tudatosan használja félpercenként. Kiakaszt vele. Ráadásul elég erős akarattal társul.

 • 2009.09.25 18:37:27Goldenmoon

  hát conzumel ja, elhittem
  meg olyan könnyű nézni más ordító gyerekét az utcán, és megjegyezni magamban, hát biztos ő szúrt el valamit, de amint az ebből a jó kis írásból is kiderül, már rájöttem, néha nem minden a szülő hibája, és manapság már én is néha üvöltő babakocsival sétálok keresztül a fél városon, már nem ég annyira miatta a fejem :)

 • 2009.09.25 19:18:37Kipikopii

  anyamadar: jo iras, tetszett, de azert par kerdesem lenne.
  1) amikor uvolt a gyerek maga az uvoltes zavar, vagy hogy masok neznek es mit gondolnak?
  2) a "rombolo" baba anyukaja hogyan reagalt?

 • 2009.09.25 20:31:11anyamadár

  DrLucifer :)))

  Kipikopii
  1. mikor a gyerek üvölteni kezd és nem tudsz mit csinálni akkor a legjobban a tehetetlenség zavar (meg a vonyítás). :))) Na meg egy idő után összeadódnak a dolgok, látod sorrendben leírtam hogy történik ez általában. Visít, látod gáz van, indulni kell, másik is visítani kezd, beszélni próbálsz velük, segíteni nekik, de már késő, csorog rólad a víz, mindenki bámulni kezd - van aki sorozatgyilkosként néz rád és meg van győződve arról, hogy biztos jól felpofoztad a kölköt azért nyíg...

  ...és így tovább. :)))

  2. általában ülnek csak a homokozó szélén és azt hajtogatják: - Jaj Bencuskaaaa, nem szabaaaad... (legalábbis ezen a játszótéren)
  a másikon kicsit tökösebbek vannak, azok elviszik a gyereket ha rombolni akar. :)

 • 2009.09.25 20:31:56anyamadár

  ...de ahogy fentebb mondtam ezek épp a homokozón végigszántó, romboló babák voltak , anyjuk a nyomukba sem érhetett. :)))

 • 2009.09.25 20:48:38dodóó

  A lányom annyira sírt pár napja az utcán hogy hárman is megállítottak hogy:
  Ekkora a baj?
  Úristen mi baja van,azért ez durva.
  Ekkora gyereket cipel?Itt rontja el a dolgokat.
  A gyerek meg majd meg őrült mert fájt a pocakja.

 • 2009.09.25 20:55:27Kipikopii

  anyamadar: jo, koszi.

  Nekem nem volt egyertelmu az "Agyamban Anyamadár alteregóm hatalmas kalapot borít magára, hogy ne lássa a játszón lévő anyukák szörnyülködő vagy együttérző pillantásait." mondatod, en ebben nem a tehetetlenseget ereztem.

  Engem eleinte borzasztoan zavart az is, hogy ezer ember latja az orbitalis hisztit, de most mar az zavar a legkevesbe. Pont a napokban vonultunk vegig igy a varos kozepen orditva, egy ember megjegyezte, hogy "jaj, nagyon szomoru itt valaki", de en ra se hederitettem.

 • 2009.09.25 21:26:48nyúlmama

  Hát, Laliath, front van, ma az oviban is látszott, mit mondjak.
  Amúgy az enyém 2 hónapos volt, mikor egész nap vonyított, azt hittem , megőrülök, meg hogy beteg, stb. Sétánál találkoztunk a védőnénivel, aki is azt kérdezte: hogy bírja a meleget? (iszonytató kánikula volt)Ja, hogy azért üvölt? Mindjárt jobb volt, legalább a betegségtől nem paráztam.
  A fogról meg: barátnőm lányának 3,5 hónaposan foga volt, ami akkor derült ki, amikor ráharapott a cicire egy isteneset. Szóval, semmi sem lehetetlen.

 • 2009.09.26 08:20:54alone

  Rég olvastam már ilyen jól megírva azt, ami majdnem ugyanígy megtörtént már szinte mindannyiunkkal.:D Velem is, csak nagyon régen. De olyan jó volt nosztalgiázni egy kicsit...:-)))
  Mindjárt könnyebben viselem, hogy a legkisebbem azért szívja a véremet egész nap, mert az én autómmal szeretné elvinni az együttese tagjait próbálni. Könnyáztatta arcocska nincsen, de a kitartó hiszti nagyon hasonlít a 15 évvel ezelőttihez.:-D

 • 2009.09.26 08:25:17manka78

  alone! Az én nagyobbik lányom még csak 8 éves, de nincsenek illúzióim, hogy könnyebb lesz ezek után, mert tutira nem lesz az.:)

 • 2009.09.26 08:51:04drlucifer

  Anyamadár!
  ÁÁ, tegnap egész este a "te rongyos élet" kattogott a fejemben.... :DDDDD

 • 2009.09.27 13:02:47anyamadár

  2009.09.26 08:51:04drlucifer
  óóó elnézést kérek :)))

 • 2009.09.27 13:59:01Pandi

  Anyamadár, nekem meg "A Kárpáthyék lánya", tudod, mióta?:))

 • 2009.09.27 14:29:10anyamadár

  Pandi jesszumpepi :)) Azóta???

 • 2009.09.27 14:29:53anyamadár

  Azt hiszem nem kéne ennyit énekelgetnem magamban, de leginkább nem kéne kiírnom magamból. :)))

 • 2009.09.27 15:47:58manka78

  Addig örüljetek, amíg nem én énekelek.:))))

 • 2009.09.27 16:40:31Pandi

  Anyamadár, bizony! Most mondd meg!:))
  Egyébként az írás elolvasása utáni első időkben tényleg állandóan ez a dal szólt a fejemben és ezt átragasztottam a pasimra is.
  Hogy biztos a másik se tudja kiverni a fejéből, időnként sms-t küldtünk egymásnak a szám címével.:)))
  Mostanában talán már nem minden nap, de még mindig gyakran eszembe jut (mondjuk ez még mindig jobb, mint a másik "sláger", ami beköltözött a fülembe, Csicsitől a Pimpinkin, ugyanis a gyerek körmét csak úgy lehet levágni, ha közben ezt a klipet nézi:D:D).

  Úgyhogy írd csak ki nyugodtan magadból továbbra is, engem ez egy cseppet sem zavar, sőt.

  Manka:))
  Nehogy azt hidd, hogy velem jobban járnátok, az egyetlen, aki elviseli az énekemet, az a fiam.:)

 • 2009.09.27 18:32:29Macskanya

  Coz, elmúlik, na de mikor?

  Nos pár hetes tapasztalatom a következő:

  - Infacol
  - Meleg pelus pocira
  - Buksisimi és anyához bújás
  - Elektromos hintáztató (mi már nem bírtuk erővel)

  Ezek után enyhül a hurok és végre néha netezek is, ő pedig édesen megnyugszik végre és tud aludni.

 • 2009.09.27 18:51:47opti

  Milyen az az elektromos hintáztató?

  Babakocsitologatósban nincsen? :)

 • 2009.09.27 18:52:30Macskanya

  Goldenmoon, én letojom mit gondolnak. Amúgy csak eleinte dumál sétakor, utána megnyugszik. Szerintem ne törödj vele és szerezz valami mozgató cuccot te is. Nekünk most ez a megváltás. Már a kétségbeesés szélén voltam, amikor kitaláltuk és bejött.

 • 2009.09.27 18:57:25Macskanya

  :-) Opti, ez valami varázsszer nálunk. Babakocsi ok, de volt, hogy már egy órája toltam, de fel-fel ébredt és síkított a pocija miatt. Ez kirázza belőle a böfit - pukit is. Általában mi lökdössük, de tudja magától is, zenél, természet hangjai, van hátmasszírozó is. Ált. 2 meleg pelus kell még hozzá, akkor ált elalszik. Ebben, ha felébred sem sikít általában, csak nyekeg és, ha tolom hamar megnyugszik.

  A séta amúgy tök jó dolog, de ha éjjel jön rá a hasfájás, mégsem vihetem ki a szigetre...
  :-P

 • 2009.09.27 19:32:15drlucifer

  Pandi!
  Pimpinkin??? Te szegény... :-))))
  Nekem mondjuk a Valahol Európában-ból a Vándorlás jön már ki a könyökömön, de az én hibám. Istenien lehet végtelenítve énekelni és mára odáig fjultunk, hogy az ikrek meghallják, hogy "földanya, éganya" és abbahagyják a bőgést. Szóval orvosnál, utcán, bárhol, bármikor... :DDDD

 • 2009.09.27 19:41:40manka78

  Akkor most kapaszkodjatok meg, a mi kicsink állandóan Lady G: Poker face c. számát hallgatná. Ráadásul a nagy lányunk telefonján, aki persze unja, mert nagyon meríti a telefont. Viszont, ha nem engedi neki, akkor addig visít a kicsi, hogy papapa, amíg meg nem unjuk és vki odaadja neki.Amint megkapja tök jól vagyok fejjel mászkál táncikál, rázza a kezét is hozzá. Mi meg a falat kaparjuk, mert nem igazán ezt a stílust szeretjük.

 • 2009.09.27 19:48:21Moira

  manka: ezt a számot nálunk is szereti a Réka (2 éves), ha meglátja a tvben akkor táncol és énekli a refrént: kukica, kukica :-)

 • 2009.09.27 19:58:51manka78

  Segítség! Akkor ez ragályos.:))))

 • 2009.09.28 07:16:31Dudukly

  2009.09.27 18:51:47opti
  van, a porontyon is volt róla szó (http://velvet.hu/poronty/2009/04/20/zenet_hallgat_a_magzatvizben_lebego_bebi/): http://href.hu/x/a6gn és http://href.hu/x/a6gp
  és javaslom még a Süveges-féle rücskös lábtörlőt is (olcsóbb, bár kézierős :D) http://www.suvegesgergo.hu/apakepiras/013PDF.pdf

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta