8,7 kilós baba született Indonéziában

8,7 kilogrammos kisfiúnak adott életet egy asszony Indonéziában - jelentették be helyi orvosok szerdán. A kisfiú az eddigi legnehezebb újszülött az országban. A 62 centi hosszú csecsemő császármetszéssel jött a világra hétfőn, Észak-Szumátra tartományban.

indonezorias1

A szülés levezetésében részt vevő egyik nőgyógyász azt mondta: "ez a nehéz baba komoly feladat volt sebészetileg. Főleg az, hogy kiemeljük őt az anyja méhéből. Hatalmasak a lábai a kicsinek"- mesélte Binsar Sitanggang.

Az orvos szerint a kisfiú és az anya is jól vannak. A csecsemő megszületése után egy ideig lélegeztetőgépen volt, hogy légzési nehézségei megoldódjanak. Az orvos szerint hatalmas étvágya van az óriásbébinek. Hozzátette, hogy a sírása is más, mint a többi babának, mert "rendkívül hangos."

indonezorias2

A szakemberek szerint a csecsemő azért nőtt ekkorára az anyja hasában, mert a 41 éves kismamánál cukorbetegség alakult ki. Az asszonynak még három gyermeke van. Ők mindannyian hagyományos módon jöttek a világra, és egyikük sem volt ilyen nagy baba.

Az indonéz óriásbaba-rekordot eddig egy 2007-ben született csecsemő tartotta. Ő 6,9 kilóval jött a világra.

(Független Hírügynökség)

Oszd meg másokkal is!
Mustra