Indul a Nemzetközi Babahordozó Hét

A hordozókendőről minden anyukának van valamilyen véleménye, vagy imádja, vagy pedig messziről elkerüli, még azt a hangulatot is, amit ez a viszonylag egyszerű készítmény képvisel. Ezen a héten azonban mindenkinek lehetősége van arra, hogy közelebbi kapcsolatba kerüljön a kenguru eme alternatív fajtájával, ugyanis szeptember 21. és 27. között rendezik meg idén a budapesti Nemzetközi Babahordozó Hetet a józsefvárosi Kesztyűgyárban.

hordozo

Itt az ideje tehát, hogy a rendezvényre kilátogatva eloszlassunk magunkban néhány tévhitet a hordozókendővel kapcsolatban, mint például azt, hogy tarisznyás, hippi családok használják azért, hogy egyik kezükben az ekét, másikban pedig vadkendert tarthassanak!

Idén nagyobb helyszínen zajlik a Hét, szakemberek vállalkoztak a beszélgetések vezetésére, az előadásokra, a kendőkötési tanácsadásra, a tévhitek eloszlatására. Most is szó lesz a legfontosabb kapcsolódó témákról: a szoptatásról, az éjszakai gondoskodásról, a környezettudatos babagondozásról. Új téma is lesz: a fejlesztési divatok buktatói. Lesz látványos demonstráció, fotókiállítás, hordozós divatbemutató, tombola és még sok minden. Csak ortopédiailag helyes hordozóeszközt lehet majd kapni a hétvégi börzénken, válogatott könyveket és mosható pelenkát, olvasható a rendezvény sajtóanyagában.

A budapesti programok mellett több kerület (XIII., XV., Csepel) és más települések (Dabas, Eger, Érd, Körmend, Miskolc, Mór, Nagykovácsi, Nagyvárad, Pécs, Sárvár, Szatmárnémeti, Százhalombatta, Szekszárd, Szentgotthárd, Székesfehérvár, Szombathely, Tata és Veszprém) is csatlakozik a Héthez. A világon száznál is több helyszínen ünneplik ugyanekkor a testközelség boldogító hatását, segítenek a kezdőknek, pontos, tapasztalaton és kutatásokon alapuló információkkal látják el őket. A budapesti Babahordozó Hét fővédnöke, dr. Bagdy Emőke pszichológus.

Minden nap lehetőség van ingyenes hordozós tanácsadásra (hordozókendő-tanfolyam vezetőkkel), szoptatási tanácsadásra (LLL és IBCLC szoptatási tanácsadókkal), valamint a helyszínen fotókiállítás is megtekinthető és hordozós kisfilmet is nézhetünk. A zenés „hangulatkeltésben” Huzella Péter, Kardos Dániel, Vázsonyi János közreműködik, szombaton pedig Bognár Szilvia énekes ad koncertet.

Ezenkívül vásár is lesz a helyszínen, csütörtökön mosható pelenka börze, péntektől vasárnapig hordozóeszköz börze és egész héten könyvárusítás. Akinek kedve van, a programok előtt fél órával lehetőség van találkozni a Blaha Lujza téren a szökőkútnál, és együtt sétálhat le a többi lelkes látogatóval a Kesztyűgyárig.

Bővebben itt találhatók infók a programokról és a hétről: www.hordozas.hu. A belépés díjtalan! Szoptatni, pelenkázni lehet, valamint van játszósarok is.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek