Mentőt hívtak egy Geréb Ágnes vezette solymári szülés helyszínére

Kórházba kellett szállítani egy újszülöttet Solymáron, mert komplikációk léptek fel az otthon szülésnél - értesült az MTI pénteken; a rendőrség tájékoztatása szerint a szülést Geréb Ágnes vezette le.

Geréb Ágnes
Geréb Ágnes

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: péntekre virradó éjjel Solymáron az e tevékenységtől korábban eltiltott Geréb Ágnes vezetett le egy otthon szülést, ám közben komplikációk léptek fel, ezért az újszülötthöz mentőt kellett hívni. A részletekről a szóvivő későbbre ígért tájékoztatást, annyit azonban megjegyzett, hogy egyelőre nem tudni, lesz-e büntetőjogi következménye az esetnek.

Az Országos Mentőszolgálat ügyeletese sem szolgált egyelőre bővebb információval, az újszülött állapotát firtató kérdésre sem válaszolt, csak annyit közölt: még tart az adatgyűjtés. Geréb Ágnest 2007 októberében a bíróság jogerősen három évre eltiltotta a szülész-nőgyógyász szakma gyakorlásától egy 2000-ben lezajlott szülés során elkövetetett foglalkozási szabálysértés miatt. Ez év augusztusában pedig egy 2007 szeptemberében levezetett szülés miatt - mivel közben meghalt az újszülött - halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt emeltek vádat ellene.

(MTI)

Oszd meg másokkal is!
Mustra