Hétvégi programok: Ősszel is lehet szabadtéren szórakozni

Ha kinézünk az ablakon, némi esélyét látjuk, hogy tényleg beköszönt a hidegebb idő. Szerencsére mindig található valahol valamilyen tisztességes, tényleg tartalmas program, így mazsolázzatok megint a szubjektív programajánlóból!

BUDAPEST

Fővárosi Állat- és Növénykert

Egyhetes növényünnepet tartanak a Fővárosi Állat-és Növénykertben. A hétfőn megkezdődött, és egészen vasárnapig tartó programsorozat keretében pozsgás és szukkulens növények bemutatójával, kaktuszvásárral, kertészeti szaktanácsadással, csuhébáb-készítéssel és más kézműves foglalkozásokkal, játékos vetélkedőkkel várják az apróbb és nagyobb növénybarátokat. Külön sátrat állított fel a Magyar Természettudományi Múzeum, a Duna-Ipoly Nemzeti Park és a Magyar Madártani Egyesület. A fenti programokhoz szombaton és vasárnap továbbiak társulnak: bemutatkoznak a hazai arborétumok és botanikus kertek, a gyermekeket mesesarok és arcfestő program várja, de lesz „zöldségőrület” is.

Merkapt Maraton Sportközpont

Az V. Nagy Sportágválasztó nemcsak azért jó szórakozás, mert esélyt kapunk a gyerek egy helyen való lefárasztására, hanem azért is, mert segíthet kiválasztani azt a sportágat, amit szívesen űzne hobbiból, vagy akár versenyszerűen. Nemcsak pénzt, hanem rengeteg időt spórolunk meg azzal, hogy nem kezdjük a gyereket kéthavonta új különfoglalkozásra cipelni, mire megtalálja a számára a legjobbat. A rendezvény pénteken 09:00 órakor indul, s több mint 90 sportág között mazsolázhatunk kedvünkre. Mozgás, itt egy lehetőség arra, hogy sportos életre neveljük a gyerekeinket!

Magyar Vasúttörténeti Park

IX. Közép-Európai Mozdonyfesztivál lesz a parkban vasárnap, a Tatai úton. Nemcsak a hazai, hanem a környező országok legjobb gőzmozdonyvezetői mérik össze tudásukat, valamint az V. Nemzetközi Étkezőkocsi Találkozó is a helyszínen kerül megrendezésre, mely neves gasztronómiai esemény.

Autómentes nap

Kipufogómentesen hétvégézhetünk a XVII. kerület, Ferihegyi út forgalomtól elzárt részén, szombaton. Számos sportesemény és ügyességi játék mellett a füleknek is kedveztek a szervezők, ugyanis az Alma együttes húzza majd a talpalávalót többek között 11:00 órától. Lesz ezen kívül torna, cirkuszakadémia, óriásmászófal és még lovas felvonulás is.

TérFelFedő Fesztivál

A Bartók Béla úton, a Gárdonyi szobornál szombaton számos remek programmal szórakoztatják az éppen arra járókat, vagy aki célirányosan jutott el a fesztiválra. A sok program közül csak néhányat kiemelve, figyelemreméltó lesz a nemezelés és gyertyaöntés, maszk- és turbánkészítés, a firka parti, valamint a gyerekeket a színpad elé szegező bábszínház is. Betérhetünk ezenkívül a Gárdonyi, Csontváry, vagy Latinoits sátorba, „találkozhatunk” Krúdy Gyulával és József Attilával, valamint rácsodálkozhatunk a korabeli járművekre is.

Gödör Klub

Bevándorló Fesztivált rendeznek a szervezők a Gödörben, vasárnap, 16:00 órától, Édes-savanyú partival fűszerezve. Lesz filmvetítés, valamint Anime és Manga kiállítás

VIDÉK

Pécs

Örökség Fesztivál- Pécsi Napok című rendezvény lesz, azaz már van 17-től 27-ig Európa jövőbeli Kulturális Fővárosában, hogy mindenki számára érthető legyen, mit jelent Pécsett szerelmesének lenni. A Fesztiválhoz kapcsolódik a Kulturális Örökség Napja, a XIII. Európai Bordalfesztivál, a Pécsi Tánctalálkozó, a Pécsi Filmnapok, valamint a Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű program is.

Pörböly

A gemenci kisvasút tiszteletére a természetbe hívják a látogatókat és a vasút szerelmeseit a szervezők. Lesz futó- és kerékpárverseny, gyalogtúra, valamint erdészeti, vadászati és méhészeti kiállítást is lesz alkalmunk megtekinteni. A kisvasút nyomvonalán további programokat találhatunk majd, sőt, még gemenci sétahajókázásra is mehetünk a Dunán.

Zsámbék

IV. Pálos Napforduló Ünnep lesz Zsámbékon, íjászversennyel, játszóházzal, népzenével, valamint mindenféle ínycsiklandozó finomsággal.

GYEREKMENTES ÖVEZET

Arra jöttem rá, hogy közel sem biztos, hogy régi kedvenceink koncertjein jól fogjuk érezni magunkat ma is. Nemrégiben PUF koncerten voltam, ahol a figyelmem valahogy minduntalan elkalandozott, a bevezető szám után már csak a munkásdalokra kaptam fel a fejem. Aztán meg arra, hogy a közönségből az „oh bella csaó bella, csaó bella…” strófájú szösszenetet néhányan énekeljük csak. Hiába, bizonyos kor alatt nagy munkásdal-tudás hiány van. Quimbyre azonban menjetek el, mert Kiss Tibi biztosan jót fog tenni mindenkinek, vagyis a zenekar zenéje, pénteken 20:00 órakor játszanak a Wigwamban. Szombaton, az Agora Savaria Filmszínházban Szombathelyen Péterfy Bori & Love Band, Csík zenekar, valamint a The Carbonfools játszik, érdemes halmozni az élvezeteket.

Oszd meg másokkal is!
Mustra