SZÜLŐSÉG

Azonos nemű párok mégsem fogadhatják örökbe élettársuk gyermekét

2009. szeptember 12., szombat 09:07 |

A Népszava szerint az azonos nemű párok mégsem fogadhatják örökbe élettársuk gyermekét, a kormány ugyanis visszavonja az elfogadás előtt álló új Polgári Törvénykönyv (Ptk.) idevágó rendelkezését, amelyről hétfőn szavaz az Országgyűlés. A szociális minisztérium álláspontja szerint a gyermekneveléshez férfi és nő is kell.

A napilap úgy tudja: a minisztérium nemzetközi egyezményekre és a gyermekek fejlődésére hivatkozik, a melegeket és leszbikusokat képviselő szövetség viszont azt kéri a pároktól, álljanak ki az élettársak örökbefogadási joga mellett.

A tervezetet korábban a kormány, és valamennyi parlamenti bizottság támogatta.

A szociális minisztériumnál a Népszavának úgy nyilatkoztak: nem illeszkedik a nemzetközi tendenciákhoz és elvárásokhoz az azonos nemű párok örökbefogadási lehetősége, ezért nem támogatják. A gyerekek megfelelő neveltetéséhez férfi és nő is kell.

(MTI)

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.09.13 00:44:54nyúlmama

  Az, hogy érdekek mozgatják a szálakat, még undorítóbbá teszi a dolgot. De nem változtat a tényen, hogy meghalt egy kisgyerek, és egy 13 éves örökre megnyomorodott-testileg,lelkileg egyaránt.Ezen nincs mit félremagyarázni, és azon sem, hogy történetesen, akik meghaltak, véletlenül mind dolgozó cigányok voltak. Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy aki nem dolgozik , azt jogos bárkinek lelőni, mint ahogy azt sem, aki bármi bűnt követ el. Hanem törvényesen meg kell büntetni, akár milyen a bőre színe, a nemi identitása, a vallása.
  Egyébként jó, hogy ilyen sok embernek vannak szakértő kapcsolatai.

 • 2009.09.13 00:46:44Heatherette

  dehogy szakértői kapcsolat, youtube, életem, youtube.. amúgy meg nem értek egyet azzal, h ha pl az elkövető roma, azt nem mondják be, ellenben ha az áldozat az, akkor igen. vagy-vagy, szerintem. pl az usa-ban tudtommal nem ez a helyzet, ott vállalják, ha afro-amerikai bűnözőről van szó.

 • 2009.09.13 00:47:13inmem

  Nyúlmama: az nem mindegy, hogy MIÉRT ölték meg őket - plusz, hogy az ÖSSZESET ugyanazok ölték-e meg vagy egy kis uzsora-maffia is benne volte egyik-másik gyilkosságban. Na meg az, hogy ki is pénzelte a feltételezett gyilkosokat (bazi drága fegyvert találtak) - vagy, hogy ki uszította őket - ki szedte őket össze pl. egy közösségi oldalon. Sok kérdés van ám és szerintem nem minden gyilkosság ahol cigány az áldozat az aminek látszik, nem minden tartozik a "sorozatba".

  Egyébként meg H-nak adok igazat, ha bűnözőket öltek volna abból nem lett volna közfelháborodás, egy kisgyerek lemészárlása viszont még a cigányokat elítélőknél is kiveri a biztosítékot (jó esetben).

  Na mindegy, ez tényleg OFF...

  De ha már az örökbefogadás a téma: régebben olvasgattam örökbeadós topikokat ahol nagyon sokan szerettek volna kis cigánygyerekeket örökbe fogadni - és egyszerűen falakba ütköztek, a gyámügy egyszerűen nem adja ki őket. Jobban megéri nekik bent tartani őket az intézetben - lényegében belőlük élnek.

  Na ez egy komoly probléma szerintem, mert ezekből a gyerekekből még nagyon is értékes és hasznos embereket lehetne nevelni - ha hagynák. Na ebbe a folyamatba pl. tökéletesen bele lehetne vonni a meleg párokat is, a lényeg az, hogy minél több cigánygyerek kerüljön gondoskodó családba.

 • 2009.09.13 00:48:31nyúlmama

  Jaj, dehogynem mondják, be "életem", dehogynem.A youtube meg neked szakértő?

 • 2009.09.13 00:51:59Heatherette

  nyúlmama, nem a youtube maga szakértő, lévén nem egy személy, de ott megtalálsz mindent, és ha többféle szemszögből akarod megvizsgálni a dolgokat, ott aztán találsz mindenfélét.

 • 2009.09.13 00:53:04nyúlmama

  inmem, ez a dolog másik oldala, és most nem is ez a lényeg.Nem a rendőrség ilyen-olyan alkalmassága, vagy alkalmatlansága a téma, hanem a cigány ellenesség.
  A gyámügy meg nem csak a cigány gyereket nem adja ki, én nem olvasgattam, hanem jártam nevelőintézetben, patronálóként is, láttam , amit láttam.A törvények szarok, legevésbé sem a gyerek érdekeit védik.

 • 2009.09.13 00:54:18inmem

  2009.09.13 00:39:19Farkasokkal táncoló:

  Ez régen is így volt csak ugye a háború előtt nekik ott voltak a hagyományos szakmáik, házaltak és valahogy túléltek. A komcsik alatt meg ugye létezett a közveszélyes munkakerülés így nekik még akkor is adtak munkát ha az IQ-juk nem haladta meg az 50-et. Csoda, hogy ők vesztették el első körben a munkájukat? Olyan iparágakban stb. dolgoztatták őket amik sok lébecoló mellett nem hoztak volna profitot.

  Akkor kellett volna őket kötelezően taníttatni.

  A legnagyobb kár persze az volt, hogy bejöttek az emberi jogok és hasonlók amire hivatkozva nekik hirtelen csak jogaik lettek nulla kötelesség mellett, már nem lehetett elveni a gyereket ha veszélyeztették stb. stb. A cigányvezetők meg a saját pecsenyéiket sütögették csak (ma is ezt teszik) és csak a hangulatot szították, politikai szavazóbázisnak használva a szavazatot egy tányér kajáért eladó népeket.

  Na ennek isszuk most a levét. (Ugyanez a szitu a nyugdíjasokkal is, soha senki nem meri őket bántani mert akkor ugrik 3 zsák szavazat). Bezzeg a kismamák és a (nem megélhetési) kisgyerekes családok - ők tetszőlegesen pumpolhatók, nem nagy tábor, ráadásul néha még gondolkozni is merészelnek. Na de ők adják a jövő adófizetőit...

 • 2009.09.13 00:56:20nyúlmama

  oké, H, számítógépben te vagy a profibb, bár azt én is tudom, mi a youtube.
  Nem érdekelnek az összeesküvés elméletek, azokkal mindig tele a padlás. Az érdekel, hogy ne lehessen már ebben az országban bárkit szín, faj, vallás, nemiség miatt alapból elítélni. Naivitás, tudom, és én már nem is fogom megérni.

 • 2009.09.13 01:01:04Heatherette

  igen, nyilván a béke lenne a legjobb mindenki számára, de ez nem ilyen egyszerű, és most van 2 nagyon szélsőséges tábor: egyik a nácik, másik meg a média-politika... nem tudom, h hova állnék, ha választanom kéne, komolyan nem. egyik se jobb a másiknál, meg kéne találni a középutat, de egyelőre esély sincs rá, és sokszor azt látom, h a nácik előbb hajlanának a kompromisszumra, mint az úgynevezett okos emberek. csak oda meg mégse akarok állni ugyebár. fura egy helyzet.

 • 2009.09.13 01:03:29nyúlmama

  Te még nagyon fiatal vagy, azért mondasz ilyen hülyeséget, hogy a nácik mire hajlanak.Felejtsd ezt el gyorsan, a te érdekedben is.Tudom, divat most a holokausztot is tagadni, de nehogy már azt gondold, hogy a náci ideológia bármire hajlandó, ha hatalmat kap.

 • 2009.09.13 01:06:25Heatherette

  nyúlmama, sztem meg elég keveset tud az átlagember arról, h a jobbik mit is akar. az alapelgondolásaik nem rosszak, az már egy más tészta, h közben szétcsapnák nyugodt szívvel, aki nem tetszik nekik, de sok jó dolguk is akad, ami megfontolandó volna. ők legalább elkezdtek agyalni megoldásokon, ami semelyik másik pártra nem igaz. van, amiben őket is érdemes volna meghallgatni.

 • 2009.09.13 01:07:28nyúlmama

  H, a nácik ugyanígy kezdték....
  Ne kívánd vissza.
  Én elmentem aludni.

 • 2009.09.13 01:08:47nyúlmama

  Ja, és téged biztos , hogy nem akarnak.

 • 2009.09.13 01:12:18inmem

  hol vannak itt nácik? Ez is csak egy hiszti.

  Szegények az emberek, mindenki fél, hogy elveszíti a munkáját, minden bizonytalan az életben (MINDEN), mindenki frusztrált, nincsenek szabályok (fejétől bűzlik a hal), az emberek azt látják, hogy amíg ők az utolsó fillérjeiket költik BKV bérletre (vagy egy GYED-es pl. nem is utazik mert nincs rá 10e Ft-ja) addig a cég vezetői 70-100millkós végkielégítésekkel távoznak - na ezek elkeseredett emberek, nem nácik. Persze, hogy megvan a véleményük, de ha ki merik mondani akkor máris lenácizzák őket.

  A "baj" csak az, hogy egyre többen merik leírni/kimondani ami őket zavarja.

  A melegeket régen is lehetett szídni, a komcsik alatt ugye talán még börtön is járt érte, azért ma se náciznak le szerintem senkit ha homofób.

  Ha valai nem szereti a cigányokat mert fél este kimenni az utcára, mert fél, hogy kirabolják, mert meg akarják verni ha véletlenül rájuk néz a villamoson, ha zavarja a hangoskodásuk, ha elé tolakodnak, ha vele szemben kiváltságaik vannak, ha több pénzt visznek haza a postáról mint egy átlag kétkezi munkás, ha nem mer cigánylakta övezetbe kocsival bemenni mert eléugranak, hogy kirabolják aztán felkoncolják - akkor azonnal náci kategóriába kerül.

  Nemááááá...

  Bajok vannak az tény, de nem csak itt hanem világszerte. A struccpolitika meg sehová se vezet.

 • 2009.09.13 01:20:15Heatherette

  inmem, azt ugye vágod, h holnapra mi ketten el leszünk innen tüntetve, és csak a többiek hsz-ei maradnak meg, amiből keményen az fog lejönni, h mi vmi überrasszista témát toltunk itt ma éjszaka :)

 • 2009.09.13 01:31:53cozumel

  Jaj, H., ne hisztizz mar, ennel tobbet is megturtek mar a Poronty oldalai.
  Te es Imnem ugyan teli vagytok eloiteletekkel, amivel nem ertek egyet, de total kulturaltan adjatok elo, ugyhogy a nyomdafesteket siman elbirja a ti velemenyetek is.

 • 2009.09.13 01:35:31inmem

  :))) vannak még tartalék nickjeim, ezt igazából a polidiliben szoktam használni csak nem volt kedvem átjelentkezni :) )))
  (ide nem írtam eddig más nicken még mielőtt filózni kezdene bárki is - ezen a nicken meg semmi maradandót nem alkottam eddig:)

 • 2009.09.13 01:37:14cozumel

  Inmem

  csak hogy ne maradj nacik nelkul:

  http://www.youtube.com/watch?v=7CxzQOA2byk&feature=related

 • 2009.09.13 01:42:11Heatherette

  erről jut eszembe: halad a mi kis cuki CTG videónk, majd feltöltjük youtube-ra, ha elkészült, már pár emberkének mutattam innen. a lényeg, h kitaláltunk egy új valóságshowt, Catch The Gay címmel, a lényege, h 1000 náci között van 5 buzi, és az nyeri a nagy lóvét, aki megtalálja ezt az 5-öt. és csináltunk hozzá egy tök fasza kis reklámot. menne a kurucnak is, bár félnék, h nem jönne át nekik a lényeg, ha meg igen, levadásznának bennünket :)

 • 2009.09.13 01:49:08Heatherette

  és mér mondom annyiszor, h "lényeg"???

 • 2009.09.13 01:53:36inmem

  H: Hááát... ha a provokáció a lényeg... (mennyit lehet nyerni?:)

 • 2009.09.13 01:54:18inmem

  na, megfertőztél... egy sort írtam és abban is ott a "lényeg" :))))

 • 2009.09.13 02:01:49Heatherette

  még azt nem döntöttük el, mit javasolsz? :)
  nem is valóságshow lesz ez, hanem túlélőshow!
  onnan jött az ötlet, h meséltem a faszimnak arról a pár alkalomról, amikor gárdásokkal voltam összezárva, és lapítottam, mint szar a fűben. megindult a vezérhangya, jött először olyan gondolat, h ebből olimpiai versenyszámot kéne indítani, érted, ki bírja tovább, aztán jött a filmötlet. egyelőre csak trailer van, de az geci jó lett, bár még finomítani kell rajta, pl. épp a szöveges alámondáson dolgozunk.
  elég agyatlan dolog, de mi nagyon rá vagyunk most erre függve.

 • 2009.09.13 02:11:34inmem

  egy dedikált fénykép mint fődíj? :)

 • 2009.09.13 02:12:52Heatherette

  nem is rossz ötlet :)

 • 2009.09.13 09:59:23jazmine

  Ami ma a nyugdíjrendszerrel zajlik, engem az mindennél jobban felháborít. Nem kevés olyanról hallok (nem a szomszéd ángyának a keresztanyjától), h fizetnek és végleges rokkant nyugdíjat kapnak - mások pedig agydaganattal 50%-ot és kötelező átképzésre járniuk, különben nincs munkanélküli segély. Ehhez képest a gyed/gyes/csp sehol sincs...
  Ettől még nem mvondom, h a nyugdíjasok tehetnek mindenről, csak hogy vannak szent tehenek, a nyugdíjasok jelenleg azok. Évtizedekig a romák is azok voltak, ennek isszuk most a levét mind a közbiztonság terén, mind a rasszizmus terén, mindenki veszített ezzel a szent tehénséggel - kivéve a díszvezetőket.

 • 2009.09.13 10:06:01hallohallo

  anyám rokkantnyugdíjas. ténylegesen. beteg, ott vannak a leletei, a zárójelentései, a kezelőlapja, rendszeres kezelésekre jár, kórházban feküdt sokáig, nem munkaképes.
  mégis fizetnie kellett, hogy elintézzék a leszázalékolását.
  én ezt nem értem.

 • 2009.09.13 10:22:47jazmine

  hallohallo, vannak olyan zárójelentések is, amik nem teljesen fedik az igazságot, annyira nem bolondok az ebből élők sem (mármint az orvosok), h csak úgy, papírok nélkül leszázalékoljanak valakit...

 • 2009.09.13 10:23:45baudolinA

  nyúlmama,
  a nem vesznek fel dolgozni azért, mert meleg/cigány/zsidó/szőke stb. vagy, az a negatív diszkrimináció. A pozitív az, amikor pl. ún. "romahelyek" vannak az egyetemen, hogy serkentsék a tanulási kedvet és az esélyeket.

 • 2009.09.13 10:32:40inmem

  leszázalékolás: anyósom is rokkantnyugdíjas, több a nyugdíja mint a diplomás, a szolgálati időt rendesen megszerzett anyukámé aki kb. 70e-t kap. Apukám negyvensok éves munkaviszonya után (mérnök) szerzett nyugdíjánál csak minimálisan kevesebb a nyugdíja. Dolgozni nem tudom mennyit dolgozott, nem sokat - viszont több energiája van mint egy mérgezett egérnek - a tempója meg a kétszerese. Csak ugye még jó régen megszerezte a rokkantnyugdíjat amit azóta ezerszer felemeltek így egy frissnyugdíjasnak esélye sincs behozni. Fair ?

  Nem normális, hogy egy ilyen pici országban 800e+ rokkantnyugdíjas legyen.

  Ehhez képest meg olyan baromságokkal szórakoznak mint pl. néhány10e embernyi GYED vagy GYES (ami persze továbbra is alanyi jogon áll attól függetlenül, hogy a kérdéses család a gyereket valóban gondozza-e vagy csak "tartja").

 • 2009.09.13 10:40:56jazmine

  Én nem mondom, h akkor ne nyúljanak a gyedhez/gyeshez sem, nyúljanak, mert tényleg nincs miből és fenntartom, h hosszú távon árt a nőknek: a fiatalokat azért nem veszik fel/nevezik ki, mert majd elhúz 3 évre, a gyerekeseket, mert majd lesz kistesó, meg beteg a gyerek. Ha pl. visszavennének úgy 6 órában, h nem vennék le a státuszomat örökre ekkorára, akkor vissza is mennék...

 • 2009.09.13 10:59:54másutt

  Az UK-ban bevezettek egy besugo rendszert.
  Ha valaki rokkantnyugdijat kap es ismerose, szomszedja tudja, hogy csal, es munkakepes, fel lehet jelenteni.
  Az egesz orszag ki van tablazva a telefonszammal. A TV-ben allandoan mennek a reklamok:
  http://campaigns.dwp.gov.uk/campaigns/benefit-thieves/

  Allandoan tele van az ujsag esetekkel, hogy delikvens kapalgat, vagy sielos kepeket rakott a Facebook-ra. Aztan bekopik.

  A bejelento is jutalmat kap, asszem.
  A rokantnyugdijat vissz KELL fizetni, es buntetessel is jar, extrem esetekben bortonnel.

  Ezt a "szerencsetlen nyomorekot" aki azt allitotta, jarni sem tud, egy "joakaraoja" lefenykepezte, hogy fuvet nyir es nehez ladakat cipel a kertjeben...
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-1132164/Pictured-Disabled-100-000-benefits-cheat-caught-mowing-lawn.html

 • 2009.09.13 11:10:21jazmine

  másutt, naja, de nálunk a 3/3 miatt a besúgás hazaárulás, antimagyar viselkedés. Pedig jelenleg én sem látok más megoldást, annyira durva, ami van.

 • 2009.09.13 11:15:23másutt

  jazmine.
  en (es a csaladom) voltam a besugas aldozata az elozo rendszerben.
  ennek ellenere nem tetszik, ha a veremet szivjak eloskodok.

 • 2009.09.13 11:16:26hallohallo

  jazmine, én csak azt nem értem, hogy miért kell annak is illegálisan, kenőpénzzel megszerezni a rokkantnyugdíját, aki egyébként tényleg beteg és jogosult lenne rá? hm?
  amúgy anyám iszonyat keveset kap. harminc-x ledolgozott év után. ha még 4 vagy 5 évig jól lett volna, akkor most szép nyugdíja lenne, mert jó munkája volt, jó fizetéssel. szar a nyugdíjrendszer, na.

  a gyedről meg azt gondolom, hogy ennyi évnyi kihagyás veszélyes lehet. most, saját szememmel láttam, hogy gyedről visszatért anyuka néhány nap után felmondott, mert annyira hiányzott neki a gyerek, akivel több éven keresztül minden egyes napot kivétel nélkül együtt töltött, és úgy érezte, ő nem képes visszaszokni a munkába.

 • 2009.09.13 12:38:12csib

  az eredeti témához:
  Én támogatom a melegek örökbefogadását, akár idegen gyereket is, nemcsak egymásét. Mindig elfelejtjük, hogy azok a gyerkőcök, akiket örökbe adnak már réges régen távol vannak a szerető-papa-mama családtól, nem az a B opció a meleg párral szemben, hanem egy nyomorult intézet, az hogy NINCSENEK szüleik. Igy legalább lennének, oké nem a legideálisabb állapot, meg lesz egy-két kellemetlen kérdés később, de jobb, ha egy meleg pár tisztességgel, szeretetben neveli, tanitattja a gyereket, mintha az utca/intézet bűnözőt nevelne belől (és tisztelet a gyerekként hátrányos helyzetű, de akkor is rendes életet élő felnőtteknek - de belőlük igen-igen kevés van).
  Szóval egészen jót tennénk az országnak - akár még a cigánykérdésben is lépnénk előre, ha az összes későbbi-sgeélyen élő-ingyenélő-bűnöző jelöltet befogadná egy lelkes, gyerekről ábrándozó meleg pár.

 • 2009.09.13 12:51:36Sevy

  Horadi kedves nem érv az, hogy nem fogadták még el, hanem tény. Nem azt mondtam, hogy jól van így, hanem, hogy így van. Ezen kívül nem a lelki nyomorékságról van szó és nem is arról, hogy valaki azért szomorú, mert a szülei csak miatta maradtak együtt. Nem. Itt a két oldal, amit figyelünk a következő: anyuka egyedül nevel - szülők szeretik egymást, ezért maradnak együtt, így teljes a család. Amit te mondasz, az megint más eset. És még egyszer mondom, nem arról van szó, hogy csonka család gyereke lelkileg nyomorék lesz, mert nincs apuci, nem lettél ettől kevesebb, ellenben úgy igenis boldogabb családi életet lehet élni, ha a szüleid szeretik egymást és tényleg együtt élik le az életüket és te ebben a modellben nősz fel. Én rám spec a válás és a különböző férfiak anyám életében olyan hatással voltak rám, hogy nem akarok házasodni, mert minek, úgyis válás lesz a vége... legalábbis erre bmi nagy az esély akkor is, ha az elején úgy érzed, megtaláltad az igazit. No és mindehhez viszonyítják azt, hogy milyen az, ha az egyik modell nem szerepel a gyermek életében. Senki nem mondta, hogy helyesen vizsgálják a kérdést, de sajnos így van.

 • 2009.09.13 13:00:07másutt

  Hir a mai ujsagbol: Elton John (62) es 46 eves ferje egy ukran AIDS arvat adoptalnak.

  http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-1213126/Elton-John-planning-adopt-toddler-Ukraine-falling-love-trip-orphanage.html

 • 2009.09.13 13:57:01horadi

  Sevy kedves! Te egy általad tényként kezelt dologgal érveltél, ezért kérdeztem, hogy ez milyen érv?

  Azért nem fogadják el a legtöbben a melegek örökbefogadási szándékát, mert ez a téma sok ember számára fehér folt, félinformációkból tájékozódnak, az (főleg válság miatti) elkeseredés szülte előítéleteikre hagyatkoznak.

  Minél többször kerül ez szóba, normális hangnemben, korrekt módon, akkor egyre több ember szeme nyílik fel és talán igaza lehet majd Farkasokkal táncolónak az emberiség gondolkodásmódjának haladásáról.

  Az elvált szülők gyerekének későbbi párkapcsolatai, magánéletének alakulás szerintem nem elsődlegesen attól függ, hogy őt egy szülő nevelte. Továbbra is csak a saját nevemben tudok nyilatkozni, én soha nem féltem az elköteleződéstől (így a házasságtól sem), nem rúgtam fel mindent az első veszekedésnél, hiszen akkor nem élhetnék már 15 éve ugyanazzal az emberrel.
  Nyilván nekünk, "csonka" családban felnőtt embereknek több a buktató, több munkába kerül, hogy kialakítsunk egy működő párkapcsolatot, ahogy te is írtad, egyszerűen a minta hiánya miatt, de ez nem jelenti azt, hogy ettől már képtelenné válik valaki normális kapcsolatra. Ehhez azért sokkal több tényező hiánya vagy hibás működése kell, mint csupán annyi, hogy egyszülős háztartásban nő fel az ember.

 • 2009.09.13 17:47:42oneandonly

  off
  csókolom, ma miért nincs születőstörténet? :(

 • 2009.09.13 19:11:54anyamadár

  2009.09.13 17:47:42oneandonly
  ez a mai:
  http://velvet.hu/poronty/2009/09/13/anyuka_elkossuk_a_petevezeteket_ha_mar_ugyis_felvagjuk/#c2709897

 • 2009.09.13 19:33:36oneandonly

  anyamadár, köszi!

 • 2009.09.14 09:00:32Meni

  http://velvet.hu/blogok/gumicukor/2009/09/14/steiner_kristofek_orokbe_fogadnak_egy_gyereket/

 • 2009.09.14 10:41:10inmem

  Szegény gyerek... S.K. kutyája iszonyú ronda, azzal kell majd együtt élnie (gondolom kivitte magával)...

  (viszont tetszik, hogy aszongyák, hogy olyan gyerek kell nekik akinek ők kellenek... azért érdekelne, hogy ebbe pl. egy sérült gyerek is belefér-e)

 • 2009.09.14 11:11:55Heatherette

  már miért volna szegény?

 • 2009.09.14 11:19:54Silverveil

  Mert ronda a kutya:)

 • 2009.09.14 11:31:57inmem

  Ja... marha ronda az a kutya... (meg fog ijedni... nekem rémálmaim lennének:)

 • 2009.09.14 14:27:33Sanima

  facé száll el az ember hosszú kommentje

 • 2009.09.14 15:19:30Sanima

  A hosszú kommentem lényege újra:

  Igenis, változhat az ember hozzáállása pl. a homoszexualitáshoz. 1 évvel ezelőttig sem volt különösebb bajom a melegekkel, de olyan "furák" voltak. 1 év alatt változott a véleményem, pozitívan, egyrészt a poronty hatására, másrészt egy új kolléga hatására, aki meleg.
  Ma már ott tartok, hogy ha valaki azt mondja nekem, hogy meleg, ez számomra semmit nem jelent.
  Illetve eljutottam odáig is, hogy úgy felbas*tam az agyam a jobboldali vénasszonyon a híradóban, hogy majdnem kimentem szimpátiatüntetni, pedig én aztán nem vagyok a vonulós típus.

  A cigány, az más kérdés.
  Ők nálam sokkal-sokkal lejjebbről indultak, és semmit sem fejlődtek.
  Ez van.
  Van, hogy egy kisebbséget teljesen magától értetődő módon elfogadsz, egy másikat meg erőszakkal sem tudnak lenyomni a torkodon.

  A témához szorosan: szomorú, és érthetetlen.

 • 2009.09.14 15:38:35mammina

  miert is rosszabb ket egynemu egymast szereto ember csalad iranti vagya, es annak teljesulese, mint ket egymast folyamatosan b.ogato, es gyilkolo kulon nemu ugyanezen tette? adjanak meg mindent a gyerekeiknek es akkor semmi baj nincs ezzel.

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta