Maszturbálásra oktatnák az ötéveseket

Ilyen és ehhez hasonló címekkel ellátva jelennek meg azok a cikkek, amik az ENSZ oktatásért, tudományért és kultúráért felelős szervezete, az UNESCO júniusi javaslatával foglalkoznak. A nagy port kavaró program szerint korábban el kellene kezdeni a szexuális felvilágosítást a gyerekek körében. A 98 oldalas beszámolóban többek között szó esik arról, hogy már ötéves korban, bőven az iskola megkezdése előtt tartsanak nekik felvilágosító órákat, ami felkészíti őket a későbbi megfontoltabb, felelősségteljesebb döntésekre. Ugyan a dokumentumokban leginkább a HIV és az abortusz problémájára próbálnak rávilágítani, a kritikusok körében az csapta ki a biztosítékot, miszerint a szervezet azt is javasolja, hogy ebben az életkorban az önkielégítésről és a nemi erőszakról is essen szó.

A Nemzetközi irányelvek a felvilágosító oktatással kapcsolatban című javaslat négy korcsoportot említ: 5-8 évesek, 9-12 évesek, 12-15 évesek és 15-18 évesek, és szerintük már az első csoportnál tisztázni kell, hogy a nemi szervek megérintése és dörzsölése jelenti az önkielégítést. Mire 9 évesek lesznek, meg kell nekik tanítani a vágyfokozó szerek pozitív és negatív hatásait, és essen szó a homofóbiáról, a transzfóbiáról és a hatalommal való visszaélésről is. 12 éves korban az abortusz okait oktatnák (de ekkorra már tisztában lennének a megelőzéssel) és 15 éves korukra pedig megismertetnék velük az ehhez kapcsolódó jogokat, és a művi vetélés menetét.

A Fox News Michelle Turnert, a Polgárok a Felelős oktatásért szervezet elnökét idézte, aki szerint ötéves korban még a bizonyos testrészek nevét kellene megtanítani a gyerekeknek, nem pedig a maszturbálásról papolni nekik. Az ENSZ viszont ragaszkodik hozzá, hogy a programot életkornak megfelelően tervezték, hiszen részletesebb oktatásban csak a 12-15 korcsoport részesül, de az ellenzők szerint ez nem vezet semmi jóra: korai szexre ösztönzi a fiatalokat és elvont ötleteket ajánl fel.

Oszd meg másokkal is!
Mustra