Hétvégi programok: "Vége van a nyárnak, hűvös szelek járnak..."

osz1

Erre a hétvégére csak úgy tudok gondolni, mint egy nagy, ággyal kecsegtető tündérre, aki hívogat, hogy beleomoljak végre, s hajnaltól mikulásig aludjuk benne. Persze nem fogok, de ez az én egyéni szociális bajom, viszont azt gondolom, hogy nem vagyok az álomkórommal teljesen egyedül. Rajtam kívül ugyanis több ezer szülő ül begyógyult szemmel a munkahelyén, mivel az iskolakezdés azzal is jár, hogy a kakassal kelünk. Jó, tudom én, hogy a gyárban a hajnali műszak erre ráver, meg ezer más helyen, na de én puhány vagyok. Ráadásul tudom, hogy más országokban például 9-kor kezdődik a suli, ami egy óra pluszt jelentene, pont azt az egyet, ami hiányzik az agysejtjeim helyrerázódásához. S ha nem volt még elég rossz kedvem, mert még a kávém is elfogyott, s a várt hatás elmaradt, akkor elég, hogy eret vágjak magamon, ha arra gondolok, így lesz ez még minimum 14 évig (második gyerek rulez). Akinek azonban van energiája hétvégén, s szeretnék a gyerekeket a várható szélben megfuttatni, programozzatok, vagy csak vigyetek ki egy sárkányt a rétre és eregessétek. Mert az is program.

BUDAPEST

Fővárosi Állat- és Növénykert

Szombaton és vasárnap változatos akvarisztikai programokkal várja látogatóit a Fővárosi Állat- és Növénykert. Az Akvaristák Magyarországi Egyesületével közös rendezvényen interaktív bemutatók, játékos programok, halsaccolás, nano-akvárium építő verseny, rendhagyó akváriumi „tárlatvezetés” és számos más érdekesség várja az érdeklődőket. Mi több, még harcoshal szépségverseny is lesz!

Millenáris Szabadtéri Színpad

Szombaton 11:00 órakor a Minden egér szereti a sajtot című mesejátékot nézhetik meg a gyerekek és a felnőttek is, hogy megtudhassuk, nem számít a bőr-szőr szín, a szerelem határtalan.

Millenáris Fogadóban

Szombaton 15:00 órakor A hétfejű tündér című Lázár Ervin mesejáték szórakoztatja majd az egybegyűlteket.

Oroszlános udvar

A Budafoki Borfesztiválon számos gyerekprogram is várja a látogatókat, hogy ne csak a nagyok, hanem a picik is jól érezzék magukat. Szombaton 12:15 órakor bábszínház lesz kicsiknek, 15:00 órakor a Szőlőskert Gyermeksátorban pedig arcfestés.

Szeptember Fesztivál és pörköltfőző verseny

A fesztivál keretében a Bókay kertben a hétvégén nemcsak híres fellépőkkel találkozhatunk, hanem a kicsiket is lefoglalhatjuk, amíg mi a kulináris élvezeteknek, valamint a zenei programok előtt hódolunk. Szombaton és vasárnap is, délelőtt 10:00 órától 17:00 óráig folyamatos gyerekprogramok lesznek a helyszínen, vasárnap 11:00 órától például az Alma együttes húzza majd a talpalávalót.

SzeptEmber Feszt

Bizony, itt van az ősz, s ezzel együtt a különböző szüreti vagy őszi fesztiválok szezonja, így csúszunk bele a nyári fesztiválokból az ősziekbe (hiába, az egész élet egy nagy fesztivál). Szombaton a Népligetben 10:00 órától Régimódi bohóctréfák szórakoztatják az újmódi gyerekeket, vasárnap pedig a Kolompos együttes lép fel 11:00 órakor ugyanitt.

Orczy-kert

A Nagyszínpadon szombaton 10:00 órakor Alma koncert lesz, mert ősz és almaszezon van.

Városmajori Szabadtéri Színpad

Itt pedig a Kaláka tart gyermekelőadást szombaton, 10:30 órakor, mert ősz és Kalákaszezon van.

Kultúrfürdő

Ugyan nem lesz annyira jó idő, de egy kis fürdőzés talán még belefér, szombaton ugyanis gyerekmedencés buli lesz a II. kerület, Frankel Leó u. 48. szám alatt. A sok gyerekdal és móka mellett, egyéb fellépők kíséretében Dr. Varró Dániel is emeli a nap fénypontját, hogy a gyerekek és a szülők is jólérezzék magukat. A belépő 500 forint, melyet adománynak szánnak a szervezők.

VIDÉK

Kóka

A Magyar Folk és Blues Fesztivál keretében, a Focipályán szombaton 11:00 órakor Kaláka koncertet tartanak. (Csak halkan mondom, hogy ugyanitt 16:30-kor Deák Bill és 20:00 órakor Csík koncert is lesz)

Bóly

Idén 11. alkalommal rendezik meg Bólyon a Szüreti Csirkepaprikás-főző Fesztivált, mely idén a Pannon Mediterrán Ősz Fesztiválsorozat nyitó rendezvénye. Szombaton 17:00 órakor az elfoglalt Kolompos együttes gyermekműsora lesz látható, így az ország számos területén elcsíphetjük a fiúkat, egy kis kígyó-tekeredésre.

Miskolc-Diósgyőr

A Diósgyőri várban Középkori Minifesztivál van egészen szeptember 27-ig. A vár történetét játékos keretek között ismerhetik meg a kíváncsi résztvevők, s egy exkluzív, történelmi hangulatú vártúrán is részt vehetnek a bátor jelentkezők.

GYEREKMENTES ÖVEZET

A hétvégét, mint fent említettem, nem a pihenéssel fogom tölteni, de nem is a gyerekekkel, így kivételesen a Gyerekmentes övezetbe kerültem. Biciklitúrára adtam ismét a fejem, s eltökélt szándékunk, hogy 3 nap alatt megkerüljük a Balatont. Egyébként ez a móka úgy tűnt, rengeteg embert vonz a tó köré, így bízom benne, hogy én is túlélem valahogy, dacolva az erős szembeszéllel és az esővel. Egyébként, ha bringás vagy, menj el az első BuBIfesztre, ami a Toldi mozi, a Kertem és a Bubi Galéria helyszíneken, koncertekkel, kiállításokkal és versenyekkel várja a kétkerekű szerelmeseit (meg másokat is).

Egyébként lesz koncert bőven a hétvégén, először egy furcsa nevű zenekaron akadtam fent: Kapuzárás Előtti Pánik Blues Band, akik a Jazz Garden Music Club-ban lépnek fel szombaton, 21:00 órakor, sajnos zenés anyagot nem találtam róluk, pedig megmozgatták a fantáziámat. Szintén szombaton a ZP-ben Colorstar lesz 20:00 órakor, a Wigwamban ugyanekkor pedig Takáts Tamás DBB lesz, s bár zárt helyen lesz, esélyünk lesz belelépni a pocsolyába.

Oszd meg másokkal is!
Mustra