SZÜLŐSÉG

Hétvégi programok: "Vége van a nyárnak, hűvös szelek járnak..."

2009. szeptember 4., péntek 08:06 |

osz1

Erre a hétvégére csak úgy tudok gondolni, mint egy nagy, ággyal kecsegtető tündérre, aki hívogat, hogy beleomoljak végre, s hajnaltól mikulásig aludjuk benne. Persze nem fogok, de ez az én egyéni szociális bajom, viszont azt gondolom, hogy nem vagyok az álomkórommal teljesen egyedül. Rajtam kívül ugyanis több ezer szülő ül begyógyult szemmel a munkahelyén, mivel az iskolakezdés azzal is jár, hogy a kakassal kelünk. Jó, tudom én, hogy a gyárban a hajnali műszak erre ráver, meg ezer más helyen, na de én puhány vagyok. Ráadásul tudom, hogy más országokban például 9-kor kezdődik a suli, ami egy óra pluszt jelentene, pont azt az egyet, ami hiányzik az agysejtjeim helyrerázódásához. S ha nem volt még elég rossz kedvem, mert még a kávém is elfogyott, s a várt hatás elmaradt, akkor elég, hogy eret vágjak magamon, ha arra gondolok, így lesz ez még minimum 14 évig (második gyerek rulez). Akinek azonban van energiája hétvégén, s szeretnék a gyerekeket a várható szélben megfuttatni, programozzatok, vagy csak vigyetek ki egy sárkányt a rétre és eregessétek. Mert az is program.

BUDAPEST

Fővárosi Állat- és Növénykert

Szombaton és vasárnap változatos akvarisztikai programokkal várja látogatóit a Fővárosi Állat- és Növénykert. Az Akvaristák Magyarországi Egyesületével közös rendezvényen interaktív bemutatók, játékos programok, halsaccolás, nano-akvárium építő verseny, rendhagyó akváriumi „tárlatvezetés” és számos más érdekesség várja az érdeklődőket. Mi több, még harcoshal szépségverseny is lesz!

Millenáris Szabadtéri Színpad

Szombaton 11:00 órakor a Minden egér szereti a sajtot című mesejátékot nézhetik meg a gyerekek és a felnőttek is, hogy megtudhassuk, nem számít a bőr-szőr szín, a szerelem határtalan.

Millenáris Fogadóban

Szombaton 15:00 órakor A hétfejű tündér című Lázár Ervin mesejáték szórakoztatja majd az egybegyűlteket.

Oroszlános udvar

A Budafoki Borfesztiválon számos gyerekprogram is várja a látogatókat, hogy ne csak a nagyok, hanem a picik is jól érezzék magukat. Szombaton 12:15 órakor bábszínház lesz kicsiknek, 15:00 órakor a Szőlőskert Gyermeksátorban pedig arcfestés.

Szeptember Fesztivál és pörköltfőző verseny

A fesztivál keretében a Bókay kertben a hétvégén nemcsak híres fellépőkkel találkozhatunk, hanem a kicsiket is lefoglalhatjuk, amíg mi a kulináris élvezeteknek, valamint a zenei programok előtt hódolunk. Szombaton és vasárnap is, délelőtt 10:00 órától 17:00 óráig folyamatos gyerekprogramok lesznek a helyszínen, vasárnap 11:00 órától például az Alma együttes húzza majd a talpalávalót.

SzeptEmber Feszt

Bizony, itt van az ősz, s ezzel együtt a különböző szüreti vagy őszi fesztiválok szezonja, így csúszunk bele a nyári fesztiválokból az ősziekbe (hiába, az egész élet egy nagy fesztivál). Szombaton a Népligetben 10:00 órától Régimódi bohóctréfák szórakoztatják az újmódi gyerekeket, vasárnap pedig a Kolompos együttes lép fel 11:00 órakor ugyanitt.

Orczy-kert

A Nagyszínpadon szombaton 10:00 órakor Alma koncert lesz, mert ősz és almaszezon van.

Városmajori Szabadtéri Színpad

Itt pedig a Kaláka tart gyermekelőadást szombaton, 10:30 órakor, mert ősz és Kalákaszezon van.

Kultúrfürdő

Ugyan nem lesz annyira jó idő, de egy kis fürdőzés talán még belefér, szombaton ugyanis gyerekmedencés buli lesz a II. kerület, Frankel Leó u. 48. szám alatt. A sok gyerekdal és móka mellett, egyéb fellépők kíséretében Dr. Varró Dániel is emeli a nap fénypontját, hogy a gyerekek és a szülők is jólérezzék magukat. A belépő 500 forint, melyet adománynak szánnak a szervezők.

VIDÉK

Kóka

A Magyar Folk és Blues Fesztivál keretében, a Focipályán szombaton 11:00 órakor Kaláka koncertet tartanak. (Csak halkan mondom, hogy ugyanitt 16:30-kor Deák Bill és 20:00 órakor Csík koncert is lesz)

Bóly

Idén 11. alkalommal rendezik meg Bólyon a Szüreti Csirkepaprikás-főző Fesztivált, mely idén a Pannon Mediterrán Ősz Fesztiválsorozat nyitó rendezvénye. Szombaton 17:00 órakor az elfoglalt Kolompos együttes gyermekműsora lesz látható, így az ország számos területén elcsíphetjük a fiúkat, egy kis kígyó-tekeredésre.

Miskolc-Diósgyőr

A Diósgyőri várban Középkori Minifesztivál van egészen szeptember 27-ig. A vár történetét játékos keretek között ismerhetik meg a kíváncsi résztvevők, s egy exkluzív, történelmi hangulatú vártúrán is részt vehetnek a bátor jelentkezők.

GYEREKMENTES ÖVEZET

A hétvégét, mint fent említettem, nem a pihenéssel fogom tölteni, de nem is a gyerekekkel, így kivételesen a Gyerekmentes övezetbe kerültem. Biciklitúrára adtam ismét a fejem, s eltökélt szándékunk, hogy 3 nap alatt megkerüljük a Balatont. Egyébként ez a móka úgy tűnt, rengeteg embert vonz a tó köré, így bízom benne, hogy én is túlélem valahogy, dacolva az erős szembeszéllel és az esővel. Egyébként, ha bringás vagy, menj el az első BuBIfesztre, ami a Toldi mozi, a Kertem és a Bubi Galéria helyszíneken, koncertekkel, kiállításokkal és versenyekkel várja a kétkerekű szerelmeseit (meg másokat is).

Egyébként lesz koncert bőven a hétvégén, először egy furcsa nevű zenekaron akadtam fent: Kapuzárás Előtti Pánik Blues Band, akik a Jazz Garden Music Club-ban lépnek fel szombaton, 21:00 órakor, sajnos zenés anyagot nem találtam róluk, pedig megmozgatták a fantáziámat. Szintén szombaton a ZP-ben Colorstar lesz 20:00 órakor, a Wigwamban ugyanekkor pedig Takáts Tamás DBB lesz, s bár zárt helyen lesz, esélyünk lesz belelépni a pocsolyába.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.09.04 13:12:53madz

  egyszerűen imádom ezt az időjárást, ami most van.

 • 2009.09.04 13:17:45baudolinA

  madz,
  én is. Végre levegőt kapok.

 • 2009.09.04 13:38:36madz

  aha, pontosan. ma iszonyatosan megleptem magam, mert elővettem a már egy éve nálam lévő, recenzióra váró könyvet, és olvasom, basszus... egész nyáron ezen depiztem, hogy csinálni kéne...

 • 2009.09.04 13:43:20Vakmacska

  Akkor csak én szeretem a nyári kánikulát itt, a végtelenhosszú csillagos-borozós nyári estéket, a felmelegedő vizeket, ami nem telepisilt medence, meg hogy nem kell folyton kismillió ruhát magunkra cibálni aztán meg mosni. Zárt cipő, fúúúj, fűtésszámla, még inkább fúúúúj. A szép meleg őszt azt imádom még, de MINDEN novemberben és MINDEN februárban emigrálni szeretnék (közte a lányt tanítom korizni a Naplás-tavon, ha méltóztatik befagyni)

 • 2009.09.04 13:50:29Silverveil

  Vakmacska,

  Pont azt szeretem, hogy végre fel lehet öltözni, a sötét téli estéket, nagy sétákat a hidegben, azt az érzést, amikor végre túl vagyunk a karácsonyon:)

 • 2009.09.04 13:52:20baudolinA

  Vakmacska,
  a hosszú estéket én is szeretem, a kánikulát nem. Mintha vizes rongy lenne a tüdőmön sokszor.

 • 2009.09.04 13:54:25Silverveil

  Télen kevesebb az utcán bámuló/beszólogató ember, szerencsére fáznak:)

 • 2009.09.04 13:55:10madz

  Silverveil, na igen, a karácsonyt ne emlegessük már még egy ideig... köszi :)

  és én is jobban szeretek pulcsiban mászkálni, mint hülye topokban meg pólókban
  meg koktélruhákban :)

  Vakmacska, nem ér az estékről beszélni, most a napközben a téma!

 • 2009.09.04 13:59:06Silverveil

  Rendben Madz, nem festem az ördögöt a falra:)

 • 2009.09.04 14:00:25baudolinA

  Esik az eső. Ó jeee. :)

  madz,
  én pólóban meg spagettipántosban szeretek mászkálni, és arra ezt az időjárás (és novemberig el) tökéletesen megfelel. Utána pedig kell egy pulcsi az utcára, és kész. :)

 • 2009.09.04 14:04:15lm

  Most még az esték is elfogadhatóan melegek, tegnap este 9 után kint voltunk sétálni az Öreg tó partján, egy vászonnadrág, rövid póló még bőségesen elég volt.
  A nyarat úgy töltöttük, hogy leginkább reggel és este 6 után léptünk ki a házból. Örülök, hogy végre napközben is elmehetünk itthonról és nem érzem úgy magam, hogy saját levemben fövök.

 • 2009.09.04 14:04:37szövetszöcske

  Én a nyarat szeretem, abból is a fülledtet, amikor kilépsz az utcára, és mint a beton, arcul csap a meleg, az ember szinte feloldódik benne, és olyan barátságosan ellustul minden.

 • 2009.09.04 14:04:41Silverveil

  Novemberi esős időkben nagyon jól el tudom tölteni az időt egy könyvvel és egy kancsó forró teával:)

 • 2009.09.04 14:05:37madz

  baud, tudom, neked valami extrém hőháztartásod van, de én most az átlagosokról beszélek :D
  hol esik konkrétan?

 • 2009.09.04 14:06:52madz

  szövet, a pasim is... nekem olyankor az agyam kapcsol ki először

 • 2009.09.04 14:09:45szövetszöcske

  madz, nekem is belassul az agyam olyankor, de ez is hozzátartozik a jóérzéshez. Olyan jó érzés butául-belassultan csak bámulni ki a fejemből (ezt az érzést egy fülledt nyári délutánon időben egy pohár jó hűvös fröccs tudja a csúcsra vinni...)

 • 2009.09.04 14:10:43kriszi

  Április, május, szeptember, október - a kedvenc hónapjaim. A novembert is szeretem, a karácsonyi készülődés miatt. De a január, a február és a március jelentős része a halálom. Elfogy az immuntartalék, mindenki breteg, sötét van, hideg van, sár van, a tavasz meg még nagyon messze. De a szeptembert imádom :)
  A mi kedvenc programunk az őszilomb-szórás. _Órákig_ elvannak vele - aztán további órákig én azzal, vajon melyik levélkupacban rejlik a lila kisautó ;)

 • 2009.09.04 14:13:50kriszi

  Szöcske, amit te szeretsz, azt én a száraz nyári hőségben szeretem, kilépek, és mindenemet beburkolja a nap melege, az klassz :) De a fülledt nem jó, mert kilépek, és ráül a fejemre, nehéz, a bőröm meg úgy tapad rám, hogy legszívesebben kibújnék belőle (még a bőröm is túl sok viselni :D ), és érzem, hogy minden négyzetcentimből dől a langyos sósvíz, brrr. Azt nem.

 • 2009.09.04 14:16:48madz

  "A novembert is szeretem, a karácsonyi készülődés miatt." - mi sem áll távolabb tőlem...
  asszem, az augusztust rühellem a legjobban. eseménytelen pangás, hőségben dagonyázás, uborkaszezon, napra kitett izzadó húsok, unalom, road to hell

 • 2009.09.04 14:21:02Silverveil

  A nyárról a jó kis fejfájós napszúrás, izzadtságszag a buszokon, a kiütések a melegtől jutnak eszembe

 • 2009.09.04 14:34:49Vakmacska

  AUgusztus? Úszkálás holt-Tisza, Balaton, Körös, nagy csorgó őszibarackok tömege a parton, homokvárépítés, diófa alatt hűvös sörökkel és jéghideg rizlingekkel, lenge aligruhák amiben végre nem látszom még magamnál is öregebbnek, világos van késő estig (és nem töksötétben, szakadó esőben indul az ember melóból hazafele), nincs uborkaszínű arcszínem amin semmilyen vakolat nem segít, nem küzd az ember mindenféle istenverte takonykórral, a kertben virágok nyílnak és nem macskaszarral kevert sár, és el lehet menni szabadtéri programra anélkül, hogy az ember csonttá fagy és szarrá ázik valami színpad előtt. És banán, narancs, meg importzöldség helyett lehet a kertben termettet enni. Szóval nyár meleggel együtt rulez, már nekünk.

 • 2009.09.04 14:37:18szövetszöcske

  madz, én pont azokat a dolgokat kedvelem, amiket az augusztushoz felsoroltál rühellnivalónak, ugyanezeket soroltam volna fel pozitívumnak.

 • 2009.09.04 14:39:00lm

  Nálam a november legutáltabb hónap, főleg a finn változatában. Sötét (11 és 3 között némi félhomály), ha még nincs hó, akkor végeérhetetlen lassú monoton esők, a karácsonyi készülődést szívből rühellem. Ha valamiért, akkor a novemberért örülök, hogy délebbre vagyunk idén.

 • 2009.09.04 14:44:56szövetszöcske

  Én a tavaszt utálom, főleg a március-áprilist(esetleg a február végét). Ősszel legalább van az a megtisztító-búbánatos hangulat, hogy korán este van már, napokig esik, köd van, csillog az utcakő, megnyugtatóan kopog az eső a háztetőn, hivogatóan meleg van a plázákban a hülyeségek vásárlásához. Tavasz eleje a gáz, amikor cudar hideg van (pulóveres idő, nincs legalább 20 fok), süt a nap, az ember menne a világba, közben meg fúj a hideg szél, odafagy a fenekem a leülök valahova, az gáz. Május végétől már jó.

 • 2009.09.04 15:05:18Bato

  Magenta, Győrben vasárnap Bábsziget lesz a Radón de 10-től este 6-ig.
  Lesznek bábelőadások, játszóházak, különleges játékok minden korosztálynak.
  Eső esetén a bábszínházban tartják meg.

 • 2009.09.04 15:32:55lm

  Szövet, a koratavaszban nem vigasztal, hogy de nemsokára jön a nyár? Szerintem a novemberben az is lehangoló, hogy tudom, hogy hosszú tél jön és messze még a tavasz.

 • 2009.09.04 15:35:43szövetszöcske

  lm, épp ez a letargia a szép az őszben, engem vonz ez a hangulat is. A koratavasz az olyan, mint várakozás egy koncert előtt, hogy jó-jó, csak telne gyorsabban az idő.

 • 2009.09.04 15:39:41madz

  na ebben egyetértünk. az őszben az egyik legjobb ez a kicsit szentimentális letargia.

 • 2009.09.04 15:41:39lm

  Szövet, értelek. Engem vigasztalni szokott, pedig néha valóban nagyon nehéz a várakozás (tavaly pl. május 21én hullt az utolsó hó). Én nem bírom az őszi letargiát, ha még esős is, akkor hajlamos vagyok teljesen lehangolódni, minden életkedvemet elveszíteni.

 • 2009.09.04 15:53:51szövetszöcske

  lm, gondolom valami cudar helyen lakhatsz. Mo-on, szerintem viszonylag kellemes az arány, 2-3 hónap őszi letargia, 2-3 hónap megtisztító téli hideg, május végétő szeptember közepéig lustán csordogáló barátságos nyár. Csak a tavasszal nem tudok mit kezdeni. Mondjuk laktam délen, ott még frankóbb volt, 7-8 hónap melegge (mondjuk a tél pont ez a gusztustalan koratavaszi volt) de ott meg pont az ősz hiányzott, nekem kell pár hónap eső-köd-letargia az egyensúlyhoz.

 • 2009.09.04 16:06:00másutt

  "épp ez a letargia a szép az őszben, engem vonz ez a hangulat is"
  ez nagyon Ady Endres. Vagy Verlaines. Avagy romantikus, szenvedo muvesz. En is ilyen vagyok. Imadom.

  Õsz húrja zsong,
  jajong, busong
  a tájon
  s ont monoton
  bút konokon
  és fájón.

  S én csüggeteg,
  halvány beteg,
  míg éjfél
  kong, csak sirok,
  s elém sok
  tûnt kéj kél.

  Óh, múlni már
  õsz! hullni már
  eresszél!
  Mint holt avart,
  mit felkavart
  a rossz szél..

  :DDDD

 • 2009.09.04 16:14:20szövetszöcske

  Az évszakokat még érdekesebb sztereotipizálni mint a neveket.
  Az ősz letargikus, a nyár fülledt-pajzán, a tél szentimentális (legalábbis nekem mindig a szentimentális Kosztolányi vers ugrik be róla, http://verspatika.wordpress.com/2008/11/27/kosztolanyi-dezso-teli-alkony)
  A tavasz nem tudom milyen, nekem olyan semmilyen, talán fiatalos?

 • 2009.09.04 16:33:18lm

  szövet, most költöztünk Tatára, korábban Finnoban laktunk, onnan a májusi hóesés emléke. remélem, hogy tényleg jobb lesz itt a november.

 • 2009.09.04 16:38:49csutkababa

  A májusban robbanó természetet imádom, a cseresznye és barackfák éteri sziromkoronáját, az aranyeső sárga lángolásást, amibe belesimul lassan az orgonák szelíd lilája és fehére...
  Illatok és részeg rovarok, lassú tavaszi esők éjjel, csillog minden, tiszta minden...
  Utána a brutális nyári melegben kinyílok, a rengeteg fény és az esti kis lehűlés s éjszakai dumapartik otthon a lányokkal, és az ügyelet udvarán a kollégákkal, csillagnézegetés anyámék telkén, a nektarin és fügefa figyelése, mikor érik már meg, bodzaszörp és szalonnasütés.....

  Áááá...

 • 2009.09.04 17:04:47rath.dinen

  Szerintem a legdurvább a február. Nem véletlenül van akkor a báli időszak, különben az emberek megkattannának.

 • 2009.09.04 17:08:20loreál

  IM, van rá esélyed...emlékszem tavaly otthon voltam November elején....egy szál pulcsi volt a menő:)))
  én meg mentem csizmába, kesztyűbe..mindenki kérdezgette,hogy én hülye vagyok???

 • 2009.09.04 17:44:14Subbantósdi

  csutkababa....:o) Benned egy költő veszett el?!:oD

 • 2009.09.04 18:49:23anyamadár

  Nekem a tavaszról Victor Hugo verse jut eszembe (Kosztolányi Dezső fordítása).:)
  "Tavasz a drágám, és én szeretem.
  Ő az eső, a nap.
  Így szól kereken:
  - Rossz ülni itthon. Künn a lomb alól
  ezer vidám, boldog madár dalol.
  Hallgassuk.
  Én, mint hódoló bolondja,
  csak hallgatom.
  - Unalmas nóta - mondja.
  Inkább talán játszhatnánk valamit.
  - Kártyázzunk, édes?
  - Ó, csak azt ne.
  - Mit?
  - Beszélgetek veled, úgy játszanék.
  A sárga ronda szín, legszebb a kék.
  - Énnekem is.
  - Ne túlozz, édesem.
  - De - szólok én - mást nem mondtál
  te sem.
  Itt közbevág:
  - S miért szép teneked?
  - Először is, mivel te szereted.
  S az ég is kék.
  - De oly csodás, aranyló
  a sárga.
  - Az - hagyom rá.
  - Jaj, te szajkó.
  Ez az örök visszhang valódi átok.
  - Ne haragudj rám, szívem.
  - Megbocsátok.
  Máskor:
  - Gyerünk ki, sétáljunk kicsit.
  Remek idő van.
  Erre a kocsit
  már fölajánlom néki.
  Ő meg kesergőn:
  - Szél fúj. Tudod mit? Járkáljunk az erdőn.
  Felöltözünk, megyünk.
  Ő meg kacsintó
  szeszéllyel kérdezi:
  - Hát hol a hintó?
  - De te gyalog akartál.
  - Ostoba.
  Ilyen hideg időben? Most? Soha.
  Befogatok.
  - Itt a kocsi.
  - Miért?
  - Hát hogy kimenjünk rajta.
  - Semmiért.
  Inkább tekerd ki rögtön a nyakam.
  Ily szörnyü szélbe meghűtöm magam.
  Multkor pedig eképpen andalog:
  - Úgy élünk együtt, mint az angyalok.
  Buta vagyok, a te kicsiny cseléded.
  Imádlak. Istenem te.
  Arcomon
  másnap elcsattan egy roppant pofon
  a kis kezétől.
  - Hát ez meg mi volt! -
  Ijedve kérdem.
  - Semmi - és sikolt -
  csókolj meg, és mondd, életem virága,
  milyen vagyok?
  Én szólok:
  - Drága, drága.
  Így szenvedek hát érte bármit is.
  Ő a borús és fényes április."

 • 2009.09.04 19:10:16Farkasokkal táncoló

  Ejnye no, akkor legyen már efy vers a nyárról is:

  Ady Ebdre: A paraszt nyár

  Nyomorék s cifra napjaim
  úri s őszi nyomába jár
  egy szép paraszt az ős paraszt,
  a Nyár a lomha Nyár.

  Boldog aki az ő fia,
  boldog akit a Nyár szeret,
  boldogok a Nyár fiai
  az erős emberek.

  Boldog ki mindig ujrakezd,
  boldog akit a Nyár maraszt.
  Boldog aki vígan kaszál.
  Boldog aki paraszt.

  A Nyár, a Nyár a legjobb apa:
  osztja a békét és erőt:
  Leveszem úri süvegem
  a paraszt Nyár előtt.

  A Nyár, a Nyár nem álmodik,
  kaszál dalol és nem rohan
  erősen, biztosan arat,
  forrón és boldogan.

  Én úri Ősznek gyermeke,
  kengyelfutó beteg vagyok.
  Előttem Tél, mögöttem Nyár,
  s tavasszal meghalok.

  Rámlép a Nyár győzelmesen,
  s szól lomhán, vígan, könnyedén:
  Az én gyermekem volt ez is,
  de sietett szegény..

 • 2009.09.04 19:29:50madz

  ha már ennyire belejöttünk, jöjjön Juhász Gyula

  Opálos színei bágyadt ködében
  Leszáll reám a kora alkonyat,
  Kései tűzrózsák nyílnak a réten
  S az égen a mély csöndesség fogad.
  Nagy topolyafák gallya hullong gyéren
  És sötétben hallgat a tó
  S a kolomp úgy méláz a lomha légben,
  Mint altató.

  Hűs szele húz át az ősznek a réten,
  Fázik a lelkem, érzi a deret,
  Keresnék valamit a messzeségben,
  Kihunyt fényt, elnémult üzenetet...
  Oly hirtelen borult az est fölébem
  S az ősz oly gyorsan rámtalált,
  Úgy állok itt a hervadó vidéken,
  Mint a topolyafák.

 • 2009.09.04 20:32:06loreál

  huuhh csajok...kész irodalomóra:D

 • 2009.09.04 21:00:45kriszi

  Ezek de szépek... nekem főleg JGY tetszett most.

  Na jó, akkor Kosztolányi sem hiányozhat az őszből:

  Ezt hozta az ősz. Hűs gyümölcsöket
  üvegtálon. Nehéz, sötét-smaragd
  szőlőt, hatalmas, jáspisfényü körtét,
  megannyi dús, tündöklő ékszerét.
  Vízcsöpp iramlik egy kövér bogyóról,
  és elgurul, akár a brilliáns.
  A pompa ez, részvéttelen, derült,
  magába-forduló tökéletesség.
  Jobb volna élni. Ámde túl a fák már
  aranykezükkel intenek nekem.

  Szöcske, én őrült boldogan megyek-megyek az első napsugár után, órákig. Nem zavar a hideg. Erre még január elején is képes vagyok, mínusz sokban.

 • 2009.09.04 22:20:08madz

  na VÉGRE esik

 • 2009.09.04 22:20:52myOhmy

  Nem tudja valaki, hogy a Kolibri évadnyitót megtartják-e holnap(lévén a melegfelvonulás miatt lezárt területen lenne, ha jól látom), ill. ha nem, mikorra helyezik át?

 • 2009.09.04 22:45:44Heatherette

  miért hiányzik a programajánlóból a felvonulás??

 • 2009.09.04 23:19:11manka78

  H! Mert itt a P-on azért nem sok érintett van. Te meg vagy olyan tájékozott, hogy vágod mikor van.:) Kinézel?

 • 2009.09.04 23:41:44Heatherette

  valszeg igen... amúgy nem csak felvonulók mehetnek, az lehet egy látványosság is

 • 2009.09.05 08:09:04Farkasokkal táncoló

  H. normál esetben lehet egy látványosság, de épeszű ember nem visz olyan látványosságra gyerekeket ahol
  -rendőrök hada ügyel a rendre
  -ahol a nézőközünségből vélhetően válogatott káromkodások hallatszanak és válogatott bunkók látványának sokkja éri a gyereket meg a szülőt.
  - ahol semmi biztosíték nincsen arra, hogy esetleg fizikálisan is megsérülnek. A mai melegfelvonulás már kőkeményen politikai kérdés, hála a wolff féle mentalitásnak, amelyet a szélsőjobb média minden erejével felerősít, a fidesz meg csendben asszisztál hozzá.
  Politikai gyűlésen és felvonuláson pedig nincsen helye gyereknek.

 • 2009.09.05 08:54:26manka78

  Lehet látványosság, de mivel minket nem érint, így nem is érdekel. Ez olyan, mintha lenne egy olyan koncert ami engem kurvára nem érdekel. Lehet látványos, mégsem mennék. Egyébként heterok oda kevesen mennek jó szándékkal. Sajnos. Ha valakiben ellenérzést kelt, akkor ne menjen, ennyi. Engem meg szimplán hidegen hagy.

 • 2009.09.05 11:09:47myOhmy

  Látom a Kolibri programja csak meg lesz tartva...kérdés, hogy lehet átjutni oda az Andrássy másik oldaláról, meg beviszik-e a szabadtéri programokat, vagy korai felvilágosítás-órát tartanak a felvonulás segítségével ^^;

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta