Terhesnapló: Segítség, nincs egy rongyom se!

26. hét

Tömeg: 61 kg

pocak26

Meghívtak egy elegáns esküvőre és elképzelésem nincs, mit fogok felvenni. Az egy dolog, hogy nem sajnálok 10 ezret kiadni egy jó terhesfarmerért, amelyet 5-6 hónapig is tudok hordani terhesség alatt és még utána is, sőt, egy-egy kényelmesebb kismamabugyiért is hajlandó vagyok mélyen zsebembe nyúlni. De nem tudom letuszkolni a saját torkomon, hogy súlyos tízezrekért megvegyek egy kismama alkalmi ruhát, amely minden valószínűség szerint csak egyszer lesz rajtam. A jelenlegi ruhatáramban pedig egyetlen olyan elegáns holmi van, ami rám jön: egy bordó szatén nagyestélyi. Azt pedig mégsem vehetem fel. De akkor miben menjek?

A Poronty által bemutatott nagyobb kismamaboltok weboldalain sem találtam olyan ruhát, amely egy elegáns esküvőre való lenne és tetszene. A Brendon ízléstelen és pofátlanul drága poliészter szarokkal van tele és a többi boltban sincs ínyemre való cucc. Egy ilyet például soha nem tudnék felvenni. Pedig feltételezem, nem én vagyok az egyetlen hasas nő, aki esküvőre menne és szeretne jól kinézni. De akkor mi a megoldás?

Panaszok

Sok nő panaszkodik terhessége alatt a bőr viszketésére. Eddigi terhességeimnél ezt megúsztam, most viszont időnként véresre tudnám kaparni lábszáramat és a hasamat, annyira viszket. Gyakran a lányaimat kérem meg, akik felváltva vakargatják a kijelölt területet. Próbáltam kenegetni hidratálóval, fújtam First-tel, de ugyanúgy viszket. A másik tipikus terhességi tünet – amelyet szintén nem tapasztaltam, csak olvastam róla – a vádligörcs. Amikor először éreztem, vinnyogtam a fájdalomtól, aztán olvastam róla és legközelebb már a tanács szerint cselekedtem: amint elkezd görcsölni a vádli, visszafele kell feszíteni a lábfejet – ez ugyan fájdalmasabbnak tűnik hirtelen, viszont sokkal hamarabb oldódik a görcs a lábban.

Egészségügy

Napok óta próbálok időpontot kérni terheléses cukorvizsgálatra, de elérhetetlenek. Hiába hívogatom az Uzsoki kórházat, vagy nem veszik fel a telefont, akármeddig csörgetem is, vagy felveszi egy automata, bepötyögöm a melléket, majd ott nem veszik fel a telefont és bekapcsol az üzenetrögzítő. Ráadásul a nyaraláskor elkallódott a terheskönyvem is, valahogy pótolnom kellene, mert a dokim leharapja a fejem. Tudom, szétszórt vagyok, de úgy látszik, ez már nem változik...

Oszd meg másokkal is!
Mustra