Kiújult az ötéves Inez agydaganata

Újabb műtét vár Inezre, tudta meg a Velvet az ötéves kislány édesanyjától, Krasznai-Kamarás Krisztinától. „Talán holnap megoperálhatják a kiújult daganata miatt. Öt napja bent van a kórházban, de belázasodott, így az orvosok nem vállalják el, csak a végső életveszély esetén műtik meg” - mondta.

Azonban hiába hajtják végre a műtétet, doktorai szerint már csak pár hónapja van hátra a kislánynak. Ennek ellenére Inez családja nem adta fel a reményt, és abban bíznak, nem lesz igazuk az orvosoknak.

Inezt, aki a gyermekrák legagresszívabb típusában, a PNET-ben szenved. Az ötéves kislány tavaly novemberben kezdett fáradtságra panaszkodni, és hányt is. Azóta átesett egy életmentő műtéten, kioperálták homloklebenyéből a daganatot, kemoterápiára járt, sugárkezelést kapott. Most ismét kiújult a daganata, az orvosok szerint már csak pár hónapja van hátra a kislánynak. „Az orvosok így közölték: még megműtjük az ötéves kislányod, aztán hazaengedjük, hogy elbúcsúzhass tőle" - mondta Kamarás-Krasznai Krisztina.

Az Amerikai úti idegsebészet korlátozott lehetőségei miatt mindössze napi kétszer két órában látogathaják szülei. „Amikor ki kell menni, Inez nehezen viseli. Éjszakára nem maradhatunk vele. Hiába országos intézmény az idegsebészet, szűkek a szobák, tényleg nincs hely. Látom, hogy az orvosok mindent megtesznek, és a nővérek is erejükön felül teljesítenek, nem az ő hibájuk” – mesélte Inez édesanyja.

Ennek ellenére Kamarás Krisztina nem adta fel a reményt, és nem szeretné, ha máris temetnék lányát. Megkérdeztük, mire lenne szükségük, mi az, ami könnyíthet Inez állapotán. „Akinek van egy pozitív gondolata, vagy van olyan ismeretsége, csodadoktora vagy bármilyen ismerőse, akkor ossza meg velem. Amíg egy gyerek itt van, el nem engedik. Reménykedünk és bízunk, mindent megpróbálunk, ami a lehetőségeinkbe belefér”.

Oszd meg másokkal is!
Mustra