Iskolakezdés: Anya elfelejti befizetni az ebédet

Akárhogy is nézem, a holnapi nap tulajdonképpen ugyanolyan, mint a többi, azzal a különbséggel, hogy az óvoda helyett az iskolába szállítjuk reggel a nagyobbik gyereket. Persze, tudom, nagy lépés ez a gyerek életében, megszűnik gondtalan óvodásnak lenni és innentől kezdve a következő 15 évet tanulással fogja tölteni és játék helyett betűket és egyéb okosságokat tanul – és sorolhatnék még jó pár közhelyet.

iskolakezdes

Az igazság azonban az, hogy a rengeteg pénz mellett, amit a beiskolázásra költöttünk, semmiféle patetikus érzésem nincs a sulival kapcsolatban. Viszont az ebédet rögtön az első alkalommal elmulasztottam befizetni.

Hiába intéztem el a bevásárlást már hetekkel korábban, az utolsó pillanatra maradt a fehér blúz beszerzése – valahogy sehol nem találtam ünneplő blúznak kinéző ruhadarabot – a tavalyit a nyáron kinőtte – csakúgy, mint az ünneplőcipőt. A Gőgös Gúnárért is el kell még mennünk, valamint az a megtisztelő feladat is rám vár, hogy az elsős matek munkafüzet mellékleteit szétvagdossam és borítékokba rendezve csatoljam majd a felszereléshez. Szerencsére a többi taneszköz felcímkézését már elvégeztem. További nemszeretem feladat a tankönyvek bekötése és a betűk felvagdosása, valamint az összes könyv és füzet bepakolása a táskába a tolltartóval együtt.

Persze a rendszerbe ismét hiba csúszott: rosszul írtam fel az ebédbefizetés dátumát, így az első héten lecsúsztunk az étkezésekről. Az iskolatitkár megnyugtatott: nem én vagyok az egyetlen, aki elnézte a dátumot és elfelejtette befizetni az ebédet. Ez nem vigasztal, mert egyrészt elég ciki, hogy az első alkalommal benézem a dátumot, másrészt kicseszés a gyerekkel, hogy az anyja ilyen hülye, harmadrészt csomagolhatok reggelente háromnapi hideg élelmet, hogy ne haljon éhen szerencsétlen kölyök. Vagy hozhatom el délben. Nem, határozottan nincs semmi pátosz az iskolakezdésben.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek