Hétvégi programok: Búcsúzik a szünidő

És elérkeztünk a finishbe, utolsó szünetes hétvégénket húzzuk majd holnaptól, s még egy bónusz napot, már akinek. Persze tudom én, hogy akinek nem iskolás a gyereke, annak nem mond sokat ez a dátum, csak talán nagyobb a forgalom, de majd ti is megtudjátok. Azt például, hogy milyen egy elmúló nyári szünet, amikor egy kicsit azért örülünk, hogy minden kezdődik elölről, kicsit sírunk magunkban, s gondolkodunk, hogy éljük túl a telet, ami hideg és vizes és olyan hosszú, mint az iskolaszer bevásárlólista most a kezemben. Mert már megint az utolsó pillanatra hagytam mindent és megint azzal fogom tölteni a maradék hétvégét, hogy vinyettát vadászok elvakult anyatársaim elől. De ti bizonyára előrelátóak voltatok és megvettetek mindent, így nyugodtan programozhattok holnap és utána. Csak az a fájó búcsúhangulat ne lenne…

BUDAPEST

Vajdahunyad vára

Szombaton és vasárnap HÍR-es Íznapok lesznek a Vajdahunyad vára épületegyüttesnél néptánccal, népzenével, bábelőadásokkal, kézműves foglalkozásokkal, arcfestéssel és számos izgalmas programmal. Szombaton 10-20 óráig, vasárnap pedig 10-18 óráig látogatható a helyszín.

Budai Vár

A Nagyszínpadon péntektől szombatig Budai Eliberata 2009 címmel várjátékok lesznek a várban. A szokásos kézműves és játszóházas programok mellett ostromjátékok, valamint a korabeli hangulatot idéző bemutatók is lesznek. Ha pedig nem szeretnénk csinálni egyebet, mint lovagolni, erre is lesz lehetőség a helyszínen.

Angyalföldi utcabál

Utcabál lesz a Dagály utcában vasárnap, népzenével, tűzvarázslókkal, a talpalávalót a Besh o droM húzza majd. Az állatbarát utcabálozóknak pedig örömmel jelentjük, hogy keverék kutyaszépségverseny is lesz.

Klebelsberg Kuno Művészeti és Kulturális Központ

Mesekert címmel, öko-hétvégét szerveznek péntektől vasárnapig a művelődési házban. A programok között ismeretterjesztő játékot is találhatunk a természetről, ezen kívül lesz hulladék játszóház, Madarász játszóház, mesefogat, valamint Kukkancs cirkusz és felhővadászat a Tintaló Társulattal.

Cserepesház

A Cserepesház melletti parkban Nyárbúcsúztató Vigalom lesz vasárnap 10:00 órától. A programok között lesz ír népzene, magyar táncház, Tomi bohóc, utcabál és Puskás Peti, valamint arcfestés, lacipecsenye, ugrálóvár este pedig 21:30 órakor tűzijáték is.

VIDÉK

Nyíregyháza

A Vidor Fesztivál keretében szombaton Makám koncert lesz a Korzó színpadon 16:15 órakor.

Szentendre

A Szentendre éjjel-nappal nyitva Fesztivál alkalmából nemcsak a nagyok, hanem a kicsik is szórakoztató programokon vehetnek részt. A Dunazúg Együttes szombaton, 16:00 órakor gyerektáncházat „csap” a Fő téren.’8:00 órától ugyanitt reneszánsz táncház is lesz. Ezen kívül kézműves foglalkozások is lesznek egész nap, valamint ügyességi versenyek is szórakoztatják a Szentendrére látogató gyerekeket és felnőtteket.

Kerepes

A Szilasligeti réten szombaton 10:00 órától mindenféle gyerekeknek és gyermeklelkű felnőtteknek való programok lesznek. Lesz Mesekert, Kukucska Színház, körhinta, cirkusz, valamint a bátrabbak ijászkodhatnak és jurta kézműves foglalkozásokon is kipihenhetik a fáradalmaikat.

Gyula

A Gyulai Várban péntektől vasárnapig Várkerti Vigasságok lesznek. A népzenei és gasztronómiai programok (szürkemarha pörköltfőzőverseny) mellett a sport is szerepet kap, a Gyulai Grosics Gyula labdarúgó akadémia fiatal tehetségeinek bemutatkozására is sor kerül, valamint a Gyulai Ferbonex Női kézilabda csapata is bemutatkozik. A Várkerti Vigasságokra a belépő 17:00 órától 500 forint/fő.

GYEREKMENTES ÖVEZET

Az idei nyarat, vagyis inkább a Balatont nem eresztjük. Múlt héten ugyanis nagy csinnadrattával elköszöntünk mindentől, utolsó fürdéssel, utolsó fagyizással, utolsó barátkozással a helyi és nem helyi lakosokkal, utolsó ugrálással és utolsó felnőtt karaokéééézással, majd könnyes búcsúval a nagymamától. Nos, négy nap Budapesti lét után, újra itt ülök a Balatonnál, konkrétan a Rezedában egy pofa sörrel, mert a net itt hasít csak egyedül és azon filózom, hogy miért nem bírunk mi hazamenni. Talán jövőre leereszt a Balcsi, s mi ezt megéreztük, vagy nem lesz nyár, beköszönt a jégkorszak, esetleg mi nem leszünk, csak a porhüvelyünk? Igazából egyik rosszabb, mint a másik, szóval tovább nem is feszegetném ezt a kérdést. Hétfőre azonban már minden intézményesített gyerek szülei rajtvonalra állnak, ezért van esély a hétfői Leonard Cohen koncertre is eljutni, ami a Papp László Sportarénában lesz 20:00 órakor. Szombaton, a Szegedi Ifjúsági Napok keretén belül Guano Apes lesz a SZIN színpadon, 22:45 órakor. Ugyan itt, kicsit korábban, 18:30 órakor Ganxsta Zolee és a Kartel lép fel, 20:30 órakor pedig a világhírű Kiscsillag zenekar játszik majd. Pestre is jut móka és kacagás, a  Hooligans őszi évadnyitó bulija lesz a Wigwamban 20:00 órakor.

Oszd meg másokkal is!
Mustra