Hat perc alatt vettük meg az elsős tankönyvcsomagot

Iskolakezdési túránk második fejezeteként a tanszerek megvásárlása után a tankönyvek beszerzését kíséreltük meg. Az időt tekintve jók voltunk, a modern rendszernek köszönhetően cirka hat percet töltöttünk a boltban és a Gőgös Gúnár Gedeon kivételével mindent megvettünk.

Hogy ne érjen meglepetés, a neten utánanéztem, milyen összegre számíthatok a tankönyvbolt pénztáránál. Az infók szerint egy elsős tankönyvcsomag 7-8 ezer forintba kerül, de nyilvánvalóan iskola válogatja, hogy milyen könyvekből tanítja a gyereket írni-olvasni és milyen „kötelező olvasmányokat” ír elő, így egyes iskolák elsősei olcsóbb, míg mások drágább könyvekből fognak tanulni.

A tanszerek beszerzése, ahogy korábban beszámoltam, lassan ment, minden egyes tárgyat úgy kellett levadászni az áruház polcairól. A tankönyvekkel nem volt ilyen probléma, a Zuglói Tankönyvcentrumban ugyanis csak a gyerek nevét és leendő iskoláját kellett bemondani és máris hozták az előre elkészített tankönyvcsomagot. Hozzá kértük a Vackor az első bében és a Gőgös Gúnár Gedeon című könyveket, mint kötelező olvasmányokat. Gúnár nélkül fizettünk 11 ezer forintot. De legalább gyorsan végeztünk.

Oszd meg másokkal is!
Mustra