SZÜLŐSÉG

Terhesnapló: Malacok tartják rettegésben a kismamát

2009. augusztus 26., szerda 13:50 |

25. hét

pocak25a

Tömeg: 59,8 kg

A nyaralás kisimította a megtépázott idegeimet, a végére már-már folyamatos alfában voltam, szinte csak a nyál nem csorgott a szám szélén, ahogy ültem a Balaton partján a karosszékben. Egy dolog nem hagy csak nyugodni továbbra sem, ez pedig a sertésinfluenza, akarom mondani az újinfluenza, bár a család már csak röfinek hívja. Nyilván túlreagálom az egészet: megszállottan nézem a vírussal kapcsolatos híreket, megoldási terveket, miközben valami azt súgja, az egész csupán egy felfújt lufi.

A megfelelő óvintézkedéseket persze megtettem, lefújtam a Sziget Fesztiválos jelenlétem (a Tankcsapda miatt vérzett a szívem, de hát tavaly is tüdőgyulladást kaptam a Sziget pár napja alatt, így valószínűleg jól tettem, hogy itthon maradtam), lemondtam a szeptember végére tervezett római utam, merthogy ott sok a turista, és amikor nyaralás alatt megtudtam valakiről, hogy járt a Szigeten vagy külföldön az elmúlt időszakban, kétméteres távolságot tartottam tőle. Ha valaki tüsszent vagy köhög a környezetemben, mintha jeges kéz szorongatná torkomat, annyira parázom.

Azért némi okom van rá, ugyanis a legrizikósabb csoportba tartozom: a kismamákra veszélyesebb az újinfluenza, a terhes nők halálozási arányszáma jóval magasabb az átlagnál. Ezen a tényen az sem változtat sokat, hogy hamarosan elérhető lesz a H1N1 vírus elleni védőoltás és a tervek szerint a terhesek elsőként kaphatják meg a vakcinát. A gyerekorvosunk ugyanis egyáltalán nem javasolja a védőoltás beadását terhesen.

Vagy maszkban fogok járni a járvány kitörésétől és családom tagjait is erre kényszerítem (azért ez mókás lenne), vagy még inkább betartom a higiéniás előírásokat (bár ezzel eddig sem volt gond), vagy kénytelen leszek lekattanni a témáról és egészséges mederben tartani az aggasztó gondolataimat. Psszt! Mintha a gyerek köhögne a szomszéd szobában... Vagy röfög?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.08.26 22:21:51nyúlmama

  na, jó éjt mára.

 • 2009.08.27 10:14:52opti

  Én viszont a rajongótáborba tartozom homeós dolgokban. Nem divatolok, egyszerűen ez vált be. És nem csak náthára. Gyerekeim sem lennének ha annó a gyógyszert választom, és meg sem gyógyultam volna, mivel orvosilag egy gyógyíthatatlan betegségem volt. Amiből persze meggyógyultam. Ezt már sokszor leírtam itt, hogy lássák, a homeopátia nem humbuk. A gond annyi, hogy egy tanfolyam elvégzésével még nem lesz benne egy doki sem profi. Aki igazán profi és el is találja a szereket, az évekig tanulta.

 • 2009.08.27 11:09:11mspoppy

  " Psszt! Mintha a gyerek köhögne a szomszéd szobában... Vagy röfög?"

  Ez most komoly, vagy magad se veszed komolyan?

 • 2009.08.27 11:24:10nyina&mika

  mspoppy, ezt azért nagyon nagyon nehéz lenne komolyan gondolni.

 • 2009.08.27 11:31:33mspoppy

  nyina&mika, sajna én ezek után nem értem, hogy most komolyan kellene-e venni az aggodalmat, tehát a posztíró úgy gondolja, hogy valós problémáról ír, vagy csak egy "túllihegett paráról" amin csak nevetni kell, és továbblapozni.

  mert ha VALÓS aggodalomról van szó, akkor azzal lehetne/kellene érdemben foglalkozni, de ha ő saját magát/a maga témáját se veszi komolyan, akkor mi miért tennénk?

 • 2009.08.27 11:36:22Ronja

  szerintem senki sem tud okos lenni ebben a temaban

 • 2009.08.27 11:36:35nyina&mika

  nem értelek.
  az idézett mondatod vicc. egy probléma, ami foglalkoztatja Tündét szarkasztikus megfogalmazása.
  merthogy maga sem tudja, hogy ez most probléma, vagy nem az. komolyan veszi, de nem akar bedőlni a propagandának. vívódik.
  humorba öltött aggódás? saját parázásod kifigurázása?

 • 2009.08.27 11:37:48Tünde

  mspoppy: "Nyilván túlreagálom az egészet: megszállottan nézem a vírussal kapcsolatos híreket, megoldási terveket, miközben valami azt súgja, az egész csupán egy felfújt lufi."

  szerintem senki nem tudja biztosan, hogy komolyan kell-e venni.

 • 2009.08.27 11:53:00másutt

  Na, mit csinalnatok itt az UK-ban, ahol az ujsagok cimlapjan kozlik, hogy az NHS hany hullazsakot rendelt oszre.... es a jatszoteretekrol sorban vinnek a gyerekeket a korhazba...

  Perspektivaba kell tenni az egeszet.
  Meg mindig kevesebben haltak meg osszesen, mint egyetlen nap alatt magas vernyomas miatt, vagy dohanyzastol. Es nem vettem eszre hogy a dohanyzo kismamak reszketnenek, mint a nyarfalevel a felelemtol es huznanak sportolni.

  Szoval, nezzuk a szamokat es tegyuk perspektivaba, akkor nem mukodik a tomegbutitas...

 • 2009.08.27 12:01:59Silverveil

  A svéd haverjaim most vannak benne egyébként, az egész család. Az anyuka számára kicsit nehezebb volt, mint egy normális influenza, a fiai és a férj számára ugyanolyan. Az anyuka nem várandós, de meglehetősen le van strapálva a többiekhez képest.(rengeteget dolgozik + full háztartás egyedül).

 • 2009.08.27 12:19:41mspoppy

  hát nem tudom. én csak olyan dolgokkal szoktam "megszállottan" foglalkozni, amelyek komolyan érdekelnek, amiket fontosnak tartok. azokat meg nem szoktam elpoénkodni. problémát pedig nem szoktam csinálni magamnak, ill. egy-egy jelenségről hamar el tudom dönteni, hogy az, vagy sem. persze minnyájan mások vagyunk.

 • 2009.08.27 12:26:18másutt

  mspoppy, lehet, hogy te nem vagy szinutig tele terheshormonnal?
  mert en csak azota vagyok megint ilyen racionalis komolyarc, amiota abbahagytam a szoptatast...

 • 2009.08.27 12:39:50mspoppy

  másutt: passz; csak vércukrot, vérnyomást és fehérjét mérek, hormonszintet nem! :) :)
  amúgy meg sztem ez nem racionális vs. emocionális megközelítés kérdése, hanem hozzáállásé.

 • 2009.08.27 12:44:36swallow48

  Így is kell ezt, nem elég baj, parázzunk, kollektíven! ))))
  Amikor én voltam várandós, a Csernobil durrant!
  Betojattak bennünket rendesen, de hála az égnek, semmi baj nem lett!!!!
  Kismamák!!
  Ha, magatokba beszélitek a frászt, tuti, hogy elkaptok valamit!! Pihenjetek, és nőjön az a baba! ))))
  Sok egészséget mindenkinek! ))

 • 2009.08.27 13:03:18Athe

  A megszállottan foglalkozás valamivel, illetve a poénkodás, egymást nem kizáró dolgok szerintem.
  Aztán meg hol marad az önirónia?

 • 2009.08.27 13:55:53januar18

  Anouk1: az egész terhességem másból sem állt, mint hogy paráztam valamin, néha okkal, néha ok nélkül. Mintha elment volna az eszem, semmi tudatos kontrollom nem volt a szorongásaim felett, ha próbáltam kontrollt gyakorolni, max. pár percre nyugodtam meg. A kislányom most 5 hónapos. Csodájára járnak, mennyire nyugodt, mosolygós, kiegyensúlyozott, rugalmas gyerek. :)

 • 2009.08.27 14:41:41Vakmacska

  Úgy látom amúgy (nyáron legalábbis ez jött le), hogy az átlag mezei háziorvosnak sincs több lövése erről, mint nekünk. De miért is lenne, honnét, továbbképzés, központi infó csak csepegtetve jön nekik is, és a többségük nem egy kutató alkat.

  Az ismeretlentől meg félünk, na.

 • 2009.08.27 20:08:19csutkababa

  Akit érdekel, itt nézze meg:

  http://www.oek.hu/oek.web?to=1601,1609&nid=788&pid=1&lang=hun
  A mellékletek érdekesek, különösen a 2. számú.

 • 2009.08.27 23:56:39Lümier

  Homeopátia - második gyerkőcöt vártam, amikor köszönőviszonyba keveredtem vele. Nekem bevált. A szülésnél, a szoptatásnál, kisebb betegségeknél.

  Nem vagyok egy elvakult homeo-őrült, de eddig amit használtunk,amit ajánlottam másoknak, hatott.

  Persze a 39 fokos lázat akkor sem tudtam/mertem a homeos bogyócskákra bízni. Arra ment a lázcsillapító.

  A homeopátia NEM gyógyít mindent - ezt sehol senki sem állította. DE!!! Párhuzamosan is lehet használni, és gyorsabb gyógyulást eredményezhet. Ha meg nem nagy a baj (bár ez ugye mindenkinél relatív), akkor csak a homeos kezelés is elég.

 • 2009.08.28 00:27:22Lexie

  Tünde, jól tetted,h nem mentél a Szigetre. Onnan hozták nekem haza..... Én nem betegedtem meg, de a lakótársam igen. Telefon László Kórházba,orvos v. nővér válasza és tanácsa:"igen ez sertésinfluenza, az összes tünete az, de már nem szűrjük mert rengetegen vannak, nem tett jót Magyarországnak a Sziget. Csillapítsa a lázát, menjen háziorvoshoz.(a háziorvos aztán úgy kezelte mint egy leprást, adott neki maszkot, megtiltotta,h emberek közé menjen 10 napig.) Amúgy az egész fel van fújva, de NE MENJEN A KÖZELÉBE!" Itt majdnem hangosan beleröhögtem a telefonba. Hogy ne menjen annak a közelébe akivel egy lakásba lakom??? De megoldottam, csak a fürdőbe mehetett ki, oda is csak maszkba szóval megúsztam mert nem engedtem ki a szobájából :DDDD Mondjuk az első 3-4 napban olyan szarul volt,h ha akart volna se tudott volna ugrálni.
  Ne parázz, de ne menj senki közelébe!!! orvosi tanács ;)

 • 2009.08.28 09:31:10Silverveil

  Belenéztem abba, amit Csutkababa linkelt:

  Volt egy ilyen, hogy BMI több, mint 40.

  A BMI az nem a body mass index? A méterben vett magasságom négyzetével osztom el a kg-ban vett súlyomat?

  Ha a BMI az aminek én gondolom, akkor a 40 elképzelhetetlenül sok...
  Én meglehetsően el vagyok hízva és ez szám nekem 24...

  Valamit benéztem?

 • 2009.08.28 09:35:15szövetszöcske

  Silverveil, szerintem azt nézted be, hogy elhízottnak tartod magad. Nem túlsúlyos vagy, hanem énképzavaros.

 • 2009.08.28 09:43:25másutt

  erdemes kiszamolni, mar csak okulasbol:
  http://www.hazipatika.com/tools/bmi

  igen, kiderulhet, hogy aki teljesen "normalisnak" tartja magat, az tul sovany, vagy elhizott. es forditva.

  egyebkent ez egy gyakran ismetelt teny, hogy nagyon sok no, aki kovernek tartja magat, az voltakeppen nem az, esetlegesen meg tul sovany is...

 • 2009.08.28 10:07:07Silverveil

  Szövet,

  A túlsúly nem életem központi problémája, különösen, hogy viszonylag könnyen le tudok belőle adni, ha odafigyelek. Mozogni szeretek.

 • 2009.08.28 10:12:29szövetszöcske

  Silverveil, én elhiszem, persze, hogy nem központi probléma, főleg ha nem is vagy túlsúlyos. De akkor minek felemlegetni, hogy túlsúlyos vagy, ha te is tudod, hogy nem vagy az, és énképzavarod sincs, hogy a tények ellenére azért annak érzed magad, szóval problémát sem okoz? Vagy ez olyan női dolog, minden nő fogyózik, és a fecsegés kedvéért mint témát dobtad be?

 • 2009.08.28 10:23:25Silverveil

  Olyan sok fogyókúrával kapcsolatos helyen olvastam már, hogy lehetetlen, hogy az elhízottak nem veszik észre a rossz tendenciát.
  Hát én pont így jártam.

  A normál hétköznapjaim úgy néznek ki, hogy 5.45 kelés, céltalan bolyongás a lakásban 5.55-ig. Készülődés, 6,30 indulás az irodába.
  Munkával és porontyozással eltöltött idő 15.30-ig. 15,30 Kétségbeesett rohanás a buszhoz, imádkozás a tömegközlekedés istenéhez/biciklizés a másodálláshoz. Közben, ha marad rá idő, bevásárlás.
  Másodállásban meló jobb esetben 19,00-ig, rosszabb esetben 21,00-ig. 21,00 farkaséhség, házimunka, agyatlan bámulás magam elé, hobby vagy szex.

  Ha esetleg 19,00-kor már végeztem, irány Anyukám, mivel ő idős és beteg, én intézem a háztartását, a bevásárlását, a kert művelését.

  Szerintem nagyon egyszerű úgy járni, hogy az ember egyszer csak azt veszi észre, hogy 70 kg:)

 • 2009.08.28 10:39:16Silverveil

  Szövet,

  Alapvetően arról volt szó, hogy szerintetek létező dolog-e a 40-es BMI index? Nyilván ha van, akkor nagyon nagyon ritka, egyszerűen meglepődtem ezen.

  Klasszikus diétázós fogyókúrában még sosem volt részem, bár én nem is méregtelenítek, semmi ilyen nem érdekel.

  Számomra a túlsúly elvesztése nem oldja meg a kinézetbeli problémákat.

  Az egészségem szempontjából hasznosabb lenne, ha nem az egészséges szint felső határán lennék, hanem mondjuk középen valahol. Egy 22-es BMI-t praktikusabbnak tartok.

  Szerintem add meg a megfelelő témák listáját egyébként, mik azok amiről úgy beszélhet egy nő, hogy nem tűnik a szemedben picsogó libának.

  Érdekes, hogy az énképzavart úgy használod, mintha attól visítva kellene menekülnöm. Soha, sehol nem állítottam, hogy velem minden rendben van és a tökéletes életstílust képviselem. Hibákkal teli esendő lény vagyok.

 • 2009.08.28 10:46:07Silverveil

  Aranyos, hogy Heatherettől azért kaptam, mert szándékosan rontottam egy kicsit a külsőmön, itt meg az a baj, hogy a súly kérdéskört említettem és magamat a túlsúlyos kategóriába soroltam.

  Faszik, nem jó nektek semmi:)

 • 2009.08.28 10:53:10szövetszöcske

  Mondjuk 160 centi és 103 kiló, az 40-es BMI. Kimégy a Dagálystrandra, számos ilyet látsz.

  Szerintem valamennyi énképzavar ugyanúgy normális, mint valamennyi túlsúly, nincs ezzel gáz. Én BMI kapcsán akkor szoktam csak hozzászólni, mikor megindul a népparáztatás, és valaki bepanaszolja, hogy nem tud visszafogyni a 48 kilós versenysúlyára, mert borzasztóan elhízott és 53 kiló lett. Ettől aztán egy csomó olvasónak teljesen oké BMI-vel összeszorul a gyomra.
  Ami normális BMI, az normális, az nem elhízott, volt erről már sok vita itt, azt hittem, ezt kezdődik újra.

 • 2009.08.28 10:56:34szövetszöcske

  Ja, pont H-val volt az a vita, ő kérdőjelezte meg a BMI-t, és keverte össze a divatos (divatízlésértelemben normális) testalkatot az egészséges(normális, BMI szerint oké) testalkattal.

 • 2009.08.28 11:09:12mert ez muanyag

  Nem tudom, hogy valaki irta-e mar, de a terhes nok es a jeletosen tulsulyos emberek azert vannak a fokozottan veszelyeztetett kategoriaban - halalesetek szama a korukben nagyon magas - mivel tudokapacitasuk a limitalva van az osszenyomott tudo miatt... ezert legzesi elegtelenseg lephet fel... nem vagyok orvos, de ennyit tudtam leszurni az itteni media altal adott infokbol... azok, akiknek legzoszervei valami oknal fogva (legyen az tulsuly, terhesseg, asztma, eros dohanyzas) NEM 100%-osan mukodnek, nos ok vannak inkabb halalos veszelyben...

 • 2009.08.28 11:15:29Silverveil

  Szövet,

  Nekünk genetikailag van nagyon könnyű csontozatunk, ezzel a 24-es BMI-vel egy tizes plusz van rajtam. Ha nem lenne ez a plusz, akkor egyszerűbb és gyorsabb lenne magamnak ruhákat venni,(ez marha sokat jelent amikor valaki sajnála erre az időt) és kevésbé lennék féradékony, ami az én időbeosztásom mellett szintén fontos dolog.

  A nagyon vékony nőktől kiráz a hideg (Ld Victoria Beckham)Ha szupernő akarnék lenni, vékony izmos, csinos, az 15kg-t jelentene, simán meg tudnám csinálni, csak minek.

 • 2009.08.28 11:32:50csutkababa

  Visszatérve a malacra:
  tegnap olvastam az ÁNTSZ főo. utasításait. A járvány terjedése olyan méreteket öltött globalice, és szerencsére a várttal ellentétben olyan enyhe lefolyású, hogy befejezték az egyénre bontott, családhozkiszállós, elkülönítős, torokváladékvevős szabályzat alkalmazását.

  A sentinel orvosokon kívül jelentési kötelezettsége van a szignifikáns számszaporodást észlelő háziorvosoknak, kórházaknak.
  A beteggel való fogalkozás szabályai:
  Maszk, köpeny, max. kézhigiénia.A HO. rendelés végén legyenek a gyanús esetek, a váróban egymástól 1 m-re, maszkot felvéve, lábpedálos szemetes, papírzsepi használat. Lehetőleg be se menjen, nővér ad telefonon elsődleges tanácsot,az orvos menjen ki.

  Flu gyanús a 38 fok fölötti láz, köhögés, és/vagy izomfájdalom, hányás, hasmenés, hidegrázás, gyengeség.

  Antivirális szert csak a fokozottan veszélyeztetettek kapnak. Ld. 2. melléklet, a kezelésről.

  A szövődmények komolyan veendők.

 • 2009.08.28 11:33:50csutkababa

  Szóval, aki azt írta, hogy pestisesként bántak vele, az kissé gondolkodjon. Olyan orvosa volt, aki ismeri a legfrissebb előírásokat, és alkalmazza azokat!!!

 • 2009.08.28 11:44:33másutt

  "Nekünk genetikailag van nagyon könnyű csontozatunk"
  mindenkinek van valami magyarazata a sulyara, ami nagyon gyakran teljesen hamis.
  nem azt mondom, hogy a Tied is, de a tobbsege az.
  akin jo sok tulsuly van (es most nem a 24-es BMI-rol beszelek, hanem tenyleges koversegrol)
  altalaban van valami tuti magyarzatuk (genetika, pajzsmirigy, hormonok, stb)
  es a legtobb esetben ezek total falsz-sagok.
  nemreg volt egy brit dokumentumfilm, amikor X kover emberket vizsgaltak profi orvosok, es kivetel nelkul mindenkinek lenullaztak a Nagy Kifogasat, es mindegyiknel tul sok kaja, tul keves mozgas volt a dolog melyen. Nem a "kover-gen".
  a sovanyoknal ugyanez a helyzet.

  van par "egyszeruen nem tudok hizni, pedig eszem, mint a diszno" baratnom, akiknek a lakasaban rendszeresen jarok, es nincs semmi a frigoban, csak 2-3 liter dietas kola es amikor elmegyek veluk ebedelni, vagy vacsorazni, akkor 3 level salatat esznek.
  Az egyik ilyen csaj 5 eve probal sikertelenul teherbe esni, kb 18-as BMI-jal, es minden orvos azt tanacsolja, hizzon egy kicsit, de erre keptelen. Naponta konditerembe jar es bar rendszeresen eszik, az kb 2 szelet alma.

  szoval en eleg szkeptikus vagyok, amikor valaki geneket, meg fogyas-hizas-keptelenseget vagy "konnyu-nehez csontokat" hoz fel.... bar tudom, hogy sokfelek vagyunk, es ugyanannyi kaja mindenkinel mashogyan rakodik.

  Szocskevel egyetertve, en is idegbajt kapok a magukat elhizottnak minosito 52 kilos noktol, akik utoljara 12 evesen ereztek jol magukat, es sosem hevertek ki, hogy a pubertassal csipojuk nott.

 • 2009.08.28 11:50:39Vakmacska

  Csutka,

  hát én nyáron voltam HO-nál. Hihi, bejelentkezéseket képtelenek normálisan fogadni, fingjuk nincs ki milyen tünetekkel jelenik meg ott, ötször akkora váró kéne ahhoz, hogy mindenki 1m-re üljön a többitől aki gyanús, maszk etc az nincs mert így is (én meg is kifogásoltam, hogy bocsi, ez nem a betegre tartozik), RINYÁLÓ FELIRATOKKAL van tele a váró, amiben az EÜ állami ellátást, szabályozást, blablabla kritizálja a személyzet, egyszersmind hárít az égvilágon mindent (a hülye állami szervek és szabályozás miatt maga most többet vár, többet adminolunk, kevesebb időnk és pénzünk van, stb), szemetes nincs, semmilyen, ajtó (majd mindegyik) tárva-nyitva (újabb rinyáló felirat hogy meleg van, azér'), orvos nem mén ki mert 2 másikat helyettesít, ezer éves és jogosítványa se van, szal a malac terjedhet mint ragály, mert egy átlag háziorvosi rendelőben egyetlen elem se fogja megállítani, sőt.

 • 2009.08.28 11:57:25csutkababa

  Vakmacska
  Asszed, nem vihogtam fel hangosan a naiv körlevelet olvasva????
  Pláne, hogy a betegek számára kirakott maszkról, pézséről, lábpedálos szemetesről, folyamatos kilincsfertőtlenítésről, kézfertőtlenítő, könyökkel működtetett adagolóról, beteghez való kijárásról olvastam???

  Aki ezt írta, az fordította a WHO aktuális előírásait, oszt kész.
  Ettől függetlenül: egy HO számára a max. ellátható beteglétszámú körzet 1500-2000 lehetne.
  És akkor lehetne előírásokat betartani.
  De ha csak annyi van, hogy a nővér a betelefonálóknak tanácsot ad, és közli, hogy ne jöjjön be, mert ez és ez, akkor talán javulna a dolog...

 • 2009.08.28 12:00:16csutkababa

  Rinyálásról: ha olllyan borzasztó a helyzet, ugyan hogy lehetséges, hogy pl. tetszőlegesen kiválasztott HO a szeretőjének búcsúajándékul kocsit vesz?
  És nyáron nyaral, és télen síel, és nagy háza van,amit 2 évvel a kezdése után húzott fel, és kocsija sem trabi?

 • 2009.08.28 12:01:15sztroberi

  alapvetően a genetika nem azt határozza meg, h vk kövér vagy sovány. rajtam most bőven van plusz, az egyetlen "normális" kifogásom a térdműtét, amit megelőzően (szakadt szalaggal), illetve ami után nem lehetett sportolni, de tekintettel arra, hogy a problémám ennél távolibb gyökerekre megy vissza, ez se kifogás. a genetikát annyiban hibáztatom, hogy ami plusz rajtam van, az mind egy 40 centis sávban tömörül rajtam, ettől meg debilül nézek ki :), ráadásul ez akkor se volt máshogy, amikor 19-20 volt a BMI-m (arcom, karom már ijesztően sovány volt, a fenekemből két normális még simán kijött).
  persze most minden meg fog változni (remélem :)), újra sport, meg még jobban figyelek a kajára (bár kenyeret, édességet stb. eddig se ettem jóformán semmit). meglátjuk.

 • 2009.08.28 12:03:40Silverveil

  Másutt,

  Én pontosan arról beszélek, hogy le tudom adni azt, ami most túl sok, de a célom nem a nagyon vékonyság.

  Azért írtam, hogy könnyű a csontozatunk, mert azért a plusszért ami rajtam van én magam ettem és élveztem minden percét.

  Azt gondolom, Te egy olyan ember vagy, aki valamilyen szinten szeret csinos lenni, érdekel a divat stb.

  Számomra inkább az a cél, hogy az elég strapás mindennapokat minél jobban bírjam, ez könnyebb a 10kg plusz nélkül. Ruhákat venni utálok, amikor 55-60kg közt voltam, pontosan tudtam szemre melyik ruha jó rám, melyik nem, nem kellett semmit felpróbálni= csomó időt spóroltam.

  Teljesen viccesnek tartom, hogy azt hiszik az emberek, hogy picsogó bombanő vagyok, míg azok, akik utoljára 20as éveim elején láttak azt mondogatják, hogy nem szégyen orvoshoz/dietetikushoz fordulni, ha nem tudok egyedül megbirkózni a súlyproblémámmal:)

  Azt miért nem feltételezi senki, hogy van aki le tud fogyni, ha tesz érte erőfeszítéseket?

 • 2009.08.28 12:05:16Silverveil

  Sztroberi,

  Én ugyanilyen alkat vagyok.

 • 2009.08.28 12:08:46Magenta

  Silverveil, milyen magas vagy milyen súllyal?

 • 2009.08.28 12:09:28anyamadár

  Tünde te szegény! Még mindig ez a malacosdolog? :(
  Sajnálom, hogy ennyire megvisel, hogy így félsz tőle, de megértem mert én is parázok mi lesz októberben...

 • 2009.08.28 12:10:55nyina&mika

  fura ez, Silver,
  most kiszámoltam ezt a bmi-t, nekem 20as. és rettenetesen nehéz ruhát vennem.

 • 2009.08.28 12:21:22Silverveil

  164 cm, 65kg
  Vékony derék, minimális alig látszó zsírpárna hason, óriási hottentotta seggel:)
  A nyár elején még 71kg voltam, de itt az ideje szép lassan letenni a pluszt.

  A családom többi tagja izmos, sportos alkat, extrém kicsi súllyal.

  Összehasonlításképp:

  Bátyám 183cm, napi szintű kemény fizikai munka, 64kg

  Anyukám: 160 cm, szintén izmos,(ez nem jellemző a korosztályára, 66 éves) 50 kg

  Mondom, lehetne magamat ámítani, hogy jaj a 24-es BMI még belefér, csak a tendencia nem az, hogy az ember a kor előrehaladtával egyre jobban fogy. Ma még jó, tele vagyok energiával, de ez nem lesz mindig így.

 • 2009.08.28 12:21:41másutt

  en nem ertem, hogyan fugg ossze a ruha vasarlas, a sullyal, ha az meg a normalis hatarokon belul van.
  millio oka lehet.
  pl ha az also-felso mereted mas, vagy barmely reszed (lab hossza, segg gombolyusege, vall szelessege) nem standard.

  en sokaig XS-es nadragokat hordtam, de felsobol XL kellett, a mellem miatt.
  ugyanez forditva is igaz lehet.
  a vallam nagyon szeles, no letemre, ezert nagyon sok darab nem all jol rajtam.
  a csipom viszont mindehhez kepest keskeny.

  akkor is nehez (nem rossz, hanem jo ertelemben, mert imadok bongeszni) volt vasarolnom, amikor 50 kilo voltam tini koromban, es akkor is, amikor 75, a szules utan.

  a BMI nem minden.. csak egy utmutoato, amivel az extrem eseteket ki lehet szurni.

 • 2009.08.28 12:35:01Silverveil

  Másutt,

  Szerintem nagyon sok lány hozzám hasonló alkat, mert az én méretemben levő cuccokat pillanatok alatt elkapkodják. Mindig azt látom, hogy a kicsi méreteket nem veszi meg senki, ergo minden jól kinéző cuccból van 36-os méret. 38-as van a legtöbből, de nem mindből, 40-44 üres polcok, 46-tól megint van minden. Ahhoz, hogy 38-40 legyen a méretem, mínusz 10kg kell és akkor, ha nagy nehezen eljutok egy boltba, nagy eséllyel ruhákkal távozok és nem üres kézzel. 36-os méret nem szeretnék lenni, az már a saját és a barátom ízlése szerint is vékony.

  Nyilván a +10kg is megoldás lenne ruhák szempontjából, de az nem tenne jót az egészségemnek:)Azzal nem bírnám jobban a napi strapát.

 • 2009.08.28 13:02:08másutt

  Silverveil, ja igen, ezt ismerem.
  Minden, ami le van szallitva, az 34-es, vagy 48-as.
  Szerencsere itt, az UK-ban kicsit jobb a helyzet, arubosegben.
  Es nagyon sok bolt szivesen megnezi, hogy van-e a mereted egy masikuknal.
  Budapesten nekem a Marks and Spencer nezte meg, hogy a leszallitott bikini felso hol van a meretemben, felhivtak a masik boltot es felrerakattak.

 • 2009.09.05 08:44:07Farkasokkal táncoló

  Hű.. azért ez meredek, ilyen gyorsan és ennyire terjed az új inflenza?
  ?

  "H1N1 vírussal fertőződtek meg a csepeli iskola diákjai és tanárai

  A beküldött hét mintából négy bizonyult pozitívnak az ÁNTSZ Országos Epidemiológiai Központjában (OEK) pénteken este végzett vizsgálatok során. A csepeli Adu Oktatási Központ Táncsics úti iskolájában csütörtökön több mint száz diák, illetve pedagógus lázasodott be, a laboratóriumba hét mintát küldtek be, ebből mutatott ki négy esetében H1N1-fertőzést a vizsgálat - áll az ÁNTSZ honlapján."

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta