Apa elvitte a gyereket és nem adja vissza

Plüssbirka nevű olvasónk kétségbeesett levélben kéri a porontyosokat, hogy segítsenek megoldani problémáját: volt élettársa elvitte közös, 21 hónapos gyereküket és nem hajlandó visszaadni neki. A rendőrség szerint az is előfordulhat, hogy a gyermekelhelyezési per végéig az apánál marad a kisfiú. Mi a megoldás?

Volt egy élettársam, akitől van egy 21 hónapos kisfiam. Kapcsolatunk elromlott, minekutána én a gyerekemmel nagyjából egy hónapja elköltöztem. Nem akartunk bírósági tárgyalást, mert úgy látszott, 4 és fél év kapcsolat után kultúremberek módjára meg tudunk egyezni. Az elmúlt időszakban sem tagadtam meg soha tőle, hogy elvigye vagy lássa a gyereket és most is megkapta 5 teljes napra.

Úgy volt, hogy ma délután fél négyre megyek a fiamért és utána együtt elmegyünk a volt élettársam ügyvédjéhez, hogy lepapírozzuk a láthatást. Amikor én megérkeztem, az exem közölte, hogy a gyerekemet a szülei elvitték kirándulni és nem hajlandó elmondani, hol van.

Ezután bejelentést tettem a helyi rendőrségen, akik nem sok jóval biztattak. Azt mondták, ha gyermekelhelyezési perre kerül a sor, lehetséges, hogy a határozatig nem láthatom a fiamat. Menjek el holnap a gyámhatóságra, de effektíve semmit nem tudnak tenni. Ezután a szülei lakhelyére is elmentem 3 tanúval, de ők nem voltak otthon és mikor őket próbáltam hívni, kinyomták a telefont. A volt élettársamat is hívtam többször, mindannyiszor rám tette végül a telefont, azt mondta, abba belemegy, hogy láthatom a kisfiam, de csak a szüleinél vagy őnála, ahová természetesen tanúkat sem vihetek és nem hagyja, hogy elhozzam a gyereket.

Nagyon kérek mindenkit, aki bármilyen segítséggel, jótanáccsal, a btk. idevágó passzusaival, vagy bárhogyan tud segíteni, írjon a morphomagus@mailbox.hu címre.

Előre is köszönöm:

plussbirka

Oszd meg másokkal is!
Mustra