SZÜLŐSÉG

Apa elvitte a gyereket és nem adja vissza

2009. augusztus 26., szerda 09:00 |

Plüssbirka nevű olvasónk kétségbeesett levélben kéri a porontyosokat, hogy segítsenek megoldani problémáját: volt élettársa elvitte közös, 21 hónapos gyereküket és nem hajlandó visszaadni neki. A rendőrség szerint az is előfordulhat, hogy a gyermekelhelyezési per végéig az apánál marad a kisfiú. Mi a megoldás?

Volt egy élettársam, akitől van egy 21 hónapos kisfiam. Kapcsolatunk elromlott, minekutána én a gyerekemmel nagyjából egy hónapja elköltöztem. Nem akartunk bírósági tárgyalást, mert úgy látszott, 4 és fél év kapcsolat után kultúremberek módjára meg tudunk egyezni. Az elmúlt időszakban sem tagadtam meg soha tőle, hogy elvigye vagy lássa a gyereket és most is megkapta 5 teljes napra.

Úgy volt, hogy ma délután fél négyre megyek a fiamért és utána együtt elmegyünk a volt élettársam ügyvédjéhez, hogy lepapírozzuk a láthatást. Amikor én megérkeztem, az exem közölte, hogy a gyerekemet a szülei elvitték kirándulni és nem hajlandó elmondani, hol van.

Ezután bejelentést tettem a helyi rendőrségen, akik nem sok jóval biztattak. Azt mondták, ha gyermekelhelyezési perre kerül a sor, lehetséges, hogy a határozatig nem láthatom a fiamat. Menjek el holnap a gyámhatóságra, de effektíve semmit nem tudnak tenni. Ezután a szülei lakhelyére is elmentem 3 tanúval, de ők nem voltak otthon és mikor őket próbáltam hívni, kinyomták a telefont. A volt élettársamat is hívtam többször, mindannyiszor rám tette végül a telefont, azt mondta, abba belemegy, hogy láthatom a kisfiam, de csak a szüleinél vagy őnála, ahová természetesen tanúkat sem vihetek és nem hagyja, hogy elhozzam a gyereket.

Nagyon kérek mindenkit, aki bármilyen segítséggel, jótanáccsal, a btk. idevágó passzusaival, vagy bárhogyan tud segíteni, írjon a morphomagus@mailbox.hu címre.

Előre is köszönöm:

plussbirka

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.08.30 10:47:47baudolinA

  mspoppy,
  biztosan változó, hogy milyen okból, nem tudom. Édesapám gyakorlata az volt, hogy két csoportra osztotta az embereket: akik előtte is jártak templomba, azoknál nem kezdte Ádámtól és Évától, akik viszont akkor láttak templomot életükben először, azoktól megkérdezte, hogy mégis mit tudnak erről az egészről, és annak alapján el tudta dönteni, hogy mi legyen. Elég sok vegyes házasságot kötöttek nálunk, amikor az egyik fél katolikus vagy ortodox volt, és apa mindenkinek elmondta, hogy a házassággal nem kell feladja az addigi hitét. Ruha: én kiléptem az egyházból, de a mai napig nem megyek úgy pl. templomot látogatni, vagy másnak az esküvőjére, keresztelőjére, hogy a vállam, dekoltázs vagy térdtől lefelé bármi is látsszon. Csukott cipő, felül pedig kendővel mindent el tudok takarni. Rómában viselkedj úgy, mint a rómaiak ugye... A fehér ruhát én is furcsállom néha, de ebbe nem szólnék bele felülről (lelkészként pl.), azt hiszem, ez már az a típusú hagyomány, ami mögül eltörlődött a szimbolika. Abba már igen, hogy nem kellene övig felvágott ruhával megjelenni a templomban.

  drlucifer,
  nekem nem azzal van bajom, ha valaki terhesen megy férjhez a templomban. Ha fontos neki az egyházi esküvő, tegye, akár terhesen is. Csak szoktam egyet nézni, ha ehhez hófehér ruha van rajta, a kezében pedig liliom, a fején meg esetleg mirtuszkoszorú.

  madz,
  a Siptáros ruhádra nagyon kíváncsi vagyok! Én is tervezem, hogy csináltatok egyet. Nem esküvőit, de van rá alkalom. :)

 • 2009.08.30 12:27:44Hannahmama

  Härom oldal kommentet voltam kepes elolvasni, es ennyi gyöker embert ami itt van, talälni sem lehetne a földön! Elraboltak egy gyereket, es ez ugyan olyan mintha egy idegen vitte volna el, talän annyiban mäs, hogy kb tudod hol lehet. Plüssbirkaa, ird meg a cimed telefonszämod nekem, es azon nyomban elküldöm hozzäd nevelöapämat, es pär emberket vele együtt. Kik hajlandoa lesznek gond nelkül visszaszerezni a fiadat! A magyar ällam egy nagy szar, es van is miert ha ennyi szar alak el benne! miattatok ilyen az az orszäg! törvenyt hozatni lehet, ez felhäborito, es meg szapulni mertek egy olyan anyät ki gyerek nelkül fekszik le aludni, es egesz nap azon görcsöl sir es nem is irom toväbb mit csinälhat, mert NINCS GYEREKE! ELRABOLTÄK TÖLE! Telefonszämot MOST a szabinaorban@yahoo.com -os cimre, es meg ma haza megy a fiad!

 • 2009.08.30 12:33:06psyché

  hannahmama, a gyerek mar ujra anyukajanal van.:-) azota a poszt inkabb az eltartott felesegekröl, hazassagrol es hasonlokrol szolt.

 • 2009.08.30 12:33:34anyamadár

  Hannahmama én is kérdeztem már, hogy mi van a gyerekkel és azt mondták megkerült.
  :)

 • 2009.08.30 12:58:06tildy:)

  2009.08.30 12:27:44Hannahmama: azért a levélből úgy jött le, hogy nem elrabolva lett, hanem nem visszaadva, midnezek mellett plüssbirka említi, hogy az apa engedélyezett láthatást, bár voltak ezzel kapcsolatban kérései (pl. ne cipeljem magával másik 3 embert) , ezenkívűl egy gyerek éppúgy az apjáé is, mint az anyjáé.

  Természetesen a nem visszaadás ilyen módját én sem tartom korrektnek.

 • 2009.08.30 13:02:23lm

  drlucifer, már elszállt egy hosszú komment az éterben, de röviden összefoglalva: szigorúan nézve és alapvető esetben olyan, hogy terhes és hívő menyasszony nem létezik. Ugyanis az egyház, sőt a Biblia is tiltja a házasság előtti nemi életet.
  Én személy szerint nem sajnálom senkitől a templomi esküvőt, csak az egyház szempontjából tartom hitelvesztésnek az ilyesfajta gyakorlatot. Kifejezetten nem értem, hogy miért jó az, hogy a papok se veszik komolyan a fehér ruhás szüzességes mizériát. Jobban szeretem, ha mindenki komolyan veszi a szakmája szabályait. Sarkítva: egy orvos hitelének sem tesz jót, hogy ósdi, kőkorszaki, nem komolyan veendő dolognak titulálja a hippokratészi esküt. Te is beláthatod, hogy ilyen egyházi gyakorlat mellett teljesen nevetséges arról prédikálni, hogy a fogamzásgátlás minden módja tilos. Bár ez a kérdés lényegében marginális, csak egy nagyon, nagyon kis része az egyház hitelét megingató dolgoknak.
  A téma egyébként azt hiszem, hogy többször is előkerült a porontyon, az én véleményem az, hogy az egyház is egy partikuláris közösség és szerencsésebbnek tartanám, ha olyanok lennének a tagjai, illetve olyanok vennék igénybe a szolgálatait, akik betartják a játékszabályait.

 • 2009.08.30 13:39:49drlucifer

  Im!
  Szerinted az nem lehet hívő, aki nem tartja be vakon a Biblia minden szavát? Istenben attól még hihet... És lehet őszinte a hite (szerintem).
  Ami meg a fehér ruhát meg a többit illeti: előrebocsátom, üssön agyon minden hívő nyugodtan, de én még papnál nagyobb képmutatót életemben nem láttam. Tisztelet természetesen a kivételnek, nyilván van. De akihez engem vonszoltak a nagyszüleim hittanra... Na inkább nem részletezem. Bocsánat, mélyről fakadó utálatom az egyház iránt innen ered.

 • 2009.08.30 14:15:57Magenta

  Mona Lisa életrajzában azt olvastam, hogy 15 évesen, terhesen ment férjhez, még csak nem is a gyerek apjához. Nagy valószínűséggel mégis Isten színe előtt mondta ki a boldogító (?) igent és még csak nem is manapság volt ugye.

 • 2009.08.30 14:16:25jazmine

  Luci, szerintem tegnap láttalak benneteket a fórumban, csak a gyógyszertárba-DMbe ugrottam be, mivel elfogyott a lázcsili (és a pelenka).

  Mi, családi nyomásra, azóta is bánom, esküdtünk templomban, a vicc az volt, h én voltam, aki mondta, h miért, ha már most tudom, h hazudok az eskünél (gyerekek vallásos nevelése), nem is tetszik; a család meg nyomta, h de az kell és nem voltam elég határozott. (No, a keresztelésre nem is lehetett semmilyen zsarolással rávenni, főleg, mert ott a gyerekemről volt szó. Pedig ott is mondták, h nem baj, ha nem úgy nevelem, mondtam, h de akkor meg miért hazudjak, én azt elégé kerülöm ateistaként...)
  Szóval: jegyesoktatás: a 2. alkalom után a pap szépen megkért bennünket, h inkább ne menjünk többet, összezavarjuk a többieket, megkapjuk a papírt. Pedig csak a biblia-egyházi gyakorlat részekről kérdeztünk/beszéltünk/válaszoltunk és teljesen pozitívan, h végre valahol, valakikkel meg tudjuk beszélni, mert a család csak szalonvallásos.

 • 2009.08.30 14:26:56rath.dinen

  Farkasokkal: de most azt gondold végig, hogy magát a házasságot mi tartja össze és mi működteti? Az, amit a két ember érez és tevékenyen tesz az együttélésük minden egyes pillanatában, vagy az, hogy ilyen vagy olyan indíttatásból rendeztek egy hepajt, hogy mindenkinek elmondják, ők aztán nagyon úgy fognak érezni és úgy fognak viselkedni egy életen át, hogy az királyság legyen?

  Nem az esküvő tartja össze a kapcsolatot, mert akkor minden házasság örökké tartana, az élettársi kapcsolatok meg egyik szarabb lenne, mint a másik. Ehelyett az van, hogy ahol maga a kapcsolat oké, ott papír nélkül is egymást tisztelve, becsülve, szeretve élik együtt az életüket, míg ahol a kapcsolat nem kóser, ott nincs az a házasság, nincs az a megható eskü vagy gondosan összeválogatott menyasszonyi csokor, ami összetartaná, ami rohad szét.

  Nem mondom, hogy nincs létjogosultsága, de az eskövő maximum az aktuális helyzetre reflektál, és nem jelent garanciát a jövőre nézve. Ugyanakkor én ismertem már olyan párt is, ahol a szétesőben lévő párkapcsolatot akarták az esküvővel kicsit összetartani, hát kb 3 hónapig tartott a házasság....

 • 2009.08.30 14:28:34Farkasokkal táncoló

  dr.lucifer,
  nem az a problema (nekem), hogy terhes nő templomban esküszik, hanem az, ha mindezt fehér hosszú ruhában fején mirtuszkoszorúval teszi még akkor is, ha az ember attól fél, hogy a gyerek meg se tudja várni az esküvő végét...

  És igen, szerintem aki nem vallásos, az ne esküdjön temploban minek? Aki ateista ne tartson keresztelőt... stb. Csak amiatt mert az olyan széééép... és romantikuuuuus...

  Semmi bajom a hívőkkel váljék egészségükre, én csak ezt a látszathívőséget nem bírom.

 • 2009.08.30 14:30:41Farkasokkal táncoló

  rath.,
  aházasságkötés (és nem az esküvő, mert ez alatt én egy nagy cécót értek) jogilag biztonságosabb kapcsolatot teremt, ennyi.

 • 2009.08.30 14:31:28drlucifer

  Jazmine!
  Ha piros babakocsi + egy irdatlanul rohangáló suzőke kiskrampusz és egy folyamatosan "Balázs"-t hajtogató anyuka + irtó magas pasi összetételű csapatot láttál, akkor azok mi voltunk. :DDDD Kiskrampusszal nem lehet bírni, folyton elrohangál. Mi meg már nem győzünk loholni utána.

 • 2009.08.30 14:32:00rath.dinen

  És az nagy tévedés, hogy az élettársak azt gondolnák, hogy megőrizték a függetlenségüket vagy nem lennének felelősek a másik iránt. Hogy lehetne az ember szabad, ha 5-10 éve együtt él valakivel??? Ha már közös gyerekük van?
  Én megértem, ha valakinek örömet okoz az, hogy leteszi a barátai és szerettei előtt a nagyesküt, hogy ezzel az emberrel összekötöm az életemet stb stb stb. Tényleg szép pillanat lehet. De mi ezt - már bocs - nem egy félórás szertartással tettük meg, hanem a közös életünkkel. És így szerintem egy csöppet hitelesebb.
  Igen, nekem az az öröm, hogy a szeretteink és barátaink számára evidencia, hogy mi összetartozunk. Azzal együtt, hogy soha nem ígérgettük le nekik ezzel kapcsolatban a csillagokat az égről.

 • 2009.08.30 14:34:22drlucifer

  FT!
  A házasság egy jóval nehezebben felbontható kapcsolatot eredményez. Vagyonjogi részbe meg bele se megyek, mert olyan sztorikat tudnék mesélni kisemmizett exekről, hogy a füled is kettéállna.

  Fehér ruha: ne már. Olyan full mindegy. Ha meg valakinek az a dilije, hogy feketében megy férjhez, hülyének nézik. Nekem ha lenne következő, tutira pirosban lenne. :P

 • 2009.08.30 14:37:07Magenta

  Egy 5-10 éves együttélés simán felér egy házassággal, a szétmenés meg a válással, esetleg kevésbé macerás.

  Én házasságpárti vagyok, még ha volt is pofám kilépni az elsőből, ami szar volt. Igen, nagy hepajt rendeztünk, a szülők kedvéért és volt pofánk végül még élvezni is. Luvnya mindenségemet.

  Ha valaki házasodik és még meg is adja a módját, azt le kell nézni és ironizálni, hogy ki kéne tekerni a nyakát, meg "fölöslegesen" leígérgeti a csillagokat az égről?

 • 2009.08.30 14:45:15másutt

  drluci
  en piros szaten ruhaban lettem feleseg.

 • 2009.08.30 14:50:16drlucifer

  Másutt!
  :DDD Akkor a ruhakérdés már nem lehet kifogás, ha a pasim megkéri a kezem. Találhatok újabbat. :P

 • 2009.08.30 14:53:30mspoppy

  magenta, szerintem nem az együtt töltött évek száma határozza meg, hogy egy párkapcsolat felér-e egy házassággal. vannak párkapcsolatok, ahol viszonylag rövid idő alatt gyakorlatilag úgy élnek, mintha házasok lennének és vannak házasságok, amelyek sok év után is csak amolyan "együttjárós" szinten működnek.

 • 2009.08.30 14:54:28rath.dinen

  Magenta: Engem nem az zavar, ha valaki hétországra szóló lakodalmat rendez, és még jól is érzi magát közeben :-) (mondjuk ha már kiadták ezt a rengeteg pízt, akkor legalább érezzék jól magukat, szerintem) hanem ha fennen hirdeti, mint FT, hogy ez vagy bármilyen más esküvő bármit elmond a kapcsolatuk minőségéről. Nem mond el semmit. Annyit maximum, hogy nem sajnáltak egy kis lóvét/időt arra, hogy magukat meg a kapcsolatukat ünnepeljék.


  Igazából szerintem a függetlenség szempontjából a fordulópont a gyerek. Egy gyerek nélküli házasság elég könnyen felbontható, felejthető. Tutira nem hagy mélyebb nyomot benned, mint egy élettársi kapcsolat, ahol gyerek is van/volt.

 • 2009.08.30 15:07:15másutt

  Na, ez nekem most nagyon aktualis tema.
  Hogyan is eskudjon ossze ket ember, akik 20 ev utan es egy gyerekkel a hatuk mogott elhatarozzak, hogy osszehazasodnak????
  (ja es ateistak)

  Szerencsere egy bizonyos kor utan az ember magasrol lekakikalja, hogy ki mit gondol a ruhajarol, vagy a szertartasrol... :) es a szulok sem olyan konnyen terelgetnek egy 38 evest.

 • 2009.08.30 15:10:55Magenta

  másutt, hol lesz az esküvőtök?

 • 2009.08.30 15:12:12mspoppy

  rath.dinen, ehhez képest elég sokan (főleg a férfiak) könnyedén kilépnek a kapcsolatból, akkor is, ha több gyerek is van/volt.

  mondjuk én mindig csodálkozom azon, hogy mit várnak azok a nők, akik aztán egy ilyen férfivel kezdenek? csak egy példa: apuci kilép a házasságból, mondhatni: továbblép, anyucira hagyva a három gyereket. apuci nőcije boldog, szül is gyorsan egy gyereket a nagy örömre. aupci nem sokkal a negyedik gyereke születése után úgy dönt, hogy ő mégiscsak inkább visszamegy anyucihoz és a három kölkéhez.
  a nőci ezek után mindenféle szemét ribancnak elmondja anyucit és csodálkozik, hogy tehette ezt meg _vele_ a faszi. na vajon hogy?

 • 2009.08.30 15:12:39cozumel

  Masutt

  en a helyetekben elmemnnek valami "instant" helyre, mi is azert eskudtunk Key Westen, mert oda csak beugrik az ember, papir-pecset-szertartas, ket ora alatt megvan minden hivatalosan :)
  A marinaban viszont gyonyoru hatterkepekkel keszitheted az eskuvoi fotokat :)

 • 2009.08.30 15:12:45rath.dinen

  másutt: nekem a sztoridban nem az a kérdés, hogy hogyan, hanem hogy miért??? :-))

  De viccen kívül: szerintem tényleg megvan az az előnyötök, hogy konkrétan semmilyen tradíció és elvárás nem köti meg a kezeteket. Csináljátok úgy, hogy a legjobban kifejezze azt, amit ki akartok fejezni vele.

  És a kérdés szerintem pont ez: mit akartok 20 év után kifejezni? Mi az a gondolat, érzés stb, ami eddig nem volt, vagy nem vot olyan fontos, és most hirtelen előtérbe került?

  Remélem, nem lehet ezeket a kérdéseimet kritikának érteni, mert az őszinte kíváncsiság beszél belőlem.

  Szerintem ha ezekre a kérdésekre megvan a válasz, akkor a szervezés már jön magától.

 • 2009.08.30 15:13:03mspoppy

  másutt: ahogy akarnak! :))

 • 2009.08.30 15:13:42másutt

  fogalmam sincs, semmirol.
  meg mindig sokkban vagyok es meg a szuleinknek sem mondtuk el.
  egy nyamvadt facebook kijirdetesre sem vagyok kepes.
  tegnap a "menyasszonyanak" hivott es ettol megkovultem.
  idore van szuksegem.

 • 2009.08.30 15:15:46rath.dinen

  másutt: Gretna Green? Ha arrafelé laknék, én biztos ott házasodnék :-)

  mspoppy: hát igen, de ezekben az esetekben a házasság sem tartja vissza a pasit. Én egyébként már ott kezdek gyanakodni, amikor a barátnőim hosszasan ecsetelik, hogy a pasijuk volt felesége micsoda kígyó volt stb. Aha, szóval szerette, elvette, évekig élt vele - aztán az új nőjének meg a porig alázza? Mindig azt mondom, hogy szerinted ez a pasi hogy fog rólad beszélni, ha esetleg szétmentek?

 • 2009.08.30 15:16:54másutt

  hmm... miert?
  nemtom.
  azt sem tudtam eddig, hogy "miert nem?"

  mindketten elvaltak vagyunk. a szuleink is elvaltak. az o anyja ketszer.
  a mult karacsonyi asztalnal 6 ember ult (2-2 szulo es mi) akik MIND elvaltak voltak es NEM hazasodtak ujra.
  ebben a csaladban... az lett volna a csoda, ha mi osszehazasodunk.

  de most talan megis.

 • 2009.08.30 15:18:00cozumel

  "Na álljon már meg a menet.
  Bocs de az a vita , amit te iis, és cozumel is cisnalt nem vita, hanem provokacio, es elvezkedes."

  Tildy

  a vitaban bizony provokaljuk a masik felet. Nem szemetsegbol, nem genyosagbol, nem puszta kejbol, hanem azert, mert igy van arra esely, hogy a vitapartner esetleg mas szemszoget is hajlando megtekinteni a dolgokat.

  Igen, bevallom, en nagyon elvezem a vitat. De ez nem arrol szol, hogy elvezem a Tildy nick mogott levo ember "szenvedeset", hanem arrol, hogy a vita jo. Aki meg nem igy gondolja, az ne jarjon netes oldalakra vitazni, mert itt nincsenek meg az elobeszedben a vitat felpuhito arckifejezesek, toltelekszavak, hanlejtes, kezmozdulat stb. Nincs esely arra, hogy vmifele szemelyes emberi szimpatia meglete mellett "tepnenk le egymas fejet".

 • 2009.08.30 15:29:39cozumel

  En ket dolog miatt mentem ferjhez.
  Egyreszt, mivel nem egy orszagbol szarmazunk, igy egyszerubb az osszetartozasunkat a hatosagok elott bizonyitani (bar ket gyerek utan mar ez se szamitana, nyilvanvalo, hogy ez nem "zoldkartyas" hazassag)

  Masreszt, praktikusan, igy a legegyszerubb megkulonboztetni a ferjem az osszes tobbi korabbi ferfitol :)
  Ferjem, nem pasim, nem baratom, nem faszim, nem a Bela, hanem a ferjem.

 • 2009.08.30 15:58:30baudolinA

  drlucifer,
  szerintem nem arról van szó, hogy vakon be kellene tartani a Biblia szavait. Az én véleményem az, hogy ha valaki egy bizonyos közösséghez akar tartozni, az tartsa be a játékszabályokat. És igen, szigorú értelemben véve nem lehet házasság előtt nemi életet élni. Az más kérdés, hogy ezt te vagy én hogyan ítéljük meg. Te ateistaként (ha nem tévedek), én úgy, hogy kiléptem, mert nem tartottam volna őszintének, ha továbbra is egyháztag maradok. Ez ugyanolyan, hogy Krisna-hívő akarok lenni, de húst is akarok enni. Lehet, hogy hülyeségnek tartom a vegetarianizmust, de ha nem teszek eleget a feltételeknek, akkor nem lehetek Krisna-hívő. Te pedig bocs, de EGYETLEN pap alapján alkotsz véleményt az egész (keresztyén?) egyházról az összes felekezetével együtt.

  jazmine,
  milyen "többieket" zavartatok össze? Nem úgy van, hogy egy adott időpontban csak ti ketten vagytok ott és a pap?

  rath.dinen,
  szerinted a házasságot kötők egy félórás szertartással letudták azt, hogy összekötik az életüket, aztán másnap már tépték egymás haját? Ez egy rituálé, és egyeseknek igényük van rá, másoknak meg nincs. Nem gondolom, hogy bármelyik is hitelesebb lenne a másiknál.

  másutt,
  szerintem még mindig mindenki azt és úgy teszi, ahogy neki megfelel, csak az én életembe ne akarjanak mások beleszólni. :)

  cozumel,
  és így is szólítod, hogy "fééérjeeem, gyere ide"? :)

 • 2009.08.30 16:15:32drlucifer

  Baud!
  Nem csak egy. Több is volt sajnos. Bocsika, alapból nem szeretek vallási témába belemenni, mert mindig felszalad bennem a pumpa, és ez a vége. Nem fogalmazok elég precízen.

 • 2009.08.30 16:18:57baudolinA

  drlucifer,
  nem haragszom, csak nem nagyon kedvelem, amikor néhány ember alapján ítélnek meg egy nagyon is tarka közösséget. Mert ugye olyan, hogy "egyház", mint homogén közösség, nem létezik.

 • 2009.08.30 16:22:13drlucifer

  Baud!
  Tudom, mondhatni az én fejemben van gáz. Sajnos nem tudok papokra elfogulatlanul nézni. Velem van baj, mentségemre legyen mondva: 8 évesen olyan erővel akartak megtéríteni, hogy egy inkvizítor is megirigyelhetné, innen a nagy "nemszeretem". Randa dolog az előítélet, de sajna erről nem bírom lenevelni magam.

 • 2009.08.30 16:31:45cozumel

  Baud

  rohogni fogsz, de igy szolitjuk egymast, hogy ferjem, felesegem :D:D:D
  Azert, mert amikor meg akarta tanulni kimondani azt a szot, hogy felesegem, rohadt sokat kuzkodott az e es az é hang megkulonboztetesevel.
  Amikor pedig mar sikerult neki, akkor annyira buszke volt erre, hogy azota is hasznalja (mint a tobbi otven szot is, amit sikerult megtanulnia :D)

 • 2009.08.30 16:38:11mspoppy

  cozumel, mér' nem arra tanítottad, hogy "jer ide, Isten Lába!" :))

 • 2009.08.30 16:40:46másutt

  cozu, 1 orat gondolkodtam, es kozelebb allok a "miert?"-hez.
  azert, mert elmult a nyomas.
  az a nyomas, ami pl engem, egyket ert szuletesem ota.
  most, a gyerek utan 2 evvel abbamaradt az a baszogatas, amit kb 20 eve kaptam ferjhezmenes ugyben (terhesen es az elso 1 evben szuper rossz volt)
  Most mar tudjuk, hogy magunk miatt csinaljuk.
  Egymasert.

 • 2009.08.30 16:42:11cozumel

  Nem idomitottam, mint ahogy arra sem, hogy nyisson ajtot, hozzon viragot, vigye az esernyomet es a boltban kotelessegtudo es erdeklodo fejjel figyelje, amint a ruhak kozt valogatok... a taskammal a kezeben ofkorsz :D:D

 • 2009.08.30 16:43:09baudolinA

  cozumel,
  hát röhögök, ha te mondod. :)

  drlucifer,
  megértem az ellenkezésedet, csak szóltam, hogy nem mindenki inkvizítor. :)

 • 2009.08.30 16:43:18drlucifer

  Másutt!
  A nővéremék voltak valami hasonló szituban. 8 év együttélés és 2 gyerek után házasodtak össze. Akkor már kb. 1 éve nem cseszegette őket senki az esküvővel. Ami amúgy igen vidámra sikeredett. És nem osztott-szorzott, én előtte is azt mondtam a párjára, hogy a sógorom, meg utána is. :D

 • 2009.08.30 16:51:59lm

  drlucifer, persze, hogy lehet hívő az, aki nem tartja be vakon a Biblia minden szavát. Elvégre a muszlimok, sőt a buddhisták is hívők és nem tartják a Biblia szavait. Nem is kéri rajtuk senki számon a Biblia tanításait. De aki kereszténykedni akar, attól miért olyan elfogadhatatlanul nagy elvárás, hogy tartsa be a vallása szabályait? Persze mindig van egy bizonyos fokú diszkrepancia az elmélet és gyakorlat között, de aki magasról szarik az egyházra, Bibliára, az miért akar egyházi szertartást? De ha akar, hát lelke rajta, én kizárólag csak az egyház szempontjából mondtam, hogy szerintem ilyen gyakorlat sok más tanítást is hiteltelenné tesz.

  Másutt, gratula az eljövendő esküvőhöz. Szerintem jó ötlet a piros ruha. De alakítsátok úgy, ahogy nektek jó. Nekem farmernadrág, norvégmintás pulóver volt az esküvői ruhám, de csak azért, mert úgy alakult, hogy 2 órával a leánykérés után már házasok voltunk. Viszont a húgomnak tavaly volt az esküvője, az egész rokonság benyújtotta a kívánságlistáját, őszintén sajnáltam őket a fél éves szervezési mizéria alatt. Hála Istennek aztán ők is nagyjából jól érezték magukat, mindenek ellenére. Szóval, szerintem ezt gyorsan és kevés szervezéssel :)

 • 2009.08.30 16:57:25anyamadár

  2009.08.30 15:07:15másutt
  :)))

 • 2009.08.30 17:00:28lm

  drlucifer, olvastam az újabb kommenteket, értelek. de tényleg nem mindenki inkvizítor. bár én az állandóan misszionárius lelkektől is agybajt tudok kapni :)

 • 2009.08.30 18:58:07drlucifer

  Im!
  Mondom: az én készülékemben van a hiba, beismerem, de nem nagyon tudok vele mit kezdeni. Pasimnak van ilyenje: nem hajlandó megenni a gombát, mert volt gombamérgezés a családjában (nem ő lett rosszul, hanem az apja). És azóta nem. Kb. valahogy így vagyok én is. :-) A lelkemet meg majd megmentem én. :D

 • 2009.08.31 12:36:18mazsola84

  Nálunk a lánykérés és az esküvő között 4 hónap volt, lazán meg tudtam szervezni ennyi idő alatt. Volt templom, fehér ruha, brill gyűrű, menyasszonytánc. Nem volt extrán lerészegedő nagybácsi és vőfély. Szép volt jó buli volt, utána nászút a havarokkal 6-osban.

  Baud, nekünk 6x vagx 8x kellett jegyesoktatásra menni, ebből csak 1-2 tartott az atya, a többit családoknál töltöttük, beszélgettünk a házasságról. Volt amelyiknél marha jó volt és voltak iszonyú seggfejek is.
  A pap, aki összeadott minket abszolút jófej volt, szeretnénk, ha majd a gyerekünket is ő keresztelné meg. Fiatal, nem túl vaskalapos, imádnivaló humorral.

 • 2009.08.31 12:48:12Magenta

  mazsola, műkörömről kérdeznék, lehet?

 • 2009.08.31 13:26:46mpbm

  Azért a nászút hatosban kicsit perverz, nem?

  Nekünk csak nászéjszakánk, és nászdélelöttünk volt, mert kicsi volt még a kisebbik gyerek, de az a cirka 18 óra egy nagyon csillivilli helyen volt... Nekm volt fehér ruhám, meg templomi esküvőm..., de szervezés nem vett igénybe többet mondjuk összesen 48 óránál...

 • 2009.08.31 15:10:46mazsola84

  Magenta, persze, igyekszem.

  Mpbm, nem volt perverz. Mivel már 5 éve együtt voltunk az esküvő előtt is, voltunk már párszor kettesben nyaralni, és akkor tudtuk összehozni, hogy mindenki ráért, úgyhogy megszavaztuk a csoportos nászutat és nem bántuk meg, bár tény, hogy nem a vad szex 2 hete volt :)))

 • 2009.08.31 15:24:28swallow48

  Itt azt látom a "nagy eszemmel", hogy megint egymásnak estek! ))))
  Nem baj, hiszen, ahány ember, annyi vélemény!!
  De!!!!!!!!
  Ébresztő, emberek!!!!
  Ha, valakinek nem úgy mennek a mondva csinált dolgai, egyből fórumot nyit magáról?
  A házasság szentsége mára elavult dolog, lásd: celebek!!!
  Milliós ruhákban széplenek a médiában, két-három/év múltán meg válnak!
  A házasság, mint olyan csak azoknak való, aki becsüli is ezt az intézményt! lehet együtt élni papír nélkül is, boldogan!!!!
  Bár, ez csak az én véleményem, azért ne kövezzen meg senki!!
  Ja, még egy dolog!!
  Tildy!!! osztod az észt ezerrel, viszont, az "aszisztens" helyesen: asszisztens!!!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta