Két nap különbséggel születtek az ikrek

Egy 24 éves angol asszony 51 óra különbséggel adott életet ikergyermekeinek, Ryan és Lewis Phillipsnek tavaly augusztusban. A sajtó a különös ikerszülésről azért számolt be újra a napokban, mert egyévesek lettek a gyerekek, s szerencsére azóta nemcsak teljesen egyformák, hanem egészségesek is. Az 51 órás késlekedés nemcsak több mint két nap különbséget jelent a gyerekek születésnapja között, hanem tulajdonképpen két szülést is az édesanyának, Hayley Phillipsnek. A sors úgy hozta ráadásul, hogy a gyerekeknek a csillagjegye is különböző lett, Ryan az oroszlán, Lewis pedig a szűz jegyében érkezett.

„Két különböző szülés volt, Ryan otthon, a másik fiú, Lewis pedig kórházban született. Ezen kívül, ha Lewis néhány nappal később érkezett volna, még különböző iskolai évfolyamra is járnának.” nyilatkozta az édesanya.

Miss Phillips múlt évben, augusztus 23-án jelentkezett a kórházban, a Sunderland Royal Hospitalban, hogy szülési fájdalmakat észlel, 11 héttel korábban, mint a kiírás dátuma. A vizsgálat után azonban hazaengedték a kórházból. Néhány perccel azután, hogy hazaérkezett az ikreket váró asszony, valóban elkezdődött a szülés, s fia, Ryan mindössze tíz perc alatt született meg a fürdőszoba padlóján, 1300 grammal. A szülésben a 32 éves édesapa segített, s ezután hamar kórházba szállították a kismamát és az újszülöttet. Az orvos eközben előkészült a második baba szülésére, ám az érkezés után leállt a szülés.

„Ahogy beérkeztem a kórházba, olyan volt, mintha nem is szültem volna előtte. Minden fájdalmam megszűnt és remekül éreztem magam. Ryan a következő két napot megfigyelés alatt töltötte az újszülött osztályon, miközben Lewis még mindig bent volt, s ez nagyon furcsa érzés volt” - mondta az édesanya.

Két nap múlva hazaengedték Miss Hayley-t, ám nem sokkal ezután újra megindult a szülés. Hat órával később megszületett Lewis is, 2200 grammal, már a kórházban. Az ikreknek ezután ismét külön helyen kellett tölteniük az idejüket, ugyanis Lewis 72 órára kómába került és vért kellett kapnia. Nyolc hét múlva végül minden eredménye jó volt a babának, s végül Lewis is hazamehetett ikertestvéréhez és szüleihez.

„Ekkor volt először együtt a család. Lélekemelő együtt a karomban tartani őket, azóta szépen nőnek és egészségesek mindketten.” Számolt be gyermekeiről Hayley Phillips.

Az eset bár különös, nem egyedülálló. Egy angol asszony 2000-ben 28 napos különbséggel szülte meg ikreit, szintén azért, mert az első szülése után leálltak a fájásai.

forrás: http://www.dailymail.co.uk ; www.euuzlet.hu

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek