SZÜLŐSÉG

Bébinapló: Palkó rózsaszínben is férfias

2009. augusztus 20., csütörtök 10:05 |

Kék: fiú, rózsaszín: lány. Ennek a két színnek a rendeltetésszerű használata egy olyan íratlan szabály, amelyet a világ szinte minden részén betartanak az emberek.

palko0820

Kivéve a megfáradt, vasalástól törődött, álmos anyákat, akiknek tökmindegy, hogy hajnali fél hatkor milyen színű cuccot húznak a kölkükre, csak gyorsan visszafeküdhessenek még egy kis minőségi alvásra.

Így történt, hogy ma reggel, mikor Palkó alaposan összetojta magát, nagy álmosan éppen egy lányos, fehér alapon rózsaszín mintás body-t sikerült kirángatnom a szekrényből. Bár félig aludtam, a fejemben rögtön felvisított a sziréna: Palkó, fiú, kék. Ez a body: rózsaszín. Rózsaszín? Hát rózsaszín, nem érdekel. Megruháztam vele a gyereket, meleg van, nem is adok rá mást, és kitettem a nagyszobába a járókába játszani. Palkó szépen csörömpölt, nem is volt semmi baj, egészen addig, míg az apja magához nem tért, és meg nem gügyörészte egy kicsit fürdőszobába menet. Hogy végül eljutott-e a zuhanyrózsáig vagy sem, nem tudom rekonstruálni, ugyanis marhára próbáltam az utolsó ágyban töltött perceket alvásra használni, lényeg, hogy nem telt bele sok idő, arra riadtam, hogy ott áll a hálószoba közepén, és afelől érdeklődik, hogy ki az a kislány a nagyszobában. Nem esett le azonnal, hogy milyen kislányról beszél, de aztán tisztáztuk, hogy csak egy kis hajnali félreértésről van szó, és majd úgyis átöltöztetem Paulinát, ha kimegyünk sétálni. És ha már úgyis végleg oda az alvásom, ártatlan szemekkel kötekedni kezdtem:

– Miért zavar ennyire, hogy Palkó rózsaszínben van? – A válasz nem volt túl eredeti, mondhatnám sablonos: – Mert fiú.

Igen, fiú, kék a kód. Emlékszem, Lackónál ez teljesen egyértelmű volt. Csak fiús színekben választottunk ruhákat, túlnyomóan kéket, azon belül is sötétet, mert az milyen vagány. Vagány is volt, egészen addig, míg Mici meg nem született. Mert akkor ott álltunk a sok menő, sötétkék holmival, és ott volt az apja, aki szerint a lányokat öltöztetni kell, és ott voltam én, aki azt az elvet vallotta, hogy nem kell új kabát, úgyis kinövi a gyerek egy tél alatt. Hangosabb voltam, így aztán szegény Mici másfél évesen a bátyja kabátjában koptatta a játszótereket, egészen addig, amíg egyszer a sógornőim Micisétáltatásból azzal állítottak haza, hogy a buszon egy idősebb hölgy huncutul megpaskolta Mici arcocskáját, mondván, hogy ezzel a kék szemmel még sok női szívet fog összetörni. Több sem kellett a férjemnek, ‘ugye megmondtam' felkiáltással már másnap beleültetett minket a kocsiba, és meg sem álltunk míg Budapest legrózsaszínűbb és legvirágosabb kabátját meg nem találtuk. Mici téli identitása tehát rendeződött, nekem meg azóta egy Palkóm is született, akire jók a vagány sötétkék cuccok is, de most meg ott van a sok cuki rózsaszín, málladozik a szekrényben, én meg siránkozom, hogy még egy ilyen szolid, halványrózsaszín mintástól is rögtön lánnyá válik Palkó, hát micsoda világ ez? Aztán az utcán, mert persze, hogy elfelejtettem átöltöztetni Palkót, egy kismama a következővel hessentette el a babakocsiba kapaszkodó talpig rózsaszín leánykáját:

– Gyere, ne ébresszük fel a kisfiút!

Nesze neked kék kód. Megnyugodhat mindenki. Palkó férfiasságát még a rózsaszín sem homályosíthatja el.

Panzej

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.08.20 14:29:45pidon

  Kék babakocsi, kék ruha vonattal az elején, autós kiskönyv a kézben. Hogy hívják? Donát. Donát? De szép neve van. És kisfiú vagy kislány?

 • 2009.08.20 14:32:27dit7

  Szerintem a rózsaszínen kívül nem ciki semmilyen szín fiúkon. Azt vettem észre hogy a szülők parázzák túl ezt a "fiam van" dolgot, pl autós matricacsík a szobába, autós rajzfilmek, de nem vehet fel crocs klumpát mert lányos (sötétkékben?:), hú csak az apja meg ne lássa hogy a játszón elkötött egy játékbabakocsit és azt tologatja satöbbi.. Nekem most lesz fiam a lány után és remélem nem hülyülök meg ennyire. Ismerek ellenpéldát is, 3 éves kisfiú kedvence Eperke, énekel meg táncol a tévé előtt, nincs ráerőltetve ez a hülye autómánia.. persze azok is érdeklik.

 • 2009.08.20 14:42:51rita a felcser

  Az enyemet soha nem neztek lanynak,pedig volt rajta feher meg rozsaszin is,valahonnan akadt.
  De akkora kulonbseg van a fiuk es lanyok kozott,hogy csak a vak nem latja.

 • 2009.08.20 14:43:08Pearl.79

  Van egy édes kifejezetten kisfiús fiam. Vagányul nagyfiús cuccokba öltöztetem.(Kockás baseball sapka, kék keretész, farmer nadrág, kék tornacipőszerű kocsicipő.) De rendszeresen megkérdezi: Kislány? Hogy milyen válaszok futnak át a fejembe nem írom, mert biztos lenne, aki félreérti. Mert még ha egy alig látó nénike, az oké. Na de gyakorló anyukák?!

 • 2009.08.20 14:47:12Pearl.79

  Bár mindig eszembe jut Kőhalmi válasza- Nem tudom, az anyja pelenkázza.:)
  Bár ez nálam nem jó, mert én vagyok az anyja.

 • 2009.08.20 14:51:43egyanyuka

  Az én lányomnál is megkérdezték, tetőtöl-talpig rózsaszínben, hogy kisfiú vagy kislány. Ráadásul annyira törékeny, lányos. Egyébként a fiamra, mivel nővére van kerül itthon virágmintás nadrág,, és szerintem lesz télen rózsaszín harisnyája is a nadrág alatt.

 • 2009.08.20 14:56:20kriszi

  No most én úgy vettem észre, hogy a fiús mamák nem hitték a lányomra, hogy fiú, csak a lányos mamák. Nyilván mert a fiúval rendelkezők első kézből tudták, milyen egy igazi kisfiú, nem keverték a rövid hajjal meg a fülbevaló nélküliséggel (brrrrr...).
  A pirossal meg mi a baj a kisfiúknál, nem tudom. A fiamnak kedvenc színe ki tudja, mióta. A lányom már kilábalt a rózsaszín korszakából, most lila-ezüst-mániás (bitang jól is áll neki, főleg a sötétebb lila, remélem, ennél marad). A zöldnél sem mindegy, milyen zöld, herótot kapok a kisfiúknak tolt sötét-khaki-palackzöld kombóktól. De főleg a fekete-barna-szürke-sötétkék zoknik idegesítenek. A múltkor végre találtam egy csokor kék-sárgát, nagy boldogan hazaviszem, kibontom, hát nem virágok vannak azon is?

 • 2009.08.20 15:26:52Pearl.79

  2009.08.20 14:56:20kriszi
  A scamp weboldalán vannak helyes nem csak sötét színű zoknik.http://www.scamp.hu/

 • 2009.08.20 15:34:30soci

  Nem tartom szerencsésnek, hogy kisfiúra rózsaszínt adjon valaki. Kéket lányra inkább, de ott is akkor valami lányosat is mellé. Igenis a kislány nézzen ki kislánynak, a fiú meg fiúnak. Nem véletlenül vannak ezek a színkódok, fiús, lányos ruhák.

 • 2009.08.20 15:40:25cozumel

  Nem veletlenul vannak ezek a szinkodok, a termeszet alakitotta ki oket, regi barlangfreskokat tessek megnezni, mar az osasszony is rozsaszint adott a lanyra, keket a fiura, sot, tudosok gyanitjak, hogy a primatakra is jellemzo volt mar ez a fajta szinmegkulonboztetes .

 • 2009.08.20 15:41:04Anouk1

  Hahahaha nagyon jo cikk! Nekem nincs gyerekem, de vegig nevettem, szuperul leirtad, teljesen el tudom kepzelni az egesz sztorit :)

 • 2009.08.20 15:51:00soci

  :)))Cozumel! Valahol igazad van, persze, de azért mégse szokványos fiúkat rózsaszínbe öltöztetni manapság, nem igaz?

 • 2009.08.20 15:53:28rita a felcser

  Amikor en terhes voltam,anyam elment es vett kicsiruhakat.Kizarolag sargat,feheret,zoldet.
  A kekeket meg megvartuk ajandekba.

 • 2009.08.20 16:00:26Heatherette

  én majd szivárványszínbe öltöztetem :)

 • 2009.08.20 16:05:14cozumel

  Tegnapelott lattam egy fekete fickot a teveben, kb ket meter magas, fekete oltony, es rozsaszin kigombolt ing volt rajta.
  Nem halvany, hanem eros, elenk rozsaszin.

  Olyan gyonyoru bariton hangon enekelt, hogy majdnem elsirtam magam.

  Semmit nem rontott a ferfias osszbenyomason a rozsaszin ing...

 • 2009.08.20 16:12:23tildy:)

  Azért felnőtt férfi esetén máűr más a szitu, de én sem vagyok nagy rajongója a rózsaszínnek alapból. De nem értem , mirét kell ennyire kőkeményen belenevelnia gyerekbe a szerepeket, sztereotípiákat.

  És nemcsak öltözködésben, hanem midnen másban is.

 • 2009.08.20 16:35:26kriszi

  Soci, szerintem ez is trend, hogy kit milyen színbe öltöztessünk. Pont ugyanaz, mint a sötétkék-fehér ünneplő a kisiskolásoknál. Vagy az iskolaköpeny, hogy az miért pont kék...
  A nemi identitáshoz semmi köze nincs a színeknek. A gyerekek színpreferenciáinak sincs. És ha egy felnőtt férfi simán hordhat _bármilyen_ színt - mert hordhat, pár éve a rózsaszín ing megint divatba jött, nem újdonság, nézd meg Travoltát a Grease-ben, még a zoknija is rózsaszín -, akkor a kisfiú miért nem? Nem akarom talpig rózsaszínbe pakolni a fiamat, de ha éppen az tetszik neki (mint a barátném kisfiának), akkor miért ne hordja? Már ha találok neki :) Bár nálam is van határ, de az nem a szín önmagában. Ugyan ha fodros-csipkés-masnis-szívecskés pólót szeretne majd, nem tudom, mit fogok csinálni :) Eddig még csak szoknyát akart - utánozni a nővérét -, a zöldségesig jöhetett benne, a városba lebeszéltem róla :)

 • 2009.08.20 16:36:08kriszi

  Ja igen, ha a lányom akarja felvenni azokat a cuccokat, amiket az öccse örökölt, simán. Minden további nélkül. Már ha nem kicsik neki.

 • 2009.08.20 16:37:01Chang Yai

  ezen a képen Thaiföld királya van rózsaszínben:
  http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/44271000/jpg/_44271212_king203afp.jpg

  az asztrológusok tavaly ezt szerencsés színnek ítélték meg a hétfőn születettek számára, és nagyon sokan jártak és járnak rózsaszínben.

  a kisfiúk leginkább a pirosért vannak oda. a lányok persze főleg rózsaszínek.

 • 2009.08.20 17:10:29Krikri

  Azért más kultúrkörben óvatosan, kínai ismerősöm küldte az újszülött unokájának a képét, a baba rózsaszínben volt, nevet nem írt (lehet h azzal nem is mentem volna sokra? :-D). Gratuláltam a kislányhoz erre jött egy kép a kukijáról. Ma is kaptam egy másik képet tőlük, a kisfiú piros selyem nyakbaakasztós felsőben van rajta :-)

 • 2009.08.20 17:19:36Kokszinel

  Real men can wear pink :))

 • 2009.08.20 17:31:01soci

  Szerintem a lényeg: babán csak arra lehet hagyatkozni, hogy mi van a pelusban. Mert az arcuk, alakjuk általában nem fiús/lányos hanem inkább uniszex. Ezért kell a színkód.

 • 2009.08.20 17:58:14Pelikan

  Nagyon cuki Palkó a képen!!!
  Én imádom a lányokat kékben járatni, tök jól áll nekik, totál nem zavar, ha a fél éves picit fiúnak nézik, ki sem javítom őket. Mondjuk Sárit rózsaszínben is rendszeresen lefiúzzák, úgyhogy Palkó valóban nagyon markáns jelenség lehetett a pink body-ban.

 • 2009.08.20 18:08:19tildy:)

  soci: miért kell? Nem tökmindegy fiú vagy lány? Már a szülőn kívűl bárkinek, csecsemő korban.

 • 2009.08.20 18:33:26Subbantósdi

  Szerintem egy szöszi kislányon direkt jól áll a kék minden árnyalata. :o)
  Főleg, ha még a szeme is kék. :o)
  Én is jobban szeretem a kéket a rózsaszínnél, sosem szerettem ezt a színt, később sem, most sem, felnőttként, kék színű cuccaim, farmerok ugyebár, stb. mindig is voltak. :o)

 • 2009.08.20 18:35:40katibogár

  Az a haj (vagy barackpihe vagy micsoda) a fején...Szuper, szenzációs!Nagyon édes gyerek Palkó!
  Ami a színkódokat illeti - egyfajta konvenció, amit szerte a világon alkalmaznak. Kicsit off, mégis kapcsolódik: akkor dobtam el az agyam, amikor azt olvastam, hogy egy amerikai kutyasétáltató parkban a kedvencek pisilésére kijelölt helyen kitűztek néhány kékre, és néhány rózsaszínre mázolt karót. Túl azon, hogy tök hülyeség, aki már látott közelről kutyát, tudja, hogy az utóbbi teljesen felesleges, mert a kislány-blökik nem emelgetik karó/oszlop stb. mellett a lábukat...

 • 2009.08.20 19:00:05OMara

  Tündéri a hapsi:)

  Az én lányom idén doktorált/jog/, de azt hiszem az öltöztetésével kapcsolaos mizériát amikor kicsi volt sohasem fogom elfelejteni.
  Az egy dolog, hogy igencsk ritkaszép haja volt, de amikor elkezdett nyiladozni az értelme, nem volt hajlandó lányos ruhát felvenni. nálunk olyan hogy copf,szoknyácskával, mint viselet szóba sem jöhetett, mert visitás volt, az amúgy galamblelkű lányom részéről.
  Emlékszem akkor kezdtek bedobálni a postaládába különböző ruházkodással kapcsolatos katalógusokat és az én egyszem lányom, rögtön a fiú viseleteket kezdte tanúlmányozni. Hiába is próbáltam felhivni a figyelmét, néhány igazán lányos viseletre.
  Bizony nem kissé voltam nyugtalan, hogy ....mi lesz később..........
  Ám a középsuli óta hopp elillant a"gond", sőt
  mivel egy a ruhaméretünk, manapság igencsak sok cuccot kunyerál el a szkrényemből. Persze azzal a jogcimmel, aminek persze nem tudok ellenállni, ..hogy anya a dresskód miatt olyan praktikus viselet lenne nekem ez az új fehér blúzod!!!!!!!!
  Persze, hogy az ővé lesz, de hát melyik anya tudna ellenálni az ilyen kérésnek!!!!!!!!!!

 • 2009.08.20 20:16:00Farkasokkal táncoló

  A képhez: csak egy kisbaba tud ennyire őszintén nevetni, nem véletlen, hogy szinte mindenki automatikusan maga is elmosolyodik, ha ilyet lát... :-) Az a kiskacsapihe meg irtó aranyos a feje tetején...

  Öltöztetés: énnekem két, nem! három bajom van a kisbabák öltöztetésével: az egyik az, amikor pöttömnyi gyerekeket felnőttnek maszkíroznak egy-két-három évesekre miniöltönyt adnak mini csokornyakkendővel, amikor ugyanekkora gyerekeket bohócnak ötöztetik, kvázi nyúlkezeslábasba vagy macikezeslábasba, vagy katicabogárnak álcáznak, és a harmadik meg az, hogy - bár nem vagyok érintett -, de a gyerekruhák között 0 évestől 10 évesig szinte MINDEN RÓZSASZÍN... komolyan már hányok tőle. Egy csomó lány-kisbabás ismerősünk van, mind úgy néz ki mint egy puncsfagylalt, az ovodában is minden rózsaszín, vagy rózsaszín szegélyes, és a kislányszandálok - rémálom. Mintha kizárólag tündéreknek lehetne öltöztetni őket.

  Én nagyon kislány unokát vártam (azóta rájöttem, hogy egy kisfiú még aranyosabb legalábbis kicsinek) , de azt hiszem begolyóznék, ha a kislány unokám mindene rózsaszín lenne... miért nem lehet mittudomén halványzöld, türkiz, világoskék (japersze ez a fiúké, de én ugyan világoskékbe öltöztetett kisfiúkat alig látok, inkább katonaszerkó, fekete, barna, drapp stb) vagy sötétkék, pepita, csíkos stb kislányruhákat kapni??? MIért gondoják, hogy egy kislány=rózsaszín???

 • 2009.08.20 20:52:32Magenta

  Panzej, a kisfickó egy tünemény. :)

  Kaphatunk egyszer majd hármasfotót, vagy azt már nagyon magánügynek tartod?

 • 2009.08.20 20:57:53kriszi

  Ft, ez az érzés nálam is megvan. Most divat kb. a rózsaszín, a felnőttruhák között is sok van, de akkor is. Nagyon utána kell nézni, ha nem akarsz eperfagyi-gyereket, de azért megoldható.

 • 2009.08.20 21:02:28nyúlmama

  Szerintem gyereke is válogatja,van kislány, aki nem is szereti a rózsaszínt.
  De azért Ft, lehet más színűt is kapni, az én unokahúgom most 8 éves, szoktam neki vásárolgatni, azért tudom.Ha meg egy kislány odavan a rózsaszínért, hadd hordja, majd kinövi.

 • 2009.08.20 21:04:55Magenta

  Szerintem egy gyerek szinte mindenben aranyos, legyen akár eperfagyi, akár minifelnőtt.
  Miért kell ez a műundor? Semmivel se jobb, mint a rózsaszín ruhák.

 • 2009.08.20 21:08:16nyúlmama

  Nekem mindig eszembe jut ilyenkor egy tündéri ovisom. Volt egy másik kislány, aki imádta a rózsaszínt, és mindene, még a fésűje, fogkeféje is rózsaszín volt.Ez a másik cuki meg egyszer szomorkásan azt mondja nekem: Én is nagyon szereetm a rózsaszínt, csak az anyukám nem.

 • 2009.08.20 21:13:26Magenta

  Ezt ugyanúgy nem tudom megérteni, mint ha valaki nem csinál meg egy kaját a gyereknek, mert ő nem szereti.
  Az én nagylányom imádta a rózsaszínt mindig is, most már persze nem öltözik Barbie-nak, de még mindig odaszáll a szeme az ilyen holmikra.

  Emellett pedig üvöltve szurkol a focimeccseken az apjával.

 • 2009.08.20 21:15:55fatyol11

  Mostanaban a teveben sokat ment a Dora rajzfilm, es a fiam nagyon szereti. A nyar elejen nekilodoltunk szandalt keresni a cipoboltokba, es szembe talaltam magam a problemaval, hogy Noah kapasbol kivalasztotta a rozsaszin csillivilis Doras szandalokat, es orommel mutogatta, hogy ez jo lesz, szep. Nagy nehezen sikerult rabeszelnem egy Diegos-ra, amit meg akkor nem ismert, a Dora volt az Isten, de a Diego figura emlekeztette a Dorara, igy megbekelt vele. Akkor utott szoget a fejemeb nekem is, hogy miert kell nekem ilyen hulye helyzetekbe kerulnom, Noah akkor meg csak ket eves volt, es tetszett neki a rozsaszin. Na bumm. A paromnak is van nehany rozsaszin cucca, es abban is kimondottan ferfias, szoval bedurrantam akkor ezen, de a konvenciok ugyebar. Azota szerencsere a Treehouse csatorna elkezdte a Diegot is vetiteni, es kisegitett az addig folyamatosan fennallo Dora oruletbol. A Micimacko korszak mar lecsengett, pedig abban nagyon jo kes szereleseket lehet kapni.-( raadasul ot en is nagyon kedvelem.

 • 2009.08.20 21:21:17nyúlmama

  Igen, Magenta, úgy megsajnáltam szegényt. Hát még, ha a hangsúlyt is hallottátok volna hozzá!

 • 2009.08.20 21:21:49fatyol11

  Noah fiam egyebkent nagyon fius, barmiben is van, senki sem gondolja lanynak. Csillivilis cuccot persze nem vennek neki, de a locsolo elefentja is rozsaszin, es nagyon szereti, a filcek kozul is mindig azt valasztja eloszor. Egyebkent megertem, hogy tetszik neki ami csillog, melyik gyereknek nem tetszik? Szerintem nincs olyan. Jo kis fius piros poloi, puloverei vannak, autokkal, vonatokkal, szerintem az teljesen rendben van, a nagyfiam is imadta vilag eleteben, a kedvence a fekete-piros egyutt (spiderman).

 • 2009.08.20 21:32:01Farkasokkal táncoló

  "Nagyon utána kell nézni, ha nem akarsz eperfagyi-gyereket, de azért megoldható."

  Hát ez az. Unokámnak is sokszor vásárolunk ruht, háromhavonta nö ki ezt azt, és őszintén örüök, hogy fiú, mert akárhová bemegyünk, a fiú cuccok azért vannak több színben is. De ugyanott van a kislány részleg is, ahol MINDEN rózsaszín... nem gondoljátok, hogy ez azért kicsit kibaszás a lánygyerekekkel, hogy már most a barbie életformára állítják be őket? Komolyan kérdezem...

 • 2009.08.20 21:38:22cozumel

  Nemtom, itt mindenfele szinek uralkodnak mindket nem ruhafelhozatalaban,
  de az teny, hogy a kisfiuknak fele annyi jo cuccot se gyartanak, mint a kislanyoknak.
  Pedig egy edes kishapsit is olyan elmeny oltoztetni ;)

 • 2009.08.20 21:39:42csongi07

  fatyol11
  Mintha a saját fiamról olvastam volna :)) Neki is a nagy kedvence Dora, de nálunk főleg az a baj ebből, hogy imádja Csizi csizmáját, és ő is mindenhova fel akarja venni a gumicsizmáját. Persze városban a nagy melegben nem hagyom, de itthon nagyon édes, ahogy pucéran rohangál az udvarba lábán a gumicsizmával.

 • 2009.08.20 22:08:17Panzej

  Sziasztok!
  Magenta, már gondoltam rá, hogy megmutatom mind a hármat, de a férjem egyelőre ellenzi. Meglátjuk ;-)

 • 2009.08.21 04:15:02cantaloupe

  En nem vagyok az a tipus, aki a kislanyat atomrozsaszin hercegnonek oltozteti. Hala a jo egnek itt van Oshkosh, Gymboree, mindig talalok jutanyos aron vagany cuccokat, amin nem csilivili, rozsaszin lepke szarnyal.

  Oke, a kapott rozsaszin cuccokat raadom, karba azert, ne veszen es jol is all a felver borehez, fekete hajahoz, de nem akarom Miss Puncsfagyinak oltoztetni.

  Mellesleg fiuknak is vagy kek, vagy barna zsirafos-autos van az uzletekben, kis outletekben nagyobb a valasztek.

 • 2009.08.21 06:21:10Subbantósdi

  ...még a színekhez: én anno kislány-koromban mindennek néztem ki, csak kislánynak nem, aki csak jött szembe és gratulált anyámnak, az mindig hozzáfűzte, hogy "milyen szép kisfiú!" :o), és mikor még megvolt a Verseny Áruház és a Csillag Áruház a Rákóczi úton (hú, de retro érzésem támadt :o), akkor én mindig a Verseny Áruházban voltam szíven hajlandó ruhát próbálni és egyáltalán ha anyám venni akart valamit, azt utána hordani is. :o)
  Van olyan, hogy egy kislány pl.elég sokáig fiúsan néz ki és úgy is szeret kinézni, akkor mi van? :o) Csak erre akartam példával jönni...
  Nem gond, ha kék színekbe bújtatjuk, szerintem, később, ha nincs más lelki gikszer, attól még egészséges szexualitású felnőtt lesz belőle... :o)

 • 2009.08.21 07:12:35Magenta

  "Van olyan, hogy egy kislány pl.elég sokáig fiúsan néz ki és úgy is szeret kinézni, akkor mi van?"

  Meg van olyan is, hogy egy kislány pl. kislányosan néz ki és ezt szereti is, akkor mi van?

  Amúgy FT, nem tudom, hol a fenében vásároltok, én még nem láttam olyan boltot, ahol MINDEN bébicucc csak rózsaszínű, sőőőőt, ami nálunk rózsaszín, azt mind kaptuk, amit mi vettünk, az fehér, zöld, kekiszínű, kék. Szerintem manapság igencsak nagy választék van szinte mindenhol.

 • 2009.08.21 08:01:32manka78

  Nekem a lányaimnak van mindenféle színű, stílusú szerkójuk. Nekik pl. nagyon jól áll a kék szín, a rikító kék szemekhez. Van, hogy hercegnőnek néznek ki, van, hogy ördögfiókának. Írtam már máskor, hogy a nagy olyan, mintha két külön egyéniség bujkálna benne. Az egyik egy tip-top kisasszony,. a másik egy vagány lazaság.

 • 2009.08.21 09:21:23BlackCat

  Az az igazság, én mindig úgy öltöztetem a gyerekeket, ahogy nekem tetszik.
  Hiába van olyan lányos cucc, ami pl. méregzöld nadrág, cuki rózsaszín virággal a szárán, nem adom rá, mert nekem nem tetszik.
  Nem adok pl. egyikre sem terepgatyát vagy akármilyen terepszínű cuccot. A kicsinek jól áll a rózsaszín, van is neki bőven. De szeretem rajta a narancsot, a pirosat, a kéket is, bár a világos kicsit fakítja, azt hanyagoljuk. Szeretem még a lilát is ráadni. A zöld szintén fakítja, a sötétet meg én nem szeretem.
  A fiúnak van mindenféle színű, kivéve rózsaszín. Felnőtt férfiakon, ill. kamasz fiúkon láttam már, nekik jól is állt. A párom soha fel nem venné, a gyereknek sem vettem még, ezt azt hiszem rábízom. Ha szeretne veszek, ha nem, akkor nem. Egyébként a barna hajábhoz, bőréhez nagyon jól passzol a sárga, narancs, piros, a szexi kék szeméhez meg persze a kék. :)
  A fiút egyetlen egyszer nézték kislánynak (már ami kilátszott belőle), télen, világoskék bundazsákban, hőfehér sapiban volt. A sapi alól kikandikált két oldalt a göndör fürtöcskéje.:) Nagyon édes volt, na akkor egy ism. néni kérdezte meg, hogy kislány? Na, akkor meg jót derült rajta, hogy milyen cuki, hogy ilyen nagy haja van.:)

 • 2009.08.21 11:48:30Pelikan

  Farkasokkal táncoló,
  Nem tudom, hogy Magyarországon lehet-e kapni a Keedo márkát, én innen veszem a lányoknak a nagyon helyes kék-zöld, fehér, piros, sárga ruhákat. Minden modell több színben van, igazi rózsaszínt utáló anyáknak, nagymamáknak való bolt.

 • 2009.08.21 11:55:00Panzej

  Háát BlackCat, nem tudom mit kezdenél a Micivel.. Ő pl csak rózsaszínt rózsaszínnel, mondjuk én nem bánom, de nem is tanítottam rá! Ahogy arra sem, hogy csak szoknya, szoknya, szoknya. Nem hajlandó nadrágot venni. És néha olyan outfiteket aggat magára.. Multkor 35 fokban előhalászott egy hótaposót, abban akart játszótérre menni. Normális esetben hagyom érvényesülni, ha nem túlzottan "botrányos" az öltözéke, de ebben az esetben bizony leimádkoztam róla a csizmát.. :-))

 • 2009.08.21 12:51:28BlackCat

  Panzej :)))

  Nálunk is előfordul ilyen kisebb "agymenések", amikor nadrágra szoknyát, meg ahhoz gumicsizmát, "bébol" sapit, és napszemüveget (rózsaszínt).:)
  Előfordult már, hogy apja így vitte mamához, nem bírt vele.:)

  u.i. Panzej! A Micit várjuk légipostával "átreformálás" céljából! A siker nem garantált!:D

 • 2009.08.21 13:13:40kriszi

  Szerintem Ft nagyobbacskákra gondolt, nem bébikre, és mivel nem vásárol kislánynak, csak szemet szúrt neki, hogy lányruhák között (pl.bevásárlóközpontban, kínaiban, de még sokszor gyerekbutikban is) előbb találsz rózsaszínt, mint nem. Sokkal, de sokkal több a rózsaszín, mint bármi más. Arányaiban. A lányom már kinőtte a rózsaszín korszakát, de ha vásárolok neki (és nem turiban, mert ott tényleg van minden, szerencsére), akkor kapásból félretolom a látható cuccok kb. 70%-át, mert túl rózsaszínek. És ez nem azt jelenti, hogy a kiscsaj ne akarna lányosan kinézni, sőt! de most momentán nem a rózsaszín a favorit.
  Coz, igazad van, fiúnak nehezebben kap az ember csinosat. Nekem attól áll meg az eszem, hogy még a nyári cuccok is sötétek, mert úgy vagány. Szegény gyerek meg csőben sült lesz benne :(

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta