Utcán szülte meg gyerekét, mert a mentő nem akart kimenni érte

Úgy tűnik, ha szülésről van szó, más országok asszonyai is tudnának nekünk olyan történeteket mesélni, amitől égnek áll a hajunk. Nemrégiben Nagy-Britanniában egy terhes nő azért hozta világra a gyermekét a járdán, mert elutasította a mentő a hívását. Kislánya, aki a Mariah nevet kapta, végül kórházon kívül, a járdán született meg, egy járókelő segítségével, mielőtt a mentőcsapat megérkezhetett volna.

A háromgyermekes édesanya, Carmen Blake azután kérte meg a szülésznőjét, hogy hívjon mentőt a számára, miután váratlanul indult be a szülése a negyedik gyermekével. A 27 éves asszony állítása szerint a mentő visszautasította a kérését, s azt mondták, vegyen egy forró fürdőt, majd sétáljon 100 métert az otthonához közeli leicesteri Royal Infirmary kórházba.

A kádban aztán ráébredt az asszony, hogy hamarosan megszületik a baba, s úgy érezte, hogy nem képes még kijönni sem onnan egyedül. Visszahívta tehát a szülészeti osztályt, hogy küldjenek egy mentőautót hozzá azonnal. A szülészet válasza az volt, hogy nem küldenek mentőautót, valamint, hogy kilenc hónapja volt arra az asszonynak, hogy megszervezze a fuvarját.

A tapasztalt édesanya tudta tehát, hogy egyedül kell kiszállnia a kádból és meg kell próbálnia eljutnia valahogy a kórházba. Ráadásul a barátainak sem volt ötlete, hogy mit csináljon, neki pedig egy dolog lebegett csak a szeme előtt, tudta, hogy a baba hamarosan megérkezik, ezért valahogy ki kell jutnia a házból.

„ Azt gondoltam, ha átmegyek az úton, valaki biztosan képes lesz segíteni rajtam. Aztán, amikor elhagytam a házat, azt vettem észre, hogy nincs körülöttem senki.”- nyilatkozta Carmen Blake. Végül, Ms Blake-n egy gyógytornász segített, aki a szülő nő mellett ment el, munkába igyekezve. Tárcsázta a 999-et, segített világra hozni a pici Mariah-t, mialatt arra vártak, hogy a helyszínre érjen a mentő, még a köldökzsinórt is segített eltávolítani a baba nyakáról.

Az utcán szült nő nem sok mindenre emlékszik a történtekből, csak arra, hogy megszületett a kislánya, aztán kiérkezett a mentő és végül a szülésznő is. „Csak szerencse, hogy a gyógytornász ott volt.” vélekedik Carmen Blake, aki a szerencsés befejezés ellenére feldúlt. Felháborította, hogy azt mondták neki, menjen be saját maga a kórházba, hiszen ő egy tapasztalt anya, pontosan tudta, hogy nincs ideje bemenni már.

A University Hospitals of Leicester NHS szóvivője azt nyilatkozta, csalódottak, hogy Ms Blake nem elégedett a javaslatokkal és kezeléssel, melyben részesült. Természetesen minden panaszt megvizsgálnak majd. „ Örülünk, hogy Ms Blake és a kislány is a egészségesek és mindketten jól vannak.”

Minket persze nem vigasztal, hogy máshol sem sokkal jobb a helyzet, mint nálunk, ha pedig megpróbáljuk humorral kezelni a szituációt, eszünkbe juthat az is, hogy íme, egy szülés, mely az otthoni és a kórházi szülés közötti állapotot tükrözi.

(Forrás: dailymail.co.uk)

Oszd meg másokkal is!
Mustra