SZÜLŐSÉG

Elhagyta a kórházat Lara, a szívátültetett kislány

2009. augusztus 11., kedd 18:30 |

Több mint tíz hónapos folyamatos kórházi kezelés után kedden hazamehetett a szívátültetésen átesett kislány. Lara május végén kapott új szívet, az állapota azóta stabil - tájékoztatta a Független Hírügynökséget közleményében Ofner Péter, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet főigazgatója.

A kislányt 2 és fél hónapos kora óta kezelték az intézetben súlyos veleszületett szívizombetegséggel. Tavaly nyáron felkerült a szívtranszplantációs várólistára. Mivel keringési elégtelenségét gyógyszerekkel már nem tudták kezelni, tavaly novemberben műszívet kapott. Ezzel több mint fél évig feküdt a kórházban, nem volt ugyanis megfelelő donor.

Végül idén májusban kapott új szívet, a transzplantáció sikerrel járt. A kislány keringése azóta stabil és nincs kilökődési reakció. Kedden édesanyjával együtt hazamehetett, a további rehabilitáció már az otthonában folyik majd, szoros kontroll mellett.

(Független Hírügynökség)

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.08.11 18:37:04dodóó

  Jó hír!:-)

 • 2009.08.11 19:30:59Farkasokkal táncoló

  JObbulást kívánok neki, és kitartást az anyukájának!

  Azért még az soká lesz szerintem, ha virgonckodik, éppen a tévében mondták az előbb, hogy az egyik hosszú altatás alkalmával sérült az idegrendszere, szóval elég sok rehabilitáció vár még rá, hosszú még az út...

 • 2009.08.11 20:30:39foborso

  Drága kicsi Lara, éltessen az Isten vidámságban, egészségben, hogy bepótolhasd az elveszített időt! Példakép vagy mindannyiunk számára.

 • 2009.08.11 21:25:54Subbantósdi

  Mit is mondhatnék?:o) Nagyon boldog vagyok, kívánok ennek a kislánynak és az édesanyjának, aki előtt le a kalappal, hogy ezt lényegében egyedül, max. a családja és barátai, stb. támogatásával csinálta végig és csinálja eztán is, a lehető legtöbb egészséget és ezután csak minden jót az életben!
  Larának meg, hogy minél hamarabb sikerüljön a kortársaihoz hasonlóan elsajátítania azt a sok dolgot, lemaradást, amit szegénynek az ágyhoz kötött állapot miatt sajnos el kellett viselnie...
  Szép jövőt kívánok ennek a kis családnak! És talán valahol az édesanya mellé egy olyan férfit is, aki Neki és a kislánynak is támasza tudnak lenni az elkövetkező években...
  Mert szerintem erre igazán szükségük lenne...

 • 2009.08.11 21:42:33stekelvarken

  Ez igazán örömteli hír :)
  Nagyon nagy erő kellett azoknak a szülőknek is, akik felajánlották a gyermekük szívét. Remélem,ők is olvassák...

 • 2009.08.11 22:00:51ló fütyi

  Nagyon érdekes hir. Különben érdekelne,hogy
  Meddig és mennyiért????? A kislánynak sok jó egészséget
  Legalább 100 évet :-)

 • 2009.08.11 22:56:27korcsolya

  Csodás! Meglátjátok, utol fogja érni mindenben kis társait, csak idő kell hozzá. A gyerekek hihetetlen ügyesen és gyorsan tudnak alkalmazkodni, főleg szerető, türelmes légkörben, és ezt Lara minden bizonnyal megkapja édesanyjától. További javulást és kitartást kívánunk az egész családnak!!!!!

 • 2009.08.12 07:31:50Chelly2

  Tegnap amikor hallottam a híradóban, épp a picikémet szopiztattam és elkezdek folyni a könnyeim. (hiába a hormonok, meg amúgy is ilyen vagyok) Gratulálok az anyukának a kitartásért. Nagyon sok erőt kívánok nekik a folytatásért, mert messze még az út, de legalább már látni az alagút végét. Sok boldogságot...

 • 2009.08.12 08:19:15BlackCat

  Drága, drága Lara!
  Nagyon örülünk! Sok boldogságot a családnak és jó egészséget, boldog tovább gyermekkort kívánunk!

 • 2009.08.12 11:12:10Vowel

  Drága Lara és családja!
  sok sok sok boldog órát kívánok együtt!!!! Hajrá Lara!!!!!!!!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta