SZÜLŐSÉG

Segítség! A szomszéd házban ordítva szülnek!

2009. augusztus 10., hétfő 12:09

Azt szeretem Amszterdamban, hogy ott mindenki önmaga lehet. És ezt mindenhogyan ki is fejezheti. Így lehet az, hogy Amszterdamban senki sem döbben meg, ha valaki frakkban biciklizik, ha a százötvenkilós lány cicanadrágban és egy szál melltartóban megy az utcán, vagy ha két lány csókolózik a kávéház teraszán. Nagyon szeretem nézni az embereket, mert érdekesek, és mert sokszor első látásra többet kapok belőlük, mint itthon egy félórás beszélgetés után. Vagy éppen fordítva, minél tovább nézem őket, annál jobban összezavarodom. És még kíváncsibb leszek.

Máig nem tudok napirendre térni afelett a sztájlos öltönyös üzletember felett, akinek nemcsak a szabályos, égnek álló punkfrizurája állt tökéletes ellentétben a fényesre suvickolt cipőjével és méregdrága aktatáskájával, hanem, ahogy pár perces megfigyelés után férjem megállapította, a neme is. Egy nő volt, férfinak álcázva. Mert ilyen is van. Lehet. Senkit sem zavar, senkit sem érdekel. Amszterdamban nem kell óvatosan körbenézned, mielőtt hangosan apának szólítod gyermekeid apját, és akkor sem támadnak rád megvadult Porontyos támadónők, ha uram bocsá' úgy döntöttél, hogy otthon szülöd meg méhed gyümölcsét. Maximum okozol egy kis zavart a környező házakban, ahol nem igazán értik, pontosan mi történik, de valószínűleg ez is csak a nyitott szállodaablakok mögött alvókra vonatkozik, a zajokra felébredő ismerős szomszédság inkább csak nyugtázza, hogy épp pontot raksz életed legcsodálatosabb vagy legnyűgösebb kilenc hónapjának a végére, és kész.

Így utólag félelmetesen nagyokat röhögök azon, amikor Amszterdamban az éjszaka közepén őrjöngve ráztam fel a férjemet, hogy azonnal keljen fel, egy nőt gyilkolnak az utcán. El voltam képedve, és halálosan meg voltam döbbenve, hogy senki nem segít ennek a szerencsétlennek, akit az előbb jól hallhatóan kiraboltak, aztán most éppen megerőszakolnak, és kétség sem férhet hozzá, mindjárt megölnek. Borzalom. És az is elképesztő, hogy a férjem milyen lassan kászálódik ki az ágyból, miért nem rohan hanyatt-homlok, mikor itt emberéletről van szó!

Mert nem, nem rohant. Csak odavánszorgott az ablakhoz, aztán két percnyi hallgatózás után tárgyilagosan közölte, hogy itt most valaki vagy éppen a sorozatos orgazmus világrekordját állítja fel, vagy csak egyszerűen szül. Ő az utóbbit feltételezi, és ezzel vissza is feküdt az ágyba. Nem hagytam. Kellett találnom valami „normális“ magyarázatot. Sorozatos orgazmus, na ja. Akkor ez a nő lassan belepusztul a gyönyörbe. Ha meg szegény szül.. Jaj, itt fogok vele szülni egész éjszaka, együttérzésből, és nem lesz tejem reggelre! Elő az emberrel, megint kiráztam szegény férjem az ágyból, és együtt hallgatóztunk az ablakban tovább.

 • Figyelj, olyan, mintha most vennék el a táskáját, úgy sikít, mintha azt mondaná, hogy ááááá!! Neeeeem adooom!
 • Aha. – Férjem most már nagyon fáradt. – Figyelj csak, nem is az utcából, hanem abból az ablakból jön.

És tényleg, hallom, ahogy egy újabb sikítás- és nyögés-fejezet kezdődik, és pontosan abból a hajnali háromkor is furcsamód kivilágított házból. Valami rendkívüli dolog történik ott, ez nyilvánvaló, a hollandok ugyanis rendkívül fegyelmezettek, a hajnali tévézés, vagy olvasgatás megbotránkoztató dorbézolásnak számít.

Férjem ágyba vissza, én meg magányosan hallgatózom tovább. Megkeresem az órámat, és elkezdem mérni az időt. Tényleg, szabályos két percenként jön a fojtott sikoltozás, mellette halk férfihang duruzsol. Még átvillan az agyamon, vajon a férje, vagy a kéjgyilkos rabló hangja? Ránézek a férjemre, már félig alszik. Na szép, még jó, hogy az én szülésem alatt nem aludt el. Visszabújok én is, de az alvásnak lőttek. Azon agyalok, hogy vajon én is így sikoltoztam-e anno? Hát ennyire biztos, nyugtázom a következő menetet, aztán az utána jövőnél már bizonytalankodom. Talán az én frekvenciám azért más volt. Remélem.

Sosem gondoltam, hogy ennyire nehéz elviselni, hallgatni a kínlódást, már egy órája fenn vagyok. Gyakorlatilag összefüggőek már a nyögések, jaj, mikor lesz itt gyerek! Nekem aludnom kell, aludnom kell, úgy gyorsabban is telik az idő, mire felébredek, ő is megszül már.

Bezárom az ablakot. Lefekszem. Várok, várok, nem jön az álom. Vajon hol tarthat most a szomszédasszony? Tíz perc múlva megadom magam, kinyitom az ablakot. Még mindig tart a dolog.

Elkezdek keresni egy megnyugtató képet. Elképzelem, ahogy a nő huzakodik a rablóval:

 • Add ide a pénztárcád!
 • Áááááá! Uhhhhááá! Neadoooooo... – Ésigytovább. Végre elalszom.

Reggel van, ugrom az ágyból, oda az ablakhoz. Valami függönyféle leng ki az utcára, a ház ablakai tárva-nyitva. Megint meleg napunk lesz. Leskelődöm, mert most már tudnom kell, részese voltam az eseménynek, jogom van a végkifejlethez. Egyszer csak felbukkan az ablakban egy fehér köpenyes nő. Ide-oda suhan, nővérkéhez hasonlít. Tesz-vesz valamit, aztán eltűnik. Gyűrött arcú fickó kavarja a kávéját a teraszon. Ok nélkül vigyorog. Majd egy autó érkezik, négy ember száll ki belőle. Az egyik egy öreg néni egy nagy rózsaszín csokorral.

 • Talán kislány lett? - Olvadozom idefenn az ablakban.
 • Ha nagy lesz, majd eldönti. - Gondolja a néni odalenn a csokor mögött.

Panzej

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.08.11 13:46:47Magenta

  H., értem.
  Tehát olyan, mint nekem a pici gyerek-édesség. :)

  Szerintem se másutt a legnagyobb fikagép és kimondottan értelmesek a hozzászólásai nagyon kevés kivétellel.

 • 2009.08.11 13:49:24Zsákos ember

  akkor ki, lehet, hogy nem figyelek jol?

 • 2009.08.11 13:50:03csutkababa

  Tényleg, ki az?

 • 2009.08.11 13:51:19Magenta

  :))))
  Hát én!

  (lehet, hogy nem is egyre gondolunk Silverveillel)

 • 2009.08.11 13:51:45Zsákos ember

  az nem baj, majd jol kibeszeljuk mind a kettot :D

 • 2009.08.11 13:54:04csutkababa

  Magenta, te?
  Hiszen te leszoktál a P-ról!:)))))

 • 2009.08.11 13:54:57Magenta

  Csutka, most is itt töltöm a gyerek alvásidejét. Pedig milyen jó könyvet kezdtem el olvasni, csak megkeseríti az örömöm, hogy lapokra esik szét. :(

 • 2009.08.11 14:00:29csutkababa

  Mér, azt is szétrúgtad?????:P

 • 2009.08.11 14:00:44Silverveil

  OK, szerintem nem tudok értelmesen írni:)

  Zsákos jelölte Másuttot a fő fikagép díj első helyére. Nekem általában tetszenek Másutt hozzászólásai, ezért ebben a kérdésben nem tudok Zsákossal egyetérteni.

  Nem szeretnék senkinek sem fikamaster címet adni, csak azt akartam sugallni, hogy a férfiaktól szerintem jobban elfogadjuk általában a "fikát", mert az a nő, akinek negatív véleménye van, az már többnyire klimaxol, esetleg nem jut neki elég szex, stb, vagy egész egyszerűen hisztis.

 • 2009.08.11 14:00:57madz

  H, nna, sírva visszafutottál? :) bizarr élmény volt, ugye?
  egyébként sztem vannak hasznos infók azon az oldalon, de van vele néhány problémám is...

  a hosszú hajú pasikról annyit, hogy az enyémnek is olyan volt húszévesen, és úgy nézett ki, mint egy indián. kicseszettül jól nézett ki, na :)

 • 2009.08.11 14:03:36Heatherette

  madz, igazából rá voltam függve a Lost-ra, épp most fejeztem be az 5. évadot, és geci izgalmas volt, hát annyira nem kötött le az a mamami vagy mimami vagy mamamu, vagy mi a faszom a neve, már nem is emlékszem.

 • 2009.08.11 14:04:19manka78

  Azért én szoktam látni kurva jóképű, hosszú hajú fickókat. Na nem a nyálgép, hosszú hajúakra gondolok. Az én férjemnek is volt hosszú haja, de mikor megismerkedtünk már nem volt az.

 • 2009.08.11 14:04:55madz

  H, akkor rossz volt az időzítés, egyszer szánj rá egy üres órát

 • 2009.08.11 14:08:18Heatherette

  volt egyszer egy hosszú hajú pasim, szögegyenes, dús, kb. hátközépig érő haja volt, a színe meg, mintha melíroztatta volna. a felső réteg szőke, alul meg barna, szóval vmi csodálatos volt. és arcra is nagyon helyes volt, gyönyörű zöld szemekkel. M, abban te biztos lehetsz, h ott hajítottad volna ki a picsába a hosszú hajú pasikról alkotott addigi véleményedet.

 • 2009.08.11 14:10:21manka78

  H! Ez jól hangzik.:)

 • 2009.08.11 14:15:21Zsákos ember

  nekem 18 evesen az a nagyon gaz elol rovid hatul hosszu hajam volt, mint a focistaknak :))))))

 • 2009.08.11 14:19:17Heatherette

  vki nem akarná elmesélni, hogy néz ki Zsákos?

 • 2009.08.11 14:27:04Zsákos ember

  heatherette ugysem tudjak elmondani, foleg, mert lattak kb 3-an valami kozepminosegu fenykepen.

 • 2009.08.11 14:32:07Heatherette

  csak tudnám, mi ez a nagy titkolózás, most már csak ezért is izgat a dolog

 • 2009.08.11 14:33:09summarygloss

  Heatherette,

  teccet ez a "nincs tévém"-es meg "ne egyen édeset a gyerek"-es szöveg! Pláne azért, mert nemrég még én is ilyen voltam, épp a gyerek előtt. Tudod, ha az ember járatlan egy témában, megeszi a sok maszlagot, ami a csapból is ömlik. Mint én ezt a csoki-témát. Hogy akkor kávéfüggő lesz a gyerek. Meg szoptatáskor, terhességkor az anya se igyon kávét. És ne egyen sok zsírt és cukrot a gyerek. Mert minden gyerek elhízott. Asszem ezek a figyelmeztetések és tudományos felmérések arra alapoznak, hogy egyre több gyerek hízik el és ragad a TV elé feleslegesen. És tök egyet is értettem azzal, hogy figyelmeztetni kell ezek veszélyeire. A csoki és a TV az ördögtől való!

  De, hogy toljak én is egy közhelyet, az elv az elv, a gyakorlat meg más. Pont most mondta nekünk a gasztroenterológus, hogy kurva sok a túl sovány gyerek, mert a szülők nem merik pörkölttel meg csokival telenyomni. És hordják orvoshoz, mert nem eszik, pedig olyan egészségesen táplálják!

  Szóval a gyerekem most fejezte be a mai második szelet tortát, és mivel kinn esik, beteszem neki a Némót. Imádja. Van úgy, hogy napi 2x megnézi. Isten áltja meg a tévét, így legalább el tudok menni eltenni a sárgabarackot... :-D

 • 2009.08.11 14:37:07madz

  H, én láttam Zsákost, szerintem a "rendben van" kategória

 • 2009.08.11 14:47:23Heatherette

  a "rendben van" az kb 3-as osztályzat
  van a:
  1. ne már
  2. na még átgondolom
  3. rendben van
  4. hát ebből még jó is kisülhet
  5. köszönöm, istenem

 • 2009.08.11 14:55:16madz

  akkor háromnegyed
  bár csak egy sapkás képet láttam róla
  nem túl közelit :)

 • 2009.08.11 14:55:41Zsákos ember

  3-ast kaptam, ez mar a lejto...

 • 2009.08.11 15:02:24rita a felcser

  Zsakos,meseld el,milyen tarskereson kivalasztani az igazit,en mar lassan azon gondolkozom,miota kitettem a paromat,annyi hulyet ismertem meg,hogy komolyan forgatom a fejemben,hogy visszafogadom.Aztan eszembe jut,hogy de neeem...es lassan azon allok,hogy en is raadom a fejemet tarskereso oldalra.

  A temahoz.Tegnap kapott a gyerekem csokifagyit,koszsoni jol van.De ez meg a daralt gumit is megenne,ugyhogy nem aggodok,hogy lerontom.

 • 2009.08.11 15:14:25Zsákos ember

  rita a felcser: hat csajkent szerintem nehezebb, foleg, ha van rolad jo kep, es azt kirakod (ha meg nem raksz ki kepet, akkor csak azok irnak, akiknek minden mindegy). a lenyeg, hogy neked mint nonek valoszinuleg meg ugyis irnak napi 100 levelet, hogy gyereked van, ami azert nem egy plussz pont tarskeresesnel. ebbol a 100-bol valami jo erzekkel ki kell szurnod a 95-ot, aki csak szorakozik es numerat gyujt. ezt onnan lehet tudni, hogy ezek nem pazarolnak tul nagy energiat az elso levelre, hanem valami ultraszar "megiszunk egy kavet?" vagy hasonlo szoveggel probalkoznak. a maradek 5 hosszabb levelet fog irni es szemelyre szolot (tehat nem csak magat probalja bemutatni, hanem megprobal fogotszkodni abba, amit te a regisztracios lapodon megadtal) ezekkel el tudsz kezdeni levelezni, javaslom, hogy minimum 2-3 hetig levelezzel egy krapekkal, es egyszerre tartsal 4-5 vasat a tuzben. probalj ne szepiteni a dolgaidon es gyanakodjal, ha valaki tul tokeletesnek tunik. fenykepet mindenkeppen kerjel mindenkitol, es lehetoleg legalabb 4-5-ot, es ne fogadj el beallitott fenykepeket. levelezes kozben barmit irhatsz magadrol, vagy amit szeretsz, es mindig kerdezzel vissza, hogy "es te balbalba?". ez azert kell, mert egyreszt erdeklodest mutat es elenkebben fog a masik fel kinyilni, masreszt meg sokkal konnyebb lesz neki is irni valamit, ha mar kerdeztel parat. az o erdeklodeset is le tudod ebbol merni, hogy atveszi e a visszakerdezos stilust, vagy szukszavuan valaszolgat - ez utobbi esetben mar letett rolad, csak valamiert meg nem mert elkuldeni vagy tartaleknak vagy a portfolioban.

 • 2009.08.11 15:19:12Silverveil

  Rita,
  Az egyetemen nem szereztél hímnemű barátokat? Szerintem még mindig ott a legegyszerűbb találkozni valakivel.

 • 2009.08.11 15:20:38Zsákos ember

  talalkozni csak akkor menjel, ha mar eleget leveleztetek, es erdemesnek talalod a tagot - proba szerencse alapon nem erdemes, nagy resze csalodas lesz, es ido elott megunod az egeszet. elso talalkozaskor furcsa lesz, hogy azt hiszed rola, hogy ismered a sok levelezes miatt, viszont eloben egy tok idegennek fog tunni. ez kicsit sokkolo lehet, es ha egyikotok sem jo beszelgetopartner, bazinagy kinos csondes egymasmellett uldogelest fog okozni. emiatt talalkozas elott erdemes atnezni a levelezest, kigyujteni par dolgot, amirol latod, hogy szeret beszelni.
  talalkozas utan meg ne vonjal le semmilyen kovetkeztetest, hogy jolsikerult e vagy nem. nem olyan konnyu kitalalni, hogy mit gondol a masik rolad. az a kovetkezo levelezesek alatt fog kiderulni. hat, kb ennyit tudok. valakinek szerencseje van, es par het alatt vegez, valaki honapokig vagy akar egy evig is keresgel.

 • 2009.08.11 15:25:30rita a felcser

  HAaat,oszinten?
  73 % lany volt.
  A tobbi,aki epp nem lany,vagy rettenetesen vekony...de olyan 55 kilorol van szo,es alacsony 165-168 korul.Hiaba na,egeszseges ferfiember nem megy orvosnak manapsag :((((

 • 2009.08.11 15:27:45Silverveil

  Ezt sosem hittem volna:(
  Az angol szak maga volt a paradicsom ilyen téren.

 • 2009.08.11 15:28:55rita a felcser

  Aha,es a messenger levelezes jo otlet?

 • 2009.08.11 15:28:56Zsákos ember

  angol szakon hogy lettek volna mar normalis fickok. a termeszettudomanyi kar az igazi kincsesbanya ;)

 • 2009.08.11 15:31:02madz

  ttk??? hááát...

 • 2009.08.11 15:31:33rita a felcser

  En azzal kezdenem a levelet hogy hobbi:nem szeretek kirandulni,se szinhazba jarni.
  Mert mindenki szeret,olyan szinten,hogy egy szep szombat delelott egy tut se lehetne leeejteni az erdon-mezon,ha igaz lenne:DD

 • 2009.08.11 15:32:00Zsákos ember

  rita a felcser: minden tarskeresonek van sajat levelezo rendszere, nemelyiken chat is van (bar en mar nagyon regen csinaltam, lehet, hogy azota mindnek van). de ettol persze lehet hasznalni a messenger-t is. csak akkor kiadtad magad egy esetleges hulyenek, es nem tudsz olyan konnyen eltunni, csak ha dobod a messenger-es azonositodat.

 • 2009.08.11 15:33:05glad az egyetlen

  "...#
  2009.08.11 07:54:34Magenta

  "Amúgy szerintem a poronty a témában extra toleráns átlagban."

  glad, melyik témában extra toleráns itt az olvasóközönség?
  Basszus, körül kell néznem más gyerekes oldalakon is, mert én itt sokkal inkább érzek felsőbbrendűséget (úgyis úgy lesz, ahogy mondom, majd meglátod, legyél már őszinte, te hazug barom, ha mást gondolsz, mint én), belepofázást a másik dolgaiba sokszor, mint toleranciát...."

  Ok, akkor pontosítok.
  Vannak ennél sokkal durvább fórumok, amihez képest a poronty egy rózsaszín homokozó. :)

  Más

  Toleranciával nekem az a bajom hogyha elfogadhatatlan témában (most tessék konkrét témától elvonatkoztatni) hallgatást választom arról a "cinkos aki hallgat" klasszikus sor jut eszembe, nem pedig az hogy mekkora jó fej toleráns vagyok.

 • 2009.08.11 15:34:51Zsákos ember

  rita azzal kezdjel, amivel akarsz, de azert erdemes inkabb azzal kezdeni, hogy mit szeretsz, mert aki ismeretlenul olvas, azonnal elkezd altalanositani, es irsz ketto nem szeretemet, akkor azt olyan negativnak fogja latni. amugy igen, kiranulas mozibajaras eleg sablon szoveg.

 • 2009.08.11 15:38:30Heatherette

  Ritus
  szexrandi.hu :)

  Zsákos
  ha vki zaklat msn-en, letiltod, miért ne lehetne eltűnni? bár, Ritus, ha elfogadsz egy tanácsot tőlem, kreálj új címet a pasizáshoz, amit csak arra a célra használsz.

 • 2009.08.11 15:38:56rita a felcser

  A helyzet az,hogy soha az eletben nem volt akkora sikerem a ferfiaknal mint az utobbi fel evben.Tiszta hulyeseg,hogy gyerek utan jott el az en idom.
  De akiket kivalasztok,valami nem stimmel mindig.

 • 2009.08.11 15:40:32Zsákos ember

  heatherette vegulis ja. de pl en becses nevemen vagyok az msn-en, es az mar egy informacio, amit nem kell mindenkinek tudni.

 • 2009.08.11 15:42:11Zsákos ember

  rita erre azert sajna a parkereso sem garancia...

 • 2009.08.11 15:47:43Heatherette

  Ritus, hát nemtom igazából. nálunk pl más a helyzet, mert tőlünk tényleg szinte mindenki a neten ismerkedik, chaten vagy társkeresőkön, szal nem csak a selejtje van fent, de hogy a heteró pasik közül ki vetemedik arra, h itt nőzzön, azt inkább nem akarom elképzelni :)

 • 2009.08.11 15:48:28rita a felcser

  Ez a Heatherette altal javasolt tetszik.En nem szeretem a kis meglepeteseket.;)

  BAr tuti tarskerese,ha beiratkoznek a Reformatus Ifjakhoz,harom heten belul meglenne a kezfogo.

 • 2009.08.11 15:50:22anyatájger

  Na, most már én is nagyon kíváncsi vagyok zsákosra...

 • 2009.08.11 15:52:03Zsákos ember

  rita: ahol en kerestem csajt, ott voltak kategoriak, ahol osztalyozni kellett magadat, es volt egy olyan skala, aminek az alja volt a "nem megy nekem a szex" a teteje meg az "egy isten vagyok az agyban" (vagy hasonlo). szoval valamilyen szinten meg ezt is lehet szurni, bar nyilvan csak onkritikara bizva azert nem teljesen pontosak az adatok.

 • 2009.08.11 15:54:00rita a felcser

  TUdom en,mi a baj az egeszben.Egyreszt az,hogy van aki azt gondolja,biztos van valakim.
  MAsrol meg en gondolom pont ugyanezt.Es lehet osszejohetnenk.
  A legnagyobb baj,meg,hogy mivel nem dohanyoztam es ittam,kerultem a szorakozohelyeket igy ez kiesett teljesen.Marmint,hogy onnan szerezzek.

 • 2009.08.11 15:57:20Heatherette

  Ritus, gyere fel a chatre, majd segítek neked pasizni :) jobb ez, mint a társkereső, mert azonnal rákérdezhetsz a fontosabb pontokra, és legalább azonnal kiderül, h értelmes-e a fickó.

 • 2009.08.11 15:59:09rita a felcser

  felmegyek valamikor,most kell foglalkozzak ez exem tokeletes masaval.

 • 2009.08.12 08:12:40Silverveil

  Zsákos,

  A ttk és a kincsesbánya :))

  A ttk-s pasikkal való kalandjaimat a mai napig emlegetjük, ebbe jól beletenyereltél:)

 • 2009.08.12 08:55:28manka78

  Rita! Pedig szórakozóhelyen/kocsmában is szövődhet nagy-nagy szerelem. Példa rá a mi 13 éve tartó kapcsolatunk.:))))Pedig én sem dohányzom és nem is iszom.:) Szabadtéri, kerthelyiséges helyeket tudok javasolni.

1 | 2 | 3 | 4 | 5

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta