Veszélyben a magzat övterelő nélkül?

Előző két terhességem alatt az övterelő, mint fontos biztonságtechnikai eszköz még nem volt olyan elterjedt és divatos, mint manapság. Akkor is vezettem autót – a terheskönyvek ajánlása szerint a has alatt elvezetett övvel, szerencsére nem volt még csak koccanásom se.

ovterelo

Most már kezdem magam rosszul érezni, amiért a „Van már övterelőd?” – kérdésre nemmel válaszolok. Veszélyeztetem a magzatom? Vagy ez is csak a kismamaipar egyik lehúzása? Heti kérdés.

A gyerekülés fontosságát nem vitatom, soha nem utaznak anélkül a lányaim, hogy be ne lennének kötve életkoruknak megfelelő autósülésbe. A minap arra gondoltam, hogy ha az autóban nekik megadom a legnagyobb biztonságot, amit tudok, akkor a hasamban lévő gyerek is megérdemli, hogy biztonságosabbá tegyem az utazást. Be is mentem a Brendonba, ahol az övterelő árának láttán felmerült bennem egy kérdés: vajon tényleg annyira fontos ez a kis anyagdarab 12 ezer forintért, hogy gondolkodás nélkül megvegyem?

Nem jelentem ki kategorikusan, hogy ennyiért nem veszem meg (más hülyeségre is kiadtam már ennyit), inkább a Poronty olvasóihoz fordulok: megér ennyit a termék, vagy ez is a popsitörlőkendő-melegítő hasznosságához hasonlítható? Azaz valóban nagyobb biztonságban lennénk az autóban az övterelővel, vagy csak a lelkiismeretem nyugtatnám meg: lám, én ezt is megvettem, hogy a gyereknek jobb legyen!

Update: Közben keresgéltem kicsit az interneten és a Minimanó oldalán találtam kölcsönözhető övterelőt. Igaz, kissé ellentmondásos infók vannak kiírva, 13 ezer forintot kell letétbe helyezni, amely a termék visszavitelekor teljes egészében levásárolható, bérleti díj nincs. Két sorral alatta pedig ez olvasható: "Minden megkezdett napot felszámítunk!" A Vaterán 2500 forintért lehet használtat is venni. Érdemes?

Oszd meg másokkal is!
Mustra