SZÜLŐSÉG

Kutyanyelv a gyerek szájában

2009. július 24., péntek 13:10 |

Van olyan szülő, aki viccesnek tartja, hogy a háromhetes gyereket a pitbull mellé fekteti, vagy hagyja a sikongató, csapkodó totyogót a dobermannal játszani. Sok ebnek valóban fát lehet vágni a hátán és nem bántaná az embergyereket, és nyilván az internetre sem teszik fel a balesettel járó kutya-gyerek játékok videóját. Összeszedtünk néhány aranyos vagy megdöbbentő videót, amelyen kisgyerekek játszanak kutyákkal.

Gyerek harap kutyát


Van, amikor az embergyerek harapdálja a négylábú barátot. Csak nehogy visszaharapjon.

A pitbull és a háromhetes baba


Vajon a baba bőre mit szól a nyálas nyelvhez?

Jóbarátok


A labrador a gyerekek jóbarátja.

Doberman és baba


A doberman egykedvűen fekszik a gyerek mellett.

Nyalogató doberman


Ez a doberman viszont mániákusan tisztogatja a babát.

Kutya csiklandoz gyereket


A hatalmas méretű eb azzal szórakozik, hogy orrával csikizi kis gazdáját.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.07.25 19:49:56Macskanya

  Kockáztatni én sem kockáztatnám soha. Hozzáteszem, hogy a macska tiszta állat, az egyik legtisztább. Bezárva olyan helyen van, ahol nincs élettere, itt azonban van. Mi pedig nem puszilgatjuk. Azt hiszem azonban Anyek, hogy sosem foglak meggyőzni. Főleg vidéken egészen más szemléletmód uralkodik. Az állatok háztájon kóborolnak, mindenfélét összeszednek, nem tekintik őket társnak, csak amolyan hozzánkcsapódónak. Meglepődnél rajta, mennyire nem lehet észrevenni, hogy macskák élnek velünk. A mexikói kolleganőm allergiás rájuk. Nem tudtam, pedig én trainingelem és néha átjár, mivel én már keveset járok be. Mindössze kettőször tüsszentett 9 óra alatt. Egyébként nem puszilgatom őket, pont ezt írtam, hogy nem ildomos.

 • 2009.07.25 19:51:15Macskanya

  A gyermekem egészségét pedig akkor kockáztatnám, ha nem néztem volna utána, van e kockázat. No mind1, ez azt hiszem ez egy meddő vita.

 • 2009.07.25 20:53:36Anyek

  Minden kockázatot kizárni nem lehet, ha állatot tartasz a lakásban. Persze, tiszta állat, de Te, majd a babád oda teszi a fejét, ahova ő a hátsóját. Ne mondd, hogy nem. Nem vagyok vidéki, nekünk is volt macskánk lakásban, mert kaptuk ajándékba, 14 évig élt úri módon. De egy lakásban akkor is érezni, hogy állat van. Persze én sem akarlak meggyőzni.

 • 2009.07.25 21:15:08Farkasokkal táncoló

  Állat nélkül sem lehet minden kockázatot kivédeni. Én világéletemben állatok mellett nőttem fel, volt 3 kiscsibém 10 éves koromban, és még arra is emlékszem, hogy egy svácisapkába raktam őket éjjelente, és a fejem mellé a párnára, és őket átkarolva aludtam el... nem tudtam akkor mit teszek, de utólag helyesen cselekedtem, mert a naposcsibék testmeleg híján kihűltek volna.

  Neveltem fel rigót, verebet, galambot, varjút, sündisznót, nyulat voltak pintyeim, papagájom, de macskám mindig, néha több is. Soha semmi bajom nem lett tőlük.

  Amikor az öcsém született, egy félig romos ház alagsorilakásában laktunk, és máig előttem van a kép, ahogyan az anyám sikítva kergeti ki az öcsém babakocsijából a jól megtermett patkányt (1950-et írtunk akkor). Hetente egyszer fürödtünk, mert a vizet melegíteni kellett, nem volt porszívó, jégszekrény semmi, a szőnyegeket ecetes vizes kisseprűvel tisztogattuk - most meg néha rohamot kapok attól, hogy a mai minden komforttal felszerelt világban, amikor már akkor is kijön az ügyelet, ha a gyereknél keresztbe áll a fing, mennyit nyavajognak az anyák a kockázatokról, meg a higiéniáról. Érdekes mód ma több az allergiás gyerek éppen ezek miatt a "nem vállalhatom ezt a kockázatot" felfogás miatt.

 • 2009.07.25 21:19:20Anyek

  Ó Farkasokkal táncoló! És akkor nem volt véletlenül magasabb a gyermekhalandóság? Gondolom Te sem csecsemőként dugtad a fejed a csirkekakiba.

 • 2009.07.25 21:48:39bmbsz

  azért Kevin Costner rajongójának annyiban mindenképpen igaza van, hogy az allergia elterjedése és a higiénia szintje között van összefüggés.

  ugye általában a nagyvárosban is az arányokat tekintve sok az allergiás, vidéken kevesebb. akinek gyerekkorától van állata, ritkán allergiás a szőrre stb.

 • 2009.07.25 21:52:56iciny

  "Kutyának kutya a barátja". Ez közmondás de ide vonatkozik.Az állat/mint az ember is /,kiszámíthatatlan.Végzetesen megsebesítheti a kedvenc bizalmat élvező állat.Még látni is szörnyű a képeket.Azzal együtt írom ezt,hogy nagyon szeretem az állatokat.Sokat tanulok tőlük. Tisztelem Őket.A gyermek:szentség!Nem való intim közelségbe az állatokhoz.Ő EMBER!

 • 2009.07.25 21:56:27Anyek

  Mi az összefüggés? Az allergia nem attól alakul ki, hogy nem találkozik az illető az allergénnel.

 • 2009.07.25 21:56:48Farkasokkal táncoló

  Anyek, nem tudom a statisztikát, hogy mekkora volt a gyerekhalandóság, de hogy a macskatartásba nem haltak bele a csecsemők, az hétszentség. Most így visszaemlékezve nem emlékszem egyetlen gyerek halálesetre sem, illetve később egyre ( a második baba rh összeférhetetlen volt, emiatt), később iskolás koromban meghalt egy kisfiú fejtífuszban (nem tudom pontosan mi az orvosi neve, de így mondták) , mert a hűvös márciusi szeles időben hajmosás után vizes fejjel indult a felvonulásra. Anyám legalábbis így mesélte. Meg emlékszem két gyerekre, akik túlélték a gyerekbénulás járványt, és sánták maradtak.

  Olvastam egy könyvet, most hrteen nem jut eszembe az írója neve, orovs-író volt, orvostörténeteket mesélt (tán dr Sava?), na ő mesélte - már a századelejéről - hogy falun a kanyarós gyereket úgy kúrálták, hogy a fekvőhelyére ráhordták a tehéntrágyát, és arra a meleg takarót, ő rosszul lett amikor meglátta, de a mentora elmagyarázta, hogy nem akkora bolondság ez, a tehántrágya hőt termelt, és még a kiütések is hamarabb eltűntek tőle. Most ezt nem amiatt írom, hogy ez a követendő módszer, hanem azért mert a mostani "kockázat-félelemek" 90%-a egyszerű és indokolatlan para.

 • 2009.07.25 22:00:39Anyek

  Nem állítottam, hogy a macskatartásba bele lehet halni. Vannak azonban kockázatai, bárki rákereshet az interneten. Kérlek olvasd el mit írtam, mert a válaszod nem adekvát.

 • 2009.07.25 22:01:29Macskanya

  Úristen, Anyek F.T. sem mondta, hogy tedd a macskaszarba a gyereket. Hidd el, jelenleg annak több a kockázata, hogy elkapom a H1N1-et a cégnél a heti 1 napon míg bejárok, mint bármit a macskától. Az állat megfelelő higénia betartása és rendszeres orvosi felügyelet mellett, bizonyos szabályok között olyan minimális kockázat, hogy szerintem az már burokban nevelés lenne. Hidd el, számomra a család első helyen áll és mindkettőnket így neveltek a férjemmel. Soha nem írnék le ilyet, ha nem lenne biztos forrása.

 • 2009.07.25 22:05:05Anyek

  Macskanya! A cicáid popsiját oda teszik ahová a babád fogja a fejét (előbb-utóbb). Ez Téged nem zavar? De komolyan?

 • 2009.07.25 22:15:07Farkasokkal táncoló

  Anyek, MIK a kockázatok?
  Tényleg érdekelne.
  Amiről én tudok: elkaphatja a gilisztát a gyerek egy olyan macskától, amelyik gilisztás. Zagson, ennyi kockázat belefér. De egy otthon tartott oltott, féregtelenített stb macskánál még ez sem áll fenn. Hogy odarakja a popsiját a macska ahol a baba fekszik? Lehet, hogy ujdonságot mondok, de macska nagyon tiszta állat, minden ürítés után sokáig tisztogatja magát, én még egészséges szaros seggű macskát nem láttam.
  A szájában lévő nyál, pedig - hiszed, nem hiszed - FERTŐTLENÍT mint MINDEN nyál. Fertőtlenítő nemcsak a Domestosban van.

  A te nyálad is fertőtlenít, éppen emiatt gyógyulnak be nagyon hamar a szájban lévő sebek.

  Ha téged egy pszichésen idegesít az egy dolog. De ettől még nem lesz a macskától semmi baja a csecsemőnek.

 • 2009.07.25 22:19:22Macskanya

  Anyek: a cicáim nem teszik a popsijukat oda, ahol a baba a fejét fogja, ebben teljesen nyugodt lehetsz. Egyébként a macskaimnak nem szaros a feneke, de ebbe a fejtegetésbe nem megyek mélyen bele. A ragadozóknál az étel, az ürülék eltüntetése életösztön. Nem vagyok mindentudó, de a gyerekre sokkal veszélyesebb bacik leselkednek. Pl. egy szimpla homokózóban. Mire a gyerekem odatehetné a fejét, ahol a macska kakil, már azért nem lesz olyan pici, másrészt nem fogom hagyni. Nem hiszem, hogy ez olyan egetrengető feladat. A macska nem mehet a csecsemő intim közelébe majd, ezt azt hiszem elmagyaráztam már. Egyébiránt nem hiszem, hogy baja lenne mondjuk attól, hogy megszagolják, de soha nem mászhatnak pl. az ágyába stb. Minek nézel te engem??
  :-)

 • 2009.07.25 22:21:41Macskanya

  Az orvosi ellenőrzést pedig pontosan amiatt írtam, amiért F.T. Viszont tudom, hogy nem tudlak meggyőzni, mondtam már, szerintem ez egy meddő vita.

 • 2009.07.25 22:27:43Anyek

  És ezt komolyan gondold, hogy a nyál fertőtlenít, olyannyira, hogy a macska nem terjeszt semmilyen betegséget? Ha olvastad volna amit pl. én írtam korábban, nem lennél ilyen kioktató. Macskák által (is) terjesztett betegségek: atípusos mycobacterium, toxoplasmosis. Ja és "csak" férgek???

 • 2009.07.25 22:32:13Anyek

  Macskanya! Nem sértegetni akarlak, biztosan körüljártad a témát, de majd ha a gyerkőcődet nem éred utol a lakásban, mert olyan sebességgel mászik, vagy azalatt az idő alatt amíg egyet pislogsz már benne is van fejjel a macska bilijében, akkor majd eszedbe fogok jutni. Vagy addig bezárod a macskákat egy külön helyiségbe? De természetesen mindez a Te magánügyed, megsérteni egyáltalán nem akartalak.

 • 2009.07.25 22:44:27Macskanya

  Atípusos mycobacterium, toxoplasmosis - pont emiatt írtam le, hogy rengeteget olvastam utána és két orvossal konzultáltam. Egyébként látszik egy állaton, mégha egy betegség ilyen gyenge lefolyású is. Mégis hogyan kapnák el? Nyers húst nem kapnak, más állattal nem érintkeznek, cipőt nem látnak. Még, ha elkapnák sem kéne megfertőződnöm, ez nem influenza! Mondom, hidd el, nagyobb eséllyel kapom el a H1N1-et. Az a gyerek, amelyik meg marha gyorsan mászik, megtalál mást is, nem csak macskaszart. Egyéb iránt, igen, hiszek abban, hogy el lehet őket különíteni. Meg inkább macskaszar, mint ami a homokozóban van, mégis beereszted oda. Tudod mi az oviban, bölcsiben annak idején füvet, homokot, földet ettünk. Nem erre fogom nevelni, de sztem ez nem macska kérdés. A vitát erről viszont tényleg befejezném, mert amit akartam leírtam, de megérteni nem fogod sosem. Sértődős nem vagyok, ilyesmin nem tenném, csak furcsállottam, ahogy ezt a kakis dolgot mondtad. Mert eszemben sincs a macskát a csecsemő ágyába beengedni.

 • 2009.07.25 22:52:40Macskanya

  Toxoplazmára pedig egyébként van teszt. Aki már átesett a fertőzésen, az védett, a baba is. Nekem megvolt a teszt, az eredmény magáért beszélt, gyerekkorom óta macskabolond vagyok, szedtem össze utcáról is. Ennek tekintetében... egyébként anyukám is végzett 3 évet az orvosin, ugyan nem fejezte be. Nem kapott frászt, hogy beteg leszek, mikor 12 évesen összeszedtem azt a nagyon gyatra állapotban lévő macskakölköt, bár nem örült. Na, ezt azért nem tenném egy kisgyerek mellett semmiképp, de az én macskáim teljesen mások.

 • 2009.07.26 05:49:33fatyol11

  Nekunk van ket kutyan (Golden retriever, es egy bisho bolognese), es van egy macskank, de a fiam szuletesekor 3 macsekunk volt. Mindket kutyafajta olyan, hogy a gyerekek akar a hatukon lovagolhatnanak, a goldi egyebkent itt kint megszokott csaladi kutya, raadasul a legtobb vakvezeto is kozulluk valo, vagy mozgasserulteknek (sokszor gyerekeknek) a mindennapjait konnyitik meg. Nagyon-nagyon intelligens kutyak, a mienk sem tultenyesztett, azaz nem idegbeteg.
  Mikor Noaht hazahoztuk a korhazbol, nem tudtuk, hogy hogyan fog reagalni, de szerencsere nem volt semmi baj, a biho pedig Noah 8 honapos koraban kerult hozzank, szinte egyutt nonek fel. Akkoriban a kutyust kellett feltenunk a babatol, mert neha eleg durvan nyult hozza. Igazabol nem szeretjuk, ha nyalogatjak a kicsit, sot en magam sem szeretem, ha nyalogatnak, talan mert a goldie ezt naphosszat csinalna a csalad minden tagjan, meg sem lehet simogatni, egybol nyalna a kezunket, vagy amit er. Ekkora a veszelye. Korbenyalja az idegenek kepet is. Nem hagyjuk oket magukra, eppen mert ok kutyak, de egesz nap itt vannak egyutt a gyerekkel, kergetoznek, jatszanak. Nekem tetszettek a videok, a pit bullnal azert tartottam volna, de egy rokonomnak van, meghozza jambor fajta, a latvanya ijeszto, maga a kutya szerintem meg soha, senkit sem bantott, mondjuk ot sem soha senki. Egyszer ott aludtunk naluk, meg a konyhaban beszelgettunk, amikor a lanyom meg aludt az osszetolt fotelekben. A rokon mondta a kutyanak, hogy jelezze, ha a baba sir. No a lanyom elkezdett nyoszorogni, a kutya ott strazsalt mellette, vigyazta. szoval mikor Blanka nyoszorogni kezdett, odajott a kutya a rokonhoz, es jelezte, hogy a baba sirdogal. En szaladtam volna oda a gyerekhez, de a kutya engem nem engedett, illetve ahogy morgott nem eroltettem, mentem a rokonnal. A lanyomat utana is orizte ahogy meglatta, mindig ment utana, neha a frasz jott ram, de az akarmit csinalhatott vele, a kutya meg sem nyikkant.

 • 2009.07.26 10:10:14Farkasokkal táncoló

  Atípusos mycobacteriumról nem tudom micsoda, de a toxoplazmósis kizárólag a terhesség második felében veszélyes a magzatra nézve, az élve születettekre már nem. Állitólag a toxoplazmózison minden 100 állattartóból 80 átesik úgy, hogy észre sem veszi, vagy jelentéktelen tünetekkel jár. (MIk is azok? Mert ezt pl. nem tudom.)

  A toxoplazmózis a macska székletében található, ezért mondják, hogy az állapotos nő ne foglalkozzon a macskaalommal. Ja meg a nyers húsban is található, így gyakorlatilag minden olyan terhes nő ki van téve ennek is, aki otthon nyers hússal foglalkozik, és nem mossa közben mániákusan a kezeit.

  Én nem szeretem az olyan posztokat, amikor az állattartással kapcsolatban jól megrémítik a leendő szülőket, be kell vezetni bizonyos óvintézkedéseket és ennyi. Ezen az alapon pl az állatorvosnők egyáltalán nem is szülhetnének. Érdekes mód, mégsem esnek pánikba, ha terhesek lesznek, pedig ők kifejezetten beteg házikedvencekkel foglalkoznak.

 • 2009.07.26 10:54:50bmbsz

  anyek, az allergiához:

  http://drinfo.hu/az-allergia-fajtai-kialakulasa

  és ebből kiemelném ezt:

  "Az állatok közelében, falun élõ gyerekeknél ritkább az allergia, mivel immunrendszerük folyamatosan találkozott többféle baktériummal is."

 • 2009.07.26 10:55:43bmbsz

  meg ezt:

  "A fertõzõ betegségek veszélyesebbik hányadát oltásokkal elõzzük meg, az egyéb betegségek ellen antibiotikumokkal védekezünk, ugyanakkor környezetünk az olykor túlzásba vitt higiénés rendszabályoknak (fertõtlenítõs felmosás, antibakteriális szappan és így tovább) köszönhetõen túlságosan tiszta. A következmény: az immunrendszer nem kapja meg azokat az ingereket (betegségek, fertõzések), amelyek természetes fejlõdéséhez szükségesek, ehelyett működése kóros irányba tolódik el - olvashatjuk Cserháti Endre professzor és Dr. Mezei Gyöngyi gyermekgyógyász allergológus könyvében. Azok a gyerekek, akik életük elsõ három évében több, úgynevezett banális fertõzésen estek át, késõbb lényegesen alacsonyabb arányban voltak allergiásak."

 • 2009.07.26 10:58:55Macaroon

  hol a hozzászólásom?

 • 2009.07.26 11:00:11Macaroon

  Tök király beírtam egy rohadt hosszút és eltűnt, kösz Index.

 • 2009.07.26 11:03:19bmbsz

  Macskacico, ha még olvasod:

  kisgyerekkoromban a felnőtt, hatalmas (7 kg volt) házi macskánkat simogattam, amikor egy kutya megijesztette és úgy spurizott el tőlem, hogy végigszántott a karomon és az arcomon. a nagyságát azért írom, hogy a karmolás erejét szemléltessem. anyuék elvittek az orvoshoz, aki fertőtlenítette a mély sebeket. nem másnapra, de nyomtalan begyógyult. szerintem nem kell aggódnod.

  ez a cicánk egyébként a legszebb volt a környéken :)

 • 2009.07.26 11:04:26Anyek

  A banális fertőzéseket ne keverjük már össze a komoly betegségekkel. Én sem vagyok híve az antibakteriális szappannak és társainak. Amit Te bmsz beidézel, az pedig ezekre vonatkozik. Kedves FT! Te pedig utánaolvashatnál, milyen komoly következményei is lehetnek az általam megnevezett (nem az összes) fertőzésnek, mielőtt elbagatellizálod azt.

 • 2009.07.26 11:05:13anyamadár

  2009.07.26 10:58:55Macaroon
  Ha túl hosszú a hozzászólás egyszerűen elnyeli a rendszer.
  Érdemes kijelölni, ctrl+c-t nyomni rá és újra bemásolni darabokban ha nem jelenik meg.

 • 2009.07.26 11:06:19Anyek

  Bocsánat, rosszul írtam a neved, bmbsz.

 • 2009.07.26 11:11:30bmbsz

  anyek, most őszintén: szerinted milyen komoly betegséget kaphat el egy gyerek a család kedvencétől, ami tisztán van tartva?

  nem a szerencsétlen kóbor, ápolatlan állatokról van szó...

  mellesleg ott a másik idézet is. ezek szerint átsiklottál felette, szóval még egyszer:

  "Az állatok közelében, falun élõ gyerekeknél ritkább az allergia, mivel immunrendszerük folyamatosan találkozott többféle baktériummal is."

 • 2009.07.26 11:21:58Hűbele

  Bmbsz, hagyd, van, aki nem vevő az észérvekre.
  Nálunk a férjem állatorvos, és bizony a legtöbb kisgyerekes állatorvos ismerős tart valami házikedvencet. Biztos egyik se ért hozzá és teljesen tájékozatlan a témában;-)

 • 2009.07.26 11:22:05Magenta

  Én még senkit nem ismertem, akinek konkrétan toxoplazmózistól lett volna baja, de több olyat, aki fertőzést kapott, mert mondjuk belenyelt a medencevízbe, ahova belepisilnek a "kulturált" emberek.

  Mi három hete fogadtunk be egy cicát (bementünk egy autókereskedésbe körülnézni, aztán ez lett belőle :-D), a teljes környezetem kiakadt, hogy most aztán a gyerek toxoplazmózisba fog belehalni tutira.
  Még aznap elvittük állatorvoshoz, fültisztítás, féregtelenítés, oltás.

  Nekem is az a véleményem, hogy nem kell mindentől óvni a gyereket, normális higiéniai körülményeket kell teremteni és nem túlzásokba esni.

  Pedig én sterilizáltam a cumisüvegeket. :)))

 • 2009.07.26 11:23:56Magenta

  Ja, és mivel naponta kétszer átkefélem a szőrét, a lakás nincs tele macskaszőrrel. A cicc meg nem mer bemenni a gyerekszobába, szerintem fél a hangzavartól. :)

 • 2009.07.26 11:24:17bmbsz

  Hűbele, igazad van. :)

  Magenta, a lényeget: milyen a cica? :)

 • 2009.07.26 11:35:20Magenta

  bmbsz, fajtára sima "házimacska", kinézetre pedig egyszínű szürke, a négy mancsa és a nyaka meg fehér.
  Csizmás-nyakkendős a csajszi. :)

 • 2009.07.26 11:38:04Magenta

  Egyébként én a tengerimalacot jobban féltettem, de az állatok "elrendezték" egymás közt a viszonyokat, úgyhogy mióta a cicu kapott a malactól egy sallert, azóta csak nézni meri a ketrecet.

 • 2009.07.26 14:42:55Anyek

  Azon, hogy mik az észérvek nyugodtan el lehet vitatkozni. Kapásból nem egy forrást találtam, amely ellentmond bmbsz forrásának. Szóval mindenki azzal azonosul, amelyikkel akar, így elég nagyképű dolog kijelenteni azt, hogy "Bmbsz, hagyd, van, aki nem vevő az észérvekre." Nem megfellebbezhetetlen a Te álláspontod, kár, ha annak látod. Pl, csak kapásból: http://www.harmonet.hu/cikk.php?rovat=245&alrovat=246&cikkid=5401

 • 2009.07.26 21:26:32Macskanya

  Anyek, bár megígértem, hogy már nem szólok, hozzá... most akkor, kérdem, szerinted a nőgyógyászom és az állatorvosom hülye? Meg az Hűbele férje is olyan hülye, hogy nem szólna a saját családja érdekében? Arra meg, amit a toxoplazmáról és a tesztről írtam, semmit nem is reagáltál, csak azt, milyen veszélyes. Nem számít, hogy a nődoki 10 éves praxisa alatt nem látott ebből szövödményt, meg az sem, hogy a véremben az ellenanyag? Ne hari, de tényleg úgy tűnik, nem reagálsz az ész érvekre.

 • 2009.07.26 22:13:14sarah stanley

  sztem hagyjátok! Anyeknek is jobb hogy nincs állata meg az állatoknak is hogy nem ö a gazdája ennyi:)
  Magenta: grat a kiscicához!!:D

 • 2009.07.26 22:26:21Anyek

  Macskanya! Én viszont személyesen ismerek olyat, akinél probléma lett belőle.
  Kedves sarah stanley! Több állatom is volt, többek között egy macska 14 és egy kutya 15 évig. De meggyőződésem, hogy nem lakásba valók, különösen, ha kisgyerek is van. Imádtam a kutyámat, a macskát is, kár, hogy ilyet szóltál hozzá. Mindkettőhöz amikor beteg volt, heteken keresztül keltem akár óránként is, hogy beadjam a gyógyszerét, ujjammal etettem, ha kellett, külön neki főzött húslevessel, az orvosok már feladták, de én nem. Meg is gyógyultak. Az állatok szeretete nem jelenti azt, hogy mindenben igazat adok Nektek és nem látom a kockázatokat.

 • 2009.07.26 22:36:19Anyek

  Macskanya! A mai világban bármilyen tudományos és/vagy áltudományos érv mellé pro és contra legalább ugyanannyi szakembert lehet állítani. Mindenki annak hisz, akinek akar és olyan kockázatot vállal amilyet akar. Ha akarja cáfolja a kockázatokat, vagy mondhatja, hogy ő kivédi azokat, de ne vonja kétségbe az ellenérvek létét. Ugyanazokból a kiindulópontokból más következtetésre jutottál, ettől szép az élet, mi lenne, ha mindenki mindenben egyetértene?

 • 2009.07.27 09:02:53különös illúzió

  kutyáról, macskáról emberre terjedő betegségek:
  Toxoplasma (macs)
  gyermeket váró nőknél a magzatban fejlődési rendellenességet, magzatelhalást okozhat.
  Macskát tartó, ill. olyan babát váró nőknél, akik kerülhettek (akár korábban) macskával kapcsolatba, a terhesség alatt érdemes vérvizsgálatot végezni, h. átestek-e a fertőzésen korábban. Ha igen, nincs gond, védettek, sőt a baba is.Ha negatív az eredm.,érdemes 2 havonta megismételni+ a higiéniai javaslatokat, amit már többen is leírtak, betartani.(alom csak ha muszáj, kesztyűben stb). Ezen kívül fontos lehet még, aki kertészkedik (mivel a cicusok ugye előszeretettel végzik dolgukat a kertben- és nem csak a sajátunk!)kesztyűben ezt is.
  folyt.köv.

 • 2009.07.27 09:13:47különös illúzió

  Férgesség (kuty,macs):
  fonal, ill. galandférgek- nem azonos a gyerekek közt közösségben előforduló "cérnagilisztával"
  Sok szarságot okozhat(na), de nagyon egyszerű a védekezés: a kutyust, cicust első pillanattól kezdve rendszeresen féregteleníteni kell.(külön odafigyelve arra, hogy a tablettában beadott gyógyszert ki ne köpjék, mer igen rafináltak ezügyben)
  Gombás bőrbetegségek, rühösség (kuty, macs):
  az állaton látható tünetei vannak (szőrhullás, vakaródzás, ebből eredő sebek)
  Kezelni kell az állatot, és gyógyulásáig kesztyűben hozzányúlni, kölyköt (a miénket, nem a macskáét)nem engeni hozzányúlni.
  Veszettség (kuty, macs)
  Ez (lenne) a legbrutálabb, de Mo.-on az utóbbi években nagyon visszaszorult.Kutyáknál természetes, (remélem)h. mindenki oltat, de különösen kertes házban élő kijáró cicákat érdemes szintén beoltatni.

 • 2009.07.27 10:13:54bmbsz

  Anyek, én egy orvos cikkét citáltam neked, te viszont egy "mindenkinek, akinek lelke van" mottójú oldalra hivatkozva ellenérvelsz. Nem rossz :)

  Viccet félre: átfutottam a cikket, de én ebben nem találtam semmi olyat, ami cáfolta volna azt, amit én mondtam. Ha jól értem, ez a cikk azt mondja, hogy ne tarts állatot, vigyázz a poratkával, párologtass meg táplálj rendesen, mert ha esetleg érzékeny valamire a gyerek, akkor akár ki is jöhet az allergiája... Azt elfelejtették hozzátenni, hogy városból költözz vidékre, a biztonság kedvéért szedd fel a padlószőnyeget stb.

  Az óvatosságot bármeddig lehet fokozni, de vannak egészséges határok. Ha te félsz attól, hogy allergiás lesz az állatszőrre, ne tarts állatot. De pánikkeltésnek semmi értelme.

 • 2009.07.27 10:36:31snoopykutya

  kortepofa:
  Nagyon remelem, hogy csak viccbol irtad a megmergezest! Bar tartok tole, hogy nem... Ez esetben pedig szallj magadba, megis mit kepzelsz, megmergezni egy allatot borzalmas kegyetlenseg!

  Bea-balazs jobban tenne ha leulne anyossal es jol helyrerakna, mert a no minden masban is le fogja sz@rni.

 • 2009.07.27 10:48:50Anyek

  bmbsz

  ez volt az első, amit olvastam, de jó pár van még. Szívesen belinkelem mindet, de nem hiszem, hogy értelme lenne. Mint fentebb utaltam rá, minden mellett és ellen lehet szakembereket felsorakoztatni. Minden állat kockázatot jelent, ami nem jelenti azt, hogy nem kell, vagy nem szabad állatot tartani. Én mindösszesen azon csodálkozom, mint akinek kicsi gyereke van és állata volt, hogy hogyan lehet a gyerektől távol tartani a macskát. Én bizony nem szeretném, hogy a babám oda tegye a fejét, hova a macska a hátsóját, mert gusztustalan és akárki akármit mond nem higiénikus. Nem hiszek abban, hogy ezt meg lehet akadályozni. Volt olyan hivatkozás, hogy megkarmolta gyerekként a macska, és igen rövid időn belül begyógyult. Hát nekem pl. gyerekkoromban nem. Látod? Mindenre van ellenpélda. Ha jól tudom, ezek a cikkek pont arra jók, hogy ezekre rávilágítsanak. Nem objektív a Te igazad és az enyém sem. Azt sem tagadom, hogy a kockázatot lehet minimalizálni, de vannak helyzetek, amik szerintem nem megoldhatóak egy pici baba mellett. Egy olyan korú gyereknél, akinek már meg lehet magyarázni, hogy ne nyald meg a kezed, ha az állatot simogattad, vagy ne szórd ki az almot a macska bilijéből, ne igyál bele a vizébe, a megfelelő higiénia mellett én sem tartom problémásnak az állattartást. De amíg nem ér el ebbe a korba, addig igen.

 • 2009.07.27 11:15:35Connie

  Na ez az, ami veszélyes! Nem csak mert a baba mindenféle fertőzést összeszedhet semmi perc alatt, hanem mert akár milyen nyugodt a kutya, a baba/kisgyerek akkor is bármikor csinálhat valamit, amit a kutya félreért és megharapja, megkapja. Arról nem is beszélve, hogy egy kúszó-mászó baba elkapja a kutyát és nyúzza. Ami szintén nem a legjobb a kutyának. (Olyan, mintha bárkit elkapnék, ráncigálnám a haját, cibálnám a fülét és a lábánál fogva húznám magam után. Ahogy az embernek fáj, ugyan úgy fáj a kutyának/macskának. Azok meg nem kérdeznek vissza, hanem megkapják, megkarmolják a gyereket.) Odáig rendben, hogy kutya, macska, más kedvenc tartható baba mellett, de ezeket, amiket a videók mutatnak, azért mégsem!

 • 2009.07.27 11:25:39nyúlmama

  Én most néztem meg a videókat, a hideg kirázott tőlük! Szeretem az állatokat, nekünk is volt gyerekkoromban, de ezt azért mégse!
  Lehet állat a gyerek mellett, de nem így!ha az állatnak fájdalmat okoznak, oda fog kapni, mert nincs más megnyilvánulási lehetősége.A kisgyerek pedig még nem tudja kontrollálni a mozdulatait, ha elkap valamit, azt aztán elkapja, akinek a haját húzta már meg kicsi gyerek, az tudja.

 • 2009.07.27 12:04:43pantufül

  Én meg sem merem nézni a vidókat. Nagyon felelőtlen emberek vannak. Nem hiszem, hogy tökéletesen be lehet idomítani egy állatot, hiszen az ösztönösen cselekszik. SZERENCSÉRE nem tudok érdemben hozzászólni a cikkhez.

 • 2009.07.27 12:55:49mazsola84

  Nekem van sajnos ismerősöm, akinek a 6. hónapban elhalt a babája toxoplazmózis miatt. Sosem volt állatok közelében, nem tudják hol kaphatta el.

  A legjobb barátnőm macskákkal nőtt fel, most is van neki 4. Negatív lett a toxoplazma tesztje. Érthetetlen, hogy hogy, de mégis negatív.

  Én nagy állatbarát vagyok, szerrintem minden gyereknek kellene háziállat, rengeteget lehet tanulni tőlük. A nyalakodást én se bírom, esetleg egy puszi mehet (mármint nem gyereknek, nekem jöhet).

Blogok, amiket olvasunk

A TASZ JELENTI Azt hittem, jobban járok, ha nem az autót viszem szervizbe, hanem én megyek orvoshoz.

Képzeld el, hogy 15 éve minden nap ugyanazon az útvonalon mész a reggeli csúcsban munkába, majd a délutáni dugóban haza. Újabban visszatérő fájdalmat érzel a lábadban, mikor kiszállsz az autóból.

MAI MANÓ Kép-párok #187

Kép-párok rovatunkban minden alkalommal két olyan fotót láthattok, amelyeket neves fotóművészek készítettek ugyanazon témában vagy olyat, amelyeken éppen egymás munkáira reflektálnak.

HATÁRÁTKELŐ A lakókocsis élet árnyoldalai

Gyakran olvasni, hogy „persze, mert mindig csak a külföldi élet pozitívumairól van szó”, ami mondjuk szerintem nem igaz, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a például a furgonlakó létnek is vannak bőven nehézségei.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta