Terhesnapló: Hányás az egész világ

18. hét

pocak18

Tömeg: 57,4 kg
Haskörfogat: 80 cm

Úgy látszik, ez a hányás-téma a keresztem. Végre túl lettem a kissé elnyúlt hányós időszakon, ám a rókák más formában nem hagynak békén. A hétvégét a Balatonon töltöttük kis családommal. Péntek éjjel arra ébredtünk, hogy Málni sugárban lehányta a körülötte lévő dolgokat: ágyat, falat, ágyneműt és saját magát. A kis légtérben a szagoktól én is öklendezni kezdtem, a helyzetet a férjem mentette meg, aki - igaz, szitkozódva - takarította fel a produktumot, míg én a gyereket tettem rendbe. Másnap este Földváron a kedvenc kávézónk mosdójába kísértem ki Málnit, amikor a szomszéd mellékhelyiségből félreérthetetlen hangok és szagok jöttek át: egy ittas nő szabadult meg gyomortartalmától. Akkor elgondolkodtam: vajon miért büntet a sors ezzel a témával?

Baba

Hazafelé a kocsiban Alice Cooper Poison című számának hangerejét tekertem fel és hangosan énekeltem is, mire a kölyök odabent eszeveszett rugdosásba kezdett. Azon elmélkedtem, hogy vajon tiltakozását akarja-e így kifejezni, (a rockzene vagy a hangom ellen), esetleg már most pogózik a drága? Betettem a lejátszóba ACDC-t majd Tankcsapdát is, de egyikre sem reagált, pedig ezeket is énekeltem.

Vas

Jól sejtettem, a múltkori terhesrendelésen felírta a dokim a folsavval dúsított vasat, ami tulajdonképpen rágótabletta, méghozzá borzasztó pocsék ízzel. Szerencsére a dobozra rá van írva, hogy szükség esetén egyben is le lehet nyelni, szóval én ezt az utat választom, bár így is pillanatok alatt leolvad róla annyi íz, hogy felforduljon a gyomrom. Van barátnőm viszont, akinek kifejezetten ízlik a kakaóporral ízesített tabletta.

Kaja

A krumplifőzelék-mániám nem csillapodik, jó sok ecettel hetente többször is fogyasztom. Újításként rákattantam a sűrített tejre, amiről nyilvánvalóan hamar le kell állnom. Szerencsére egészségesebb dolgokat is kívánok: legújabb hobbim az őszibarackevés, esténként a konyhaasztal fölé görnyedve eszem szürcsölve a héjától megfosztott gyümölcsöt. Látványra olyan lehetek, mint a motkány.

Betegség

Nem volt elég a hétre a hányós sztori, kedd délutánra Pötyi dőlt ki a sorból, 39 fokos lázzal hoztam el az oviból. Lélekben már felkészültem az újabb hányástakarításra, ám ezúttal nem fölül, hanem alul dől a cucc szerencsétlenből. A 39.9 fokos láz mellett aggasztó, hogy apjuknak is hasmenése lett, szóval elég agresszív vírusnak tűnik. Vajon elkapom-e én is és ha igen, vajon nem árt-e a babának?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek