Minden nap szexeljen, aki gyereket akar!

A napi szexuális érintkezés javítja az ondósejtek minőségét, ezt a szempontot figyelembe kell venni azoknak a pároknak, akik a gyermekáldást tervezik - derült ki egy ausztrál kutatásnak köszönhetően. Mindmáig vitatkoznak a szakemberek arról, hogy a peteérést megelőző napokban önmegtartóztatást kell-e gyakorolniuk a férfiaknak, vagy sem, ha növelni akarják a teherbeesés esélyeit.

napiszex

David Greening, a sydneyi meddőségi központ kutatója, aki eredményeiről az Európai Humán Reprodukciós és Embriológiai Társaság amszterdami kongresszusán számolt be kedden, vizsgálataival azt bizonyította, hogy helytelen az önmegtartóztatás.

Az ausztrál kutató vizsgálataiban 118 olyan férfi vett részt, akiknél az átlagos mértéknél nagyobb volt az ondósejtek DNS-károsodása. A spermiumok minőségében jelentős javulás állt be azután, hogy a férfiaknak egy héten keresztül naponkénti ejakulációt írtak elő. Az ondósejtek DNS-ének töredezettségi (fragmentációs) indexe, amely a spermiumok minőségének a mutatója, a korábbi 34 százalékról 26 százalékra esett vissza, írja az MTI.

A gyakori szexuális érintkezés ugyan csökkenti az ondófolyadék mennyiségét, ám ez nem okoz gondot a férfiak számára. "Biztonsággal kijelenthető, hogy azoknak a pároknak, ahol a férfinál viszonylag rendben találjuk az ondósejtek paramétereit, az ovuláció (érett petesejt kiszabadulása) előtt egy hétig naponként kell érintkezniük" - hangsúlyozta David Greening közleményében. Mint a kutató hozzátette, e viszonylag egyszerű módszerrel javítható az ondósejtek minősége, s növelhető a terhesség valószínűsége.

David Greening szerint ez a javulás minden valószínűség szerint annak köszönhető, hogy a gyakori szexuális érintkezés révén a termelődő spermiumok kevesebb ideig vannak kitéve a herecsatornákban a reaktív oxigénszármazékok károsító hatásának, számol be az MTI.

Oszd meg másokkal is!
Mustra