Ha a kölyköm példaképe Kedves Ferenc lenne

Az megvan, amikor hatalmas sóhajjal vágod a gyerek bizonyítványát a sarokba, és megkönnyebbülten dőlsz hátra, mert vége, most legalább két és fél hónapig egyik pedagógus sem bassza fel az agyadat azzal a szöveggel, hogy nem hülye ez a gyerek, csak lusta, na meg kevesebbet kellene bohóckodással szórakoztatnia a lányokat órán, blabla? Minálunk megvan.

kedvesf

Pocsék bizonyítvány, hívom is anyámat, az meg csak röhög a telefonba, látod, mondja, mind visszakapod, amit te elkövettél ellenem tizennyolc éves korodig. Anyám áruló lett, én meg számolom visszafelé a napokat. Már csak nyolc év, hat hónap, és tököm tudja még hány nap, hülye vagyok matekból, elakadok, Bendegúz is kiröhög. Nem vagyok okosabb, mint egy harmadikos.

És a bezzegelés megvan? Bezzeg Botond, aki alighogy hazaértünk, már kapta is elő a feladatgyűjteményt és csupán szorgalomból meg is oldott két teljes oldalt, pikk-pakk. Bátyja konkrétan szarik a monológba, már a fürdőszobában áll a tükör előtt, igazítja a haját, tesz rá egy kis zselét is, szünet van, indul haverozni, különben is, minek az ilyen anyának gyerek, aki csak terrorizálni tud. Szeptembertől megjavulok, mondja gyorsan békülésképp, és vigyorogva elhajol a hozzávágott konyhatörülköző elől. A cipő, az fontos, de ilyenkor csakis Nike-t, mert Laura múltkor megjegyezte, hogy milyen menő. Viszi a kutyát is, mert ilyenkor jaj de cuki sikítozással ugranak rá a csajok. Egyelőre csak az ebre, de Bendegúz türelmes.

Ne is lássalak. Ezt meg bármikor örömmel teljesíti, hétig fel sem bukkan, még vécére is a harmadik emeleti haverjához jár a parkból, mert az közelebb van, biztonságosabb, ha nem tesz meg még hármat. Egész nyáron matekozni fogunk, úgy készülj, ajtón belül helyeslő bólintás, de lift előtt meg halk peeersze a válasz, hallom ám!

Szeptemberre tuti kinyomtatok a Velvetnél egy rakat képet Kedves Ferencről, és az orra elé nyomom. Aztán azt is megmutatom neki, milyen csajai voltak ennek a faszinak, biztos vagyok benne, hogy megvilágosodik, és szarik majd a szépfiúságra, viszont estig ki sem lehet majd robbantani a tankönyvek felől, az biztos.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek