SZÜLŐSÉG

Apa nem vár gyereket

2009. június 27., szombat 09:07 |

A férfi és a nő szépecskén éldegélt együtt már jópár éve. A nőnek megmondták, hogy nem lehet gyereke, ne is álmodjon róla, így a férfi is berendezkedett arra, hogy élete választott párjával így kettecskén fogják leélni az életüket. Cserébe legalább ment a juhéééé, nem kellett aggódni a fogamzásgátláson, sőt, nem is volt mit gátolni.

Első trimeszter

Telnek-múlnak a napok, és a nő csak arra lesz figyelmes, hogy mostanában mintha többet pisilne, és valahogy nem igazán kényelmes, amikor szerelmeskedés közben a párja ránehezedik a hasára, de betudja a rendkívül kései vacsoráknak, amikre sikerült rászokni.

Aztán gondol egyet, vesz egy tesztet. A fürdőszobai lámpa fényében mintha látszana a második csík. Úgy dönt, ideje orvoshoz menni.

Második trimeszter

A nő két laborvizsgálat után szól csak a férfinak, hogy úgy fest, mintha terhes lenne. A harmadik vizsgálat ultrahang. Megállapítják, hogy a nő 23 hetes terhes, egy egészséges magzattal. A nő bőgve hazaindul, az autóból felhívja a férfit a hírrel. A férfi majdnem a Dunába hajt.

A férfi világképe megrendült. Alkudozni kezd. Nem akarok gyereket. Vetesd el. Ne tartsuk meg. Ne legyen gyerekünk, már berendezkedtünk arra, hogy ketten leszünk. Most nem akarok gyereket. Jó, legyen gyerekünk, de ne most, majd a következő terhességből. Ezt most vetesd el. Mi van, ha genetikai betegsége van. Mi van, ha nem lesz egészséges. Nem, nem, nem, nem, nem. De fel kell dolgoznia a tényeket. A terhesség félidőn túl van, nem megszakítható. Genetikai vizsgálatot nincs értelme csinálni, az utolsó időpont, amikor bármilyen vizsgálat értékelhető eredménnyel jár, a 20. hét, ami már bőven lejárt. Ez a gyerek meg akar születni. Ennek a gyereknek meg kell születnie.

A nő leszokik a dohányzásról.

Harmadik trimeszter

A nő boldog, a férfi morcos, hogy az élet nem hagyott neki választást, sőt, még a választás illúzióját sem. A nő libidója szokatlanul magas, a férfi ezt élvezi. A nő egyre faksznisabb az ágyban, állandóan a pocakját pakolgatja-párnázgatja, a férfi egyre többször suttogja: legyünk még egy kicsit ketten. Nem érti, hogy már most hárman vannak. Amikor a férfi nagy néha megfogja a nő pocakját, a baba sosem rúg.

A nő a tervezettnél hamarabb szül, altatásos császárral. A férfi ki van ütve. Elkészül az első családi fotó, amikor a nőhöz először kihozzák az 5 órás babát. A baba gyönyörű. Az anya megviselt. Az apa rémült.

Az anyát és a babát a tervezettnél előbb engedik haza. Apának át kellett volna rendeznie a fél lakást, hiszen azt kétemberesre rendezték be, és most egy kétmaroknyi kis síró csomag felrúgta a status quot. Apa természetesen nem ért a rendezkedés végére.

De a kiságy és a pelenkázó megvan, a baba szobája tökéletes patikarendben várja kis lakóját.

Két év múlva

Apa mindennap morog, hogy nincs helye a holmijaimnak, és minden a ti vackaitokkal van tele, és különben is, mi az, hogy az egész lakás úgy néz ki, mint egy játékbolt, és nem lehet úgy két lépést tenni, hogy ne lépjek rá három legóra és két babára, és ezerszer kértem már, hogy ne üvöltsetek, mondd meg a lánynak, hogy ne nyekeregjen, és ez így nem mehet tovább, és elköltözöm.

Anya tudja, hogy ez cirkusz hatér'. Mert amikor apa hazajön a munkából, csak egyvalamit keres a szeme: egy másik szempárt, úgy térdmagasság körül.

Judit

(Az Apa gyereket vár című poszt alapján)

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.07.01 13:22:25baudolinA

  Vakmacska,
  igazad van, más. De ha mondjuk az elméleti beszélgetés során kiderül, hogy az egyik fél mereven elzárkózik az abortusztól, a másik pedig mereven elzárkózik a terhesség megtartásától (lehet ez akár a férfi, akár a nő is), akkor én bizony a tabletta mellé gumit is húz(at)nék. Vagy elgondolkodnék azon, hogy ha ebben ennyire nem tudunk dűlőre jutni, akkor vajon hogy is legyen ezzel a kapcsolattal. Mert ugye ez pont az a kérdés, amiben nincs olyan, hogy "egy kicsit megtartjuk, és egy kicsit elvetetjük".

 • 2009.07.01 13:22:39jazmine

  Most nem értitek vagy csak nem akarjátok? Nem azt írtam, h meg_kell_tartani a gyereket, hanem tudni, h a szexnek LEHET terhesség a következménye. És akkor bizony mindegy, ki volt "hibás", onnantól csak rossz döntés van: vagy elveteti és ez mindkét félnek lehet trauma, a nőnek akár szervi gond is - vagy lesz egy véletlen gyerek: fiatalon, instabil kapcsolatba. Ez utóbbi elsülhet jól, rosszul, stabil házasságokat is felborít egy gyerek és biztosan van, h egyéjszakásból gyerek miatt holtomiglan lett - csak erre kevesebb az esély...

  Ha egy pasi nem tudja, h a gyógyszer nem 100%, hááát, azzal én nem szexelnék, mert hülye. Minden felvilágosító könyvecske/film/akármi ezzel kezdődik. Azt pedig hagyjuk már, h védekezzen a nő, a pasinak meg annyi a dolga, h szexeljen.

  Továbbá én csont ateista vagyok, ettől még megrázna egy abortusz.

  Azzal pedig erősen tele a papucskám, h a pasikat gyerekkel fogják meg. Miért, megerőszakolták? Nem? Akkor néma kuss. Nem kell elvenni a csajt, van apasági vizsgálat. Ha az övé a gyerek, akkor viszont nézzen szépen tükörbe, h igen, ezt a gyereket én is csináltam, így jártam, verhetem a fejem a falba, de ez van.

 • 2009.07.01 13:24:13baudolinA

  jazmine,
  szerintem itt többen értik, hogy mit írtál, mint aki(k) nem (akarják) érteni. :)

 • 2009.07.01 13:27:56Vakmacska

  Érti mindenki sztem, de annyit még hozzátennék, hogy a kérdés nemcsak instabil ifjúkori kapcsolatokban, hanem konkrétan bárhol felmerülhet, az eredeti posztban a kapcsolat stabil, a résztvevők pedig felnőttek voltak.
  És simán bejöhet egy ilyenben is (meddőség hiedelme nélkül is), hogy nagyjából a két fél úgy gondolja, hogy most jaj, nem akarok gyereket, és jaj, nem akarok abortuszt, márpedig valamelyik lesz.

 • 2009.07.01 13:29:20Vakmacska

  Konkrétabban - volt már valaki ebben a dilemmában, hogy se gyereket, se abortuszt nem akart különösképpen, viszont bekapta a legyet? És mi lett belőle?

 • 2009.07.01 13:32:17jazmine

  baudolinA, köszi, már kezdtem azt hinni, nem írok érthetően :)
  Amúgy azért ugrok erre, mert rokonom mondta mindig, h manapság a fiúkra kell már vigyázni, mert a nők csak rájuk vadásznak, egyszer csak elkapják a farkukat és végük. Plusz tágabb ismeretségi körömben voltak érdekes apasági vizsgálatok, ahol persze mindenki szerint a csaj volt a hunyó, mert nem védekezett, így akart férjet. Akkor is mondtam, h a csajnak max. a pasik ellen kellene védekezni és ha mégis szex lesz, akkor az már büntetőjogi per lenne. Mellesleg épeszű nő nem "fog" magának férjet, ha mégis, akkor aki ilyen csajjal szexel, hát védekezzen erősen.

 • 2009.07.01 13:35:51jazmine

  Vakmacska, világos, csak az volt a fő ellenérv, hogy akkor fiatalon/vadászösztönből senki sem szexelne.

  Én tudok többről, hol hogy döntöttek. Ahol elvetették, ott is van, ahol bánják, van, ahol azt mondom, adott helyzetben a legjobb döntés volt. Ahol megszületett, ott is ez. Csak ott, ha nem bizonyult jó döntésnek, leginkább a gyerek lehet a bánó fél...

 • 2009.07.01 13:39:14Vakmacska

  Én olyant ismertem, ahol egyfajta "lebegő" kapcsolatban élt fiú-lány évekig. Nos csaj megunta (biológiai óra, mittomén) és hát ezzel a nem éppen finom módszerrel ugrasztotta a nyuszit a bokorból. Azóta is boldogan élnek, 3 gyerekük és érvényes házasságuk van, mellesleg a srác (volt osztálytárs és jóbarát) már korahuszonéves korában is ideális apajelölt volt igazából, hihetetlen jól bánt a gyerekekkel. Csak valahogy nem mondott ki valamit valamiért, sokáig. Én nem értem, de láttam.

 • 2009.07.01 13:42:46Vakmacska

  De találkoztam más esettel is. Ott a fickó nem állt kötélnek, gyerektartást fizetett, de a kölökkel kb. 3 éves kora óta tartotta aztán a (táv)kapcsolatot. Közben megismerkedett élete nagy szerelmével, aki ezt a dolgot hm, nehezményezte (konzervatív és következetes nőről van szó). Szétmentek-összejöttek. Aztán fickó külföldre költözött. Egy idő után nem bírta egyedül, szíve szerelme nem akart sokáig kötélnek állni, tehát kivitte....a valaha nem vállalt nőt és a gyereket. Nem élnek jól, nagyon jól tudja, kivel akarna ő élni. A gyerek viszont most már az övé, száz százalékban, miközben élete nagy szerelme ezt a katyvaszt amíg katyvasz továbbra se vállalja. Nos hát ez az amit nem szabad felnőtt, felelősségteljes embernek valahol csinálni.

 • 2009.07.01 13:46:00jazmine

  Bátor volt a lány is vagy ő már ismerte a srácot és tudta, h ez csak jó lehet. Én inkább egy nagy beszélgetést választottam volna ;)
  Mi pl. korán (kb. 5. nap :)) megbeszéltük, h sok gyereket szeretnénk, nagyjából mikor. Pedig akkor erősen elméleti kérdés volt. Aztán a házasságra én kérdeztem mégis rá 5 év után, h legyen vagy ne. Ha nem lett volna, akkor is maradok, csak kíváncsi voltam, h még mindig úgy gondolja, mint rég. Kiderült, h nem is gondolta, h tényleg vele akarok élni örökké :D

 • 2009.07.01 13:46:42mazsola84

  Vakmacska, én voltam, de nem szeretném itt kiteregetni a dolgot. A természet közbeszólt, elvetéltem, ma már azt mondom, sajnos.

 • 2009.07.01 13:47:54jazmine

  Erre írtam, h csak rossz döntés van ilyenkor. Lehet, h később jóra fordul, de abban a pillanatban nem könnyű.

 • 2009.07.01 13:52:09mazsola84

  Ha a természet nem oldja meg, ma lenne egy 3 éves gyerekem. Azt nem tudom, hogy együtt lennék-e az apjával, ha igen, boldogok lennénk-e.

 • 2009.07.01 13:54:20Vakmacska

  Mazsola, pedig gondolom akkor és ott pokolian megkönnyebbültél valahol.Hihetetlen, hogy akkor és mondjuk öt-tíz év múlva mennyire mást bír az ember gondolni dolgokról.

 • 2009.07.01 14:26:15mazsola84

  Vakmacska, nem könnyebbültem meg akkor sem. Én akartam nagyon, talán a pasim is, ezt nem fogom megtudni már. A lehető legrosszabbkor fogant, mégis akartam nagyon, sose éreztem magam annyira erősnek, mint akkor, a világot el tudtam volna vinni a vállamon akár egyedül is.

 • 2009.07.01 14:47:35kriszi

  Hát bizony én vigyázni fogok-vigyázok a fiamra és a lányomra is. Hosszú-hosszú évszázadokon át úgy nevelték a lányokat, hogy legyenek "okosak", védjék meg magukat, ahogy tudják, miközben a fiúknak valahogy elfelejtettek olyanokat mondani, hogy ész, meg felelősség a szexben.
  De bizony, hogy fiú is és lány is igenis jól nézze meg, hogy mikor és kivel és hogyan, és mind a kettő tegyen meg mindent, amit csak tud, a védekezés érdekében, amíg nem akarnak a párjukkal kölcsönösen, egy stabil kapcsolatban. Szóval leánynak is és fiúnak is beleverem a fejébe, hogy igenis vigyázzon magára, és vigyázzon a másikra is. A szex sem arról szól (kivéve bizonyos szélsőséges eseteket), hogy bántsuk, megalázzuk, kihasználjuk a másikat. És nem, nemcsak úgy lehet élni, hogy buliról bulira, ágyról ágyra járva. Ez sem kötelező. Ezt speciel tapasztalatból tudom.
  Ja és jazmine gondolatához tenném hozzá: ne csak egyszerűen azt tudja, hogy terhesség lehet a vége (ezt még aránylag egyszerű megértetni), hanem azt is (a fiú is!), hogy az mivel jár - amennyire pontosan csak lehet tapasztalat nélkül.

 • 2009.07.01 14:48:25kriszi

  "amíg nem akarnak a párjukkal kölcsönösen, egy stabil kapcsolatban" - mármint gyereket :)

 • 2009.07.01 15:34:17másutt

  Brumi, DEHOGY. Miert veszne el a romantika, csak azert, mert en ugy erzem, a ferfi is vegyen reszt valamilyen szinten a fogamzasgatlasban?
  Nekem nagyon nem tetszik, hogy meg a mai fiatal ferfinemzedek IS ugy all hozza, hogy a no szedje be a tabit es hagyja ot beken, fel se hozza a temat. (Plane a mai, hiszen 30-40 eve nem volt tabletta. Ja es a no fizessen is erte. Mert az o baja. (es ha nem veszi be egyszer, es becsuszik egy gyerek, akkor o a budos ribanc?) Hat nem, nem csak az o baja.

  Egyszeruen esetenkent raszoltam a pasi(k)ra, amikor ott voltak velem, es eppen kivaltottam a gyogyszertarban, hogy "most ok jonnek". Mivel tartos kapcsolatokrol volt szo, gumi nem volt.
  (nem is szamolom ossze, hogy egy 3-4 eves kapcsolat alatt mennyit koltottek volna gumiovszerre)
  Ertekeltek is, hogy en az egesz ugyet magamra vallalom. Szerintem a pasik ertekelik, ha hagyjak oket resztvenni a fogamzasgatlasban, legalabb valamilyen szinten.

  Es nem, a szulinapi ajandekjaik feleert sem kellett fzietniuk. :D

 • 2009.07.01 15:43:52jazmine

  másutt, ez teljesen korrekt. A fogigátló ára nem kevés és a közös (gondtalan) élvezetért szedted. Nem a sminkedet fizetetted ki velük ;)

  És még mindig sehol nincs az, h a hormonok mit csinálnak veled.. Sok férfi számára csak ez van: szedd és kész, én utálom a gumit, gyerekért meg nem fizetek.

 • 2009.07.01 15:53:40anyamadár

  Másutt mi volt ma az eligazításon????
  (swine-flu?)

 • 2009.07.01 16:41:14másutt

  ne mentem el.
  a gyerek egeszseges egyebkent, mint a makk, mashol jatszottunk.
  lehet, hogy elmegyek holnap, lehet, hogy varok meg egy napot.

 • 2009.07.01 16:51:00ready_real

  Vakmacska : én voltam.
  Elviekben elleneztem korábban az abortuszt, de megtettem, és nem bántam meg.(remélem nem is fogom) Akkor a két rossz döntés közül a kevésbé rosszat hoztam.
  Párom bár rámbízta a döntést, úgy érzem hajlott afelé, hogy megtartsuk.

  Azzal viszont nem értek egyet, hogy ez mindkét félnek trauma lenne, én elfogadtam, hogy akkor és ott az akkori és ottani viszonyoknak megfelelően helyes döntést hoztam.

 • 2009.07.01 18:34:15jazmine

  ready_real, nem rögtön trauma és nem(csak) abban az értelemben, h_jajmittettemégekmajdapokolban, hanem 10-20-30 év múlva óhatatlanul elmélázni azon, mi lett volna ha, mekkora lenne, milyen stb. Legalább is akiket ismerek és volt abortuszuk(abortuszaik) (és már gyerekeik is voltak/aztán lettek), ezt nem úszták meg a legjobb_rossz döntésénél sem, főleg 50 fölött jöttek ezek a gondolatok.

 • 2009.07.02 10:30:16ready_real

  PErsze , de ez természetes. Nekemis mikor eszembe jut, elmerengek, hogy már lenne egy 6 és egy 8 éves törpém. (Egyik vetélés volt)

 • 2009.07.02 11:07:53Vakmacska

  Húúú. De tényleg, mi bír lenni olyan faktor amiről tudod hogy magadnak is elfogadható érv? Anyagi helyzet? Rossz párkapcsolat? egészségi állapot? Életkor? Ami alapján tudod hogy a "legjobb rosszat" választod?

 • 2009.07.02 11:19:10Heatherette

  az azért érdekes, hogy a gyerek mindig csak addig közös, amíg a felelősségvállalásról van szó. utána már a nőé, apának csak tejelési joga marad :))

 • 2009.07.02 11:33:17Vakmacska

  Nem Heatherette, csak ha formális logika mentén akarsz meghozni egy döntést, és van egy igen és és egy nem szavazatod, akkor patthelyzet, főleg ha egyik fél sem igazán meggyőzhető a rendelkezésre álló időben (mihamarabb el kell dönteni, ha további eü. kockázatokat nem akar valaki), tehát a legtöbb esetben ilyenkor rúgják fel a formális 50%-os szavazati jogot azzal, hogy az mondja ki a végső szót, akinek a testével végül is történik a dolog. Evvan. Dönteni ugyanis kell. Ha nem döntesz, az is egy döntés - az igen szavazat mellett.

 • 2009.07.02 13:27:31jazmine

  Heatherette, normális apa nem csak tejel. De mikor a spermáját adja, akkor ez a végkifejlet is fennáll. Ha nem akarja, védekezzen, van ffi fogigátló+gumi, el is köttetheti magát. Ez utóbbi visszafordítható és semmivel sem nyűgösebb, mint pl. 10 éven át naponta fogigátlót szedni, eü-i kockázata is kevesebb. Ezt kellene végre felfogni a pasiknak (a férfiak tudják, tudod, akiknek nemcsak jogaik vannak): nem istencsászárok, h szórjuk a magunkat, ha gyerek lesz, vetesse el, oldja meg, a nő gondja, én megmondtam, h nem akarok gyereket. Apukám, ha megmondtad, tegyél ellene.
  Ha én, nőként, nem akarok gyereket, védekezek és nem hiszem el a páromnak, h cicukám, nem leszel terhes, megmondtam a kisfickóknak, h körforgalmat játszanak a petesejt körül...

 • 2009.07.02 13:39:20Heatherette

  tévedsz, nem biztos, h visszaállítható. ez az egyik. a másik meg, h te mondtad, semmi sem biztos, csakhogy neked az egyetlen védekezési eszközöd a bogyó. egyet bekapsz este, és kész. nem egy nagy cucc. nem te dugsz gumiban, nem te kötteted el magad, ami ugye egy elég necces dolog. érdekes módon, kurva sok olyan nő is szedi a fogamzásgátlót, akinek nincs fix partnere, és saját bevallása szerint is elég ritkán basszák. sőt, tudtommal a havibaj beállítására is felírják. akkor miért is adjátok elő ezt úgy, mintha egy kurva nagy áldozat volna? persze, normális pasi nem hisz a bogyós sztorinak, mert ez az, mindent rá lehet fogni az 1%-ra, és én nem hinném el, hogy nem akadt olyan nap, amikor elfelejtette vagy kihányta, de nem hibáztatnám azt a pasast, aki úgy tudja, h dughatnak nyugodtan. ja, és ugye azért általában az emberek többsége egy olyan állapotban van, hogy nem szeretne gyereket, de nem lövi fejbe magát akkor, ha lesz, hanem vhogy megoldja. de ez se jó, és ált. a nők azok, akik nem képesek azt átgondolni, hogyan is lesz felnevelve az a gyerek. ők csak annyit látnak, hogy édi meg csoda, és no abortusz. ez a baj szerintem.

 • 2009.07.02 13:57:16jazmine

  Heatherette, a fogigátló sem vitamintabletta, nem kevés gondot okozhat, ahogy pl. a spirál is.
  Csak ez olyan női dolog, meg a nők mindig nyavalyognak valami miatt.
  Simán el lehet felejteni egy nehéz napon.

  A havibaj beállítása már eleve nem egy mindennapi fejfájás kategóriája, mert egy összehangolt hormonrendszer hibázik, a gyogyi mesterségesen beállítja, ami elvileg jobb, mintha nincs/összevissza van.

  Én szedtem fogigátlót, nem híztam tőle, nem volt panaszom. Csak épp utána évekig nem estem teherbe és szép lassan kiderült, h meddő vagyok. No most lehetetlen megmondani, h eredetileg is az voltam vagy csak menet közben lettem az.

  És 2 lombik után, mivel jelenleg nem akarok több gyereket, ismét "védekezem", hiába kicsi az esélyem a terhességre, sokkal, mert inkább egy túlbiztosított védekezés mint álmatlan éjszakák.

  Egyébként olyan ez, h magas koleszterinre a dokik nagy része rögtön gyogyit ír fel, ami beállítja. Csak épp szép sorban születnek a cikkek a hosszútávú koleszterincsökkentő-szedés káros hatásairól. Nagyon kevés doki mondja, h akkor először is szigorú diéta és napi 30 perc mozgás. Pedig nem keveset segít, a férjem koleszterinje sokkal többet javult csak ezektől, gyogyi sem kell...

  Pont gyógytornára jártam (eltört a karom stb.). Nagyon megdöbbentem, mennyien vannak akik azért járnak újra és újra, mert nehezen mozognak. És alig segít a torna, jaj. Közben jóval 100 kg fölöttiek...

  Ésszerűség, minimális józan ész: kinek mekkora a kockázat: nőnek-ffinak, hosszútávon...

 • 2009.07.02 14:02:26jazmine

  Ja, igen: a gyogyi nem kockázatmentes, egy abortusz sem, egy terhesség, szülés pláne. Ezzel szembeállítva egy pár perces elköttetést, hát izé.
  Ma vittük oltásra az összes gyereket, ember itt lelkesíti a nagy fiam, h férfiak nem sírnak szurinál. Ott röhögtem, h áá, dehogy sírnak. Inkább el sem mennek. Szóval igen: a nő csak kapkodja be a bogyókat, csak menjen abortuszra, csak legyen terhes, az természetes, nem hal bele, de ÉN, a férfi, nem köttetem el magam...

 • 2009.07.02 14:07:50mazsola84

  Heatherette, csak csínján a fogigátlóval. Mert persze bekapni nem nehéz, de nekem pl. hatalmas károkat okozott a hormonháztartásomban. Többek között gecire elhíztam tőle, ami ugye szintén megvetendő és undorító, a lényeg, hogy a pasiknak ne kelljen kényelmetlenkedni a gumiban.
  Érdekes egy pasim volt összesen, akivel az én bogyóm mellett máshogy is védekeztünk, méghozzá az ő javaslatára. A többit baromira nem érdekelte, hogy én szedek-e valamit egyáltalán, de minden hónapban jött a kérdés: ugye nincs gáz?

 • 2009.07.02 14:18:34Heatherette

  jazmine, de mint mondtam, a visszaállítás nem tuti. egyszerűen nem fogjátok fel, hogy a bogyó férfi párja nem az elköttetés. és ha csak pillanatnyilag nem akar gyereket, később meg igen, de emiatt többé nem lehet neki? akkor mi van? és mint mondtam, nem túl hiteles ez a picsogás a fogamzásgátlók miatt, mikor szinte kivétel nélkül szedi mindenki, kurva sok olyan is, akinek nincs szüksége rá. csak szedi, mert mindenki szedi.

 • 2009.07.02 14:24:36jazmine

  Én értem. Te nem érted, h a bogyó is okozhatja ugyanezt. És ilyenkor szoktak spermát fagyasztani, pont ezért.
  A meddőségnél pl. 40-40%ban női-ffi ok van (20% közös, tehát mindkettőnél van gond). Szóval lehet, h az lenne a legbiztosabb, ha 18 évesen minden ffi tenne el pár üveg spermát...

  Én nem látom azt, h mindenki bogyót szed, de ettől még elhiszem, h a közeledben minden nő szedi 12 és a halál között :)

 • 2009.07.02 14:30:43Vakmacska

  Vérnyomáscsökkentőt is rohadt sokan szednek, mégse természetes dolog az.
  Én szülés előtt gond nélkül szedtem, utána meg nem, hanem mindenféle és egyre zűrösebb tünetek jöttek. Ugyanattól a bogyótól meg másiktól is. Volt ottan kérem minden, csináltak vérvizsgálatot, mammográfiát, anyám kínját, ciklusom meg lett úgy 13-14 hónap múlva olyan, amire tankönyvileg mondhatod, hogy normális.
  Van egy barátnőm, 3 gyereke van, gumit használtak.
  Csutkababa írta egyszer, hogy kötelező volt (orvosi gyakorlat részeként) ab-on résztvennie, először kijött a magzat etc, utána a végén kipottyant a spirál is.
  Volt rokon, aki 39 éves koráig rohangált (orvosi papírral) úgy, hogy minden szakvélemény állítása szerint meddő volt.
  Már iskolás a fia. Jah és még egy teherbeeesése volt, csak az már nem maradt meg.

 • 2009.07.02 14:53:24mazsola84

  Látom, H nekem nem válaszolsz

 • 2009.07.02 14:54:05kriszi

  A francba, eltűnt. Akkor csak "picsognék": életem egyetlen szakaszában nem volt óramű pontosságú, 28 napos ciklusom (most is ez van, gyakorlatilag mióta először menstruáltam). Abban az egy évben, amikor tablettát szedtem. Az akkori magyar piacon elérhető legkorszerűbb, legkönnyedebb, háromfázisú cuccot. A negyedik hónaptól gyakorlatilag egyfolytában véreztem. A nődoki reakciója erre, hogy akkor írjunk fel valami erősebbet. És még erősebbet. A jelenség maradt változatlan. Amikor a doki felvetette azt a tablettát, amit anyám szedett az én születésem előtt, akkor lett elegem. Dokit otthagytam, tablettát kihajítottam. A következő hónaptól tökéletesen rendben voltam megint. Azóta sem szedek tablettát, és nem hiszem, hogy bárki valaha is rá tudna erre venni.

 • 2009.07.02 14:54:19jazmine

  Vakmacska, vérnyomáscsökkentő is nálam a koleszterincsökkentő kategória. Apósomnak felírtak. Egyszerre 4t. Mondtam, h legalább visszakérdetett, h miért 4 egyszerre? Az egyik csökkenti a vérnyomást, a másik a csökkentő mellékhatásait stb.??? Persze vígan kvzik tovább, fűszeres kaják, zsír stb.

  Én nem vagyok gyógyszerellenes, a védőoltások nagy részét (nem kötelezőkre gondolok) beadatom, csak valahogy ezek azok az esetek, mikor erősen elgondolkodom, h mindenképpen szükségesek-e az alkalmazott mértékben...

 • 2009.07.02 15:06:45baudolinA

  Heatherette,
  az, hogy fogamzásgátlót írnak a menzesz beállítására, még nem azt jelenti, hogy ez jó is. Ha antibiotikumot vesznek be minden csip-csup lázra, attól még nem lesz jó az sem. Tinilányok szoktak menni édesanyámhoz, hogy "egy éve menstruálok, és nem rendszeres". Na, nekik nem kell fogamzásgátló, hogy beállítsa, mert abban a korban a rendszertelenség teljesen természetes.

  Ezen kívül pedig a "bekapod és kész" nem egészen így van. Pl. aki trombózisra hajlamos, az nem szedheti. És van még néhány ellenjavallat, olvass már utána. Ha elfelejtem bevenni, kihányom vagy durva hasmenésem van, akkor szólok neki, és gumit húzunk. Nem értem, mit kell ezen problémázni.

  "ált. a nők azok, akik nem képesek azt átgondolni, hogyan is lesz felnevelve az a gyerek. ők csak annyit látnak, hogy édi meg csoda, és no abortusz."
  Te más Porontyot olvasol, mint én.

 • 2009.07.02 22:34:24ready_real

  Vakmacska : diploma előtt álltunk mindketten , ráadásul szülői támogatás nélkül . (Nem volt túl jó viszonya se neki, se nekem a családdal, sem az övével, sem az enyémmel)
  Kollégiumban laktunk, ha ott és akkor megszülöm , akkor kb mehetett volna szalag mellé, kb max 60-80 ezret keresni, mivel nekem nem volt munkám, nem járt volna semmi sem utánam (vagy nagyon minimális összeg) és ebből kellett volna:
  -albérletet fizetni (Budapesten)
  -gyereket eltartani

  Tudod mi nem vagyunk olyanok, mint egyesek, hogy na majd úgyis támogat az állam, úgy hozzunk világra gyereket.

  Mindezek mellett esélyünk se lett volna szinte a suli normális befejezésére.

  Így utólag visszagondolva voltak problémák is a kapcsolatunkban (amiken én könnyedén átsiklottam, nodehát 20-22 évesen az ember hajlamos racionalitástól mentesen szeretni, pedig kell az : hideg agy, forró szív. )
  10 év kapcsolat után szétmentünk tavaly.

  Jelenlegi kapcsolatomban boldog vagyok, és tudom, hogy a majdani gyerkőcömnek is jó helye lesz itt. MEgértem a feladathoz , azt hiszem.

 • 2009.07.02 22:40:19ready_real

  Jahm és sosem várnám el a férfitól, hogy eltartson. Mi lett volna, ha megszülöm, és akkor elhagy. Diploma nélkül, egyedül Budapesten, állás nélkül, gyerkőccel, miből éltünk volna? Azóta 2 diplomám van, akár egyedül is el tudnék tartani egy gyereket, de remélhetőleg (az egyedül eltartásra)erre nem fog sor kerülni :)
  Jelenlegi páromat amúgy valószínűleg zavarta volna a tudat, ha mástól van gyerekem, igaz ez nálam is kizáró tényező volt. Lehet idővel másképp gondoltam volna, de ebbena témában én elég makacs vagyok...

 • 2009.07.02 23:37:58wish73

  ma a 6 éves lányom arról faggatózott, h lehet-e egy 6 évesnek gyereke, mert ő még nagyon nem szeretne. mondtam neki, h ettől ne tartson. de nem voltam elég meggyőző, úgyhogy elkezdte firtatni, h mit kell csinálnia, h ne legyen terhes.
  mi tényleg nyitott család vagyunk, tudják, mi az a menzesz, hogy fogan, születik a gyerek, beszélgetünk homokosságról, transzvesztitákról, transzszexuálisokról, drogosokról, ha vmi aprpó miatt kérdezősködnek.
  de erre-az amúgy tök jogos kérdésre-a medence szélén most azt válaszoltam, h majd szépen elcsevegünk, ha aktuálissá válik. remélem, van még egy-két évem.

 • 2009.07.03 12:53:27tildy:)

  wish73: http://mediq.blog.hu/2007/06/17/a_legfiatalabb_anya_5_eves

  lehet, elvileg....

 • 2009.07.03 15:30:39Heatherette

  "mi tényleg nyitott család vagyunk, tudják, mi az a menzesz, hogy fogan, születik a gyerek, beszélgetünk homokosságról, transzvesztitákról, transzszexuálisokról, drogosokról, ha vmi aprpó miatt kérdezősködnek."

  baromi kíváncsi lennék, h magyarázod meg a travikat meg a drogosokat :)

 • 2009.07.03 16:05:35cozumel

  Wish

  nalatok ezeket a temakat a gyerekek hoztak fel?
  Nalunk nem igazan erdekli meg oket...
  a multkor lattak egyik kedvenc enekesunket, Adam Lambertet (en is imadom, meg a kicsik is) egy fenykepen, kezenfogva setalt egy masik faszival, es nekik ez volt a vilag legtermeszetesebb dolga, ugy tunt.

  Szal a gyerek szuletese volt mar tema, a menzesz meg nem, a szexualitas kulonbozo formai meg nem, nem jott fel.
  Ezert kerdezem.

 • 2009.07.03 17:20:32manka78

  Nálunk a legtöbbet akkor tudott meg, mikor végigkövette a terhességemet a kistesót várva. Ha kérdezett válaszoltam. Őszintén, de azért "lenyelhetően".

 • 2009.07.03 18:16:42Macskanya

  Baudnak igaza van. Engem is leállítottak a dokik a bogyóról a dokik. Konkrétan olyan migrénem volt tőle, hogy mind3, akinek a véleményét kikértem, kertelés nélkül azt mondta, hónap végén álljak le. Mákom volt, hogy ez igazából már nem volt probléma, mert a kapcsolat, amiben voltam és azóta is vagyok nem bánta volna, ha megtörténik.

  Más kérdés, hogy jó pár év után sem történt meg, bár nem is tettünk konkrétan érte - viszont mikor már akartuk, akkor nem várt. Milyen jó gyerek, igaz? ;-)

  Persze Ready_realnek is igaza van. Nekem mindig sikerült mindig szerencsésen védekezni, de én sem tettem volna mást. Vele szemben viszont engem nagyon megviselt volna, hiába indok, ok.

  Az állam pénzéről viszont annyit, jó esetben szerencsém van, ha fél évet kihúzok itthon - ill 7 és fél hónapot (a felgyűlt szabikkal 2 évre). A TGYÁS még csak ok, de a GYED nincs a fele sem a fizetésemnek. Nem akarok itt vagizni, de ilyen téren elég komoly gondokat okozna a háztartás és főleg a gyerek finanszírozása. A sokat vitatott albérlet/lakás téma: néven az enyém, de a bank bármikor lecsap, ha nem fizetek. A törlesztés svájci frankra meg, ha most jobb is, hát mondjuk ki, nem túl könnyített manapság ugye. Mindezek mellett, tudom, hogy jómódúak vagyunk, de nem gazdagok. Az én szememben az a gazdag, aki otthon tud maradni, míg a baba legalább 1 éves nem lesz. Talán szerencsém lesz és tudok itthonról dolgozni, mint most v beüt a férjemnél vmi évezred business-e.

  Végül pedig nem várom el én sem a férjemtől, hogy eltartson amúgy. Még kisgyerekkel sem vesznék el a világban, ha nem lenne - csak nagyon nehéz lenne. Viszont ez már a közös ügyünk: a család; idáig is a társam volt, jóban rosszban.

 • 2009.07.03 18:27:08Macskanya

  "nem te dugsz gumiban, nem te kötteted el magad, ami ugye egy elég necces dolog"

  H: sosem mondták még, hogy marha önző vagy?

  Miért necces gumiban dugni? ha fertőzésről van szó is ezt mondod? Azt nem tudod, hogy a bogyó sem veszélytelen?

  Még egy, nem képzelted, hogy van olyan, hogy "nyugodtan dughat"???

 • 2009.07.04 15:45:10kriszi

  Nem H-t akarom védeni, de szerintem csak az elköttetésre értette, hogy necces, nem a gumira.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta