SZÜLŐSÉG

Őrszemeket állítanak a játszóterekre Békés megyében

2009. június 23., kedd 10:16

Több településen is megelégelték az állandó játszótéri rongálásokat Békés megyében. Békésen ezért parkőr óvja a város központi létesítményét, Medgyesegyházán pedig kamera rögzíti a játszótéren történteket.

Általában két gyakori probléma figyelhető meg a játszótereken. Egyrészt, sokszor idősebbek, 14-20 évesek is használják az eszközöket, pedig azokat nem nekik tervezték. Másrészt a hétvégi diszkók idején haza igyekvő, kissé kapatos fiatalok a játékokon vezetik le feles energiájukat. Békéscsabán ugyanakkor délutánonként a cigarettázó szülők és a kutyasétáltatók miatt ellenőriznek a közterület-felügyelők, éjszaka pedig a játszótéren letelepedő, hangoskodó 17-20 évesek miatt.

Amióta köztudomású, hogy akár 30 ezer forint is lehet a bírság, és a közterület-felügyelők is gyakrabban megfordulnak a játszótereken, sokat javult a fegyelem - írja a lap.

(Független Hírügynökség)

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.06.23 10:38:26nyúlmama

  Feltalálták a spanyolviaszt! Régen volt a parkőr bácsi, hálás téma a vicceknek, gyerekfilmeknek a morcona parkőr, akitől mindenki rettegett. Egyébként én azt látom, hogy már pusztán azzal, ha körbe van kerítve egy játszótér,és rendben van tartva, kicsit javul is a helyzet. Én mondjuk Budapesten élek, tehát csak erre van rálátásom.

 • 2009.06.23 10:57:45tarhely.fiberhost.hu

  Na igen, meg a játszótérre a kiskutyát/macskát üríteni hordó emberkéket is meglehetne már végre fékezni.

 • 2009.06.24 11:08:28Subbantósdi

  Jó ötlet, szerintem ember is lenne rá, mert sok a munkanélküli, már írtam, hogy akár a parkőri szakmát is fel lehetne éleszteni, még a wc-t a játszótérre-témánál és ezt nem csak Békés megyére, hanem országosan is kiterjeszteni.
  Mert van olyan, hogy közmunka a munkanélkülieknek, és van olyan, aki ezt akár csinálná nyugdíj mellett is, szerintem, mert jól jön a mellékes kereset és mert van ideje, van még erre energiája és szeret kint lenni a levegőn, fák között, és még talán a gyerekeket is szereti, mert mondjuk van neki is meg unokája is.

 • 2009.06.25 07:02:24csuni

  Régen parkőr,ma közteres a neve.Csak a név változott,meg hogy az utóbbi nem csak a parkra vigyáz.

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta