SZÜLŐSÉG

Hétvégi programok: Eső vagy nem eső, ez itt a kérdés

2009. június 19., péntek 08:35 |

umb

Van egy hely, ahová, ha megyünk, biztosan esni fog az eső és borzasztó hideg lesz, mire odaérünk, még akkor is, ha előtte leszakadt a melegtől rólunk a gatya. Vannak persze egyéb axiómáink is, például, hogy ha R.E. bringázni készül, a fia valahol, valamitől hányni fog, de ez egy másik történet, a mostaniban a lényeg, hogy ezt a helyet ezen a hétvégén fogjuk sokadszorra felkeresni, az időjárásjelentők pedig 10 fokos lehűlést ígérnek. És szelet. És esőt. Van a panzió kertjében egy helyes kis medence, az elmúlt évek alatt soha nem sikerült használni, a kerti beszélgetéseink olyanok voltak, mintha minimum Szibériában ácsorognánk. Még reménykedem, hogy valami csoda folytán hirtelen kánikula szállja meg a térséget, ráadásul egyedül vágok neki a gyerekekkel, szóval igazán süthetne ránk a nap, úgy, ahogy mondom. De ha mégsem, talán feldolgozom valahogy, ilyen ez a június. Mire elhatározzuk, hogy elmegyünk valahová valamit csinálni, addigra szupercellák, helyi mini-tornádók alakulnak ki. Idén még nem is napoztam, pedig ilyenkor már barna szoktam lenni. Fókuszáljunk tehát együtt, hátha eloszlatjuk a felhőket!

BUDAPEST

T-Home Gyerek Sziget

Ez a hétvége is tengernyi izgalmat, örömet, élményt adnak majd a már vakációban tobzódó gyerekeknek és szüleiknek a Hajógyári-sziget nagyrétjén a T-Home Gyerek Sziget ingyenes programjai. Lesz Gryllus-koncert, bábszínház, Korfball Klub és T-Home Családi Játszótér, ahol együtt szórakozhat a család apraja-nagyja. Emellett persze lehet majd állatot simogatni, kézműveskedni, izegni-mozogni, szülőknek pihenni.

Ismét kinyit a Tündérkert, ahol csodák, égig érő várak, bűvös utak várják majd a kicsiket, szebbnél szebb meséket hallgathatnak varázslatos szereplőkről,vadregényes tájakról. A szülőket várja a Szülőmegőrző a T-Home Családi játszótéren, az aktívabb felmenők a Kamasztér Alapítvány helyszínén logikai és stratégiai játékban vehetnek részt. A Vándor Vurstli eheti kínálatában a Bábakalács Bábszínház előadása nyújt majd szórakozást és Róka Móka Mesetárából Szent Görgy és a sárkány bújik majd elő. Beindul a Poronty Cirkusz, ahol Fogas, Hablaty és Zizi bohóc nevettei meg a porontyokat és tanítják a gyerekeket a bohóctudomány rejtelmeire. A T-Home Nagyszínpadon Bölöni Réka társulata A Szorgos és a Lusta lány meséjét adja elő, de ugyanitt lesz majd Grillus Vilmos is, tehát lesz majd Maszkabál és pörög a forog a szoknya.

Múzeumok Éjszakája

Idén is várja a látogatókat a Múzeumok Éjszakáján számos nagy- és kisváros múzeuma, miután lement a nap, akkor is. Idén több mint kétszáz múzeumot nézhetünk meg ebben a szokatlan időpontban, csaknem kétezer programmal. A kezdeményezés egyébként Franciaországból származik 1999-ből, s egész Európában 2005 óta ünnepeljük, s tudjuk már mi is, hogy ez az éjszaka más, mint a többi…

Városligeti Műjégpálya

Szombaton, 10:30 órától Minimax délelőtt lesz a Teraszon, ahol találkozhatunk Minivel és Max-szal, valamint az Alma együttest is meghallgathatjuk, amint azt énekli, hogy kicsi vagy, de nagyot kapsz (ha el nem ugrasz).

Petőfi Csarnok

Szünidödő nyitó buli lesz a Pecsában, idén 22. alkalommal. Közel háromszáz ingyenes programot kínálnak a szervezők a gyerekeknek, színházi előadásokkal, kézműves foglalkozásokkal, sportprogramokkal. A nyitó buli szombaton 10:00 órakor kezdődik, fellépnek a Mydros zenekar és a Zenegóc együttes.

VIDÉK

Tata

Tatai Sokadalom névvel indul a kétnapos rendezvény a városban. Szombaton 12:00 órakor kezdődik a program ünnepélyes megnyitóval, a tisztáson mindenféle népi nyalánkságot vásárolhatunk, kürtöskalács, kenyérlángos, és nyárson sütött ökör formájában. Ezen kívül meselabirintus és kosárkörhinta is várja a gyerekeket, valamint kézműves vásár is. Ezen kívül néptáncbemutatók és népzenei koncertek is szórakoztatják a látogatókat.

Zánka

Június 18. és 28. között Zánkai Lovas Napok lesznek az idén 40 éves Gyermek- és Ifjúsági Centrumban. Lovak és lovasok, valamint a Balaton várja a lovaglás szerelmeseit és a pihenni vágyókat. A programok 14 év alatt és 70 év felett ingyenesen látogathatóak, az V. Nemzeti Lovas fesztiválra (júni. 25-27.) a belépő 2000 forint/nap, a négynapos bérlet 6000 forint.

Szombathely

Szentivánéji Vigasságok lesznek a Csónakázótónál és környékénél zenei koncertekkel és mindenféle vásári mulatságokkal. Este tűzijáték varázsolja el az embereket 23:00 órakor.

Zebegény

A Fő téren szombaton 12:00 órától állandó kézműves- és gyerekfoglalkozások várják a kicsiket és a nagyokat is egyaránt.

Pécs

Sétatér Fesztivál van Pécsen június 13-21-ig, mely egy színvonalas művészeti rendezvény, s a dél-dunántúli régió egyik legjelentősebb rendezvénye. A gyerekeket érintő programok közül pénteken este 20:00 órakor Kaláka és Szélkiáltó koncert lesz, szombaton pedig a Három székláb című gyerekműsorral lép fel a Kaláka együttes 10:00 órai kezdettel.

GYEREKMENTES ÖVEZET

Amíg nem szakad ránk az ég és jólesik az esti szellőben sétálni, ahogy a szoknyánkat fújja, csak fújja, mi meg légiesen úszunk előtte, szóval, miután letöröltük a monitorról a nyálat, képzeljük magunkat a Műjégpálya teraszára pénteken este 20:00-ra , hogy Szalóki Ágit hallgatjuk és nézzük, mert együtt az igazi. Nyári Károllyal "Karády és a swing találkozása" című előadását nézhetjük meg, biztosan nagyon jó lesz.

Júni 18-tól 20-ig Fishing on Orfű Fesztivál lesz, mely Lovasi Andráshoz, valamint Rátgéber László nevéhez és áldásos szervezéséhez fűződik. Annyi fellépő lesz, amit érdemes meghallgatni, hogy hirtelenjében el is kezdtem gondolkodni rajta, hogy lemegyek, de gyorsan eszembe jutott, hogy ázni-fázni megyek vidékre, szóval majd jövőre. Nézzetek körül itt és döntsétek el, hogy mit akartok megnézni, vagy csak hallgassátok meg a már ezerszer ide linkelt dalt .

KOMMENTEK

 • 2009.06.19 09:21:13édua

  Szombaton Szélkiáltó is lesz a Gyerek Szigeten.

 • 2009.06.19 10:09:17Subbantósdi

  Hát azt hiszem, nem lesz nyár, sajnos, úgyhogy a strand megint ugrott, én záporokat és alig húsz fokokat hallottam, hétvégére és jövő hét elejére is, na talán akkor már jobbakat, de sok csapadékot... :o(

 • 2009.06.19 10:10:37Subbantósdi

  Nem tudom, hogy jó-e ide, de a "Strandok éjszakája" is ma lesz, azt hiszem, a Dagály és a Palatinus strand csinálja ezt, medencéből lehet koncerteket hallgatni, nézni, "csápolni"... :o)
  Gondolom, valahol ennek is utána lehet nézni vagy telefonon kérdezni a strandok ügyfélszolgálati telefonszámán.

 • 2009.06.19 10:25:26galcsi

  Miért mindig hétvégén van a szar időőőő....?

 • 2009.06.19 10:25:30dodóó

  tavaly előre foglaltunk szállást a balcsin 40%-ot ki is fizettünk.
  Első nap strandoltunk második,harmadik nap bent ültünk a házban mert szakadt az eső.4.5.nap a lányom összeszedett egy durva hasmenést.6.nap haza jöttünk mert az eső szakadt és hideg volt bent is.
  8.nap itthon és kint 30 fok.

 • 2009.06.19 11:22:37g.gabica

  Én pont ma mondtam a főnökömnek, hogy ma inkább a strandon kéne ülni, napozni, falni a lángost, és vasárnap bejönni elintézni a teendőket, amikor majd szakad az eső. Hajlott rá, hogy igent mondjon, de végül maradtunk. :-))
  Uncsi, hogy megint be leszünk zárva a szobába a srácokkal, ha szakadni fog az eső. Ők még kicsik a múzeumokhoz, meg reményeim szerint akkor már aludni fognak. Marad a mesemaraton és a rajzóra...

 • 2009.06.19 12:39:13Magenta

  Mi viszont még vacillálunk rajta, hogy betesszük a kicsit kenguruba, aztán irány a Múzeumok éjszakája.

 • 2009.06.19 12:56:18g.gabica

  Magenta!

  Ikrek és 3 évesek. Csak rohangálnának össsze-vissza és nyügösködnének, mert 20:30-21:30 között szoktak lefeküdni.

 • 2009.06.19 16:08:48Magenta

  Rendben, én a saját gyerekemről beszéltem.
  De közben rájöttem - én, a szőke -, hogy ha nem mehetünk utcára keddig, akkor éjjel se mehetünk, hiába alszik. :)

 • 2009.06.19 16:50:47anyatájger

  Húú, holnap lesz a napja, amikor először kipróbáljuk, hogy ott alszik-e nyugton anyámnál a kisfiam. Így a férjemmel nekivághatunk a múzeumok éjszakájának! Legalábbis remélem... Szorítsatok!

 • 2009.06.20 03:40:49Toth_Ildiko

  Elhiszem , hogy egyeseknek rossz az esős, hűvösebb idő, de gondoljatok szegény államvizsgázókra is. Nekem spex tanulnom kell, és nagyon nem ment a fejembe a tananyag , ráadásul nem is egyszerű (t.elektró), szóval végre "jó idő" lesz, én örülök neki.
  Melegben nem lehet jól tanulni...

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta