Hétvégi programok: Eső vagy nem eső, ez itt a kérdés

umb

Van egy hely, ahová, ha megyünk, biztosan esni fog az eső és borzasztó hideg lesz, mire odaérünk, még akkor is, ha előtte leszakadt a melegtől rólunk a gatya. Vannak persze egyéb axiómáink is, például, hogy ha R.E. bringázni készül, a fia valahol, valamitől hányni fog, de ez egy másik történet, a mostaniban a lényeg, hogy ezt a helyet ezen a hétvégén fogjuk sokadszorra felkeresni, az időjárásjelentők pedig 10 fokos lehűlést ígérnek. És szelet. És esőt. Van a panzió kertjében egy helyes kis medence, az elmúlt évek alatt soha nem sikerült használni, a kerti beszélgetéseink olyanok voltak, mintha minimum Szibériában ácsorognánk. Még reménykedem, hogy valami csoda folytán hirtelen kánikula szállja meg a térséget, ráadásul egyedül vágok neki a gyerekekkel, szóval igazán süthetne ránk a nap, úgy, ahogy mondom. De ha mégsem, talán feldolgozom valahogy, ilyen ez a június. Mire elhatározzuk, hogy elmegyünk valahová valamit csinálni, addigra szupercellák, helyi mini-tornádók alakulnak ki. Idén még nem is napoztam, pedig ilyenkor már barna szoktam lenni. Fókuszáljunk tehát együtt, hátha eloszlatjuk a felhőket!

BUDAPEST

T-Home Gyerek Sziget

Ez a hétvége is tengernyi izgalmat, örömet, élményt adnak majd a már vakációban tobzódó gyerekeknek és szüleiknek a Hajógyári-sziget nagyrétjén a T-Home Gyerek Sziget ingyenes programjai. Lesz Gryllus-koncert, bábszínház, Korfball Klub és T-Home Családi Játszótér, ahol együtt szórakozhat a család apraja-nagyja. Emellett persze lehet majd állatot simogatni, kézműveskedni, izegni-mozogni, szülőknek pihenni.

Ismét kinyit a Tündérkert, ahol csodák, égig érő várak, bűvös utak várják majd a kicsiket, szebbnél szebb meséket hallgathatnak varázslatos szereplőkről,vadregényes tájakról. A szülőket várja a Szülőmegőrző a T-Home Családi játszótéren, az aktívabb felmenők a Kamasztér Alapítvány helyszínén logikai és stratégiai játékban vehetnek részt. A Vándor Vurstli eheti kínálatában a Bábakalács Bábszínház előadása nyújt majd szórakozást és Róka Móka Mesetárából Szent Görgy és a sárkány bújik majd elő. Beindul a Poronty Cirkusz, ahol Fogas, Hablaty és Zizi bohóc nevettei meg a porontyokat és tanítják a gyerekeket a bohóctudomány rejtelmeire. A T-Home Nagyszínpadon Bölöni Réka társulata A Szorgos és a Lusta lány meséjét adja elő, de ugyanitt lesz majd Grillus Vilmos is, tehát lesz majd Maszkabál és pörög a forog a szoknya.

Múzeumok Éjszakája

Idén is várja a látogatókat a Múzeumok Éjszakáján számos nagy- és kisváros múzeuma, miután lement a nap, akkor is. Idén több mint kétszáz múzeumot nézhetünk meg ebben a szokatlan időpontban, csaknem kétezer programmal. A kezdeményezés egyébként Franciaországból származik 1999-ből, s egész Európában 2005 óta ünnepeljük, s tudjuk már mi is, hogy ez az éjszaka más, mint a többi…

Városligeti Műjégpálya

Szombaton, 10:30 órától Minimax délelőtt lesz a Teraszon, ahol találkozhatunk Minivel és Max-szal, valamint az Alma együttest is meghallgathatjuk, amint azt énekli, hogy kicsi vagy, de nagyot kapsz (ha el nem ugrasz).

Petőfi Csarnok

Szünidödő nyitó buli lesz a Pecsában, idén 22. alkalommal. Közel háromszáz ingyenes programot kínálnak a szervezők a gyerekeknek, színházi előadásokkal, kézműves foglalkozásokkal, sportprogramokkal. A nyitó buli szombaton 10:00 órakor kezdődik, fellépnek a Mydros zenekar és a Zenegóc együttes.

VIDÉK

Tata

Tatai Sokadalom névvel indul a kétnapos rendezvény a városban. Szombaton 12:00 órakor kezdődik a program ünnepélyes megnyitóval, a tisztáson mindenféle népi nyalánkságot vásárolhatunk, kürtöskalács, kenyérlángos, és nyárson sütött ökör formájában. Ezen kívül meselabirintus és kosárkörhinta is várja a gyerekeket, valamint kézműves vásár is. Ezen kívül néptáncbemutatók és népzenei koncertek is szórakoztatják a látogatókat.

Zánka

Június 18. és 28. között Zánkai Lovas Napok lesznek az idén 40 éves Gyermek- és Ifjúsági Centrumban. Lovak és lovasok, valamint a Balaton várja a lovaglás szerelmeseit és a pihenni vágyókat. A programok 14 év alatt és 70 év felett ingyenesen látogathatóak, az V. Nemzeti Lovas fesztiválra (júni. 25-27.) a belépő 2000 forint/nap, a négynapos bérlet 6000 forint.

Szombathely

Szentivánéji Vigasságok lesznek a Csónakázótónál és környékénél zenei koncertekkel és mindenféle vásári mulatságokkal. Este tűzijáték varázsolja el az embereket 23:00 órakor.

Zebegény

A Fő téren szombaton 12:00 órától állandó kézműves- és gyerekfoglalkozások várják a kicsiket és a nagyokat is egyaránt.

Pécs

Sétatér Fesztivál van Pécsen június 13-21-ig, mely egy színvonalas művészeti rendezvény, s a dél-dunántúli régió egyik legjelentősebb rendezvénye. A gyerekeket érintő programok közül pénteken este 20:00 órakor Kaláka és Szélkiáltó koncert lesz, szombaton pedig a Három székláb című gyerekműsorral lép fel a Kaláka együttes 10:00 órai kezdettel.

GYEREKMENTES ÖVEZET

Amíg nem szakad ránk az ég és jólesik az esti szellőben sétálni, ahogy a szoknyánkat fújja, csak fújja, mi meg légiesen úszunk előtte, szóval, miután letöröltük a monitorról a nyálat, képzeljük magunkat a Műjégpálya teraszára pénteken este 20:00-ra , hogy Szalóki Ágit hallgatjuk és nézzük, mert együtt az igazi. Nyári Károllyal "Karády és a swing találkozása" című előadását nézhetjük meg, biztosan nagyon jó lesz.

Júni 18-tól 20-ig Fishing on Orfű Fesztivál lesz, mely Lovasi Andráshoz, valamint Rátgéber László nevéhez és áldásos szervezéséhez fűződik. Annyi fellépő lesz, amit érdemes meghallgatni, hogy hirtelenjében el is kezdtem gondolkodni rajta, hogy lemegyek, de gyorsan eszembe jutott, hogy ázni-fázni megyek vidékre, szóval majd jövőre. Nézzetek körül itt és döntsétek el, hogy mit akartok megnézni, vagy csak hallgassátok meg a már ezerszer ide linkelt dalt .

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek