SZÜLŐSÉG

Fájdalom helyett orgazmus szülés közben

2009. június 19., péntek 08:44 |

Ha egy gyors közvélemény-kutatást készítenénk arról, mi az a három legfontosabb szó, ami a szülésről legelőször eszünkbe jut, a „fájdalom" jó eséllyel pályázhatna egy dobogós helyezésre a versenyben. Nem tudom, hogy az „orgazmus" szerepelne-e egyáltalán a felsorolásban, de hogy nem kerülne az első tízbe, abban egészen biztos vagyok.

orgazmic

Pedig a szülés és az orgazmus első hallásra legalábbis érdekesnek és újszerűnek tűnő kapcsolata korántsem annyira újdonság. Az orgazmikus szülésnek elnevezett élmény hívei élettani bizonyítékokkal is alátámasztják, miként lehetséges az, hogy a nők jelentős hányada nem fájdalomként, hanem nemi gyönyörként éli meg a szülést.

Azt mondják, hogy a magzat feje a szülőcsatornán való áthaladás közben ugyanazokat a pontokat nyomja, melyek a szexuális élvezetért is felelősek. Hangsúlyozzák ugyanakkor, hogy a felesleges beavatkozások nem kedveznek a nem mindennapi élvezetnek, ezért az édesanyának csak tökéletesen háborítatlan környezetben lehet esélye arra, hogy gyermeke megszületését ne fájdalom, hanem orgazmus kísérje. Fontosnak tartják kiemelni azt is, hogy nem tehetünk egyenlőségjelent az orgazmikus szülés és az otthon szülés között, a lényeg, hogy semmilyen külső tényező ne zavarja meg a szülés természetes menetét.

Az orgazmus és a szülés sokak számára meglepő kapcsolatáról Debra Pascali-Bonaro filmet is készített. A számos filmfesztivált is megjárt és díjakkal is elismert 85 perces dokumentumfilm tizenegy nő orgazmikus szülésének legintimebb pillanataiba avatja be a nézőket.

Fájdalom vagy orgazmus? Most én is elgondolkodtam egy pillanatra, hogy melyiket választanám, ha választhatnék. Meglehet, képtelen vagyok elszakadni a jól bevált és megszokott összefüggésektől, de azt gondolom, hogy mindennek megvan a helye, oka és szerepe az életben. Az orgazmus egy dolog, a gyerekszülés pedig egy egészen másik, egyszeri (szerencsés esetben többszöri), semmi mással nem megtapasztalható élmény, minden szépségével és nyűgével, fájdalmával együtt.

Azt pedig csak remélni tudom, hogy csak utópia marad Brumibaby anyaminőségi tesztje, miszerint:

„Milyen volt a szülés?

 1. Három orgazmusom volt közben 10 pont
 2. Fájt 5 pont
 3. Nem tudom, altattak 0 pont"

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.06.19 15:19:20wish73

  rita, te tudol olvasni? én magam részéről azt hittem, h a magyarázatom ésszerű és elfogadható, h miért ne a nő idejét vegyük le, hanem a ffiét emeljük. de, ha nem, hát nem.
  végülis, nekem is magyarázhatná bki órákig, h a kapor milyen finom. meg a futás milyen jó.

 • 2009.06.19 15:23:16wish73

  ajjaj, eddig azok búslakodtak, és próbáltak magyarázatokat találni, depr-ból kimászni, akik hüvelyire készültek és császár lett belőle.
  az új trend, hogy most már egy mezei hüvelyi szülésnél is marcangolni fog az önvád, okokat keresek, miértekre keresem a választ, hanyatt dobom magam a pszichiáternél, hasonszőrűekkel fogok együtt topikolni, és pár év múlva beletörődöm a megváltoztathatatlanba, és elfogadom, h nekem ezzel kell együtt élnem, hisz az anyaság úgysem ezen múlik. de lehet, h mégiscsak vállalok még egy babát, hátha, most tényleg sikerül.

 • 2009.06.19 15:23:49ready_real

  Fura dolog ez a magasság is. Jómagam 180 centi magas vagyok. Sosem kell szinte lóca. Viszont Megfelelő magasságú férfit találni is nehéz. ÉS fura, de sok esetben azt hiszi az ember átalgnak, amilyen helyzetben ő maga is van.
  Nekem női magasságban tehát a sjaát magasságom az "átlag", nem is tudok sem egy 160 centis világba, sem egy 200 centis világba beleélni magam.


  "A NO,nem azert nem megy aeromodellezesi korre,mert annyira komplex es bonyolult es titokzatos a lelke,hanem mert agyilag gyengebb."
  Na ezen meg feltöhögtem. Nem lehet , hogy azért nem megy , mert:
  -nem érdekli
  -mást neveltek belé, vagy egyebek????

  Spec gyerekként űrhajós , pilóta, gokartversenyző akartam lenni. Nő vagyok.
  Hol az agyi gyengeség? Matekból megyei második helyezést értem el (Oké az első helyen pasi volt, node akkoris!)
  Tájékozódási képességem van olyna , mint a férfiaké, sőt.

  "NO nem azert birja nehezebben az alkoholt es rug be hamarabb mert annyira bonyolult,titokzatos es misztikus a lelke,hanem mert nagyobb a zsirtomege,kisebb az izomtomege,kevesebb benne az aldehiddehidrogenaz a majaban."
  Berúgva nem nagyon voltam még, ha túl sok alkoholt (fél liter jéger egy óra alatt) iszom, akkor bealszom...

  "A NO nem azert jut el nehezebben orgazmust mint a ferfi mert
  annyira komplex es bonyolult es titokzatos a lelke hanem azert,mert a meretes kolbasz helyett van egy lyuk,meg valami embrionalis kolbaszcsokevenye es hatranyban van."

  Ezt meg már leírtam, képes vagyok hamarabb és többször elmenni egy szex alatt.

  Azt hiszem megkéne vizsgáltatnom magam, hátha férfi vagyok, mert kilógok a sorból.

  Tudom, általánosítás....

 • 2009.06.19 15:29:15anyamadár

  2009.06.19 15:23:49ready_real


  Most végigolvastam amikre te válaszoltál - én is férfi vagyok...
  Basszus és még a hajam sincs egy centi...

 • 2009.06.19 15:34:20Enahma

  Rita,
  a nő nem "gyengébb" agyilag a férfinál: az átlag női IQ kb. ugyanannyi, mint az átlag férfi IQ. A különbség a szórásban van: a nők közül többen tartoznak az átlagba, míg a férfiak a szélsőségeket erősítik (zseniből is több van belőlük, de süsüből is :-DDD).

 • 2009.06.19 15:42:35csutkababa

  Ezenkívül én erősítem a sztereotipiákat pl autós hátramenet dolgában: olyan hülye vagyok hozzá, mint egy tulipán. Semmi gond, mert emellett empatius vagyok, jó a beszélőkém, és a kézügyességem.
  Ja, és szerény:-))

  És olyan szívesen segítenek az urak, ha megkérem, csápoljanak a hátramenetnél nekem kicsit, és olyan hálás vagyok, és ez jó cselekedet, mert nő az önbizalmuk:-)

 • 2009.06.19 15:43:26csutkababa

  Ja, a térképet is beforgatom. Ha a falon van a térkép, a fejem döccentem erősen oldalra:-)))

 • 2009.06.19 15:47:00wish73

  ready real, tény, hogy a férfiak agya más. ahogy vannak ffiak nőies aggyal és ezért nőies belső tulajdonságokkal, így fordítva is igaz.
  vannak "ffiaggyal" megáldott nők.
  ennek egyik oka a tesztoszteron. nőknél is van, de kevesebb.
  a féltekei irányítás is más ffiaknál és más nőknél.
  ez nem azt jelenti, h a ffi csak a bal féltekéjét használja, a jobbat akár el is adhatná szervkereskedőknek, és a nők sem csak a jobb agyféltekét használják. de van féltekei dominancia, van olyan, h egyik oldalon jön be az impulzus, és a másikra a corpus callosumon( kérges test) át jut el. ez némi időt, energiát, összpontosítást igényel, vagyis nehezebben, lassabban fog menni. aki jobb kezes és jobb szemes, annak könnyebben megy az írás, mint annak, aki bal szemes és jobb kezes, mert ő még egy átkapcsolást is meg kell csináljon.
  úgyhogy azok alapján, amiket magadról írtál mind külső, mind belső jegyek alapján, te valszeg egy tesztoszteron-bomba vagy, és egy csomó ffitulajdonságod van.

  megkérdezhetem. gyereked van?

 • 2009.06.19 15:51:07csutkababa

  Wish
  Ez igaz, azt hiszem, te is igazoltad, amit írtam egyszer, h a hosszabb mutatóujjú nők tesztoszteronhatást többet kaptak az anyaméhben, ezért a féltekei dominancia is másulhat.

 • 2009.06.19 15:58:29wish73

  ejha, szólítsatok csak dr wish-nek.

 • 2009.06.19 16:00:47ready_real

  wish73: nincs, de ...Szóval volt már egy vetélésem, meg egy AB-m.

  Viszont a női nemi hormonoktól (fog. gátló) totálisan megborula szervezetem, 1-3 hónap alatt plusz 5-10 kiló, hiszti, bekészülés, depresszió, frigiditás, stb.
  Mutatóujjam pedig jobb kezemen hosszabb a gyűrűsnél, de balkezemen rövidebb.

 • 2009.06.19 16:02:47rita a felcser

  NEkem a ket uj,mutato es gyurus hajszalpontosan egyforma.Akkor mi van?

 • 2009.06.19 16:04:16DaveSlim

  Nem szültem és nem is fogok (férfi vagyok), de egy nagy baromságnak tartom.
  Végülis, ha valakit megerőszakolnak egy sünnel, akkor ugyanazokat a pontokat érintik, mint a hímtag szex közben. Értem már.

 • 2009.06.19 16:06:41Redaz

  Kovi biztosan lat majd benne fantaziat, majd jonnek ki a furabbnal furabb pornofilmek :D :D :D

 • 2009.06.19 16:17:51Kipikopii

  OFF:

  brumi, huhhh: ha esetleg privatban megis megbeszelnetek a homeopatiat, beraknatok engem is :cc-be? Koszonom!

  ON

 • 2009.06.19 16:24:48Morgo1229

  hoax

 • 2009.06.19 16:25:41wish73

  basszus,a gyurcsók hozzám képest gyenge kezdő. nem vagyok endokrinológus (sőt, orvos sem), de sztem önmagában egy mezei fogamzásgátló szedése még nem rakja rendbe a tesztoszteron szintjét. talán a diane 35

 • 2009.06.19 17:31:37ready_real

  wish73: nem is azért szedtem , hogy esetleges tesztoszteronszintem rendberakja, hanem mert nincs itt még a gyereknevelés ideje.
  Csrébe viszont kaptam ezernyi mellékhatást, tipikusan nőinek tartott hisztit, és szexre sem volt kedvem.
  Szóval valószínűleg tényleg nem átlagos hormonszintjeim lehetnek, de ezt nem is tudom hol lehetne kivizsgáltatni.
  I.sz női klinikán rákérdeztem, ott nem.

 • 2009.06.19 17:43:30ditakai

  annyira felmegy tőle a vérnyomásom, mikor szemszín alapján írkálnak valakinek fogamzásgátlót... grrr

  és hogy éppen az I.sz női klinikán ne lenne mód alapos kivizsgálásra a témában?!

 • 2009.06.19 17:56:42ready_real

  ditakai: ha te tudnád mi megy ott?! Volt olyan nőgógyász ott, aki beszólt, hogy akkor húzzak gumit, mert bizony ő nem ír más fogamzásgátlót fel nekem, ez a legkisebb hormontartalmú (Mondta ezt 5 éve a mercilonra)

  PRóbltam elég sokfélét, még nuvaringet is, párom szerint is, és szerintem is kifordultam önmagamból, minden bajon vol, szédültem, nem votltam jól, rengeteg mellékhatás előjött.

  Se vérvételt nem csináltak se semmit, és a klinika ambulanciájára ez nagyon jellemző.
  Vetélés utáni küret ott volt, ha ne mondjam milyen csúnya szemekkel néztek rám.... Mint valami szajhára...

 • 2009.06.19 18:08:48ditakai

  ready_real, tudom, mert én is voltam ott valami köldökig gombolt ingben mászkáló szakmai atyaúristennél

  amint megvoltak az endokrinológus dokim által kért eredmények, rögtön ott is hagytam azt a faszfejt az I.sz klinikával együtt, mert iszonyat tróger volt a tempó ("Na, kislány akar maga gyereket?")

 • 2009.06.19 23:11:59wish73

  ready real, ha beütöd a google-ba, h endokrinológus, v endokrinológia, akkor biztos találsz. amúgy nekem az a tapasztatom, h mielőtt az ember elkezdi a menő kórházakat, dokikat, magándokikat felhajtani, érdemes ellátogatni a lakhely szerinti sztk-ba, legyen ez bmilyen eü-probléma, mert sokszor a legközelebbi, legkézenfekvőbb helyen van a megoldás. tudom, szerencsés vagyok, olyan kerületben lakom, ahol egész tűrhető a szakrendelő mind kinézetre, mind bejelentkezési rendszerre, és amiket ismerek )nőgyógy, fogorvos, szemészet, fül-orr-gége) mind tök normálisak. aztán, ha ez vmiért nem elég, lehet továbbmenni.

 • 2009.06.20 00:52:06summarygloss

  Rita a felcser pasi, és 90 mp-s? Ezért ez a nagy hörgés? Amúgy az pasik között is ciki...

  "A NO nem azert jut el nehezebben orgazmust mint a ferfi mert
  annyira komplex es bonyolult es titokzatos a lelke hanem azert,mert a meretes kolbasz helyett van egy lyuk,meg valami embrionalis kolbaszcsokevenye es hatranyban van."

  A nő akkor éri el nehezebben az orgazmust, ha a pasi bénázik. A nagyanyám mindig azt mondta, inkább tízszer a hídig gyalog. A nagyfater meg eme csodás hatásból, amit gyakorolni tudott rá, azt a következtetést vonta le, hogy már biztos kielégítette más, merthogy csalja. Felcser drága, a pasik miért ekkora sutyerákok? Magyarázd meg ezt is, légyszi...

  Egyébként meg azért élvezi kevesebb nő a szexet, mert kevesebb férfi foglalkozik azzal, hogy jó legyen a partnerének is. Ez ui. társasjáték, csak ezt a pasi gyakran elfelejti. Miért, miért, miért kell ezt folyton magyarázni? :-D

 • 2009.06.20 01:00:36summarygloss

  Egyébként a legjobb az egyszerre. A férjemmel már tök jól "összetreníroztuk" egymást. Én begyorsultam, ő belassult, de szerintem ez minden normális kapcsolatban így működik.

  jah, és szülés közben? már vártam ezt a hiánypótló felvetést, az "élvezem a szoptatást"-ból egyenesen származik. Mondok jobbat: császár, érzéstelenítés nélkül, gésagolyókkal és análdildóval. Figyeljétek meg, a jövő héten jön a cikk a Porontyon.

 • 2009.06.20 01:22:06ready_real

  Lakhely szerint illetékes sztk vidéken lenne, ott ahol a bélrenyheségem tök lazán méhen kívűlinek nézték....

 • 2009.06.20 01:43:58summarygloss

  Lady real, ha kedves az életed: magándoki... én már nem merek sztk-ba járni.

 • 2009.06.20 05:17:10ismeretlen123

  Undorító, hazug ez a cikk. Méghogy orgazmus! 2-szer szültem, és aki szült, tudja, hogy milyen fájdalmas dolog. Mennyit fizettek ezeknek a kreol ribancoknak az orgazmus színlelésért? Hánynom kell ettől a cikktől, meg a videótól is.

 • 2009.06.20 07:18:01Fel-Méri

  Már bocs, de szerintem sehol nem mondta a teaser-ben, hogy konkrétan orgazmusa van a nőnek, legalább is nem olyan értelemben, ahogy szexuális orgazmusa lenne. Inkább csak a meghittségről van szó, a dolog természetesen voltáról, hogy ne kezeljük a szülést betegségként.
  Nekem tetszik a hozzáállás, igaz, én császárral szültem, 12 órás szülésindításos vajúdás után, amiben semmi felemelő, semmi spirituális és semmi orgazmikus nem volt.

 • 2009.06.20 14:43:35trollkotze

  ready_real

  Te vagy az én emberem :)
  Én is pilóta akartam lenni, meg titkosügynök :)

  Most olvasok vissza, szóval:

  "A NO,nem azert nem megy aeromodellezesi korre,mert annyira komplex es bonyolult es titokzatos a lelke,hanem mert agyilag gyengebb."

  Meggyőződésem, hogy a lányokat lenevelik a természettudományos érdeklődésről. Persze kisebb arányban érdekli őket, mint a fiúkat, de korántsem lennének annyira "hülyék" hozzá, ha nem hallanák folyton, hogy azok.
  Különben is, "a nők" nem gyengébbek agyilag - ahogy írta már valaki, nagyobb hányaduk rendelkezik átlagos képességekkel, de köztük is vannak zsenik. A férfiak között pedig több a zseni és több az egybites is. De a többség - mindkét nemből - az átlaghoz van közel.


  "NO nem azert birja nehezebben az alkoholt es rug be hamarabb mert annyira bonyolult,titokzatos es misztikus a lelke,hanem mert nagyobb a zsirtomege,kisebb az izomtomege,kevesebb benne az aldehiddehidrogenaz a majaban."

  Aldehid-dehidrogenáz: oké, ehhez te értesz.
  Ezen túl pedig egyszerűen megszokás kérdése. Én már nem egy nálam 30, sőt 50(!) kilóval nehezebb hímegyedet ittam az asztal alá, ellenben egy olyan időszakban, amikor nem nagyon ittam alkoholt, volt, hogy két pohár bor kikészítette a gyomromat.

  "A NO nem azert jut el nehezebben orgazmust mint a ferfi mert
  annyira komplex es bonyolult es titokzatos a lelke hanem azert,mert a meretes kolbasz helyett van egy lyuk,meg valami embrionalis kolbaszcsokevenye es hatranyban van."

  A (női) orgazmus az agyban dől el. Nem lehetetlen elélvezni anélkül, hogy egy ujjal is hozzád érnének. Persze ezt a képességet fel kell fedezni és fejleszteni.

 • 2009.06.20 14:49:37trollkotze

  rita a felcser

  "Vagy fel tudod emelni a sajat sulyodat?VAgy annyi krumplit mint a sajat sulyod"

  El kell, hogy keserítselek, a férfiak többsége nem tudja.

  Na de én nem is állítom, hogy nincs fizikai különbség férfi és nő között, csak azt, hogy a valós különbséget felnagyítják a szocializáció által - ld. amit arról írtam, hogy a lányokat lenevelik a természettudományos érdeklődésről.

 • 2009.06.20 14:52:49rita a felcser

  HAT LEHET IGAZAD VAN ,ES A FERFIAK TOBBSEGE NEM TUDJA.IGEN IGEN,IGAZ!!!

  En meg soha nem ittam senki asztal la,meg magamat se,tegnapelott volt a bankett,oszt ittam egy pohar fantat.

 • 2009.06.20 14:58:04trollkotze

  Ezen nem alkoholizmust kell érteni, csak azt, hogy az illetőnek jóval kevesebb is megárt, mint nekem.
  120 kilós (hímnemű) lakótársam például berúg két felestől. Én nem.

 • 2009.06.20 15:01:35rita a felcser

  Ez a majtol fugg,ugy tudom.
  Es megszokastol is.

 • 2009.06.20 22:27:13B-

  Én már évekkel ezelőtt hallottam erről (szülés közbeni orgazmus) és miért ne történhetne meg? Borulnak a hormonok, átrendeződik az alfeled :-)

  De szerintem is csak kitoláskor lehet. A tágulás (vajúdás) nekem iszonyúan fájt, vallatni lehetett volna vele, egészen hülye dolgokra rá lehetett volna venni egy adag tutibiztos fájdalomcsillapító ígéretével. A kitolás viszont nem fájt és a szülés utáni órákban sem éreztem odalenn fájdalmat -ami azért elég abszurd dolog, ha meggondolom, miken ment át a testem és utána a gyermekágyas időszakban azért fájt is rendesen.

  Tehát a kitoláskor (a legtöbb nőnek) és a szülés után valami lenyomja nullára a fájdalomérzetet, és ha ez ilyen hihetetlen mértékben lehetséges, akkor miért ne lehetne orgazmus is?

  Egyébként azok az ismerőseim, akiknek a kitolás fájt, szinte mind epidrállal szültek.

 • 2009.06.21 19:43:01Farkasokkal táncoló

  Az első gyerekemet - előzőleg több rémítő szüléstörténet meghallgatása, olvasása után, úgy, hogy rettenetesen féltem a szüléstől - legnagyobb megdöbbenésemre mondhatni fájdalom nélkül szültem. A görcsök egyáltalán nem voltak elviselhetetlenek, - olvastam közben, csak néha pár pillanatra felakadt a tekintetem a plafonra, ennyi - a kitolás meg olyan volt mint egy nagy kakkantás, esküszöm rosszabbul éreztem magam akkor, amikor egy hét székrekedés után megjött végre az eredmény. Reggel 9 körül éreztem az első bizonytalan görcsöt, mire rájöttem, hogy ez vajúdási fájdalom, addigra már 11 óra volt, és háromnegyed kettőkor meg is volt a baba.
  A gyerek 3 és fél kiló volt, 36-os fejkerülettel. Szóval azt se lehet mondani, hogy nagyon pici volt, és ezért.

  Orgazmust nem éreztem, de eufórikus örömet utána igen. És az utána következő szülésnél is, bár az kicsit hosszadalmasabb volt.

 • 2009.06.21 20:25:38baudolinA

  "Félfelvilágosított" koromban hallottam először a szülés közbeni orgazmusról, és egészen másképp képzeltem el... Valahogy úgy, hogy a kitolás közben a férfi a nő klitoriszát izgatja, és attól lesz orgazmusa. A kis naiv, mi? :D

 • 2009.06.21 20:51:24Vierre_

  Ugyan úgy voltam vele mint B-. A vajúdás maga a pokol, a kitolás az elsőnél felüdülés volt, akár egy jó szarás, a másodiknál már nem volt erőm érdemben tolni ezért a feje a klambóak dekkolt egy darabig a nuna és a világ között, akkor azt hittem meghalok, de maga a kitolás akkor sem volt para. Csak az előtte lévő x óra meg az az x perc amíg a teste bent, a feje kint. És miután kipihentem magam- másnapra- nekem sem volt semmi bajom. Mind a mellett nem volt eufórikus pocalakózásból átavanzsáló üngyülü-bankett. Örültem, hogy túl vagyok rajta és az első szülésből tanulva ahol assetudtamholagyerek-éspontnemisérdekelt-örültemhogyéletem, a másodiknál kapott tőlem három pillantást, több érdeklődésem és erőm nem volt. Nekem kurva természetes volt, hogy ott van, mint a mindig is ott lett volna, szépen össze varrtak, nah ott volt még egy adag anyázás, aztán rá cicire és ő szopott én meg félájultan feküdtem vele a mellkasomon úgy négy órát az alter-szobában a műtőságyon. Romi? O.o :)))))))))))))))))))))

 • 2009.06.22 00:04:48Farkasokkal táncoló

  A nagy büdös helyzet az, hogy nincsen két egyforma szülés. Olvasgattam otthonszüléses beszámolókat is, és elhihetitek, hogy ott is van negyedik (!!!) igen fájdalmas szülés is.

  Emiatt is utálom az ilyesfajta posztokat. MInden szülés egyedi, attól függően, hogyan helyezkedik el a magzat, milyen a köldökzsinór elhelyezkedése, mekkora fejketület stb.

  Geréb Ágnes oldalán teli van dicsőséges otthonszüésekkel a fórum, ugyanakkor - holott ugye otthonszülésére csak kiválogatott, megfelelő, és megfelelően előkészített asszonyok vállalkoznak - mégis esett két haláleset.

  Ez van. MINDEN SZÜLÉS RIZIKÓ.

  És ehhez a legkevesebb az, hogy érez e orgazmust a nő. Lófaszt. A lényeg az, hogy a GYEREK egészséges legyen. Az anya előbb utóbb meggyógyul, akár hüvelyi úton, akár császárral szült, és elfelejti a kezdeti "nyavajgásait".
  Ez az én véleményem.

 • 2009.06.22 02:55:59dini78

  Hát én azért megnézném, hogy hány nőnek van orgazmusa szülés közben. :)
  Nekem egyik gyereknél sem volt...bár nem is arra koncentráltam, hanem arra,hogy minél hamarabb kint legyen és vége legyen az egésznek. persze kaáló-inger és szülés utáni totál fájdalommentes érzet az volt...de nekem az orgazmus az valami más... :)) Bár az tény, hogy a szülés után a doki a nevét is belehímezhette az "alvázamba", mert annyira nem érdekelt. :)

 • 2009.06.22 02:57:14dini78

  De ha netalántán most a 3. gyereknél (aki ma már túlhordatja magát és ettől teljesen készen vagyok) éreznék orgazmust....hát mindenképpen írok...és akkor talán még egy 4.gyereket is bevállalok. :))))))

 • 2009.06.22 07:11:26Veg_

  "2009.06.19 14:30:20rita a felcser
  Heathrette testver ,felvilagositalak,jo?

  A NO,nem azert nem megy aeromodellezesi korre,mert annyira komplex es bonyolult es titokzatos a lelke,hanem mert agyilag gyengebb."
  Hát te tényleg agyilag gyengébb lehetsz eszerint... modellezés fullra nem érdekel, de spec annak alapja, a fizika szakkör nagyon is érdekelt! jártam is :-) és biza sok srácnak segitettem... Mert az iq nem nemi kérdés. Az eq (ez azt méri, mennyire tudsz pl. együtt érezni másokkal és hasonlók - igen, nem voltam preciz) se szerencsére. Mi lenne, ha minden pasiból annyira hiányozna, mint H-ból??? Nővel én ugyan nem, eq nélküli pasival minek, az szar az ágyban. Még jó, hogy a többségnek van :-)

 • 2009.06.23 09:22:35nyúlmama

  Addig nincs ezzel gond, amíg nem lesz kötelező ezt érezni minden szülésnél.
  Amúgy sajna két császár után ehhez érdemben nem tudok hozzászólni.

 • 2009.06.23 09:35:16rita a felcser

  Veg_
  S akkor mi van? Ez altalanos? Igaz nem? Szoval kivetel vagy. Nalatod.

 • 2009.06.23 17:36:50baudolinA

  Lehet, hogy már linkeltem:
  http://www.youtube.com/watch?v=IWAd6Ip_-Wc

 • 2009.06.25 14:47:18Farkasokkal táncoló

  Most ujra nézve a képet, az nem világos számomra, hogy a frissen szült anyán miért van melltartó, ha egyébként semmi nincsen???

  Hiszen ugye a természetes szülés többek közt amiatt is természetes, hogy rögtön a mellre teszik a gyereket, itt max. melltartóra tehetik...

 • 2009.06.25 15:30:44másutt

  Farkastánc. Rajtam is volt. Mindig van. E-F kosár után nem opció, hanem élhetöség kérdése. Szüléskor nekem G volt. Ha szoptatsz lehajtod a szoptatóst.

 • 2009.06.25 15:33:57rita a felcser

  Es nem faj a hatad?

 • 2009.06.25 16:01:13másutt

  Nem. Baromi erös. Vizipoloztam. Vannak a mellekhez széles vállaim is. :) volt egy mindenttöl független gerincsérvem (fasza csaj voltam és butorokat emelgettem költözéskor, amit nem ajânlok senki lányának), L4-5. Megmütötték, azóta 100%. Amikor befejezem az utódgyártást, szoptatást, megcsináltatom C-re, kényelmi okokból. A biztosításom kifizeti. De csak ha fáj. Így, akkor majd fájni fog. ;)

 • 2009.06.25 16:04:14rita a felcser

  NAgyon fajdalmas a mutet.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta