SZÜLŐSÉG

Apa gyereket vár

2009. június 13., szombat 10:30

kispapa

Kispapának lenni női szemszögből látva egy igazi kihívás, de természetesen nem kell a férfiakat sajnálni, hiszen a férfit büszkeséggel, örömmel tölti el, hogy a közös gyermeket hordja a kedves a szíve alatt. Vegyük most csak azt az esetet, amikor a pár a családtervezés mezejére lép, először csak gondolatban, és mikor megfogant a gondolat, jöhet a gyakorlat is. Ekkor valami hihetetlen felszabadultság érződik a babaprojekt készületei során, hiszen nem kell aggódni a fogamzásgátlás miatt sem. Sőt, a teljes siker érdekében a mindennapi hancúr aztán igazán feldobja a dolgos hétköznapi reggeleket - egy nagyon gyors készülődést kikövetelve a munkába induláshoz - és/vagy az estéket.

Telnek-múlnak a napok, a nő egyre izgatottabb, vajon sikerült-e? A nő nem tudja, hogy idegességében csak attól fél, hogy nem jött össze a baba, vagy az elkövetkezendő családi lét miatt aggódik. A férfi vigasztal, ha most nem jön össze, majd sikerül legközelebb. A férfi is számolgat, most kellene a menzesznek megérkeznie, mert a nő még ingerültebb, mint valaha! A nő az 5. terhességi teszt egycsíkos eredménye után szomorú arccal siet ki a kezében a pisis pohárral, és a férfinak vigasztalnia kell. De ki vigasztalja a férfit? Na, aztán a 6. teszt egészen halvány 2 csíkos eredményt produkál, amikor is csak a hormonban úszó, patakzó könnyekkel megjelenő nő a férfi nyakába ugrik, és együtt örülnek a babának. Vagy mégsem? A férfiban ezernél is több gondolat fut végig: vajon mi lesz kettőjükkel, most már nem ő lesz az első a nőnél, ki fogja babusgatni, hogyan fognak megélni, ekkora felelősséget el tud-e viselni, jó apa lesz-e, tud-e éjszaka aludni, elmehet-e a barátokkal sörözni?

Első trimeszter

A férfi nem érti, hogy a nő miért tér legkésőbb 8-kor nyugovóra, hiszen nem egy mormotával kötötte össze az életét, de a kispapa kötelessége betakargatni és sok-sok jóéjtpuszival ellátni a párját. A férfi nem használhatja az ablakmosó folyadékot, hacsak nem akarja, hogy az autó kárpitján megjelenjen a nő reggelije. A férfinak nagyon kell vigyáznia mit és milyen stílusban mond, mert a nőben már kezd az anyatigrises viselkedés beindulni. Ehhez lehet, hogy egy kommunikációs főiskolát el kellene végeznie a férfinak. A férfi kicsit unja, hogy csak kettesben, vagyis hármasban érzi otthon legjobban magát a nő.

Az első vizsgálatok

Csodálkozás, hogy az ultrahangos vizsgálatnál nem a pocakon keresztül nézik a magzatát, aztán örömmel kiált, hogy az ott a dobogó szíve és a nő észreveszi a férfi könnyes szemét. A férfi erre csak mormolja, hogy biztosan belement valami a szemébe, de a nő tudja, hogy más jelent, hiszen már több érzékkel lett megáldva.

Második trimeszter

A férfi óvja, szeretgeti, minden kívánságát lesi gyermeke anyjának, aki egyszerre csak NŐ lett a javából. A nő kivirult, a férfit állandóan babusgatja, és már az estéket sem alvással akarja tölteni, az ágy nem csak alvásra való! Ennek a férfi kimondottan örül, a keblek mérete, gyönyörű haja, selymes bőre és sugárzó lénye állandó izgalomban tarja. A vizsgálatok egyre érdekesebbek, ahogyan az ultrahangfelvételek már a csukló magzatot is megmutatják. A férfi először megijed a magzat rúgásától, és türelmetlen, ha nem érzi a rúgást, akkor, és abban a pillanatban, amikor ő akarja. Ha már fél kilónál többet cipel a nő, vagy csak megpróbál egy széket odébb tenni, azonnal veszekedik, mire a nő azonnal elsírja magát. A férfi kezéből kikerül a távirányító, aminek nem igazán örül, hiszen már az este folyamán az ötödik romantikus filmet kell megnéznie. A férfinek továbbra is nagyon kell figyelnie a mondandójára. Még is csak jól jönne legalább egy kommunikációs továbbképzés.

Harmadik trimeszter

A nő pocakja egyre csak nő, napról-napra, most már a férfi is megszokta a látványt, és örömmel simogatja. Az ölelésnél a férfi fél, nehogy összenyomja magzatát, nem beszélve az együttlétekről, amikor még inkább előjön a „mi van, ha megsérül" kérdéskör. A nő fészekrakási előkészületei őrületbe kergetik a férfit, mert már negyedszer rendezteti át a bútorokat a nő. A férfit minden nap valami finomság várja vacsorára. A férfinak pótolnia kell a boldogsághormonokat csokoládéval, mivel az együttlétek egyre ritkulnak, hiába javasolja az orvos, hogy segít megindítani a szülést egy kis hancúr. A férfi már nem meri a kisebb fajta hordóvá változott nőt ölelgetni, amitől a nő sértődöttségében újra 8 órakor elalszik.

A férfi válaszol a nő helyett az orvosnál, hiszen mindent jobban tud és a vizeletvizsgálatra is feltétlenül elkíséri a nőt, nehogy valami baja essen. Az esti beszélgetések főleg az elkövetkezendő babás életről történő értekezések jegyében telnek.

Szülés

Végre elérkezik a nagy nap. Újra ezernél is több gondolat kavarog a férfi fejében. El sem hiszi, hogy apa lesz, hiszen még a kispapaságot sem tudta feldolgozni. Már nincsen visszaút, a gyerek csak egyre jön és jön. Megérkezik egy nyöszörgő, lila, ráncos baba és megijed, hogy vajon ilyen marad-e később is. Sebaj, felőle maradhat ilyen is, hiszen APA lett, és kezében tartva gyermekét rájön, hogy az élet nem oszthatott volna ki ennél fontosabb szerepet neki és újra a szemébe megy valami, mert nagyon könnyezik.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.06.17 14:28:04másutt

  H, az erettseg arra utal, hogy valaki el tudja viselni egy szexualis kapcsolattal jaro bonyodalmakat, es nem csak jo, hanem rossz ertelemben is.

  Szerelemedes, feltekenyseg, teherbe eses, betegsegek, megcsalas, otthagyas, kozhirre teves.

  Nem egy csaj tini elete ment azaltal tonkre, hogy valakivel kavart, ennek hire ment, el lett konyvelve "iskola kurvajanak" es 4-8 evig pokol volt az elete.

  Plane a csajoknal, a szex erzelmekkel jar, es potencialis eletre szolo kovetkezmenyekkel.

 • 2009.06.17 14:28:25madz

  Aurin, öö... köszi. fogalmam sincs mik ezek, de majd minnyá leguglizom

 • 2009.06.17 14:29:35másutt

  "a szex, az szex, és jó."
  ja, plane ha a pasid radumal, hogy csak gumi nelkul jo, es te elhiszed, mert 14 eves vagy, es azt akarod, hogy 'szeressen".
  Azutan ott allsz egy viszketo huvelyvaladekkal, aminek kovetkezmenye az, hogy nem lehet soha gyereked.
  ismertem ilyet, szemelyesen.

 • 2009.06.17 14:29:57Aurin

  madz
  ugyanaz az írónő! én le sem tudtam tenni, bár, nem vagyunk egyformák :-D

 • 2009.06.17 14:31:22donna

  hát H. már látom hogy nem fogunk összeveszni:

  te almáról beszélsz én körtéről,
  nekem ez a meglátásom, neked az, ennyiben maradunk,

  2009.06.17 14:16:10madz
  témaváltás: én mint tömeg (lásd FNA-mozgalom) elkezdem skandálni hogy: találkozót, találkozót!
  (másutt is kérdezte vmelyik posztban, onnan jutott eszembe)
  van aki

 • 2009.06.17 14:34:43Aurin

  ja, és Vavyan Fable: Jégtánc. The Best!

 • 2009.06.17 14:35:39másutt

  Igen, igen! julius vegere kerunk szepen egy Poronty talalkozot. ha tudok, elmegyek, lehet nezni a gyerekem kocos hajat, haha.

 • 2009.06.17 14:35:59donna

  bocsi, gyerek nyomott egy entert

  szval, van rá esély hogy lesz találkozó
  (gondolom, h a szerk.döntik el, ugye?)

 • 2009.06.17 14:37:29madz

  Aurin, köszi, de asszem, ezek nem az én műfajom :)
  az van, hogy nagyon meg kell gondolnom, mibe kezdek bele, mert van egy olyan mániám, hogy könyvet nem hagyok félbe, ha szar, akkor is átrágom magam rajta.

 • 2009.06.17 14:38:22madz

  nekem júli 20-29 között kilőve, de ha amúgy jó, elmegyek.

 • 2009.06.17 14:39:07Heatherette

  találkozó :D :D :D

 • 2009.06.17 14:41:06másutt

  egyebkent, ha a szerkesztoseg nem akarodzik, csinalhatunk MI is, maszekban, nem?
  legfeljebb nem latjuk Tunde 5 honapos terhes nadszalderekat, na bumm. :D
  meg varok 2 hetet, azutan szervezem en. Plane ha H is eljon, megneznem mar azt a szupernacit!
  Esetleg segithetne muszempillat felrakni, mert megjott a kedvem.

 • 2009.06.17 14:46:39Aurin

  máááásuttt :-DDDDDDDDDD

 • 2009.06.17 14:47:30Aurin

  madz! egyik sem? :-(

 • 2009.06.17 14:50:48Heatherette

  másutt, hát fényes nappal azért nem grasszálok cicanaciban, nem unom az életem, köszönöm.
  de műpilla ügyben segíthetek :) és adok smink- meg öltözködési tanácsokat. és természetesen, csak h még jobb fej legyek: ingyen.

 • 2009.06.17 14:51:57donna

  pedig H. írhetnál róla számlát hangulat javító szolg. címen.

 • 2009.06.17 14:58:26Brumibaby

  madz
  Arthur Philips: Az egyiptológus.

 • 2009.06.17 15:00:41rath.dinen

  Heatherette: azt mondd már meg lécci, milyen alapon nyilatkozol te arról, hogy a nők hogyan élik meg a szexet? Mennyire gáz már elintézni azt, amit a nők mondanak a saját szexuális tapasztalataikról, hogy "ez csak olya női hülyeség". WTF???

  Kb mintha kifejteném, hogy az csak olyan pasi hülyeség, hogy érzelem nélkül is lehet szexelni, ezt csak a pasik úgy beképzelik maguknak, mert ezt látják a tévében.

  Nem tartom magam feljogosítottnak, hogy az összes pasi és az összes nő nevében nyilatkozzak, hogy mi kell egy jó kufirchoz. De az tuti, hogy a saját és a baráti köröm tapasztalatai azt mutatják, hogy ÁLTALÁBAN ha egy csaj túl korán kezdi, évtizedekre elbaszhatja. Így születnek a "frigid picsák" meg az "olcsó kis kurvák". Akiket a pasik kórusban fikáznak. Könyörgöm, nem lenne jobb odafigyelni, amíg még nincs baj???

 • 2009.06.17 15:01:41Vierre_

  Másutt te gyerekkel akarsz talit?? Akkor kikerülhetetlen a szaros pelenka és bedurrant csöcs téma. Megfontoltad te ezt? :))))))))))

 • 2009.06.17 15:03:05manka78

  Nemá másutt, hogy a te lányod is kócos.:)

 • 2009.06.17 15:14:35Aurin

  kölök nélkül is lehet menni?
  vagy szerezzek egyet kőcsönbe?

 • 2009.06.17 15:17:20másutt

  A gyerek kotelezo, az elejen, aztan otthagyjuk oket Heatherettenek es megyunk pialni.

  Az enyem nem kocos, ugy altalaban, de mi van, ha a tali elott, a Zsidrotol jovet, a kocsiban szetfujja a hajat a szel, sosem hallom a veget, hogy kocos babam van, haha.

 • 2009.06.17 15:21:07másutt

  Kolcsongyerek is jo, haziallat is, vemhes macak johetnek, csak "pocaklakok" nem.
  Csak viccelek. Jojjon, aki akar, ahogy akar.

 • 2009.06.17 15:30:30Aurin

  két perzsamacskát viszek, az egyik vemhes, tehát pocaklakó is lesz, azonkívül masszívan birok inni is.
  beférek? :-D
  :-D
  én hun? és mikor?

 • 2009.06.17 15:38:46Heatherette

  na baszki, most beszélgetünk vagy óvodát nyitunk? nekem ne hozzon senki gyereket, mert én akkor nem megyek.

 • 2009.06.17 15:41:38manka78

  H! Ha te ott vagy, akkor már lesz gyerek.:) Bocsi, genyó voltam.:)

 • 2009.06.17 15:42:18manka78

  Nálunk egyik kócos, másik nem. Mehetünk?

 • 2009.06.17 15:44:17Aurin

  H, majd elpesztrállak, nekem sincs kölök!

 • 2009.06.17 16:17:22Vierre_

  Baszki én nem mehetek. Én nem bírom ki baszki nélkül és ha lesz egy bála gyerek akkor hogy a faszomba bontakozok ki? :))))))))))))

 • 2009.06.17 19:18:15Aurin

  Vierre, Vierre, majd disztingválod magad :-D
  vagy lesz poronty matiné kölkökkel, utána kölkök haza, anyukák meg irány a piálda...;-)

 • 2009.06.17 19:34:25baudolinA

  Kivéve a pocaklakós anyukákat, akik nyálcsorgatva nézik, ahogy másutt éppen a vashiányát kezeli egy 2007-es Bock Cabernet Sauvignonnal. :D

 • 2009.06.17 19:35:19Aurin

  én azért nem vagyok bélférges, mert pálinkával gyógyítgatom :-D

 • 2009.06.17 19:47:24madz

  ja inni nem fogok tudni... még szoptatok...

 • 2009.06.17 20:33:20Aurin

  madz, egy pohárka vöhösboht se?

 • 2009.06.17 22:11:06esze

  poronty matiné :D :D :D

 • 2009.06.17 22:19:53Vierre_

  Nem akarom magam disztingválni. Elég nekem a játszó és az otthoni lét a disztingválásra. Ha már fésztufész van poronty ügyben, akkor nem akarok szaros pelenkák között lavírozni virágnyelven. Szóljatok ha lesz gyerekmentes tali. :))))))))))))

 • 2009.06.17 22:53:59anyamadár

  Vierre én bármikor benne vagyok egy gyerekmentes buliban mikor Pesten tartózkodom, de ha valaki erre jár csak csörögjön fel és itt is bulizhatunk egy jót. :)

 • 2009.06.17 22:57:31wish73

  na, akkor szép sorban. vagy össze-vissza.
  szóval, sztem azért van annyi pocakos meg manócskás téma, és kevés kamaszos, mert a kismamák kurvára ráérnek a gyes alatt olvasgatni, shoppingolni, aztán amikor visszatér a munka ovi-suli kombó, akkor az óvónővel, tantónővel futtában megbeszéli, ha valami nagyon rágja, de ez a szüttyögés nem fér már bele.
  amúgy én csatlakoznék ahhoz, aki szerint trendi a babázás mostanában-bocs, már nem tudom, ki írta.

  kufircoláshoz sztem sem kell szerelmesnek lenni, sőt, az sem dráma, ha nem ágyban, párnál közt, de a slozi, pláne egy nyilvános, nettó undorító.
  H, néha télleg akkora baromságokat szólsz, h rossz olvasni.
  a jó szexhez kell némi önismeret, gyakorlás-tapasztalat. egy pár (másod)perces töcsköléstől nem lesz egy nőnek orgazmusa. se ismerőssel, se ismeretlennel, se szaténágyneműben, se a slozin.

  találkozóra szigorúan gyerek nélkül. milyen találka az, ahol mindenki rohangászik a gyerek után? nem is egykorúak a gyerekek, meg egyáltalán. az a szabad fíling, ami itt megy, rögtön szertefoszlik, ha az egyik a gyerek seggét rázza, a másik szoptat,a harmadik a hintát löki, mászóka tetejéről szedi le, vagy alóla szedi össze a gyereket. anya, pisilni kell, szomjas vagyok, ki ez a sok vadidegen néni, stb. stb.
  szóval én a gyerekmentes övezetet támogatom, majd APA :DD vigyáz a gyerkőcre, kiscsicskára, kinek-kinek szájíze szerint.

 • 2009.06.17 22:58:17anyamadár

  Kócos gyereket nem hoznék ugyan, de nem borotválnám egy hétig a fejem, hogy az én hajam lehessen legalább kócos :)))

 • 2009.06.17 23:01:07másutt

  vegulis, tok jo otlet, ugyis alig varom, hogy megszabaduljak a pici tundertol magyarorszagon, sorban allnak a nagyszulok erte....

 • 2009.06.17 23:13:24anyamadár

  Másutt ismerős a helyzet :)))))

 • 2009.06.17 23:15:42wish73

  másutt, már bocs, de minek az ilyennek gyerek?

  na, jó, tolok egy-két szmájlit a végére, nehogy komolyan vedd
  :) :D

 • 2009.06.17 23:21:21Vierre_

  másutt. Vigyázok én rájuk kurva jó pénzért. :))))))
  Nah leírom a konkrét bajom. Én tudom milyen, gondolom nem vagyok egyedül, ha össze jön mondjuk húsz- én max annyit adok, nő, nem egyforma, hanem teljesen különböző korosztályú gyerekkel. Kommunikációra alig van lehetőség, ismerkedésre sem sok, három folyamatos mondatra alig. A gyerekes tali fasza, de nem elsőre hanem másodikra, amikor a lényeg már lezajlott. Sztem. Persze vágom másutt, hogy itthon nincs nagymuter, szívesen randizom is amúgy veled, semmi gond, de az össznépi tömörülés nekem ennyi gyerekkel nem pálya. :)))))))))))

 • 2009.06.17 23:26:56másutt

  wish, tobb, mint masfel eve velem van ejjel-nappal, es csakis akkor volt, max par orat nagyszuloknel, amikor Mo-on voltunk. soha egy nap bolcsiben, megorzoben, stb. na jo, hazudok 2X fel nap egy sielo helyen.
  szoval, elkepzelheted, ram fer egy gyerekmentes delutan, de nagyon. meg vagyok gyozve, V, pihizhetsz. nagyszulok naponta kerdik, mikor "vigyazhatnak ra". mind az 5! (mind elvalt) :)

 • 2009.06.17 23:28:59Vierre_

  BAszki azt hittem ironizálsz. Szóval van nagyszülő. Jeeeee. Akkor adott a gyerekmentes tali. Nah azzal nincs bajom. Nem kell a full ronda gyerekekre vigyorogni. Az a baj, hogy a szemem sosem hazudik. :)))) Szóval pffffúúúúú, felőlem mehet a dolog.

 • 2009.06.17 23:34:17wish73

  másutt, mi a francér' magyarázkodol? hát nem odaírtam a végére, h szmájli és ne vedd komolyan??

 • 2009.06.17 23:52:56anyamadár

  Oké-oké vettem az adást. :) Nem tolom oda képem semmilyen formában. :)))

 • 2009.06.17 23:55:27Vierre_

  mé.
  Dobd le valahová a csicskát aztán told ki a popód. :)))

 • 2009.06.17 23:59:53anyamadár

  Vierre ha akkor is lesz mikor otthon vagyok akkor szívesen. :)))
  De most nem tudom még azt sem mikor leszünk Pesten. Mostanában keveset tudok jönni ide is.:/

 • 2009.06.18 01:26:47Moira

  énis jelentkeznék ám! Persze csak gyerkőc nálkül, hogy Vierre káromkodhasson nyugodtan. :-)
  Sör lesz? És merre? Ugye pesten?

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta