SZÜLŐSÉG

A laborosok becsmérelhetik a kismamákat?

2009. június 12., péntek 11:29

Opti nevű olvasónk egy kórházi élményét osztja meg az olvasókkal és arra kíváncsi, ők mit gondolnak erről az esetről. „Gyöngyösi kórház, vérvétel. Előttem két 18 év alatti kismama várakozik, az egyik kísérte a másikat. Behívják a lányt, és miközben leveszik a vért, a laboros nő durván, felháborító hangsúllyal rákérdez pár dologra.

- Suliba jársz?

- Igen.

- Ajjaj, mi lesz így a sulival? Baba mellett nem fog menni.

(pár perc szünet)

- Apa legalább dolgozik?

- Igen.

A lányok kimennek, én következem. Közben azért hallom az utánam jövő férfi megjegyzését:

- Az ilyenek miatt szegény az ország.

Talán minden emberben felmerülnek azok a kérdések amiket a laboros nő feltett. De a stílusától kinyílt a bicska a zsebemben, egyáltalán nem hiszem, hogy bármi köze lenne hozzá, hogy a lány milyen körülmények közé és élethelyzetbe szüli a gyerekét. A gyerek meg fog születni, a lánynak most ez az egyetlen feladata. Egyetlen embert sem lehet becsmérelnie szerintem egy laborosnak vérvétel közben. És a kismamákat pláne. Nem hiszem, hogy a lánynak még erre is szüksége van.

Felesleges azt hangoztatni, hogy miért nem védekeztek, ha a szexhez volt eszük, meg hogy magára vessen ha volt olyan hülye és "úgy maradt", és így tovább. Gyerek van a hasában, adjuk meg az esélyt nekik, hogy normális életük lehessen.

Az egészségügyi dolgozók az ilyen mérhetetlen lenézésükkel és gúnyukkal csak azt fogják elérni, hogy ezek a kismamák inkább be sem mennek a vizsgálatokra. És sokszor a tudatlanságuknak köszönhetően születik beteg gyerekük.

Vagy ez csak engem háborított fel ennyire?"

opti

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.06.15 00:27:07Vierre_

  zinoo tudod úgy van ez, hogy ha valaki megengedi magának, hogy minősítsen egy csoportot, akkor upsz, elő fordul, hogy őt is minősítik. Így most az az eset esett meg, hogy a minősítőt minősítik. És bár sejtem én, hogy övön aluli akart lenni a nagypapás kétszmájlis poén, hogy miért pont engem emeltél ki megérne egy külön terápiás foglalkozást. Minden esetre a dolog célt tévesztett, cicifogdosó nagypapus már megmurdalt és a történet is elévült. Maradj csak a cigrózásnál, abban van az aktualitásod, én úgy látom. És hát az nem is túl bonyi, menni fog zökkenőmentesen neked, nem igényel túl sok agymunkát egy két demagóg baromságot kidobálni a fejecskédből, melynek taglalhatnám most itt az űrtartalmát, de inkább megyek verselni, hátha madz kitalálta milyen szerepet vállal a mozgalmunkban.

 • 2009.06.15 19:44:00csutkababa

  Liliana


  sok intelligens, tanult, széleslátókörű és művelt embert, akikkel munkám során napi kapcsolatban állok,

  Na, engedd meg, hogy ezt halkan kétségbe vonjam.

  Ugyanis a rasszista szemlélet nálam eleve kizárja a sok felsőfokú jelzőt.

 • 2009.06.17 10:28:08csibemail

  ez egy láncreakció! akik fiatalon szülnek,sosem tudnak embert nevelni a gyerekükből! mivel még sosem dolgoztak,könnyebbnek látják,ha otthon maradnak,és inkább szülnek sorra! az ilyennek 30 éves korára már lesz legalább 3-4 gyereke! nem fogja őket tudni rendesen taníttatni,mivel maga sem járt iskolába,még segíteni sem a tanulásban! sajnos elég kevés gyermek tud felülkerekedni ha ilyen környezetből jön!

 • 2009.06.17 10:38:41másutt

  "A pedofília szerencsére még nem társadalmi probléma ma Magyarországon."
  Nem tarsadalami BESZEDTEMA, akartad mondani?

  Az, de nem beszelnek rola. Ugyanaz a "homokbadugomafejemet" megy, aminek vege lett az elmult 10 evben mas orszagokban, es aminek kovetkezmenye a nagy hir-domping.
  Irorszagban, az USA-ban ugyanugy "nem volt problema" ez azelott. De nem am! Mint ahogyan a kozelkeleten sem az, most sem (hiszen normalis egy 8 evest ferjhez adni, nem?)

  Semmi nincsen a kivalo magyar genallomanyban, ami immunissa tenne minket a perverziotol, emberek vagyunk mi is!

 • 2009.06.17 10:40:58Aurin

  csibemail...ez határozottan nem igaz!

 • 2009.06.17 10:49:25másutt

  Aurin, csibemail, a tini anyasag igenis oroklodo nagyon sok esetben, egy megallithatatlan lancreakcio, en allandoan ezt hallom Angliaban ahol ez nagyon nagy problema(es az USA-ban is).

  szerintem itt nem a "fiatalaon" (20-25) hanem a NAGYON fiatalon szulokrol van szo.

  aki maga sem jart egyetemre, nem dolgozott soha, nagyesellyel olyan lanyokat szul, akiknek az erdeklodesebol ez is kimarad.

  erre vannak kivetelek, ha nagy tarsadalmi valtozas van (pl rendszervaltas) ami megnyitja az emberek szemet, ugyhogy ne beszeljetek a szuleitekrol, stb.
  de olyan tarsadalmakban, ahol nem volt nagy tarsadalmi valtozas, forradalom, haboru, stb, ott biza a koran szules generacikon at ismetlodik... mint ahogyan a keson (egyetem, melo utan) szules is.

 • 2009.06.17 10:57:25Aurin

  jó-jó..akkor definiáljuk, mi a fiatal :-D
  nekem a fiatalon szül = 20-25 között
  ami alatta van...hááát. manapság tényleg nem.
  fenn említette valaki, hogy 18 évesen szült, de azóta 26 évet lemelózott :-D
  de az nem most volt, nem ebben a rendszerben/társadalomban
  nekem borzasztó családmodellem volt/van, de pont az ellenkező irányb haladok...

 • 2009.06.17 11:08:55baudolinA

  liliana,
  az, hogy ti mind egyformán gondolkodtok, nem engem minősít. A pedofília pedig igenis probléma, csak ahogy másutt is írta, nem beszédtéma. Mert elhallgatják, szégyellik, meg kell őrizni a látszatot.

 • 2009.06.17 11:15:27másutt

  mar az is erdekes, tarsadalmilag, hogy a "fiatal" es "fiatalon szul" teljesen mast jelent, mint azelott, es nem a szazadfordulorol beszelek, hanem belathato idovel azelott.

  gyakran idezett marhasagom, hogy a rendszervaltas ota Mo-on 3,5 evet ment felfele az anyak kora az elso gyerek szulesekor. ez 3-4 eves adat, azota ment feljebb is.
  28 korul mozog.
  es nem kell a rendszervaltasra kenni, NY-Europaban ugyanennyit ment felfele. Csak ok 28-rol kezdtek es 31 lett mostanra.

  baudolin, a csalad 2 dologra tanithatja meg az embert: igy csinald, avagy semmikeppen ne csinald igy.
  sajnos sokkal gyakoribb az "igy csinald" atvetele, foleg eletvitel, etrend, a tanulas ertekelese, csaladi bantalmazas, alkohol, cigi esten.

 • 2009.06.17 11:18:36Aurin

  masutt...:-(
  így csináld, ne így csináld...hajjhajj..ja-ja!

 • 2009.06.17 11:23:26másutt

  Mintabol tanul a gyerek, a szulo mondhat, amit akar. Neha azt tanulja meg, hogy mi vezetett a szulei bajaihoz, es nem ugy csinalja, de ehhez sok minden mas is kell.

 • 2009.06.17 16:26:15zinoo2

  A pedofilia is komoly dolog, mint ahogy az is amiről liliana beszél.
  Ha az egyik nem való ehhez a topikhoz, akkor a másik sem. Liliana kb. ennyit akart mondani, de valahogy nem sikerül megérteni ezt.

 • 2009.06.18 14:15:53zinoo2

  Én nem tudom ez hova vezet..:(
  Pedig esküszöm, hogy nem bőrszín alapján ítélem meg az embereket.

 • 2009.06.18 14:18:53zinoo2

  Miért moderáltatok ki? Mert feltettem egy valós videót?

 • 2009.06.18 14:19:30zinoo2

  Mégsem moderáltak ki!

 • 2009.06.18 14:33:29zinoo2

  Ez a cikk nem jött volna létre, ha nincs az a probléma, amiről liliana is beszél. Mert akkor senki nem szólt volna oda a kismamáknak....
  Egy másik fórumon bezzeg, a meddőség a téma, mégis azt ecseteli Vierre, hogy hogyan nyalják ki esténként, és hogy lenyeli-e a cuccot....
  Na ez a porontyra való, és szorosan a meddőséghez kapcsolódik.

 • 2009.06.18 14:37:12zinoo2

  A moderátoroknak javaslom, ha törlik egy hozzászóló kommentjeit, töröljék a rá adott válaszokat is, hogy elkerülhessük a Vierre-éhoz hasonló kirohanásokat. Aki bizonyára nem olvasta korábbi hozzászólásokat, csak a rá adott válaszokat.
  Kicsit olyan, mint aki egész nap ott cseszi az időt a számítógép előtt, és ha egy fórumban meglátja azt a bizonyos tiltott szót leírva, akkor copy-paste kapkodja elő a wordben előre megírt kliséket.

 • 2009.06.18 14:45:48Tünde

  zinoo: én meg neked javaslom, hogy fejezd ezt itt be, ahogy már kértünk többen. probléma megoldva. köszi.

 • 2009.06.18 14:50:32zinoo2

  Kérlek magyarázd el, KONKRÉTAN mi a gond velem!

 • 2009.06.18 14:53:23zinoo2

  Tényleg nem akarok veled kötekedni, ne értsd félre!
  Nem akarom a romákat sem szidni, nem vagyok RASSZISTA! Ezért nem értem mi a baj a kommentemmel. Nem általánosítottam benne!

 • 2009.06.18 14:58:24Tünde

  Azt gondolom, hogy a Poronty nem a romakérdés megvitatására való, ahogy már írtam is. Többször kértelek, hogy ne itt gerjessz vitát ebben a témában. Nyiss blogot, vagy keress erre való fórumot. Ezt mint a Poronty szerkesztője kérem. Utoljára.

 • 2009.06.18 15:06:30zinoo2

  Ezt el is fogadnám, ha egyrészt az összes ilyen tartalmú hozzászólást törölnétek. Azokat is, amik az én hozzászólásaimra reagáltak. Hiszen azok ugyanebben a témában születtek.
  Másrészt a pedofil kérdés az a poronytyra tartozik? Vagy Vierre szexuális életének gusztustalan részletei? Kérlek válaszolj! Igen vagy nem?
  Harmadrészt: ez a cikk alapvetően a romakérdésen alapul. Mert nagy a valószínűsége, hogy a laborosban, illetve az utána megnyilvánuló férfi azért szólt oda, mert a kismama roma volt. Nem azért volt goromba, mert rossz a modora egyszerűen, hanem mert valszeg a kismamák romák voltak. És ezt te is tudod, és a cikk írója is valószínűleg. Szerinted, nem éppen a te álltalad elítélt ELŐÍTÉLET miatt játszódhatott le ez a párbeszéd? Kérlek válaszolj őszintén!

 • 2009.06.18 15:15:57Tünde

  zinoo: bocs, de erre nincs időm. hajlandó vagy abbahagyni az állandó provokálást, vagy kitiltsalak?

 • 2009.06.18 15:24:07zinoo2

  Nem akarok senkit provokálni! Esküszöm, hogy teljes tisztelettel akarok veled beszélni!
  Hagyjuk a roma kérdést! Innentől egy szót sem ejtek róla.
  Egyszerűen nem érzem igazságosnak, hogy ha egy téma nem tartozik ide, miért nem törlöd az összes hozzászólást vele kapcsolatban?
  Szted ez korrekt? Igen vagy nem? Ez csak egy szó, nem akarom az idődet rabolni!

  És mégegy kérdés, a másik két fentebb említett de nem kimoderált témát idevalónak érzed?
  Igen vagy nem?

  Két szót írj, ha van ezekre válaszod! Ha nincs akkor tilts ki, onnantól tudni fogom a válaszaidat is!

 • 2009.06.18 15:28:14Tünde

  a policy az, hogy nincs cigányozás. emiatt nem fogok veled itt erről beszélgetni, ha gondolod, keress meg mailben.
  igyekszem az összes kifogásolható kommentet törölni. persze sokkal egyszerűbb lenne, ha a kérésnek megfelelően mindenki betartaná ezeket a szabályokat.

 • 2009.06.18 15:29:04Vierre_

  Tünde mivel te vagy a góré, magyarázattal nem tartozol, én sem kértem tőled, amikor az enyémet moderáltad. Nincs elszámolni valód, de én is kérnék tőled valamit, töröld a picsába ha cigányoznak és rasszistáskodnak mert erre vannak blogok de ez ne legyen már az. Te vagy a főnök, ne dumcsizz, hanem cselekedj. :))))))

 • 2009.06.18 15:34:37zinoo2

  Na itt van már nagyokos barátunk! :-)
  Szaladj a szótárhoz, és nézd meg mit jelent a rasszista szó!
  FÉLIG ROMA VAGYOK, RENDSZERESEN ADOK ROMÁKNAK MUNKÁT, SOHA ÉLETEMBEN NEM RÉSZESÍTETTEM HÁTRÁNYBAN EGYETLEN ROMÁT SEM, PÉNZZEL IS TÁMOGATOM AZ INTEGRÁCIÓT. SŐT pl. EX-ROMA TANÍTVÁNYOM KIFEJEZETTEN KEDVELT.
  Erre megkaptam tőle a rasszista jelzőt. :-) Ez így, azt hiszem, nem engem minősít.

  Tünde, én gondolom, hogy te korrektül akarsz eljárni, csak fejedre nőt itt néhány kommentező, ezért nem megy. Ha komoly terveid vannak az újságírással kapcsolatban, tényleg érdemes elgondolkodni a pártatlanságon!

 • 2009.06.18 15:34:42Vierre_

  Írhatok a pedofil nagypapámról kisszivem ha egyes egyedek vannak olyan vérostobák mint te, ha már személyeskedünk. Senkit nem érdekel itt a faszverésetek a cigánygyűlöletre, a demagóg buta kamuérvelésetek. Ezt Tünde szépen írja, én nem szépen írom. Menjetek turul-blogra és tobzódjatok, de itt, ahol lehetnek roma anyukák, roma gyerekek roma családok és érintettek max behányunk tőletek. És még mindig több köze van a szexuális élet fellendítésének a mamababapapa bloghoz, ami amúgy valós probléma- nem úgy mint a kamucigánybűnözés. Szerintem tisztuljatok.

 • 2009.06.18 15:36:16Vierre_

  zinoo mér, attól még hogy félig roma vagy nem lehetsz rasszista? Tedd helyre egy kicsit ezt és inkább agyalj el a dolgon csillagvirág. Hitler nője zsidó volt, még is írtotta őket. Téged nem ment fel a Roma származásod. A lényeg, hogy senkit nem érdekel ez a mocsok amit itt toltok lilianával.

 • 2009.06.18 15:40:46zinoo2

  Nem a roma származáson volt a hangsúly!
  Tele vagy indulatokkal, ezért folyton mindenkivel kötekedsz!
  De folyton érvek nélkül. Esetleg keress valamit, ahol én bármilyen rasszista kijelentést tettem!
  Turul blogra meg nem megyek, mert behányok tőlük is!
  Tudod, őket, az ilyen ál-liberális vélemények gerjesztenek többek között mint a tied! Ezért hatalmas öngólt lősz azzal, amit művelsz!

 • 2009.06.18 15:53:40Sipi, Stipper, SripiSropi, Stippenytű, Sipipi, Stipperentyű, teáááááááállat

  Úgy látom, lassan itt is meg fogják szüntetni a kommentelés lehetőségét. Csak így tovább! Hajrá!

 • 2009.06.18 16:37:33lavazza

  zinoo2,
  az, hogy bárki ír egy-két mondatot a szexuális életéről, nem bánt meg senkit. Maximum zavar egyeseket. (De Vierrenek sem ez a fő témája.) Ezzel ellentétben a cigány-kérdés feszegetése többeket mélyen megbánthat. Lehet, hogy ezért nem törli ki azokat a kommenteket Tünde?? Vagy én gondolkodom túl egyszerűen?

 • 2009.06.18 16:46:33zinoo2

  Rendben, de akkor praktikus lenne törölni az összes ilyen témájú hsz.t, mert utólag csak a reakciókat visszaolvasva, tényleg úgy jön le, mintha idekeveredett volna néhány rasszista.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta